Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • semper_contra

    Slobodan sam skrenuti pozornost autoru teksta da je dosta davno na istu temu pisao na svom blogu i Dragutin Lesar ukazujući upravo na spomenute nelogičnosti. Dapače o tome je imao i izlaganje u Saboru ali ga naravno nitko nije slušao. Bili su valjda na kavici.

    Inače samom tekstu nema se što dodati osim "jasna nam majka!"

    avatar

    15.04.2011. (20:00)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ovaj tekst je studiozna stručna analiza jednog velikog i složenog područja ( maksimalno dubinski pogodnog za krajnju subverziju svih društvenih vrijednosti ), prezentirana na izuzetno jasan i pristupačan način, te ujedno svojom koncepcijom i namjenom test-pokazatelj reakcije onih " stubova društva ", koji bi trebali biti njegovi nositelji, a ne urušitelji, kako je to, nažalost, pokazao rezultat istraživanja, njegove prezentacije "kompetentnim i odgovornim", te ( izostalih ) povratnih informacija.

    ( Naravno, samo sam zakomplicirala ono što je @ semper rekao na jednostavn način. ;-))

    Molim sve čitatelje da linkom na ovaj post ili njegovim otiskom na papir upoznaju sve svoje bližnje o čemu se radi, jer - postupnim otimanjem ustavom prethodno zajamčenih prava nas se doslovno formalno-pravno dovodi u status OVCE, kako veli @ Spin.

    Srećom:

    1. svi znamo da život nije formalno-pravna pojava (a u što nas sve više žele uvjeriti NWO / EU arhitekti ), no da dobri ili loši zakoni mogu u relativnom smislu jako značajno djelovati na njega - olakšavati ga ili teško zagorčavati i uništavati - to je nepobitna činjenica, nažalost.

    2. isto tako znamo da se zakoni teoretski mogu mijenjati i na bolje ( vid' vraga ?! ), ali za to treba postojati politička volja, koju nitko do sada na vlasti još nije pokazao. Stoga slijedi identičan zaključak s prethodnog posta ekonomske tematike:

    "Stvari su vrlo jednostavne, i glavna poanta uopće nije u tome što i kako raditi, nego - ZAUSTAVITI OVE NOTORNE PARANOIČNE I ODNAROĐENE EKSPERTE / LOPOVE NA VLASTI ! " ( @ Jupi )

    Kada se u svakom problemskom polju društvenog života počinje ponavljati isti obrazac i zaključak - znači da je krajnje vrijeme za radikalan obrat.

    Nova Politika.

    Ne ova teoretičarska ovdje na blogu, već živa i stvarna - sasvim novi ljudi u njoj ( ili oni rijetki nekompromitirani ) , sasvim novi modeli organiziranja i upravljanja društvom.

    avatar

    15.04.2011. (22:49)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Boris ... BRAVO MAESTRO !!!

    I VELIKA, VELIKA HVALA u ime svih nas obespravljenih, koji nismo niti znali do koje jezive razine ta obespravljenost seže.

    Na nama je sada da to saznanje prenesemo ostalima, te pokrenemo proces ponovne uspostave i osiguranja naših zakonskih i ustavnih, ljudskih i duhovnih prava !

    avatar

    15.04.2011. (23:00)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Svima

    Ja znam da će mnogima ovaj tekst biti zamoran i težak, ali, nažalost, pravo je tako, i ako ne bi moralo biti. Uvijek iztičem onu misao sv. Pavla Apostola, da su zakoni ropski, i da nas ne oslobađaju, ali bez zakona ne možemo, jer nas oni isto tako i odgajaju.

    Međutim, upozorio bi na slijedeću činjenicu. Kao što je židovskom narodu šator u kojemu su bi pohranjene njihove svetinje ( Deset Božji Zapovijedi, Božji hram ), tako nama, narodu, građanskom društvu, Ustav je najveća tekovina i svetinja građanskog društva.

    Nažalost, mi smo "pljunuli" i na to, i pljujemo gotovo svakodnevno, jer malo, malo, pa se donose odluke protivne ustavu, a da na to nitko i ne haje. I ne samo to što se donose protuustavne odluke, nego se i sam Ustav prekraja protivno volji naroda, polako, lukavo u kontinuitetu.

    A zašto taj historijski proces ide u kontinuitetu ? Zato što narod pljuje Boga. Ne događa se to danas prvi put. Početak toga u posljednjem vremenu počinje kada je Pilat "oprao" svoje ruka, a davno prije , kada je Kain ubio svoga brata iz zavisti ljubomore prema Bogu.Prisjetimo se kako je francuski parlament u vrijeme Francuske revolucije donio zakon da Bog ne postoji. Pa zašto bi se onda danas čudili kako je jedan katolički predsjednik Vlade ( ivo sanader ) maznio ogromnu lovu narodu na očigled svih nas prisutnih

    Dakle, dok pljujemo po našim svetinjama, tako će nam i biti. I nikada nam nije dovoljno ni primjera ni upozorenja, kao primjerice Ivan Krstitelj koji je navještao dolazak Isusa Krista, i kao vapijući glas iz pustinje, pozivao narod da"poravna svoje pute". Što još treba da nam se dogodi da kao narod krenemo u pravom smijeru ?

    Na nama je da poravnamo te puteve, jer to ne može nitko učiniti umjesto nas.

    avatar

    16.04.2011. (11:40)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    vrijeme je da se krene !

    avatar

    18.04.2011. (01:00)    -   -   -   -  

  • Slavko

    Izgleda da je Socijalistička Republika Hrvatska imala je veći suverenitet
    negoli ova sadašnja takozvana Republika.

    avatar

    18.04.2011. (21:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Dobro veliš, @ Slavko - što dalje, to gore, svugdje NWO ima svoje rapidno metastazirajuće prste.

    A @ Mushin veli još bolje. :-)

    cat

    avatar

    20.04.2011. (00:07)    -   -   -   -  

  • Drago

    Poznato mi je kako je cijela rasprava oko ovih ustavni promjena tekla u tajnosti od javosti oko čega su se dogovorili SDP i HDZ. Bilo je oko 7 - 8 sastanaka, glasnogovornici nisu smijeli obavještavati javnost o onome o čemu su se dogovarali. Sve je ovo trebala biti predstavna za EU da se pokaže kako je narod voljan za ulazak u taj savez, a javne rasprave pred javnošću nisu se dopuštale. Bila je to čista politička trgovina među strankama na račun naroda,u kojeg se svi kunemo i prizivamo, a po njemu najviše pljuju oni koji su od njih izabrani. Oni kažu da nrod to nerazumije što potpisuje na referendumu. tako je bar izjavio Popijač.Tako oni nas smatraju stokom sitnog zuba.A vjerojatno i jesmo to što misle o nama kada se neznamo probuditi.

    avatar

    27.04.2011. (13:46)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Drago

    Ovo je točno o čemu zboriš jer sam o tome prvi put nešto saznao putem intervjua kojeg je dao sveučulišni profesor Branko Smerdel na katedri za ustavno pravp, koji je bio jedan od tvoraca našeg Ustava iz 1990. , a sada u ovim poslijednim izmjenama 2010. bio je vanjski član Odbora za ustav. On je ovo nazvao "Naštimavanje demokratskih procedura" zbog uvlačenja u EU s ciljem da se prikaže tzv. "prava volja" naroda, bojeći se tzv. "lijenih glasača". On tvrdi da mu se nisu dostavljali fonogrami sa sjednica kojih je bilo točno sedam, i da je osobno zagovarao da na izbore mora izaći polovica birača, kao neki racionalni standard demokracije, i da se je sve odvijalo van javnosti, iako je on pokušao organizirati javnu raspravu s nekolicinom udruga civilnog društva, protivili su se tome da to nije u skladu s Ustavom, je to tamo navodno ne piše. A kako to može biti protivno ustavu ako se jedan dio suvereniteta prenosi ( otima ) od naroda na nekog drugog, kaže on - profesor ustavnog prava.

    Sada se ponovo priprema manipulacija s Ustavom u dnevno političke svrhe. iako su branitelji već jednom unjeti u ustav, ponovo se inicira, kako bi se bijes branitelja prenio na SDP, ako se ovi tome suprostave, a biti će tako. Već kod prvog unošenja branitelja u Ustav nastala je pomutnja, pa se više ne zna ni tko je branio Hrvatsku, "branitelji" ( udruge civilnog društva ) ili narod.

    Koja je razlika između Sanadera i jadranke ? Sanader je pred izbore dijelio INIne dionice, a jadranka ugrađuje branitelje u Ustav. I naravno, uspijet će izazvat svađu u narodu. To su uzori primjerenih političara. kojima se treba vjerovati. Nažalost, sve je to legitimno, a što je narod pokvaren, to je legalno, tako da u krajnjoj liniji ne moramo kuditi jadranku. jadranka radi svoj pokvareni posao kako joj nalaže "grijeh struktura" , a među tim strukturama je i Crkva kao istitucija.

    Isto tako Vlada je zatražila po hitnom postupku da se izmjeni Zakon o referendumu znajući sada kako su "uisrali motku", pa će zasigurno pored zakonskih odredbi o podnošenju inicijative za izmjene ustava, zasigurno i mjenjati odredbe o državnom referendumu, kao i o načinu opoziva načelnika, etc.

    Uskoro imat ćemo priliku ponovo da gledamo cijelu predstavu ( šo ),,naravno, ako opet ne ide u tajnosti i bez javne rasprave, a očito je tako, jer ide po hitnom postupku.

    avatar

    27.04.2011. (16:53)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Boris ... evo nešto sam našla o gospodinu Smerdelu i ustavnim promjenama : http://www.h-alter.org/vijesti/politika/ustav-kao-orudje-naroda-protiv-vla sti#news_view

    avatar

    29.04.2011. (00:01)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Cat, da to je taj članak, treba ga samo pažljivo pročitati. To je vjerodostojni argument i dokument koji je objavljen 05. 07. 2010. dakle, neposredno nego je novi ustav stupio na snagu 16. lipnja 2010. Svaka čast čovjeku, zaista je hrabar, stavio je svoju karijeru na kocku radi najdemokratskije stvari na svijetu - Ustava. Pa neka mu sada sude po Ustavu. Ako je on to mogao učiniti, pitam se , gdje smo mi ostali prdonje, bilo da smo stari umirovljenici i nemoćni, bilo da smo bez posla, čega se mi još u životu trebamo bojati, pa da nesmijem nešto reči.

    avatar

    29.04.2011. (13:21)    -   -   -   -  

  • Ognjistar

    Slijedeci je tekst objavljen na HAKAVE.org 5. ozujka 2009., odmah nakon sto su najavljene tzv ustavne promjene.

    Jedna napomena:Suludo je da (Hrvatski Drzavni) Sabor moze mijenjati Ustav s bilo kakvom vecinom, a pogotovo ne 2/3! To cu objasniti drugom prilikom!


    Ususret ustavnim promjenama

    HDZ stvori, HDZ ugasi, a SDP(SKJ) »niti luk jeo, niti luk mirišao«. Niti su sudjelovali u stvaranju RH 1990., niti (otvoreno) sudjeluju u njenom gašenju (da ne kažemo gušenju). Protu hrvatska plutokracija odlučuje o gašenju Hrvatske. Sabornici nisu izabrani od hrvatskih građana niti ih predstavljaju, niti su im odgovorni, a pogotovo ne mogu biti opozvani od hrvatskih građana. Sabornike su izabrali predsjednici stranaka, pa su njima isključivo odgovorni i samo od njih mogu biti opozvani, odnosno isključeni iz stranke, dakle političkog života. To se zove Plutokracija, sustav identičan Englezkom iz početka 20. stoljeća (Carroll Quigley:Tragedy and Hope). Uz predpostavku obaviještenosti čitatelja, prelazim na glavne promjene koje je nužno zaustaviti, jer u suprotnome Država Hrvatska će nepovratno (osim revolucijom) izgubiti slobodu, nezavisnost i suverenost. Hrvatskom zemljom i Hrvatskim Narodom će vladati stranci. Neprijateljski stranci.

    Izmjena preambule
    … u preambulu Ustava u popis nacionalnih manjina vratili bi se Bošnjaci i Slovenci kao što je najavljeno još 2003. Znači svaki puta kad nastane nacionalna manjina, ili ju netko izmisli, Hrvatska će mijenjati Ustav. Sutra možda uključimo i Engleze, bezazlen i patnički narod.

    Ne treba pisati novi Ustav
    Unatoč izvjesnim promjenama mnogih članaka, političari i ustavnopravni stručnjaci slažu se da Ustav ne treba pisati ispočetka. Za »ustavnopravne stručnjake« izvjesne promjene mnogih članaka nisu »pisanje ispočetka«. Za ilustraciju kompetentnosti »ustavnopravnih stručnjake«, promjena ili dodavanje jedne rečenice Američkom Ustavu traje godinama, i mora ju odobriti svih 50 država referendumom.

    EUtanizirajuće promjene Ustava
    • Omogućiti delegiranje dijela hrvatskog suvereniteta na tijela Europske unije. Hrvatska postaje polu-država, na putu nestanka.
    • Promijeniti odredbu o natpolovičnoj podršci svih upisanih birača na referendumu o ulasku u EU Znači da Pupavac, Gajica i Puhovski, ako sami izadju na referendum, mogu Hrvatsku vratiti u srbske lance iz kojih je jedva izvukla živu glavu. Ako izadju sami, mogu i omjerom 2:1 izglasati referendum.
    • Definiranje HNB-a i Državnog ureda za reviziju kao samostalnih institucija Znači da nas HNB, po direktivi IMF-a i(li) Svjetske Banke, može gurnuti u financijsku propast, bez ikakvog državnog obrambenog mehanizma. Glavne Državne insitucije, Predsjednik, Vlada i Sabor ostaju nemoćne pred odlukama HNB-a.
    • Državljanima Unije s prebivalištem u Hrvatskoj omogućiti pravo glasa na lokalnim izborima. Znači da slijedeći gradonačelnik Dubrovnika, Opatije ili Visa može biti Lord Owen ili princeza Ana.
    • Omogućiti izručivanje hrvatskih državljana pravosudnim tijelima članica Unije Znači da Norac i Gotovina mogu biti po odluci Bruxellesa zatočeni u srbskom zatvoru, jednostavnim delegiranjem nadležnosti Beogradu.
    • Promjena uloge Ustavnog suda Znači da si je već neko vrijeme Ustavni sud uzimao ovlasti, koje mu ne pripadaju. Suditi svemu i svačemu, umjesto ustavnosti predloženih zakona i propisa.
    • Uvođenje obveznog srednjoškolskog obrazovanja Samo naši »ustavnopravni stručnjaci« mogu biti tako pametni pa ovo staviti u Ustav.
    Računa li se »Fakultet političkih nauka« i Kumrovačka škola u srednju ili nižu? Za izglasavanje ustavnih promjena potrebna je dvotrećinska većina u Saboru, dakle konsenzus »vladajućih i oporbe«.Sintagma »vladajući i oporba« je besmislica, jer su i jedni i drugi vladajući, kao što su i oporba svakoj Hrvatskoj Državi.

    avatar

    06.05.2011. (22:38)    -   -   -   -  

  • Branitelj

    Analiza za svaku pohvalu, sa činjenicama i njihovim učincima po hrvatsku samostalnost vrlo je poznata među onima kojima je do samostalnosti stalo. Mene zanima čime se autor rukovodio pri izboru ostalih koje će informirati o ovome problemu, te kako predlaže da se riješi, ili sam doprinese da ovaj problem postane bespredmetan?

    avatar

    07.05.2011. (07:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...