Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Povijest na svakom koraku :-)).

    avatar

    29.03.2011. (21:28)    -   -   -   -  

  • Z

    Evo, da napokon i ja ostavim komentar - pratim blog već dulje vrijeme i uvijek se vraćam tu kako bi vidjela neku novu sitnicu o mome gradu. Uspoređujući članak o HM-u, i ovaj o natpisu na zgradi stvarno možeš vidjeti kako se s vremenom stvari mijenjaju i kako se polako gube one stare stvari koje su nam iako male dosta značile u gradu. Zagreb mora napredovati, no opet s tim napretkom mislim da se Zagreb sve više odstranjuje od svojih građana i to mi se nimalo ne sviđa, ali kada se to već događa drago mi je što postoji netko tko još uvijek primjeti te male stvari koje ne znače ništa nekom Horvatinčiću i sličnima, te što se te stvari nađu na ovom blogu kako bi nas sve podsjetile da unatoč promjenama Zagreb nije izgubio ono što ga čini našim (tj. da nije izgubio onu dušu grada kakvim ga smatram , kakvog ga pamtim). Protiv Cvjetnoga trga se više ne može napraviti ništa, na nama je da ga prihvatimo ili ignoriramo no ovakav projekt može biti samo poticaj građanima Zagreba (i onima koji se tako osjećaju) da ubuduće na pametan način pokušaju spriječiti da se privatni interesi ostvaruju preko njihovih leđa. Mislim da će za to ubrzo biti prilike, kada će se pokušati Maksimirski stadion staviti na Kajzericu a još me čudi kako se netko nije sjetio napraviti poslovni kompleks u sklopu Katedrale. Pozdrav !

    avatar

    04.04.2011. (03:17)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ja Zagreb vidim kao živi organizam koji se iz dana u dan mijenja - nekad nabolje, a nekad i na gore - i to je, kao i sve drugo u životu, neminovno. teško je očekivati da se od grada ovakve veličine napravi muzej, a to ne bi bilo ni dobro, tako da, po meni, treba stremiti tome da se na prihvatljiv (za građane) način spoje očuvanje tradicije i moderan razvoj.

    Jasno da se ne može zaštiti svaka stara reklama i natpis, no one se mogu registrirati i zapamtiti (i tu ja vidim funkciju mog bloga!), uklopiti u nekakav povijesni ili neki drugi kontekst i na taj način obogatiti znanje o našem gradu. A bilo bi dobro da zaista negdje i ostane kakav stvarni "artefakt", nešto što će podsjećati ljude kako je to izgledalo prije 10, 20, 30, 50, 100, 200 itd godina, jer nije povijest samo ono što se desilo prije 500 i 1000 godina, već i ono što se desilo jučer.

    avatar

    04.04.2011. (15:17)    -   -   -   -  

  • David

    This will not actually have effect, I think so. superb 7

    avatar

    26.12.2012. (20:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...