Komentari

sve-lektire.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • BJ.26

    ŽUPANIJA BBŽ JE PREUZELA STOKU OD SELJAKA ZA CROMAX KOJU NIJE PLATILA

    BRANKO STOJKOVIĆ: ROĐENDAN SAM PROVEO NA SELJAČKIM BARIKADAMA U TROJSTVENOM MARKOVCU 26. LIPNJA 1999. GODINE

    Na blokadi prometnice proveli smo gotovo tjedan dana. Zanimljiv je bio ponedjeljak, 28.06.1999., kada nas je posjetila krim-policija i sve nas sa video kamerom posnimila.

    Što se tiče zahtjeva seljaka za isplatu svih preuzetih proizvoda iz prošle godine, odgovorni su tvrdili da su svi proizvodi proizvođačima isplaćeni, bez obzira je li kupac bila država ili prerađivačka industrija.

    Seljaci u okolici Bjelovara nisu htjeli u nedjelju 27. lipnja prekinuti prosvjed što su ga započeli dan prije, već su pozvali bjelovarskoga župana Marijana Conera (HDZ) na sastanak.

    Premda je Hrvatski seljački savez odlučio da se prosvjed prekine, prosvjednici su spontano ostali cijelu noć u Trojstvenom Markovcu, na ulazu u Bjelovar.

    Sa županom Conerom na sastanak su došli predstavnici bloka oporbenih stranaka grada Bjelovara i saborski zastupnik Juraj Bišćan.

    Coner je rekao prosvjednicima da će nastojati podržati seljačka pitanja u onom dijelu za koji je nadležan.

    Oporbenjaci su podržali seljački prosvjed i upozorili da bi to vidno naraslo nezadovoljstvo seljaka moglo prerasti u lavinu koju nitko neće moći zaustaviti. Zatražili su od župana da se zauzme da prosvjednici ne budu proganjani od policije. A baš je bilo suprotno.

    Nakon što se saznalo da bjelovarski razgovor s ministrom nije donio nikakve pomake, seljaci su odlučili dalje prosvjedovati, a pridružili su im se novi prosvjednici. Tako su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otvorena još dva punkta s prosvjednicima.

    -------------------------------------------------
    http://crostojkovic1958.b log.hr
    B j e l o v a r

    avatar

    07.10.2014. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...