Komentari

grad-glina.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • činjenice

    Uredniče

    Količina laži i neistina napisanih na ovom blogu je šokantna, ali sa svakom novom objavom uspjevate nadmašiti samog sebe u lažima.
    Prema provjerenim informacijama ( uprava Grad Glina i Komunalac Glina) ja sam se bar potrudio provjeriti činjenice.
    Prvo bi trebali provjeriti činjenice prije nego što ih iznosite npr.:
    1. PRVI put (od 1995 do danas) je proveden natječaj za asfalterske radove u Glini (natječaj je provodio Komunalac Glina) te je natječaj dobila tvrtka TVIM iz Dužice.
    Ovo PRVI put znači da se za vrijeme bivše vlasti asfaltiralo u gradu Glini bez natječaja te je time prekršen zakon o javnoj nabavi što su članovi bivšeg nadzornog odbora trebali znati.
    2. proveden je postupak javne nabave za rad građevinskih strojeva (natječaj je proveo Komunalac Glina) te je natječaj dobila tvrtka TVIM iz Dužice.
    Npr. u toku 2008. za guranje smeća na deponiju potrošeno je iz gradskog proračuna približno 300 000 kuna, a koje je radove izvela određena tvrtka iz Siska, a za šta opet nije proveden postupak javne nabave (opet je to nadzirao bivši nadzorni odbor Komunalca Glina).
    Što se tiče samog asfaltiranja Branimirove ulice ja se nadam da će se asfaltirati uskoro pa da Vi uredniče možete pisati svoju "istinu" o nekim drugim temama u Glini.

    avatar

    20.08.2010. (17:37)    -   -   -   -  

  • Urednik

    činjenice
    Činjenice su da vi morate kao osoba zadužena za praćenje i ocrnjavanje ovoga bloga raditi i izvan radnog vremena jer se nadate da će vam se to u konačnici isplatiti, no međutim, činjenice su da ste prošle godine pali s neba i ušli tamo gdje ste sada i mislite da su sve vaše ideje dobre.
    Svatko tko radi taj i pogriješi.

    1. Natječaj, koliko poznajem Zakon o javnoj nabavi, do prošle godine nije trebalo raspisivati za radove ili nabavu koju je izvodila tvrtka u vlasništvu JLS, tako da s tog aspekta gledišta ili niste educirani ili želite krivo informirati javnost.

    Kada je sada sve tako transparentno i u skladu s zakonom, zašto je za asfaltiranje Branimirove poništen prvi natječaj na kojemu TVIM nije bio najpovoljniji!?

    Nadam se samo da još uvijek ima osoba iz struke koje mogu stručno procijeniti da li postojeći asfalt u Branimiroj treba skidati ili se na njega može navući novi i tako smanjiti izvantroškovničke radove.

    2. U 2008. spominjete da je potrošeno skoro 300.000,00 kuna na deponiju smeća, a ovo proljeće je samo za jedno "guranje" smeća plaćeno preko 100.000,00 kuna i to na čudan način, bez natječaja.

    To "guranje" je napravila ista tvrtka i to bez provedenog natječaja.
    Zašto to niste spomenuli da je natječaj za to isto "guranje" smeća na deponiju bio proveden, ali TVIM nije bio najpovoljniji pa je natječaj poništen, a TVIM posao odradio bez natječaja.

    Treba se zapitati da li količina "laži i neistina" dolaze od strane urednika ili od strane poslušnika.

    avatar

    20.08.2010. (18:39)    -   -   -   -  

  • činjenice

    Uredniče

    Ja nisam osoba zadužena za praćenje i ocrnjavanje ovog bloga jer to implicira da sam zaposlen od nekog ( uprava grada Gline ili možda Komunalac ) za obavljanje poslova ocrnjivanja i praćenja, a po mom saznanju u upravi Grada Gline nitko novi još nije zaposlen, a i ni jednom savjetniku ili "stručnjaku" zaposlenom u Komunalcu nije naziv radnog mjesta ocrnjivanje ili praćenje pa to ne mogu ni biti.
    U Vašem navodu je točno jedino izreka "svatko tko radi taj i griješi", a ja Vam ponavljam da ponovo griješite samo Vi.
    Pogledajmo samo Vaše navode:
    1. aktualni Zakon o javnoj nabavi stupio je na snagu 1.1.2008. tj. godinu i pol u mandatu prošle vlasti gdje nisu provedeni nikavi natječaji za guranje otpada ili asfaltiranje, a potrošeni su veliki iznosi za koje je trebalo raspisivati javne natječaje tako da je Vaš navod NETOČAN.
    Natječaj za asfaltiranje Branimirove nije poništen već je po JEDINOM provedenom natječaju odabrana najpovoljnija ponuda u ovom slučaju TVIM. Ponovo je Vaš navod NETOČAN.
    Neću ulaziti u način izvedbe asfalta u Branimirovoj to bih prepustio stručnim osobama.
    2. Za ukupno guranje smeća u ovoj godini nije potrošeno ni približno 100.000,00 kuna, a pogotovo bez natječaja, tj. Vaš navod je ponovo NETOČAN.
    Evo sad ću spomenuti Natječaj za "guranje smeća" ( pravo ime mu je korištenje građevinskih strojeva) nije poništen već je po JEDINOM provedenom natječaju odabrana najpovoljnija ponuda u ovom slučaju opet TVIM. Vaš navod je i ponovo NETOČAN.

    Nakon svega gore daje se zaključiti da imate samo jedan TOČAN navod ( izreka svatko tko radi taj i griješi) i četiri navoda NETOČAN, pa se uistinu zapitajte da li količina "laži i neistina" dolazi od strane urednika ili " poslušnika" ( usput nije mi to nadimak).

    avatar

    20.08.2010. (21:22)    -   -   -   -  

  • Urednik

    Niste pojasnili zašto je tvrtka iz Karlovca koja je bila najpovoljnija na natječaju za završno asfaltiranje Branimirove tako jednostavno odustala od izvođenja radova i zašto je prije mjesec dana TVIM odvezao već upaljeni i pokrenuti stroj za skidanje asfalta tzv frezer?
    Zašto se u mjesec dana tako drastično promijenio iznos troškovnika za asfaltiranje Branimirove?

    Prešućujete i pokušaj plaćanja računa TVIM-u za uređenje gradske deponije tzv. guranje smeća preko cesije gdje bi Komunalac trećoj tvrtci radio uslužne poslove, a ta tvrtka bi platila TVIM-u guranje smeća samo kako bi se prikrio iznos računa.

    Da li je takvo poslovanje "TOČNO ili NETOČNO"!?

    Jako dobro ste upućeni u ono što se događa i onda ne iskrivljujte sliku, bez potrebe!

    avatar

    20.08.2010. (23:12)    -   -   -   -  

  • činjenice

    Uredniče

    Koliko znam samostalno odustajanje najpovoljnije tvrtke od natječaja nije protuzakonito. Koliko znam razlozi njihova odustajanja su nerealno niska cijena s kojom su bili najpovoljniji pa su onda sami odustali neželeći raditi s gubitkom. Usput tvrtka nije iz Karlovca već iz Duge Rese pa prije iznošenja činjenica se najprije dobro informirajte.
    Za postupke tvrtke TVIM pitajte njih.
    O bilo kakvoj promjeni troškovnika nemam saznanja koliko znam troškovnik je isti kao i prije.
    Ako imate kakve dokaze o bilo kakvoj protuzakonitoj cesiji i prikrivanjima računa za guranje smeća zašto to niste prijavili policiji ili predočili dokaze na ovom blogu kad ste tako dobro upućeni.
    Istina je da sam dobro upućen tj. bolje nego Vi, a razlog tome je što sam se raspitivao na pravim mjestima ( Komunalac ili gradska uprava) , a ne kao Vi po kafićima skupljajući samo tračeve.
    Tko iskrivljuje sliku sa svojim NETOČNIM navodima može se iz svega ovoga gore zaključiti.

    avatar

    21.08.2010. (09:52)    -   -   -   -  

  • vidikovac

    činjenice
    Ajde se ne razbacuj svojim biserima o informiranosti, nego se posveti korisnicima usluga pa barem odgovori pristojno kada netko zove telefonom i pita o odvozu smeća, visini naknade za odvoz smeća, a ne se derati i kokodakati u slušalicu.
    Korisnije bi ti bilo da nam napišeš kada je odvoz smeća iz koje ulice i naselja, a ne da se svakodnevno očekuje odvoz smeća, a ono nikad isti dan u tjednu i ako je usluga poskupjela i to masno.

    Informirana ČINJENICE, daj nas informiraj o nekakvim poslovnim uspjesima Komunalca na tržištu, a pogotovo sada kada ima toliko zaposlenih visokoobrazovanih stručnjaka.

    Informiraj nas kako može službenu Škodu voziti muž od šefice, a nije zaposlen u Komunalcu i slične stvari da malo budemo upoznati s činjenicama.

    avatar

    21.08.2010. (12:30)    -   -   -   -  

  • ognjište

    Meni se čini da gradonačelnik namjerno neće asfaltirati ulicu samo zato što tamo živi Mužićka i na taj način joj vraća posuđeno.

    avatar

    22.08.2010. (08:52)    -   -   -   -  

  • glinjanka

    Možda to sve sredi Mužićkin muž. Kako je taj čovjek odjednom postao svestran, ima ga posvuda. Od kulture, sporta, poljoprivrede, i najnovije ekologije. Zanimljivo dok mu žena nije postala to što je, nigdje ga nije bilo. Što oni misle, da smo svi mi toliko glupi pa ne vidimo tko tjera vodu na svoj mlin? Izgleda da je naše malo mjesto postalo njihova privatna prćija.

    avatar

    22.08.2010. (12:38)    -   -   -   -  

  • ICB

    činjenice
    Samo obmanjujete javnost s svojim piskaranjem. Navodite potrošenih skoro 300.000,00 kn u 2008. za guranje smeća, a jeste li provjerili što je sve urađeno s iznosom koji spominjete!?
    Iz toga iznosa je plaćeno uređenje gradske deponije i čišćenje i saniranje divljih deponija na području cijeloga Grada Gline.
    Zato kada nešto pišete, onda i dovršite obaviješćivanje javnosti do kraja, a ne samo ono što bi vi željeli da se zna i što vama odgovara.

    avatar

    23.08.2010. (16:53)    -   -   -   -  

  • branimir

    Činjenice, ne ulazim u STVARNOST I ISTINITOST onoga što uporno pišete ili nastojite prikazati kao nečiju ISTINU I STVARNOST, ali ostavljate dojam vrlo informiranog gospodina (ili dame). Baš se pitam što bi o tome imali za reći uvaženi zaposlenici gradskog komunalnog poduzeća (od direktora naniže) u svezi odavanja poslovnih tajni!? da li ste svjesni da osobe od kojih ste dobili ove podatke (ponavljam, ako su točni) mogu imati posljedica zbog otkrivanja ovih podataka (pa tako i vi, naravno, ako ste zaposlenik komunalca) ??? Čak štoviše, nagnat ćete urednika ovoga bloga da se raspiše o neosnovanim otkazima u komunalcu i tako na sebe potencijalno izazove kazneni progon!
    ps molim urednika da otkrije svoj identitet ako ne želi da netko od komentatora to učini.

    avatar

    23.08.2010. (22:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...