Komentari

grad-glina.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • schrek

    Uredniče, što ti ovo znači? Malo nam pojasni.

    avatar

    02.06.2010. (09:51)    -   -   -   -  

  • Urednik

    schrek

    To znači da ako vi možete kupiti nešto za 30,00 kn, a vi se odlučite na kupnju iste stvari ili usluge koja je iste kvalitete i količine i to platite 100,00 kuna. Nakon toga da bi prikrili ženi i ostalim ukućanima koliko ste to skupo platili jer bi razliku upotrijebili za nešto drugo, tražite prijatelja ili poznanika da vam on plati taj račun da se na računu ne vidi vaše ime, a vi će te prijatelju nešto odraditi u iznosu koji je u razlici.
    Osim što u navedenom iznosu treba dodati još tri nule.
    Bitan je početak i uvijek kažu da je najteže probiti led ili zaraditi prvi milijun. Poslije sve ide samo od sebe.

    avatar

    02.06.2010. (12:10)    -   -   -   -  

  • neupućeni

    vi to gospodine Uredniče pričate za prvi milijun iz sopstvenog iskustva ili?!!

    avatar

    02.06.2010. (21:05)    -   -   -   -  

  • Urednik

    Hahahahahahha :)
    Hvala lijepa, uljepšali ste mi ovaj tmurni i kišoviti dan.

    avatar

    02.06.2010. (21:40)    -   -   -   -  

  • neupućeni

    kaže stara poslovica "najprije počisti ispred svog praga..."
    Što volim Vas dušebrižnike, uglavnom pričate kako brinete o tuđim mukama, a ustvari brinete O SVOJIM DŽEPOVIMA.
    Žalosno.

    avatar

    02.06.2010. (21:50)    -   -   -   -  

  • glinjanka

    Što je točno pjesnik htio reći? Ne znam zašto je ovo otkriće ravno otkriću tople vode? U bivšoj vlasti je bilo normalno da se na održavanje nogometnog igrališta utroši 100 000.kn.Da su ga šišali škaricama za nokte nebi toliko trebalo.Očito je da je trebalo neka
    ko novac opravdati.Mi kao da smo Maksimir i Dinamo a ne najsiromašniji grad,gotovo na rubu bijede.Ja razumijem i shvaćam da mladima treba prostor za sport podržavam i gradnju nove sportske dvorane,ali mi nismo Zagreb.Očito je da naši vladajući misle da je nama lajbekima dovoljno dobaciti komad suhog kruha i igre koje vode koje kakvi Šešerini i Zibari.Smatraju da je za nas to dovoljna razina sportske kulture a njima opet dobro dođe da povrh visoke vojne mirovine i dobre plaće u zatvoru dobivaju i po dodatnih 500 kn za svako dvosatno zbivanje.

    avatar

    02.06.2010. (23:55)    -   -   -   -  

  • GRAD-GLINA

    U Glini je ponajprije veliki nedostatak kulture, a ono što je zavladalo poslije povratka i oslobađanja našega kraja se zove MORALNO SIROMAŠTVO.
    Mnogi misle i očekuju da ih država uzdržava ili očekuju nekakav šefovski posao, a za to nemaju niti približno odgovarajuću stručnu spremu.
    Ako netko nešto radi i zaradi, odmah mu se spočitava i stavlja ga se među lopove.
    Sve u svemu, zavladala je velika moralna kriza, ljubomora, zavist..., a to je najveća rak rana našega društva.
    Mnogima je prioritet vođenje tuđih privatnih problema, dok o svojima ne želi razmišljati niti ih vidjeti.
    Dok budemo razmišljali od kuda susjedu novci za neku novu stvar, auto, fasadu, vikendicu, a već ima jedan auto, mogli bi učiniti nekakvo korisno djelo i svoju energiju usmjeravati na nešto pozitivno.
    Kada se iziječimo od tih bolesti, sigurno ćemo živjeti sretnije i zdravije, a do tada ćemo tonuti sve više u blato i kaljužu u koju se sami odvodimo.

    avatar

    03.06.2010. (13:47)    -   -   -   -  

  • ak-47

    mrzim lažnu zabrinutost za dobrobit građana !!!

    avatar

    03.06.2010. (16:02)    -   -   -   -  

  • Čitatelj bloga

    Netko mi je spomenuo ovaj blog pa sam si dala vremena da ga pregedam. Eo bačeno vrijeme, ali kad je već tako imam par pitanja vezan na ovaj tekst i blog u cijelosti. Naime neke stvari su mi nejasne jer je jasno da većina tekstova nisu napisani kao novinarski članak jer nisu nepristrani i informativni nego su usmjereni, jednosmjerni i ciljano pisani da navedu na zaključak u jednom pravcu a kao vode se pod informiranje javnosti.
    Pa evo ako mi Urednik (osoba koja se predstavlja tako) može odgovoriti, (ukoliko zna:

    Prvo pitanje:
    - Zašto nešto što košta 30 kn, uopće platiti 100 kn i uz to još nekome odrađivati uslugu (zvuči kao šesterostruki tošak i bespotrebo maltretiranje samog sebe).
    Odnosno matematički: 100 (koliko je plaćeno)-30 = 70 (plaćeno kn više), i uz to još usluga od 70 kn = 140 gubitka + 30 kn (koliko je trebalo stvarno trebalo biti) = 180 kn. Znači nešto što košta 30 kn, osoba u stvari plati 180 kn da bi mu se to moglo spočitnuti? Nema smisla.

    Drugo pitanje:
    - Što je s onim silnim moralnim prodikama o tome kako bez dokaza ne treba govoriti itd... (Vaše su to riječi Uredniče)...
    Treće pitanje:
    - čemu Vam služi onaj citat Sokrata s lijeve strane bloga kad radite sve suprotno od njega?
    Četvrto pitanje:
    - Što Vi imate od toga da konstantno optužujete trenutno vladajuće zbog propusta koji su nastali u vrijeme kad ste i Vi bili u vladajućoj strukturi (ako sam dobro zaključila), a oni očito pokušavaju uvesti red u te propuste i nepravilnosti?
    Peto pitanje:
    - Dali diosta vjerujete da je to što pišete na ovom blogu, Glinska istina i stvarnost?
    Šesto pitanje:
    - Smatrate li da ogovaranjem, uhođenjem, klevetanjem, ocrnjivanjem, prozivanjem i zavađanjem ljudi, radite dobro
    Sedmo pitanje:
    - Ako ste bili u poziciji vlastodršca (koalicijskog partnera) prije nekoliko godina, jeste li upućeni u načine kako se vodio grad tada i jeli bilo nepravinosti?
    Osmo pitanje:
    - Ako ste bili u poziciji, i ako imate dvostruki pozitivan odgovor na prethodno pitanje, zašto tada niste vodili ovakav blog i trudili se da svi doznaju Istinu i stvarnost?
    Deveto pitanje:
    - Ako ste bili u poziciji bliske suradnje s vodećim ljudima Grada, a niste pratili što se događa, Što ste u stvari radili?
    Deseto pitanje
    -Smatrate li da sadašnja garnitura upravljača Gradom, radi bespotreban posao uvođenja reda u dokumentaciju o gradskoj imovini, pregled i restrukturiranje netransparentnog rada gradskih poduzeća, komunalnih i infrastrukturnih objekata, sportskih društava itd...?
    Jedanaesto pitanje:
    - Kako je po Vašem mišljenu Glina dospjela među najnerazvijenija naselja u RH, i da pri tome u razmatranje uzmete period od Oluje na ovamo a ne samo posljednjih godinu dvije?

    Evo to bi bila moja pitanja. Naravno. ne morate odgovoriti, to je Vaše pravo, ali ukoliko mi odgovorite, zamoljavam da mi odgovorite smisleno bez prozivanja i objašnjavanja samo o trenutnim savjetnicima, nacionalnim pripadnostima djelatnika, registarskim oznakama i slične plitke odgovore. Za sebe smatram da mogu i trebam razgovarati široko, i dubokoumno, a ne površno i navođeno.
    Veselim se Vašim odgovorima. Hvala. Bilježim se sa štovanjem.

    avatar

    06.06.2010. (01:16)    -   -   -   -  

  • imam i ja

    jes vala bravo Milane
    šo te brani ovaj ne čitetelj bloga
    žalosno da nema više u tvoju obranu, od njih sedam svaki dan jedan bilo bi dosta

    samo napred bračo ima kolko oš

    avatar

    06.06.2010. (10:27)    -   -   -   -  

  • vrtuljak

    ma ovaj blog je gomila laži, ogovaranja, i tračeva, nema se tu što dodati...

    avatar

    06.06.2010. (11:23)    -   -   -   -  

  • vidokrug

    vrtuljak, jel ti stvarno i jesi vrtuljak!?
    Hvalio si Sremića dok je bio na vlasti, a sada se ne vidiš od toga koliko si se uvukao hvaleći Bakšića, njegove stručnjake i osmoricu njegovih veličanstvenih vijećnika.
    Čitao sam, pratim, vidim i znam i ne slažem se da su laži, ogovaranja i tračarenja. Osvrni se oko sebe i pogledaj istini u oči pa ćeš možda i bolje vidjeti što se događa.

    avatar

    06.06.2010. (12:00)    -   -   -   -  

  • vrtuljak

    stvarno se dobro nasmijah... hvalio hvalio Sremića sve u 16... ha ha ha ... i dalje stojim iza svojih riječi: sve same laži, ogovaranja, i tračevi...

    avatar

    06.06.2010. (21:33)    -   -   -   -  

  • glinjanka

    U mnogo čemu se slažem s osobom koja se predstavila kao čitatelj bloga.Ako je blog Glinska istina i stvarnost onda bi se istina trebala govoriti bez obzira o kome se radi.Stvarnost je opet nešto što nam je svima zajedničko i što svi snosimo,živimo i dijelimo.Imamo pravo znati što je prava nepristrana istina i kakva je naša sadašnjica i stvarnost bez uljepšavanja verzija kad je riječ o onima za koje navijamo i onima po kojima pljujemo jer su nam politički ili vjerski nepodobni.Ja se nadam da je Bakšić iskoristio ovu godinu vladanji i kadroviranja i da su na prava radna mjesta došli ljudi sa pravim obrazovanjem a ne stranački ili rođački podobni.Mnoge su državne firme u Glini kao obiteljska prćija.Kaznionicu,Komunalac,sud,grad itd.kao da je pojedincima i njihovim obiteljima ćaća u nasljedstvo ostavio.Bitno je bilo biti blizak vlasti pa nema veze što je lektorica Mara završila osnovnu školu naknadno u Jabukovcu,što sinovi uhljebljenih jedva s 3 razreda srednj su svi zaposleni,dok u kaznionici rade cijele obitelji,braća,sestre,očevi i sinovi.Pa nek netko kaže da su to klevete i podmetanja jer ja mogu poimenice nabrojiti takve obitelji,a mislim da i većina nas zna o čemi i o komu se radi i u kojoj firmi.

    avatar

    06.06.2010. (23:40)    -   -   -   -  

  • schrek

    Teško onome koga se dohvati urednik ovog bloga! Dok nekog napada bez osnove druge štiti brišući komentare unatoč tome što postoje dokazi.
    Ono što me se doista "dojmilo" je komentar o moralnom siromaštvu. Uredniče, pogledaj se u ogledalo i upitaj se gdje si ti tu. Moral i ti su dva različita pojma. Pa ti si taj koji sve to radiš što kažeš da radi netko drugi. Ili ti se možda vraća ono što si radio nekom drugom?
    Komentirati vlast treba, skretati pažnju na ono što rade loše ili što mi smatramo da rade loše.
    Zapošljavalo se po raznim vezama ali sadašnje stanje ništa nije bolje. Što je i bilo za očekivati i svatko tko je vjerovao drugačije jako se prevario. O tome krade li netko ili ne neka vodi brigu onaj tko je plaćen zato ali da vlast u Glini ne radi dovoljjno brzo, efektivno i efikasno to je sigurno. Rezultata nema. Ulice su pune rupa, Karlovačka je ista kakva je bila i za one vlasti, a savjetnici su priča za sebe. Sramota za onoga tko si ih je uzeo(mi plaćamo).
    glinjanka
    osoba koju nazivate lektorica Mara uvjerila je sebe i druge da je završila srednju školu ali nije.

    Sve ovdje napisano istinito je i mogu dokazati.

    avatar

    07.06.2010. (08:35)    -   -   -   -  

  • Urednik

    Čitatelj bloga

    Odvojih malo vremena kako bih vam odgovorio na ono što i sami znate, ali i zbog dijela čitatelja koji možda još nisu upoznati.

    Odgovori:
    1. Matematika u ovome slučaju baš vam i nije išla, tj. računali ste kao gradonačelnik i njegovi najbliži suradnici. Odgovor zašto je to gradonačelnik htio napraviti morat ćete potražiti od gradonačelnika i direktora Komunalca Glina d.o.o. koji su osmislili ovakav način prikrivanja računa s pozamašnim iznosom jer će te odgovore i onako uskoro morati predočiti javnosti.
    2. Dokazi postoje za sve,
    3. Tvrdnja nije istinita.
    4. Nemam ništa, loše ste i pogrešno zaključili.
    5. Da.
    6. Ovo što ste naveli ne bi bilo dobro da se radi.
    7. Odgovor naveden pod 4.
    8. Nisam imao informacije o onome što navodite.
    9.Odgovor naveden pod 4.
    10. Da to radi što ste naveli bilo bi u redu, međutim ne radi ništa od toga nego se bavi lovom na vještice i uhljebljavanjem rođaka i političkih i koalicijskih suradnika.
    11. Glina je na žalost i prije Domovinskog rata bila na čelu nerazvijenih općina, zadesio ju je rat, a tvrtke koje su do rata poslovale su bile većim dijelom osnovane po političkoj odluci, a nakon rata zbog ne konkurentnosti i zastarjele tehnologije nisu mogle konkurirati i opstati na tržištu kapitala, osim Prehranine pekare koja je trebala opstati, ali na žalost tadašnji direktor nije imao znanja i sposobnosti sačuvati ju i pokrenuti te staviti u pogon i vratiti proizvodnju barem u prijeratne kapacitete.

    Odgovor na vaš zaključak: Sebe smatrate osobom koja može razgovarati široko i dubokoumno, a od drugih tražite da budu kratki i površni. Po vama je ne poštivanje hrvatskih zakona plitak odgovor!?
    Navođen nisam, a u vašem slučaju po pitanju navođenja mogu samo konstatirati da je server za navođenje smješten u stožeru onih kojima dolazi na um ideja o ovakvom načinu plaćanja računa za usluge koje u konačnici dođu na naplatu, ali puno skuplje nego su mislili.

    Odgovore ste dobili pa se nadam da se sada veselite.

    avatar

    07.06.2010. (09:51)    -   -   -   -  

  • Urednik

    vrtuljak

    Svakim danom se dokazuje suprotno od onoga što navodite.

    avatar

    07.06.2010. (09:52)    -   -   -   -  

  • Urednik

    glinjanka

    Napisali ste: Ja se nadam da je Bakšić iskoristio ovu godinu vladanji i kadroviranja i da su na prava radna mjesta došli ljudi sa pravim obrazovanjem a ne stranački ili rođački podobni.

    Raspitajte se čija je rođakinja koja je šefica nabave u Komunalcu, čiju je rođakinju odmah zaposlila u Komunalcu. Raspitajte se čijeg je bratića i djevojku zaposlio direktor Komunalca i pogledajte stručnost gradonačelnikovih savjetnika.
    Jedan od gradonačelnikovih ljudi koji je u Nadzornom odboru Komunalca ima završenu osnovnu školu, bolestan je i ima dijagnosu trajne promjene osobnosti, otupljen, niskog frustracionog praga, ima osiguranu i plaćenu pratnju za odlazak liječniku pa mu onda gradonačelnik vjerojatno i plaća osobu koja ga prati kada ide u nadzor Komunalca.

    Kaznionica koju navodite je u sklopu Ministarstva pravosuđa, samo radi upućenosti.

    avatar

    07.06.2010. (10:05)    -   -   -   -  

  • Urednik

    schrek

    S ponosom se uvijek mogu pogledati u ogledalo za razliku od nekih koji čine sve da sebi osiguraju bolje otimajući od drugih.

    avatar

    07.06.2010. (10:11)    -   -   -   -  

  • 2 2=2

    Promatram što se događa i ne mogu se načuditi kako se za naš grad kaže da je najsiromašniji u lijepoj našoj. Ekonomski parametri to pokazuju. Ali, da su uzeti u obzir 8 mil. kn koji stoje oročeni u banci pokazatelji bi bili drugačiji. Može li sirotinja štedjeti? Naš Grad je očit primjer da može, i od kamata plaćati stučnjake-savjetnike.
    Našem gradu nisu potrebne ceste, stanovnicima grada nije potrebna voda, kanalizacija također pa se netko mudar dosjetio da novce dade banci da ih ona obrće i na njima zarađuje.
    Vozni park također nije uzet u obzir. Zbog tih auta pucale su koalicije, a sad?
    Sad tima istima ne pada na pamet da reduciraju vozni park a o ostalim troškovima da se i ne govori. Za naš Grad nema krize. Sad kad je država na koljenima naš Grad ima i za kasicu-prasicu. I nitko niti od gradskih vijećnika niti od komentatora ne postavlja pitanje nečije sposobnosti da realizira ili gotove ili neke nove projekte od životne važnosti.
    Zna li ovdje netko koliko se zapravo gubi na tih 8 mil.kn.? Novac u banci je najpoželjnija stavka aktive ali ne i stvarnog života jer novac se mora obrtati kroz projekte na kojima će neki ljudi raditi, neki se zaposliti, svoju plaću potrošiti a država i grad će opet dobiti dio kolača kroz poreze i doprinose. Novac u banci je "mrtav" kapital a mi smo skoro isto takav grad.
    .

    avatar

    07.06.2010. (13:31)    -   -   -   -  

  • Čitatelj bloga

    Zahvaljujem na odgovorima.
    U potpunosti ste ispunili moja očekivanja odgovarajući.
    Iz sprdo-oglasa ste postavili umjetno stvorenu situaciju tvrdeći da imate dokaz za nešto što je bazirano na vašem kreativnom djelu, a obrazloženo hipotetičkom tvrdnjom u kojoj ne navodite niti jednu poveznicu putem koje bi itko shvatio o čemu u stvari govorite.
    Odgovarajući na pitanja ovim jednostavnim odgovorima i dalje zastupate upravo ono moje mišljenje o Vama, da svojim zaključcima dovodite čitatelje na utabani put u kojem ne mogu samostalno zaključiti nego moraju doći do vama željenog zaključka.
    Ovo što govorim nije namijenjeno tome da se uvrijedite niti da netko o Vama zaprimi moje mišljenje. Isto tako ukoliko primjećujete ne upućujem niti najmanju notu nekakve obrane za nekog. Nadasve sam željela dobiti od Vas izravne odgovore o kojima bih mogla s Vama diskutirati i zaključiti neko svoje mišljenje o Vama kao osobi koja se obraća javnosti.
    Ipak se sve svelo na površne odgovore u kojima tvrdite i zaključujete a ne iznosite dokaze, nego se samo na njih pozivate kao na neku vrstu dogme koju ni sami ne možete objasniti.
    Mišljenja sam da ukoliko doista imate detalje ili dokazne materijale koji bi mogli pomoći u otkrivanju nekakvih eventalnih nepravilnosti tada o tome ne biste trebali ovako raspravljati, jer koliko mi se čini za većinu vaših tvrdnji suprotstavljena strana ima odgovore kojima ne opovrgava Vaše tvrdnje, nego samo istim događajima daje zakoniti legitimtet i opravdanje.
    Ukoliko postoje dokazi da se čine nepravilnosti, a tajite ih, tada niste onakvi kakvim se predstavljate, nego doista samo klevećete, jer nabrajanje rodbine nije dokaz.
    Ukoliko ih imate i niste ih ustupili instancama koje su za to zadužene tada ste sudionik, a ukoliko ste ih ustupili, a kroz blog o njima rsapravljate i dovodite čitatelje u zabludu polovični podacima, tada samo odmažete eventualnim istragama.

    Unutar ovog slijeda od jedanaest pitanja vođeni ste onako kako vi to činite u svojim člancima, i od Vas sam u stvari i očekivala da odgovarate upravo na način kako i jeste, odnosno da se ogradite od neažurnosti za prošlih vladajućih, a da se predstavite kao doboro upućeni u sadašnje akcije, te da sve to upotpunite malom dozom sarkazma.
    Naime iz Vaših odgovora zaključujem da ste upućeni u stanje Gline prije rata, i Sada (za vrijeme Bakšića na mjestu gradonačelnika), dok je period od V.R.A. Oluje do Bakšićevog izbora za Vas potpuna nepoznanica. Doista nisam razočarana odgovorima i ne želim da se nađete uvrijeđeni, ali samo ste mi potvrdili mišljenje da ste tihi simpatizer prošle vlasti (pa makar prešutno) i žestoki protivnik trenutne. A sve se može iščitati iz arhiva vašeg bloga ukoliko se krene od početka, polako i sustavno, čitajući samo Vaše tekstove i odgovore na komentare, a pri tome preskačući ona glupa prepucavanja pojedinih komentatora.

    Nadalje me veseli mogućnost da se u budućnosti stvari ponovno okrenu i nadasve se nadam da ćete s istim žarom komentirati i rad slijedećih vlastodržaca, ma ko oni bili.
    Do tad se nadam da ćemo u potpunom neznanju o našim identitetima i dalje raspravljati kad se susretnemo na ulici, trgovini ili terasama kafića. Doista je neophodno komentirati stanje u Gradu, jer šutnje je dovoljno. Naravno nećemo to činiti ovako izravno i otvoreno, jer ipak na cesti nismo u stanju to tako izgovoriti.
    Tamo ćemo i dalje biti umjereni, odmjereni i flegmatični, a kad se sakrijemo iza računala tada se otvaramo i skrivamo iza nadimaka.
    Bilježim se sa štovanjem i veselim se daljnjem čitanju Vašeg bloga.
    Mišljenja sam da neću dalje sudjelovati u raspravama, pogotovo zbog nekoliko potpuno praznih komentara koji diosta nemaju smisla, a ja se ne želim spustit na nivo da me se postavlja na neku stranu i da se o meni govori u trećem licu samo zato što se nema što reći...
    imam i ja - evo ponovno napiši jednu pametnu rečenicu. Pokušaj odgovoriti, koga to branim i na koji način.

    avatar

    07.06.2010. (19:25)    -   -   -   -  

  • Urednik

    No1

    Poštovana, kada će te shvatiti da ovaj blog piše isključivo o aktualnoj glinskoj politici i da se na njemu piše i komentira o politici i političkim problemima, propustima i uspjesima!?
    Kada to uspijete shvatiti, a izgleda da vam je to malo teže, možda onda i shvatite zašto se brišu vaši komentari o temi koju namećete.
    Ako želite komentirati i pisati o temi koju neprestano ponavljate imate otvoren blog za takve teme.

    avatar

    07.06.2010. (22:25)    -   -   -   -  

  • vrtuljak

    Vi gospodine Uredniče iz dana u dan dokazujete upravo suprotno od onoga što ste naveli.
    Vi ste gospodine Uredniče isto što i "Radio Mileva": tračate, ogovarate, dajete besmislene odgovore bez imalo istine i dokaza, optužujete i povlačite ljude (čak imenom i prezimenom, registracijama i sl.) po blogovima bez razloga. Neobjektivni ste i čak pomalo neuravnoteženi kada su u pitanju potezi sadašnjih vlastodržaca.
    Mada , moram priznati, užasno me zabavljate svojim izvrtanjem činjenica.

    avatar

    07.06.2010. (22:26)    -   -   -   -  

  • Urednik

    vrtuljak

    Drago mi je da vas veseli ono čega se pametan stidi, možda bi se ipak trebali malo zamisliti nad svojim odgovorom!!!

    avatar

    07.06.2010. (22:31)    -   -   -   -  

  • vrtuljak

    možda bi se Vi trebali zamisliti što pišete i na koji način, i zamisliti se nad svojom pameću/glupošću koju koristite u svojim tzv. tekstovima, jer većinu ovih stvari pametan čovjek definitivno ne bi napisao.

    Veselim se Vašem narednom članku i još jednom izvrtanju činjenica.

    avatar

    07.06.2010. (22:46)    -   -   -   -  

učitavam...