Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • sagittariusclassic

    ...Mmmda, na ovo se čovjek, na žalost, ne može smijati. Nešto tu ne štima generalno u svjetskom poretku i sustavu vrijednosti. Financijaši premeću papire, koji navodno predstavljaju nekakav novac, a da li taj novac, ti papiri, imaju pokriće u bilo kakvim opipljivim, konkretnim, stvarnim vrijednostima, je veliko pitanje. Jedno je sigurno, ovakav poredak postaje neodrživ jer papiri ipak nisu jestivi bez obzira na to kakvim ih začinima preliješ...:)))))

    ...Nego, čitam na Jutarnjem da si se uključio u sastavljanje nekakve smijurije koja bi trebala predstavljati test opće kulture. Za predpostaviti je da si ti autor ovoga: " ...Tehnologija koju moderne računalne igre najčešće koriste za prikaz grafike se zove: ...", pa me zanima, kak to misliš da bi to pitanje trebalo biti stvar opće kulture?! ...:)

    avatar

    30.05.2010. (11:42)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    for the record :-), mene su tražili da im sastavim 20ak pitanja iz područja ICT-a a što bi svršeni maturanti kao trebali znati. od tih 20ak oni su odabrali 4-5 i stavili ih u nešto što su nazvali "test opće kulture"!
    a što se tiče toga da li bi dio tog znanja trebalo biti i to da znaju koja tehnologija im pogoni grafičku karticu ... pa o tome se može diskutirati :-), ali od nekakvih općenitih ICT stvari (što bi kao bilo dio "opće kulture") mislim da to čak i nije tako loš odabir.

    avatar

    31.05.2010. (00:13)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Osim liječnika, kompjuteraši su vjerojatno najegocentričnija, narcisoidna, isključiva, fahidiotska profesija ( i ja sam taj ). Postoje dvije vrste ljudi, ICT stručnjaci ( kako ti kažeš ) i korisnici. Tipičan korisnik koristi aplikacije, njemu je računalo alat, kao i plug ili turpija. On želi napisati, izračunati, nacrtati, poslušati ili pogledati na najbrži način, ugasiti računalo i otići nešto poševiti! Kako je operativni sustav, Windows, Linux, whatever, samo programski most koji govori hardveraju što treba raditi sa zahtjevom sa aplikacije koju korisnik trenutno koristi, korisnik ne mora znati apsolutno ništa o operativnom sustavu, osim osnovne vještine baratanja prozorima. Tražiti i pretenciozno tvrditi, da je stvar opće kulture znati nešto o DirectX, Open GL ili sličnim dijelovima op. sustava je isto kao i ustvrditi da je detalj, da li se bregasta osovina u autu pokreće lancem ili remenom, stvar opće kulture za npr. tete u vrtiću, jer se ona na posao vozi autom! Primjerenije bi bilo npr. neko pitanje tipa "memorijski USB stick služi za...". To bi već spadalo u nekakvu opću tehničku kulturu...:)

    ...No, nisi me razljutio ti u tom izdrkavanju tipova na egotripu koji su uključeni u kreiranje te sprdačine, nego činjenica da netko može tvrditi da je stvar opće kulture znati tko je bubnjar Pink Floyda. Mislim, čovjek je mogao gajiti i simpatije prema Halidu Bešliću, to je njegova opća kultura, ali se takvo pitanje nikako ne može staviti u kontekst nekakve općenite, univerzalne definicije pojma opće kulture. Ono što je prestrašno u tom "testu",jest činjenica da nigdje nema pitanja kao npr. - koja je razlika između liberala i konzervativaca?! A ljudi bi trebali ići na izbore kojima direktno utjeću na kvalitetu svog života, te bi stvarno trebali znati razliku. I to bi svakako trebala biti opća kultura!..:)

    ...I na kraju, opća kultura počinje sa: "...reci dobar dan i nemoj zijati!". Prema tome, kad ispitanik ulazi u učionicu i ne kaže "dobar dan", odmah je diskvalificiran. Ne može ni pristupiti testiranju. Ako uđe, pozdravi i počne se dovikivati sa nekim drugim spirsanim kretenom na suprotnoj strani učionice, isto tako je odmah diskvalificiran, nije zadovoljio kvalifikacionu normu!...:)

    avatar

    01.06.2010. (19:43)    -   -   -   -  

  • anil

    Thank you for sharing this great post, I am very impressed with your post, the information is meticulous and easy to understand. I will regularly follow your next post.
    ghd sports

    avatar

    21.09.2020. (20:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...