Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • borgman

    općenito mislim kako je školovanje vezano sa riječju Trud, i potpuno mi je blesavo misliti kako znalca može proizvesti bilo kakav (bilo čiji) Sustav. Ili imaš Afinitet i Volju, ili nemaš.
    IF "nemaš" onda će od tebe ispasti, netko sa diplomom, ali bez trunke naučenog (kakva je većina završenih sveučilištaraca, fah-idioti, skuplja verzija VKV radnika).
    IF "imaš", čak i sa "lošijim"(širim obrazovanjem) od tebe neće nastati fah-idiot, pa makar to platio i "duljim" školovanjem.

    avatar

    28.01.2010. (08:22)    -   -   -   -  

  • stefica

    ohohoh nema me dosta dugo ovde, ali zvone kod tebe je jos uvik veselo cim se spomene nama neprijateljska i daleka drzava ;-)
    E na onaj clanak prije nisam niti tila odgovarat.. i od sada kad cujem da neko pljuca po americi i svemu americkom samo odmahnem rukom...nas svit, svi sve znaju bez da su ikad krocili ovde, radili u ovom sustavu, placali porez ili bilu u bolnici..ali znaju da zdravstvo ne valja i da su ameri glupi.
    Nego na ovu temu mogu samo jedno dodat..po meni bitna razlika izmedu nasih fakulteta i americkih, a mislim da sam kompetentna nesto tu reci jer sam studirala u oba dva sistema je; nasi profesori trebaju svatit da su oni tu zbog studenata, a ne studenti zbog njih. Recimo ja sam svojim profesorima znala slat email u ponoc, a dobila bi odgovor u ponoci i pet minuta....e kad nas profesor bude dostupan studentima u svakom momentu mislim da cemo bit na pravom putu.

    avatar

    28.01.2010. (15:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ekonomista koliko oćeš, zamišljam ih ko skakavce kad navale na polje :)

    avatar

    28.01.2010. (15:45)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    štefice, NEMA TE KO NI ZEMLJOTRESA!!! ;-)

    ali, ovo:

    "nasi profesori trebaju svatit da su oni tu zbog studenata, a ne studenti zbog njih"

    ti je TOČNO U SRIDU! (iako će moj sljedeći post najvjerojatnije biti pun opravdavanja zašto ja, doduše kao vanjski suradnik-predavač na FER-u, baš i ne slijedim, prpeciznije rečeno, baš i ne mogu slijediti takvu filozofiju)

    avatar

    28.01.2010. (18:36)    -   -   -   -  

  • montelupo

    eh, mentaliteti su teška stvar .) a naročito ne smiješ našemu čovjeku reći da su drugi objektivno bolji.

    avatar

    28.01.2010. (21:58)    -   -   -   -  

  • borgman

    @sun...bravo :-)

    avatar

    29.01.2010. (12:52)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    k'o sto @borgman jednostavno rece: imas ili nemas. nemas li, nikakav "sustav" niti "profesor" ti ne moze pomoci. "imati" znaci ambiciju, cilj i trud, a to uvijek biva nagradjeno. nagrada je pak osobna a ne kolektivna. toliko o "sistemu" koji, ako "imas" ma kakav bio ne moze unistiti sposobnog. s druge strane, nesposobnom "sistem" moze pomoci ali u najboljem slucaju da zivotari. a toliko o pojedincu i o krdu.

    sto se tice americkih sveucilista i njihove "izvrsnosti" ... to su bajke jer ... izvrsnost se ne mjeri prebrojavanjem broja stranica na internetu na kojima se pojedino sveuciliste spominje vec kvalitetom obrazovanja koje nudi. mjeri se i po najboljim studenatima koji "studiraju" a ne po onim koji "borave " na sveucilistu pa se bune zbog bologne (koja nije nista doli ono sto su starije generacije prolazile na drugi nacin i nista im nije falilo a sto fali sadasnjim "studentima" koji "borave" na sveucilistu).

    osobno ... imam prilike u praksi vidjeti amere (s njima radim) i mogu reci da su uskospecijalizirani fahidioti. kad moljac pregrize sklopku, amer ne zna sto napraviti. u prosjeku je nabusit i na sve ostale gleda s visoka. i onda nije za cuditi da su mozda bas zato u krizi. znanje im je savrseno ponavljanje napamet nabiflane rutine. nema kreativnosti da se snadjes u zivotnoj, nepredvidjenoj situaciji. u situaciji koja se pojavi protiv svih pravila struke i zdravog razuma kako nesto funkcionira. a ti to rijesis. amerima u tom pogledu puno toga fali jer kad nesto zaskripi, u njih je katastrofa!

    europa koju amerika tako nadmocno omalovazava je i u ekonomiji i u tehnici i u tehnologiji a da ne govorim o kulturi. daleko, ona je daleko daleko IZNAD amerike. ameri je jos jedino sisaju u organizaciji jer vladaju svjetskim medijima. pa to onda koriste da te preko medija uvjeravaju da su ono sto nisu - nadmocni i bolji a da si ti oni sto nisi - losiji i gluplji od njih. a stvar je obrnuta.

    ocaranost "malih" naroda (nacija ili skupna - jer ameri nisu ni narod a ni nacija) velikim i mocnim osim klasicno lose strane (sluganski mentalitet) ima i dobru stranu jer da bi prezivjeli i opstali oni se moraju vise truditi pa su zilaviji (usprkos vlastitoj paranoji). mali narodi su "patke" a veliki (brojni) su obicno kokosi. a kako tko prolazi, to je opisano u basni o tri ptice. pa tko voli nek' izvoli.

    i na raju, bas k'o sto @sun veli, opremljanost necime ne znaci da si nuzno bolji i kvalitetniji. dapace, cest je slucaj da je slabije opremljen nadmocan opremljenom jer prolazi zivotno iskustvo zvano snalazljivost i kreativnost a sto opremljenom ne treba pa shodno tome o "tomu" nema pojma.

    avatar

    31.01.2010. (01:18)    -   -   -   -  

  • dolinski

    koliko su europski ekonomisti kvalitetni vidimo po aktualnoj gospodarskoj i financijskoj krizi koju su oni vodili, a osobito američka škola ekonomije danas pokazuje svoju punu kvalitetu. (...)

    avatar

    12.02.2010. (11:27)    -   -   -   -  

  • nemo

    Post ti je džihadovski. Poprilično predrasudan. šteta. Doduše, ovakve teze najčešće prolaze. Mi (zapadnjaci) smo oličenje zakonodavnosti i uvažavanja različitosti, a drugi (kao ovi u postu) su gamad, jer nas nisu još skužili. Imaju li oni pravo na samobitnost? na svoj način života, pa bio on diktatorski ili ne? Zbog čega se mi, koji upinjemo da smo "zapad", a debeli smo koljački Balkan, bez izuzetaka,

    avatar

    28.02.2010. (23:24)    -   -   -   -  

  • blenderica

    Ovdje kod tebe Zvone se nazalost uvijek nakote crveni stakori koji vole pljuvati po velikoj americi a nemaju pojima ni o svom dvoristu. Naravno da sistem ima uticaja na obrazovanje jer se u jadnoj ekonomiji ko u Hrv mladez nema za sta truditi da zavrsi studij. Cemu da se nada, zasto da studira i trudi se ako preksutra opet nece dobiti placu kad jednom dobije posao? To se zove motivacija. Amerika je najuspjesnija zemlja na svijetu po visokom obrazovanju i po sistemu koji motivira za uspjeh i omogucuje napredak nakon obrazovanja a zivi dokaz je broj patenata i izuma koji je u njoj patentiran i izumljen u 20tom stoljecu, pocevsi od struje. TVja, automobila do aviona, svemirskih letjelica i kompletne industrije kompjutera kao i samog Interneta. Tesla bi trunuo u Austrougarskoj da nije pobjegao u Ameriku i tamo napravio sve, bas sve. Tako i drugi izumitelji, znanstvenici i ostali, U Evropi su uspijevali samo oni koji nisu trebali za svoj rad vise od pera i papira ili eventualno kista ili glasnica (pisci, umjetnici, filozofi, pjevaci, tenori, muzicari i sl). Rijecju jebivetri. Evropa - uzmi si svoju kulturu , svoje prastare vlazne i memljive parsto godina stare gradjevine, svoje debele Pavarotije, defektne Tulus Lotrece , svoje divne crve Bodlera i opjevane kurve Pariza, ruske pateticne Ane Karenjine i Idiote , Sekspirove slinave sonete i nabij si ih gdje sun doesn't shine. Ko ih treba?

    Ali onaj koji je trebao propisan laboratorij, opremu za rad, neke kompliciranije uvijete i sl da bi izumio nesto i napravio zaradu i profit na duge pruge, zavrsio je cesto u Americi jer mu je to bilo najlaksi put ili je barem suradjivao sa amerima. Naravno ni postena placa uz te uvijete nije bila naodmet. I dan danas iz Evrope kad dodje jedna Nokia, Iphone i Blackberry je prepishaju u sekundi. Intelovi chipovi, MS Windowsi, Appleov Ipad i Ipod i Iphone, medicina , ljekovi, avioni, oruzje, filmska industrija, u svemu vlada amerika. Evropa se ne moze uopce usporedjivati po tom pitanju sa velikom Amerikom a o Hrv necu da se ne zahliknem od smijeha. Vi ljudi opce niste svjesni svoje nesvjesti ako mislite ozbiljno to sto pisete po komentarima. "uskospecijalizirani fahidioti" pisete, a kad te ide takav operirati kaj bi bilo bolje, da uz kirurgiju mozga zna i popraviti zahodsku cijev ili da vozi Taxi po noci? Onda bi bio sirokih pogleda samo ne bas tako strucan pa ak te sfusha na operacijskom stolu, nema veze - vazno je da nije fah idiot. A dolinskom porucujem da ovaj pad nisu izazvali ekonomisti nego pohlepni bankari i Wall Street koje ipak volim jer imaju muda za kapitalizam i rizik i ako ne upali, idemo dalje. Nastampamo novce, prodamo dug Kini i ostalima , malo odshepamo neku recesijicu, propadnu slabije firme, poneko ostane bez posla ali izvucemo se i udri dalje po starom , jos jace- udri jace manijace -iza recesije slijedi jos jaci period expanzije i rasta. A eto Japanci su konzervativni, trpaju lovu u carapu, ne zele riskirati nista pa vec 10-20 godina imaju stagnaciju i deflaciju i kamate oko 0. Ameri imaju boom ili bust ali to vremenom donosi napredak.

    avatar

    01.06.2010. (12:55)    -   -   -   -  

  • LoriCohen

    This site and its content is so nice, i appreciate you from my heart & sole, nice job.
    dissertation skills for business

    avatar

    03.12.2011. (11:52)    -   -   -   -  

  • JulieMelone

    That was something very informative for me, the information that you have provided has added a lot to my knowledge about the subject. Thank you
    logo design prices

    avatar

    29.12.2011. (08:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...