Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Tihotap

    I moj glas i skoro cijele obitelji za Jurčevića.! Sretan ti Božić i neka nam ovo blagoslovljeno vrijeme donese pravog predsjednika.

    avatar

    24.12.2009. (14:26)    -   -   -   -  

  • Zd

    Mikšić nebi bio dobar i uostalom se osramotio. Čak je i Mesić dobio spor protiv njega zbog klevete, prema tome, nema se tu više što reći. Post je kao i uvijek odličan, ali odakle ti za Primorca za je bio član SK? To prvi put čujem, ali da mi je drag kao čovjek "koji ga drži u šaci" i kome su puna usta Hrvatske i Hrvata - nije!. Takvu retoriku sam davno pročitao, uostalom, provjerit ću, mediji su većinom zabava za masu, a vidi malo tko je to i izjavio, ništa mu nevjerujem, kako nemaju srama?! Što se tiče Jurčevića (naravno da sam se raspitao kod njegovih prijatelja) evo što sam dobio. Da zna bit bahat, ali i da je vrlo ozbiljan čovjek pa sam zaključio da ta bahatost proizlazi iz ozbiljnosti, a što drugo?! Uglavnom, po meni, najbolji izbor od postojećih kandidata, šteta što narod ne raspoznaje dobro od zla nego uvijek bira od dva zla ono manje (kao da se mora izabrat ikakvo zlo!), duga priča. Sretan Božić dragi Pravaš i svim tvojima

    avatar

    24.12.2009. (14:44)    -   -   -   -  

  • Drina

    Sretan i blagoslovljen Božić! Uz molitve za pravog predsjednika...U Ime Oca i Sina...I Duha Svetoga : )

    avatar

    24.12.2009. (17:35)    -   -   -   -  

  • engel

    Čestit i blagoslovljen Božić autoru bloga!

    A Hrvatska, tko zna, možda se i izvuče iz balkanske kaljuže...nekim čudom.

    avatar

    24.12.2009. (19:41)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    .[/IMG]

    avatar

    24.12.2009. (23:34)    -   -   -   -  

  • P€$O$ city

    Sretan Božić

    avatar

    24.12.2009. (23:35)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ Čestit i radostan Božić svima vama !
    Hvala vam na čestitkama, i neka vam bude na zdravlje Božić, ljubav i mir!

    avatar

    25.12.2009. (08:32)    -   -   -   -  

  • Vela mona

    Čestit božić svim državotvornim Hrvatima i neka nam bog bude u pomoći u borbi protiv institucionalnog komunizma u RH.

    avatar

    25.12.2009. (10:57)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Sretan Božić CBK!

    avatar

    25.12.2009. (12:15)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Dragi prijatelju prije svega tebi i tvojima želim zaželjeti blagoslovljen i čestit Božić te sve najbolje u idućoj, 2010. godini, što vrijeme leti...

    Pozorno sam pročitao tvoj komentar u postu o predsjedničkim kandidatima, ja se s dobrim dijelom slažem, poglavito kada govoriš o profesoru Jurčeviću i gospodinu Mikšiću, imao sam zadovoljstvo razgovarati s oba kandidata i moram ti reći da iz Mikšića naprosto izbija očaj, još uvijek se nije oporavio od poraza ( sumnjivog ) na posljednjim predsjedničkim izborima ( 2005. godina, po meni u tome prste imaju i Mesić i tada Sanader ).

    Kada uspoređujemo Bandića i Josipovića, osobno, a kao što si mogao djelomično vidjeti, pratio sam Bandića na mnogim predizbornim skupovima, konferencijama za tisak, od Sljemena pa nadalje, ali i prije toga, jednostavno mi ne djeluje kao " Titoista ", barem ne na deklarativnoj razini, što je u pozadini svega toga, ne znam, možda imaš pravo. Ali što uraditi? Ako nam drugi krug ponudi Josipovića i Bandića, desnica jednostavno nema izbora, ukoliko ne želimo u idućih pet godina slušati ode partizanluku, Bandić barem deklarativno to ne bi radio. Koga između dva zla izabrati ako dobro ne može pobijedtiti? Stvarno bih vrlo rado volio pročitati tvoj savjet kao iskusnije osobe koju iznimno poštujem.

    Naravno, glede Mire Tuđmana, moj dojam je nešto drugačiji, rijetko koji političar je toliko ljubazan bio kao sin pokojnog predsjednika, Ivana je u više navrata, od kave u Karlovcu do Zaprešića i svečane akademije povodom smrti prvog predsjednika, razgovarala s njim, čovjek naprosto nije glumio jednostavnost, dok nam je Silvija ( jedna od glavnih TUĐMANOIH VOLONTERKI ) objasnila zašto njegova kampanja nije financijski snažnija, uz Ožbolt i poglavito Jurčevića, Tuđman je daleko najmanje love utukao u kampanju, nema novaca i svi u Teslinoj naprosto rade badava, dok Bandić, Josipović, poglavito Primorac sjajno plaćaju svoje u Izbornom stožeru.

    Iskonski grijeh njegova oca je odnos prema Paragi i to se ne može opravdati ( ja sam već jednom spomenuo da je moj stari jedan od najzagriženijih " Paragovaca " u Hrvatskoj, još od vremena " sav narod u svoj dom, UNPROFOR GO HOME "...MEĐUTIM ČAK I ON SMATRA DA SU bOSNU PODIJELILI neki drugi, poglavito Britanci, da e bilo pogrešnih poteza, bilo, ali slažem se s Budišom, " možda je Tuđman dijelio Bosnu, ali je nije podijelio, a ona je danas podijeljena " Srbija je po prvi puta preko Karadžića te sada Dodika prošla Drinu..

    Zaista se u ovoj žabokrećini snai i odabrati nekoga za glasovati kada već oni koji bi trebali biti kandidati to ne mogu zbog apsolutne medijske blokade, odnosno eutanazije politilkih opcija koje nisu kompromitirane..

    Pisao si već što misliš o Hebrangu, međutim u ovakvom odnosu snaga, bi li izgubljen glas bio za njega glasovati, odnosno, s obzirom na prošlost njega i njegove obitelji, misliš li da je iskren kada osuđuje komunistički režim?

    Lijepi pozdrav i svako dobro..

    avatar

    25.12.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • Vela mona

    Žalosno je da Hrvat uvijek bira između većeg i manjeg ZLA, a nikad između dobra i zla.

    avatar

    25.12.2009. (14:03)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Sve najbolje za Božić!!!!

    avatar

    25.12.2009. (16:30)    -   -   -   -  

  • CroSirmium

    Čestit Božić!

    avatar

    25.12.2009. (18:20)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Vela mona, Tinolovka

    Vela mona je izrekla bit - žalosno je da mi Hrvati uvijek biramo između "večeg" i "manjeg" zla, umjesto između dobra i zla. Ako nekome nešto znači, Ante Starčević je rekao da Hrvati ne bi trebali birati između dva zla, manji od većeg jarma - nego jaram rušiti!

    Cijeli politički sustav je u Hrvatskoj tako postavljen, od izbornog zakona do medija i zastupljenosti političara i stranaka, preko položaja i kadrova u Vrhovnom sudu, koji čini Državno izborno povjerenstvo, do eks-komunističkih kadrova na najvažnijim položajima u državi, da nisu nikakve bitne i pozitivne promjene moguće, izuzev sa srećom, kao što je pokazao nekomunistički kandidat Boris Mikšić na predsjedničkim izborima 2004. godine, ali odmah su ga izbornom mašinerijom (500 tisuća glasova mrtvih osoba, manipulacije sa izbornim glasovima dijaspore i Hrvata u BiH i dr.) eliminirali pred očima cijelog svijeta kad su ga pokrali jer inače je on bio s Mesićem ušao u drugi krug, a ne Jadranka Kosor; sjećam se da je čak i RTL televizija bila objavila u 21 h kako je Mikšić prošao u drugi krug, ali onda se na HTV pojavio Sanader i rekao da će u 22 sata biti objavljeno kako će Kosorica u drugi krug... Što da kažem, Tinolovka, pravo vrijeme da dobijemo demokraciju i pravnu državu zapadnog tipa je bilo kad je g. Paraga devedesetih bio u prilici, jer on je radikalno htio obračunat sa komunizmom, sa ostatcima komunizma i eks-komunističkim kadrovima da budu lustrirani; ali, Franjo Tuđman je to spriječio, i zahvaljujući njemu se SDP digao iz mrtvih, anti-komunistički kadrovi su eliminirani iz politike i protuustavno lustrirani, i danas imamo to što imamo da od 12 kandidata 10 dolaze u stvarnosti sa političke ljevice, od toga su Josipović, Bandić, Pusić deklarirani titoisti, a ostali prikriveni, dakle, isto sranje, jedino Mikšić i Jurčević nisu ali oni nemaju političkuj bazu, odsjećeni su od birača koji ih ne uzimaju za ozbiljno. Treba pričekati 27. prosinac navečer, može se još čudo dogodit jer i Dražen Budiša je 2000. u anketama imao 30 posto kao Josipović sada pa ipak ga je Mesić prešišao, i u toj situaciji je još uvijek imao manji postotak u anketama od Mate Ganića pa je i njega u drugom krugu prešišao.
    Zaista sam se naljutio kad sam pročitao u Globusu da je Josipović izjavio kako "Tito spada u hrvatske velikane"??? To je čisti bezobrazluk. Ne znam otkud su njemu mediji u samom startu dali 30 posto glasova u anektama, mislim da je to totalna manipulacija!!! On, koji je u SDP-u bio neprimjetan, na njega su mediji preslikali rating stranke koja ima 30%...
    Bandić je korumpiran, nije zagriženi ideolog kao Josipović, ali što je gore? Ja sigurno neću između njih dvojice u 2. krugu birati jer bi to bilo poniženje za mene. Bilo bi mi drago da Josipović ne uđe u 2. krug, vidjet ćemo! Od svih kandidata nisam ni jednog čuo da se ne bi trebalo ić u EU, nevjerojatno, čak ni da se Hrvatsku osigura u pristupnom ugovoru s EU da ima pravo na samoopredjeljenje do samoodređenja, po povelji OUN! Ja se zaista nadam da će se oko dra. Pavune okupit hrvatski državotvorni pokret koji će nastupit na sllijedećim parlamentarnim izborima, inače će nas raznorazni Bandići, Kerumi, titoisti ovi i oni, udbaši i korumpirani skorz uništit, cijelu zemlju će uništit!!!

    avatar

    25.12.2009. (18:56)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    Slažem se s tobom prijatelju, želim samo reći, nažalost, Josipović doista nije daleko od 30 posto podrške, naime, kao što možeš vidjeti kod mene na blogu ( a ta anketa rađena je tako da sam od anketiranoga dobio ime, prezime, fotografirao sam ga te snimio video zapis i to naravno uz pristanak te osobe ) Josipović ima 27 posto glasača na uzorku od 900 ljudi, punoljetnih naravno, ja sam prošao ogronu većinu gradova u RH od Šibenika, Karlovca, Zadra, Vukovara, Slavonija, Banvoina, Zagorje, kako bi dobio što realniju sliku da svoju anketu usporedim sa anketama koje nam serviraju pojedine agencije, ja ankete napravljene na telefonskim putem ne priznajem. Sigurno nisam osoba koja bi Josipovića favorizirala i neću glasovati za njega, ali nažalost ta podrškas je takva, kakva je..Međutim, osobno sam uvjerenja da on ne može puno bolje, ne može preko 50 posto u drugom krugu..To je ono što me raduje..Nadam se da nikada više nećemo dobito predsjednika kao što je Mesić bio, nakon Mesića, Mesić, to bi bilo pogubno..

    avatar

    25.12.2009. (19:38)    -   -   -   -  

  • NEDILJKA

    Stvarno kad ovo proćitam, pitam se za koga uopće glasovati....?
    Svi kandidati imaju "putra" na glavi, svi su lašci, lopine,
    izuzev nekih, znači nema nade za Hrvate...?

    avatar

    25.12.2009. (20:37)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Crosirmium

    Sretan Božić Tvojoj obitelji i Tebi, kao i svim srijemskim Hrvatima!

    @Tinolovka

    Svaka anketa koja nije anonimna, nije vjerodostojna, pogotovo ne telefonske ankete kakve mediji prave ili pojedine agencije. Jedino je Gallupova anketa vjerodostojna.
    Čim ti dođeš nekome na vrata, da bi ga anketirao, anketa više nije anonimna! Drugim riječima, čim anketa nije anonimna, anketirana osoba podsvjesno ne daje iskrene odgovore jer je u strahu zato što je nekome drugome poznat njen identitet. To me naučio moj profesor psihologije na fakultetu. Stoga kažem, tvrdim, da Josipović sigurno nema 30 posto ovog trenutka nego manje, puno manje.

    I ja se nadam da više nikada, barem za naših života, hrvatski predsjednik neće biti nehrvatski predsjednik kakav se Mesić pokazao!

    Prava je tragedija da uopće neki glas dobivaju oni kandidati koji veličaju Tita jer takvi štite udbaške, partizanske i komunističke zločince od kaznenog progona, i čuvaju njihove položaje u strukturama države, a time i hobotnicu korupcije koja je sa eks-komunističkim kadrom izravno povezana!!! Na pitanje voditelja u emisiji predsjednički izbori na HTV o tome tko je odgovoran za "Bleiburg i Križni put", Ivo Josipović je odgovorio da sve počinitelje treba procesuirat. Time je izvršio grubu manipulaciju jer nije rekao da je za taj zločin odgovoran Tito!!! Nasuprot procesuiranju na pr. partizanskog komunističkog zločinca Hršak Stjepana, iz 1945. koji je u Maclju odgovoran za masovno ubojstvo 12 tisuća hrvatskih vojnika i civila, vlada uhićuje hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, dok za agresiju i 15 tisuća palih hrvatskih branitelja i civila nitko ne odgovara!!!

    Barem će udruga specijalne policije-hrvatski branitelji sutra prosvjedovat u Zagrebu.

    @Croatia

    Uzroci što je tome tako kako si zaključio leži u devedesetim godinama, u prvoj polovici devedesetih! Osim toga, još je Bruno Bušić rekao da su nas pljačkali Pešta, Beč i svaki vrag, ali - kad dođe hrvatska država i naša bagra na vlast, oni će nas najviše pljačkat! Bio je u pravu, a pod našom bagrom je mislio na komuniste koji svoju vlast crpe od tzv. "hrvatskih" partizana.

    avatar

    25.12.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @ Croatia

    Nade uvijek ima, samo pitanje za koju generaciju? Vjerojatno za buduće generacije jer mi smo svoje prokockali!

    avatar

    25.12.2009. (21:18)    -   -   -   -  

  • Zd

    Hm, izgleda da treba eksplicite reći za koga glasovat. U prvom krugu za Jurčevića (sve ostalo vam je biranje manjeg zla!), u drugi krug ulaze Josipović i Bandić (moguće i Vidošević) - izići i prekrižit cijeli listić. Ako uz Josipovića, nekim čudom uđu Tuđman,Primorac ili Hebrang, glasovat za jednog od njih trojice, i to vam je isto kao da je Mesić prolongirao mandat (eventualno s manjim razlikama jer je Hrvatska u kandžama mafije). Hrvati, pamet u glavu ili će svaki od vas osobno biti kriv za nametnutu nam letargiju i siromaštvo, pa se Bogu žalite radi vaše gluposti, politikanstva i neznanja. Moje skromno mišljenje je da vas neće čuti! Znači, pamet u glavu! Bog i Hrvati

    avatar

    25.12.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  • neolina

    lipi moji hrvati sritan van bozic. nadam se da ste ga ugodno proveli s onima koje volite i da ste razumno hranu konzumirali da ne bude panike kad vaga podivlja :)

    avatar

    26.12.2009. (00:48)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Dragi CBK, sretan Božić tebi svima tebi dragima od mene i moje obitelji!

    avatar

    26.12.2009. (10:58)    -   -   -   -  

  • Domobran

    CBK !

    Mnogi su ti čestitli Božić , ja ću se potruditi da budem medju prvima koji će ti čestitati novu godinu.


    avatar

    27.12.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • Štrumpf!-prvi dio

    Dragi moj Crni Blože Komunizma,

    Ovako istinoljubiv čovjek može i mora cijeniti Vaš rad i trud u otkrivanju istine, od zla komunizma i sveg njegovog zlotvornog djelovanja.

    Pravaši, koliko god ima vaših frakcija, svi do jednog tvrdite da ste pravovjerni starčevićanci, te se svi pozivate na njegove tekstove, kao da su oni svevremenski spomenik čovječanstvo, od koje moramo pouku za budućnost i njene nove naraštaje. Pitanje je, koliko mi današnji naraštaji možemo svrsishodnog naučiti od toga političara, koji je vječno bio opozicija i zahtijevao u svoje vrijeme revolucionarne stvari, poput neovisne Hrvatske nam države. Trebalo je preko sto godina, da dođe otac Domovine dr. Franjo Tuđman, da ostvari njegove zamisli, te mislim da je naš prvi Predsjednik u sebi skupio sve ono pozitivno i što vrijedilo u povijesti, u jednu svoju politiku, koja je jedina bila zaista državotvorna, te nam donijela slobodu i neovisnost.
    Nadalje, mislim da već sada povijesne događaje iz ranih devedesetih godina tumačite na svoj osebujan način, kako bi djelovanje svoje stranke, opravdali pred javnosti koja Vas zna preko bloga ili pak, preko mrežnih stranica vaše stranke. Dakako, tu nije samo u pitanju povijest, nego i politika, gdje događaje vezane uz nju, opet interpretirate kako vam odgovara. Na primjer, kako objašnjavate dizanje desnice, vašeg predsjednik koji je trebao postati prvi postmoderni poglavnik svih nas Hrvata? To se događalo na političkim skupovima, gdje je govor vašeg predsjednika obilovao takvim mrziteljskim i vulgarnim sadržajem, da ja kada sam to čuo preko kanala za video reprodukciju sadržaja za krajnjeg korisnika, jednostavno sam se zgrozio i tome u dobroj mjeri pokolebalo i osvijestilo da vidim vaše istinske namjere, koje bi se mogle obistiniti kada bi se kojim slučajem, vi kao politička opcija dočepali vlasti na regularan ili bilo koji drugi način. Kako da je vjerujem u vaše tekstove, na pragu novog desetljeća, kada ste svojedobno duhovno težili za mračnim dobom iz svjetskog velerata. Znam, da će to, pokušavati opravdati sa djelima onih sa druge strane, ali to nije opravdanje, kada smo imali oca Domovine Tuđmana, koji je znao i vojno i politički nadmudriti narod, koji još nije do kraj napravio transformaciju iz plemena ka suvremenog narodu, te je sličniji bizantskom mentalitetu, nego i jedan drugi europski narod. Tako da mislim da je tuđmanističko Hrvatsko jedino državotvorno i jedino što bi mi kao narod trebali slijediti, na temeljima izgrađenima u Domovinskom ratu. Ako se maknemo od političkih kontura razgovora, onda možemo krenuti razmišljati i na kao kršćani, te postaviti pitanje, da li kršćanski način djelovanja bilo ono što je gospodin Paraga radio, a i vi kao stranka skupa sa njim. Što se vi niste maknuli od poimanja kršćanstva, izvan vaših političkih razmišljanja? Čvrsto držim da je Paragin najveći problem, što želi imati svjetonazor u politici, ali zbog specifičnosti suvremenih međuljudskih odnosa, to nije moguće, jer svaka ona politika koja na sceni nije spremna na kompromis, dolazi neposredno u otvoreni sukob sa ostalim politikama koje nisu u sporazumu sa njom. Tako ako želite imati svjetonazor u političkim igrama, bojim se da osuđeni na životarenje na političkim marginama(pogotovo danas, kada vaša pronacionalistička politika, izvan neposrednih ratnih opasnosti, neće padati baš na plodno tlo) ili na ratovanje do istrebljenja vas ili njih.

    Često u svojim tekstovima, idete se postavljati u ulogu suca, koji će odrediti ono što je pošteno, a što nije, što je izdaja, a što odanost i tako dalje, ostavljajući jedino prostor za vaše političke opcije, koje bi tobože jedine bile pravovaljane. Tako uljuljani u svoju samouvjerenost, brojite nove pristalice vaše političke opcije, te stvarate malo, ali odabrano jezgro pristaša, koje će bespogovorno slušati i sagnuti glavu, na vaše mig i krenuti i neke nove borbe za vlast(možda ne danas, ali u neko buduće vrijeme vrlo moguće, jer vi imate vremena čekati, ako ne vi, onda novi naraštaji pravaša). Kako su nasljedovatelju pravaške misli Starčevića, odano čuvali njegove riječi, tako da i danas vi progovarate laži u vezi uzoritog đakovačkog biskupa J.J. Strossmayera, i neumorno ga ocrnjujući do stupa srama za nacionalne izdaje. Lažete i obmanjujete ljude, pogotovo one mlade i to me najviše boli, jer za vas stare znam da je teško vas mijenjati(i to na bolje). Na školskom primjeru pravaške škole napada na neistomišljenike u vezi Strossmayera, vi napadate po istom načinu djelovanja i dr. Franju Tuđmana, i sve one koji se ne uklapaju u vašu nacionalističku ideologiju. Što se ne sudite napasti i na isti način i istom težinom i na našeg bana Josipa Jelačića, kako su ga svojedobno napadala stara škola pravaša, sa teškim optužbama da je bio austrijski špijun, a time i izdajnik. Valjda, iz razloga što bi onda vi pravaši sa brojem (1861) izgubili u očima ljudi mnogo političkim poena. Mnogi mladi ljudi, zbog svoje mladosti u potrazi za što bržim odrastanjem, nasjedaju na vaše mi

    avatar

    28.12.2009. (00:03)    -   -   -   -  

  • Štrumpf!-drugi dio

    lozvučne tekstove u kojima se tobože otkriva sva istina svijeta, i vi umjesto da ih svojim pisanjem učite kanaliziranju njihovih nagona, vi ih još štoviše potičete, da selektivnošću i usko-kutnim gledanjem na realnost, budu što žešći u svojim okršajima sa neistomišljenicima, bilo na fizičkom, bilo na intelektualnom planu.

    Još vam se ima za zamjeriti, što ste u ovom svojem zadnjem tekstu na blogu, išli stavljati dragog Božjeg Sina, u kontekst vaših političkih opcija, gdje on ima da kao Bog, da služi vama, a ne vi Njemu. Morate se svi vi ekstremisti različitih boja i ukusa, odreći svojih radikalnih gledanja na svijet, jer inače možete završiti kao zelioti. Već ste par puta na blogu spominjali, da vjera i nacionalnost nisu spojive(karakter katolicizma i hrvatstva), ali vi nikako da se maknete iz ralja krilatice: „Hrvat, katolik, pravaš“. Mislim, vi će te se naravno, u teoriji ograditi i čak zanijekati neke svoje problematične stavove takvog karaktera, ali u praksi i stvarnosti, neće te se maknuti dalje od svog šovinizma naspram neistomišljenika. Možete vi pisati i držati svoju stranu političkih opcija koliko god želite, ali one su iste kao devedesetih, samo su sada pomalo ušminkane za današnje vrijeme. Naravno, ustaštvo službeno nije vaša opcija, ali iskreno pokajanje, nisam sa strane vaše političke opcije, još vidio. Bojim se da su vaše tu spominjanje „čelične metle“ kao će te se rješavati neistomišljenika, na tragu na primjer, ustaške mladeži koja je prijetila blaženom kardinalu Aloziju Stepincu, kada je isti usudio kritizirati ondašnje postupke vlasti. Što vam je trebala svojedobno u vašim kampanjama često spominjanja nova NDH i granica na Drini, kao da su se svetosavska plemena, treba uplašiti? Kao, da ih naš Tuđman nije znao dovesti u red, na način, da su svetosavci u svojoj prvoj službenoj trakorijadi u povijesti, plačući htjeli tetovirati mrsku im šahovnicu na prsa, samo da bi im se osigurao život, poslije naše pobjedničke Oluje.
    Druga stvar koja se općenito ima za zamjeriti pravašima bi bila, njihov povijesni antiklerikalizam, koji je u biti protukatolički usmjeren protiv Rima, odnosno Svete Stolice, koja nam je jedina istinski prijatelj kao u povijest bila, tako je i danas. Najbolji primjer koji to pokazuje, je prvo priznanje u međunarodnim krugovima koje je stiglo upravo iz Rima. Nije ni čudo, da nismo mogli imati svoju državu, s Radićem, Mačekom na čelu koji su skrenuli antikatoličanstvo. Pavelić je doduše išao pod noge Papi, ali ovaj je dobro znao da valja sačekati kraj rata, da bi se vidjelo, da li je sudbina htjela da Hrvati dobiju od Providnosti svoju državu. Pravaštvo, dobro zna, da im je Crkva i vjera neprijatelj u njihovom usponu na vlast, jer ona jedina zna kanalizirati nabujale strasti naroda na način da ih neutralizira svojim duhovnim autoritetom. Tako da ovi praktični vjernici koji se tu po komentarima javljaju sa velikom podrškom prema vama i ovome blogu, možda iz neznanja ovoga ili svojeg slijepila ne vide, da u biti nekritički upijaju svaku vašu riječ, a to svakako nije dobro.

    Pozdrav!

    avatar

    28.12.2009. (00:05)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Hvala gospodinu @ Štrumpfu za dušebrižišništvo nad "nekritičkom komentatorskom klijentelom" na ovom blogu ... konstruktivna kritika uvijek je dobro došla ... :)

    Zanimljivo je kako se očito vrlo revan čitatelj blogerskog opusa i svjetonazora autora @ CBK tek sada javlja ... bolje ikad nego nikad ... :) ... ili sam propustila koji post, pa se iskreno ispričavam zbog neumjesne insuinacije.

    @ CBK, @ Štrumpf !

    Ne bih se bacala u tampon-zonu Vašeg predmijevano predstojećeg vatrenog okršaja, ne samo zbog činjeničnog nepoznavanja povijesne istine, već i činjeničnog stanja te znanosti kao uvijek neegzaktne i uglavnom solidno neprovjerljive ( već sam spominjala ovdje Voltaireovo mišljenje kako je njena kredibilnost dugovječna poput njenih svjedoka koje se još može zaklati ), ali bit će mi iskreno žao ako Vaša buduća diskusija i dalje ostane ovako kako je inicirana - na diskursu: " Dva Hrvata, tri stranke ".

    Ako intelektualci Vašeg kalibra, kojima očito jest stalo do Hrvatske ( ali svatko ima svoje nijanse u gledanju " povijesne istine " , jer nitko ne može biti savršeno informiran, posebice o tom maksimalno varijabilnom terenu ) nisu u stanju prekoračiti preko nekih manje bitnih " cca." / "li - la" / "nekad bilo, sad se spominjalo" prepreka u svrhu daleko većih zajedničkih sličnosti i interesa nego razlika - onda će to biti još jedan pokazatelj kako još uvijek nismo čak niti virtualno politički zreli za ono čemu težimo.

    No, zrenje je dugotrajan proces ... a Vi ste obojca u tome vrlo uznapredovali, stoga sa zanimanjem očekujem neizvjestan ishod ovog mogućeg "duela", možda i presudno simboličnog za ocrtavanje sposobnosti nadprosječno obaviještenih i angažiranih hrvatskih intelektualaca za suradnju, kada je opći hrvatski interes u pitanju.

    Srdačan pozdrav s Nove Politike !

    @ CBK ... originalan post, s vrlo zanimljivim aktualizacijama detalja iz Kristovog života. Posebno me uvijek ugodno iznenade nečiji prošireni vidici vjere, vezano uz ekologiju, stav o životinjama, te neortodoksnost uvažavanja činjenice da Krist nije jedini Sin Božji, već da više takvih "operira" i "operiralo" je, pa će vjerojatno to činiti i dalje ovim planetom, tako potrebitim Kristove Svijesti, a koji doista trenutno ( taj trenutak jaaaako dugo traje, našom uobičajenom percepcijom gledano ) i jest naš jedini planet izbora. Svi smo u tom smislu pozvani biti Božjim Sinovima, jer to uistinu i jest naš osnovni Identitet.

    avatar

    28.12.2009. (03:11)    -   -   -   -  

učitavam...