Komentari

greeneyedgirl.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    prijateljica mi ima curicu te dobi i dite isto tako priča, priča, priča nešto što samo ona razumi a mama samo svaku petu hvata i onda se dite uhvati smijati kao da hoće reći - e mama, mama ti ništa ne kužiš ;0)

    avatar

    15.10.2009. (19:35)    -   -   -   -  

  • Tina

    Mi imamo frendove di je tata Francuz, a mama Koreanka pa svaki sa malim prica svojim jezikom. Onda dodjemo mi sa engleskim i hrvatskim pa se mali valjda misli Sta je ovo? :-)))
    Bravo za Edu, pametna je on glavica ;)

    avatar

    15.10.2009. (20:31)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    Nisam ti baš od pomoći, moja je odmah krenula na hrvatskom ;-)))

    avatar

    15.10.2009. (21:19)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Zvrk je dugo imao svoj jezik. Negdje sam zapisivala rijeci (ali ne mogu sada naci) , ningi mu je bilo mlijeko. na-na mu je bilo nesto malo.
    Poceo je prilicno kasno pricati duze recenice (3-4 rijeci) i to na engleskom (bio je skoro oko 3 godine).

    avatar

    15.10.2009. (21:28)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    puno je on pametan i napredan :). moj je necak s 27 mjeseci znao samo nekoliko rijeci i skoro sva slova. to je bas bilo smijesno za vidit, kako ne prica ali zna slova. godinu dana kasnije ne prestaje pricati i stalno nas zove na skype.mislim da vecina djece najprije ima neki svoj jezik jer ne mogu odmah izgovoriti rijeci pravilno.

    avatar

    15.10.2009. (22:45)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    ajmeeeeeeeeeeeee... predivan je... pamternica mala :)

    avatar

    15.10.2009. (22:52)    -   -   -   -  

  • frogy

    Moj dečec ti je isto prvo počeo govoriti "čečenski", odnosno neki svoj jezik. Glavno da je on sebe razumio. Interesantno, i on je s nepune 2 godine znao sva slova. Naučio ih je na onim puzlama što se na pod stave. Mislim da su danas sva djeca izuzetno napredna. Moj recimo s 2,5 godine zna sam naći pjesme memorirane u Favorites i slike koje su na kompu. Zna sam upaliti skype, nazvati ljude i pričati na mikrofon. Čečenski naravno, he, he. F.

    avatar

    16.10.2009. (10:17)    -   -   -   -  

  • gm

    Svako dijete je prica za sebe. Moje dvije necakinje razlike su samo 17 mjeseci, ali razlicite su da razlicitije ne mogu biti. Starija je vec sa 16 mjeseci sastavljala rijeci, pa i jednostavnije recenice, a ova mladja sada sa 19 mjeseci zna reci samo mama, ali sve razumije i napravit ce sto se trazi od nje. Cudesno je gledati ta mala velika bica kako napreduju iz dana u dan.

    avatar

    16.10.2009. (23:43)    -   -   -   -  

  • maxivida

    Una govori svoj jezik koji nije nimalo slučajan, nego kad je ja pitam da ponovi neku besmislenu reč, ona ponovi baš isto to što je malopre rekla. Inače, vrlo slabo govori ono što i mi, ali joj je motorika razvijena kao kod četvorogodišnjeg deteta, penje se na neke mreže na igralištu koje su po dva metra visoke, hoda po konopcima, sama se popne uz veliki tobogan - ne od pozadi stepenicama, nego uz sam metalni tobogan držeći se za ivice, kad se saplete i padne, odavno više ne plače, samo ustane i ide dalje. Valjda ne mogu te dve stvari u isto vreme.

    avatar

    24.10.2009. (14:15)    -   -   -   -  

  • Jassi

    genijalno je da je Edo sa samo 22 mjeseca tako pricljiv... Moj maleni (4 god.) je krenuo u englesku skolicu pa je dodao jos jedan jezik na dva koja se pricaju kuci (njemacki i nas)... mi se jos zezamo da smo jedini koji mogu razumjeti njegove tirade (voli da brblja, a kad se zafura u upotrebi su sva tri jezika)... sve je to normalno, strpljenja dok se sve kockice ne sloze, djecaci navodno trebaju vise vremena od djevojcica i za njih su narocito vazni rituali citanja, svakodnevno... a za Eda nemam brigu ;-)

    avatar

    26.10.2009. (16:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...