Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (447)

Marketing


  • Palagruža

    Oće li šjora File biti na listi? Bila bi bolja u ekonomiji od Sanadera. A da ne spominjem njegovog "malog" od prove Kureta što se proglasio svjetski poznatim s(š)portašem.
    Zar nije sramota da se danas Split vodi iz Zagreba, preciznije iz Banskih dvora. Ma jel to ikad bilo u povijesti, da se za svaku stvar prije mora pitati Banske dvore nego Splićane i Split! Ovaj mali od prove je samo lutka na koncu kojom se igraju prijatelji Sanader, Rošin i Poljak.
    Neka se Splitom upravlja iz Splita, točka!!!

    avatar

    22.01.2009. (14:04)    -   -   -   -  

  • Palagruža

    Nego, jeste li pročitali kako i na koji način je izabrana kći od bivše ministrice Ane Lovrin.

    Tog smo da­na na sje­dni­ci ra­spra­vlja­li o ne­ko­li­ko de­se­ta­ka kan­di­da­ta za no­ve su­ce. Kad je ona došla na red, ne­tko je re­kao da je to kći Ane Lo­vrin... - svje­do­či od­vje­tnik Ar­no Vi­čić, član Dr­ža­vnog su­dbe­nog vi­je­ća, ko­je je 18. pro­sin­ca ime­no­va­lo Ivu Lo­vrin za su­tki­nju Općin­skog su­da u Za­dru.

    Su­da­čko vi­je­će u Za­dru pre­po­ru­či­lo im je dru­ge kan­di­da­te: Sa­nju Mi­li­če­vić i Iva­nu Ča­čić Br­čić, jer su ima­le više pre­su­da u dvi­je go­di­ne ra­da na po­slu sud­ske sa­vje­tni­ce i radile su na zahtjevnijim, drugostupanjskim predmetima.

    Gla­so­vao bi, me­đu­tim, za nju i bez pre­po­ru­ka kad je, ka­že, čuo o ko­me se ra­di.

    Zna­te zašto? Na­kon što je Ana Lo­vrin ime­no­va­na mi­ni­stri­com pra­vo­su­đa, vi­dio sam u nje­noj bi­o­gra­fi­ji da joj je dje­vo­ja­čko pre­zi­me Šmal­celj. Kad sam je pr­vi put sreo, pi­tao sam ju je li joj u ro­du naš pr­vo­kla­sni, ui­sti­nu vr­hun­ski pra­vnik. Sa­znao sam da je ona nje­go­va ne­ća­ki­nja. Pa ako je kći Šmal­ce­ljo­ve ne­ća­ki­nje na­sli­je­di­la bar nešto ma­lo ge­na, on­da za­slu­žu­je bi­ti su­tki­nja. Da, gla­so­vao sam zbog Šmal­ce­lja! Zašto ne? Ge­net­ska re­fe­ren­ca joj je pr­vo­kla­sna! Što se ču­di­te? O dru­gim kan­di­da­ti­ma ni­sam ništa znao, mo­žda im je otac ba­ra­ba?! - objašnja­va Vi­čić.

    GENETSKA REFERENCA JOJ JE PRVOKLASNA.

    Nisam pametan što napisati o ovome! Ovo je pljuvačka u oko cijeloj Hrvatskoj javnosti. Ovo je proljev! To je hdz. To je na žalost Hrvatska. Svi budući natječaji trebaju imati tu provjeru genetske prošlosti. Moramo imati prvoklasne ljude. Kao da se radi o arapskim konjima, lipicancima, posavskoj svinji, kravi koja daje ekstremnu količinu mlijeka. Sramota. Ovo se ne smije prešutiti, jer čuli smo svašta ali nešto ovako. Takvima kojima je genetska referenca prvoklasna nije potrebna nikakva škola, pri rođenju takve genetski prvoklasne dijece odmah im treba dati visoke državne dužnosti.

    O DRUGIM KANDIDATIMA NISAM NIŠTA ZNAO, MOŽDA IM JE OTAC BARABA.

    Taj koji ni ne zasluži da mu se spomene ime treba letjeti van iz DSV-a. Ništa nije znao o drugim kandidatima. Reci istinu, nisi htio znati, nije te zanimalo, samo te zanimala kćer od Ane Lovrin.

    Sramota. Srami se Hrvatsko što te vode ovakvi ljudi!!!

    avatar

    22.01.2009. (14:23)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Palagruža: Neka se Splitom upravlja iz Splita, točka!!!

    @Palagruža, imaš moj glas i ŠLUS! A šjora File bi bila odlična gradonačelnica!

    @Šjor Marine, slušajte šjoru File i ne prigovarajte maloj zbog glasne muzike! Šjora File je u pravu. Oni su žrtve naših loših ponašanja, naših izbora... upropastili smo im živote, uništili smo im društvo koje trebaju preuzeti. Dobro je... dok im glasna muzika može pomoći! Kad krenu na kompot od bunike... tek tada će biti panika! A zbilja ne znam što im u budućnosti drugo i preostaje.... Pogotovo onima koji nemaju podobne gene.

    Takvima kojima je genetska referenca prvoklasna nije potrebna nikakva škola, pri rođenju takve genetski prjavascript: void(0);voklasne dijece odmah im treba dati visoke državne dužnosti.

    Ovo ti je odlična ideja! Devize pod jastuk su već isfurane. Kad se beba rodi... lijepo joj pod jastuk treba staviti diplomu Prometa ili Ekonomije... i jamstvenu karticu na kojoj će pisati funkcija koja je čeka kad odraste. Tko zna... što se može promijeniti! Treba djecu "genijalaca" osigurati na vrijeme. Materijalno su već osigurani oni i njihova djeca... ali nije u lovi sve.
    Znaš Palagruža.... mene više ništa i baš ništa ne može iznenaditi! Samo nisam sigurna da li mi se to desilo zbog onih NNNI akcija u djetinjstvu... ili su me izdrilali ovi na vlasti.

    avatar

    22.01.2009. (14:46)    -   -   -   -  

  • Palagruža

    @ ima jedan svijet. Hvala na glasu! :-)

    Jeste li znali da su Simonica i Ante Gotovac članovi hdz-a. Kako to da hdz uvijek uspije privući tako kvalitetne ljude, intelektualno i genetski prvoklasne. Pitam se koja je tajna? Da nisu oni šamanovi kolačići?

    avatar

    22.01.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • Palagruža

    Kako piše Lider: Loše je ako Vlada nije bila svjesna da je Bdp već lani bio u padu. Još je gore ako je znala, a zatajila je pravo stanje stvari.

    I sada neće biti kriva Vlada, ni Sanader. Jer kako je rekao Sanader, on osobno će poduzeti sve da Hrvatska ne uđe u recesiju!

    Po dosadašnjoj Vladinoj i Sanaderovoj praksi nastradat će " donositelj loših vijesti" Sigurno će biti kriv ravnatelj Državnog zavoda za statistiku. Imenovali su ga prošle godine a on im ovako vrača. Sanader je rekao da nismo u recesiji ( ni u banani) a ravnatelj Kovač, dovodi svog premijera u neugodnu situaciju. Pa zar nije mogao namjestiti rezultate, bar do lokalnih izbora, onako kako to radi sa brojem nezaposlenih.

    I danas ti naši genetski prvoklasni ministri polančec i Šuker ponavljaju da ćemo imati Bdp veći od 2 posto. Polančec čak tvrdi od 4 do 5 posto ( kamo sreće) ali tu se vidi njegovo znanje.

    Večeras će Šuker napadati sdp da uznemirava javnost. Mislim kako možete tvrditi tako nešto. Otkud vam hrabrosti, vama u sdp-u da govorite o recesiji. Bili ste na vlasti, i ?

    Ako sanader i ministri nisu znali stvarno stanje domaće ekonomije, onda je to razlog za ostavke.

    Tu narednim danima možemo očekivati pojačano djelovanje Sanaderova " Spina" nad Hrvatskom! Građani pripremite čepove za uši.

    avatar

    22.01.2009. (15:45)    -   -   -   -  

  • Palagruža

    Obama je nosio sat od 210 dolara na Inauguracija. Kako to da jedan Obama nosi jeftiniji sat od našeg "viteza"( tako ga zovu hdz-ovci) Sanadera. Odgovor je jednostavan. Obama je sat kupio svojim novcem a " vitez" našim.

    avatar

    22.01.2009. (16:19)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Palagruža, nisam znala za Gotovčeve. Mislim da njima ne trebaju kolačići i komptoći... i tu su genići u pitanju. Cijelo vrijeme sam se pitala... tko su, odakle su ispali, koji su njihovi talenti, kvalifikacije i zašto ih mediji forsiraju?!!! A sad mi je sve jasno!!!! Sigurno će Simonica... i Ante također...snimiti i predizbornu reklamicu, kojom će poručit dragom narodiću da glasa za HDZ-ić. :)

    avatar

    22.01.2009. (16:58)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Palagruža

    Pa neće ona direktno bit na listi
    alio bi mogla "duhovno" utjecat na nju !
    istina je da se Splitom upravlja iz Zagreba....
    Ali tomu je osim HDZ-a doprimnila i Lista Velog Mista koja je HDZ-u pomogla da dojde na vlast pod parolom poštivanja "vertikale vlasti"
    I jedni i drugi su rekli NE lokalnoj samoupravi
    i zaigrali na kartu ventralizma

    Jo da ih Smoje vidi !!!

    avatar

    22.01.2009. (18:43)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Palagruža

    A nego šta nego smo vidili
    I to je diglo tlak šjori Fili !
    Sad se pitam:
    Ko je ovde lud - Ko može za takve opet glasat ?!

    avatar

    22.01.2009. (18:44)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    "Genetska referenca" !

    Pa toga se ni Hitler ne bi posramija !

    kakva to ćudovišta žive medju nama ?

    avatar

    22.01.2009. (18:48)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Palagruža

    E to za Simonu i Antu nisam zna !
    To je prava kadrovska politika !!!

    avatar

    22.01.2009. (18:49)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Palagruža

    sanader ide od one "Ko ne zna pola mu se prašta" !

    uzda se čovik u "narodnu mudrost!"

    avatar

    22.01.2009. (18:50)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Palagruža

    Neš ti Obame....!!!
    Naš će šef ako triba na ruci noit i cili zvonik sa satom na njemu - ako triba

    Nek narod vida dokle smo dotrali i koja je ura !

    avatar

    22.01.2009. (18:52)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    A oče li HDZ patentirat oni čaj od bunike...pa punit boce su njim...da i drugi padu u blaženo stanje....kad vide u šta su nas pritvorili i kakvo je s..nje !!!!

    avatar

    22.01.2009. (18:54)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    kakva to ćudovišta žive medju nama ?

    Opasna!

    A oče li HDZ patentirat oni čaj od bunike...pa punit boce su njim...da i drugi padu u blaženo stanje....kad vide u šta su nas pritvorili i kakvo je s..nje !!!!

    Bit će dobro... ako to budu samo čajevi. :))))) Očito se u tajnosti gorskih brvnara HDZ specijalci pripremaju za razne vradžbine. Tko zna... što nas sve još čeka?!!!!!

    avatar

    22.01.2009. (19:42)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @iMA JEDAN SVIJET

    A da mi uvedemo 9 ustavnu kategoriju VRHOVNOG ŠAMANA !!???
    Nek narod živi u šatorima
    Grije se na logorskoj vatri
    Lovi zećeve i slična stvorenja
    Bere "likovite trave" ...i biljčice poput bunike - od kojih će Šaman pravit "napitke"...pa kad ih popiješ-- padneš u sevdah !
    Toje ono šta nama fali: Kolektivna narkoza !

    avatar

    22.01.2009. (22:06)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Vučete vi mene za jezik! :)))))))
    Lako vama! Tekstovi vam spadaju u kategoriju - književnost. Ne može vas nitko uhapsiti zato što neki lik iz vaših priča (šjora File) dere onako kako treba derati. Vi imate imunitet... a mene bi mogli živu zapaliti na Trgu... ili me možda u tišini oguliti ko zeca. :))) Zato ću se sada zaustaviti.... bar za večeras... :)))))))

    avatar

    22.01.2009. (22:17)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    E taj Vam imunitet vridi samo dok ne završi mandat
    Onda se dignute prijave itd. "aktiviraju" !
    I vridi samo za izgovorenu rić u Saboru u potpunosti
    A šjora File bi baš volila malo obać pržune iznutra..
    Pa ne bi puno "uvatila"
    Evo u osjeku sa slobode čeka odslućženje kazne od nekoliko godina silovatelj djevojčice koji joj je nakon silovanja ostavija 500 kn.
    Koja sramota
    Koji užas
    koje pravosudje ?

    O onom genetičaru iz Državnog sudbenog vijeća neću ni govorit !"

    Sram me u ime svih koji žele živit u pristojnoj i civiliziranoj zemlji !

    avatar

    22.01.2009. (22:30)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma imate pravo! Ni život van zatvora baš ne podsjeća na nešto čemu bi normalni ljudi trebali težiti.
    Nego... super je da je protiv Brajše podignuta nova optužnica. Zataškavanje svega što je činila je nešto prestrašno. Bozanićev napad na medije i cijelu javnost je besraman! Ne bi li upravo oni trebali biti čuvari morala... pozivati na dobra i savjesna ponašanja?!!
    Kakvu poruku šalje vjernicima? Slobodno malo kradite, slobodno malo sexualno zlostavljajte siročad... ili bar to zataškavajte... sve će vam biti oprošteno! Prestrašno!
    Presude su ovakve kakve opisujete, nadbiskup podržava takva ponašanja.... vlast ne moram ni spominjati... i što onda mi očekujemo?!!!! Pa nikada nam neće i ne može biti bolje!
    Ne samo da se zlo ponašanje zataškava... nego ga proglašavaju normalnim.... pa jeste li samo vidjeli ironiju bivše ministrice kada razgovara s novinarima? Ona se podsmjehuje! I neka nam se podsmjehuje! Drugo nismo ni zaslužili!
    Što mislite... okreću li sve naopačke slučajno i spontano...radi nesposobnosti... ili sve to ipak čine smišljeno i namjerno?

    avatar

    22.01.2009. (22:45)    -   -   -   -  

  • edi3

    ajde marine,pa kome jos treba ta sociologija i taj "vakultet"!
    bolje je studirat semestar(ako se jos sjecas one moje price o mom prijatelju,studentu sa sela!?):))
    sad smo ionako postali globalno selo.
    a,e ..kad vec ne mozemo biti neki globalni grad!:)
    sjecam se jednog predavanja mog profesora esada cimica i rasprave o tome koji je sloj "najrevolucionarniji" u drustvu!
    po svemu je ispalo da su to mladi ljudi,jer financijski nisu ovisni o sistemu i kao takve,sistem ih ne moze ucjenjivati, kao sto ucjenjuje njihove roditelje!
    kad gledas povijest drustva,svi vodje revolucija su bili mladi,ili stariji,ali bez djece
    i obitelji!
    maravno,u fazi dok su bili revolucionarni.
    kad osnujes obitelj i kad ona ovisi o tvojim primanjima na koje sistem itekako moze sankcijama utjecati(sa otkazom na poslu!),tad ti se i prirodno,otupi sva revolucionarana ostrica!
    govorim u globalu,jer svakako i tu postoje izuzetci!
    medjutim,kad danas gledas nasu mladost,kad bi se ona i kojim cudom revolucionirala,imam osjecaj(po ovoj anketi medju studentima ekonomije!) da bi udarila na kiosk od novina,misleci da je bidna trafikantica predsjednica vlade!?:))
    ne samo da smo se globalizirali,vec smo se i "amerikanizirali",jer je nakon dugog perioda trzisne apstinencije,mentalni sklop ovog naroda u ovih osamnaest godina trzisnog obilja svu tu nekadasnju razliku izmedju nas i amerikanaca izbrisao!
    zatvorili smo se u svoj svijet imanja,postavsi isprazni shopingholicari sa svracjom zeljom za vanjskih sjajom,potpuno neosjetljivi na drugog i posveceni samo sebi!
    idealan materijal za manipulatore trzisne (ne)svijesti i tako slicni amerikancima,koje smo u svojoj mladosti ismijavali!
    koliko god me zabrinjavala ova predstojeca kriza koja bi mogla i na ruzan nacin eskalirati,toliko joj se i veselim kao jednoj nuznoj katarzi u kojoj imamo bar neku sansu, povratiti svoj izgubljeni sustav vrijednosti!
    krizu drustva gotovo poistovjecujem sa onom osobnom.. kad pojedinac u naglo prekinutom
    kontinuitetu zivljenja nuzno prodje i katarzu(ociscenje!) i kao takav,gotovo u pravilu bude kvalitetniji!
    a da ce u svemu tome biti i spartaka,sugurno ce ih biti!:)

    avatar

    23.01.2009. (00:18)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    Odavnp sam presta virpvat u slučajnost..........šta se takvih stvari tiće !

    avatar

    23.01.2009. (00:35)    -   -   -   -  

  • edi3

    kriza je kroz povijest uvijek bilo,a i ubuduce ce ih biti!
    u pravilu se javljaju kad odredjeni sistemi ne mogu sublimirati sve svoje paradokse i kad oni,jednostavno receno..probiju vani, pa ih sistem vise ne moze kontrolirati!
    tko je stvorio krizu neoliberalnog kapitalizma!?
    on sam sa produciranjem potrosacke (ne)svijesti od koje je kapital ugodno zivio!
    potrosacka svijet treba kapitalu da bi ostvario sto veci profit,ali su se u toj igri svi(a pogotovo bankari!) malo previse zaigrali i sami producirali krizu koju ce tesko vise iskontrolirati!
    ako se nakon nje bar dijelom oslobodimo te potrosacke (ne) svijesti i ako globalizacija(kao koncetracija svog bogastva u rukama nekolicine i propadne(80% svjetskog bogastva se nakazi u rukama 500 korporacija,a siromasni su sve siromasniji!),zasto se nebi toj krizi i veselio!?:)

    avatar

    23.01.2009. (00:38)    -   -   -   -  

  • edi3

    eppur si muove!:)

    avatar

    23.01.2009. (00:46)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @edi 3

    Radi te vrste apatije i depolitiziranosti..pa čak i kontervatizma mladih...neki s nostalgijom sanjaju o šezdesetiosmoj ili gaje kultove Che-a /"umrijeti mlad i lijep")
    Stara je stvar da bi mladost trebala bit "revolucionarnija" a starost "konzervativnija"...ali kod nas je čak i to izvitopereno
    Ne samo cocacolizacija svarnosti nego i trgedija rata donijela je rušenje normalnog sazrijevanja dijela populacije
    Balkanski sinrom krčme s ugašenim svjetlima...kao i sklonost veličanju hajdučije i Vođa---slab je temelj za razvoj demokracije a još manje nekih razvijenih težnji vezanim za progresivne ideje...
    Ukopanost u tradiciju machizma i plemenskog društva ( sveličanjem genetske strukture na nanajpimitivniji način...kao što smo izvolili iskusit ovih dana kod jedne vrlo vidoko pozicionirane osobe),,, Svofjenje politioke na pragmu srebljoljublja i trpoanja u vlastite džepove...srušilo je i ono malo izgradjenih vrijednosti na klecavim modernim temeljima....
    Razaranje strukture školstva i uvodjenje carstva ignorancije - odnosno neznanja i poluobrazovanosti....samo je dalo krila našim provincijalnim kvazielitama koje su se smjetile u elitne četvrti naše Metropole i ostale Metropolice...diljem osvojenog Carstva...
    izgradjena je struktira Hrvatskog falšog Olimpa sa kićastim polubožanstvima koji se vole kitit statusnim perjem od skupih ura, redcarpetovskih silikonskih cura, bijesnih kolica----a genetski kod čuvaju im njihova dica....
    A jedini pravi Bog koji oda okolo je i dalje Hrvatski Bog Mars....i Baraka 5 b....podrepašenje iGlembajebsko prenemaganje ili ćemer filiplatinovićevskih magli koje se ne mortaju više samo oko zagrebačkog glavnog kolodvora ili Kaptola...nego cilom našom liporicom od držabe prepune movih jurićradićevskih mostina i športskih dvoranskioh tvorevina.....
    samo što ja mislim da nam je Sociologija tim više potrebna
    a Čimićeva "Politika kao sudbina" nikad aktualnija !

    avatar

    23.01.2009. (00:52)    -   -   -   -  

  • edi3

    marine,ljevicar umire tek onda kad prestane biti buntovan!
    imam blaghi osjecaj da bi ja tad i bukvalno umro!?:)
    hebes komformiste i one koji cijeli zivot,u vlastitom strahu,prodju ispod zita,jer takvi civilizaciju nisu ni stvarali!
    cijelu povijest svarali su neprilagodjeni i buntovni koje postojece stanje stvari nisu prihvacali,vjerujuci da iza "brda",ipak ima nesto bolje.
    a znas na koga me nas paun drivo podjeca!?
    na one redikule iz velog mista koji su sa teniskim reketom ispod ruke setali rivom, jer je to tad bilo in!
    odoh sad spati!
    laka ti noc!:)

    avatar

    23.01.2009. (01:04)    -   -   -   -  

učitavam...