Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • plavi1zmaj

    http://www.daniel-holding.com/index.php?topic=1495.0

    avatar

    31.03.2009. (01:31)    -   -   -   -  

  • plavi1zmaj



    Ova poruka roditeljima izazvala je svu moju frustraciju nakon što sam pročitala loše pisanu, bezidejnu , opaku knjigu za djecu do 9 godina starosti. Čula sam za aporiju izazvanu mišljenjem nekog roditelja da se knjiga bavi homoseksualizmom. Možda se knjiga bavi time, ali ona to ne zna. Ne zna ni njezin autor. Ako 15- godišnja djevojčica odlučuje da je dovoljno samostalna i zrela da napusti svoju obitelj i ode živjeti sa svojom prijateljicom, onda je to, čak i po zakonu, problem njezinih roditelja. Ali knjiga se ne bavi tom djevojčicom. Ona je otišla i nema je. Iza sebe je ostavila cijelo svoje djetinjstvo skupljeno u mnogobrojnim plišanim životinjicama. One su zapravo tema ove knjige. A - one, NE POSTAJU ZVIJERI!!!! Zvijeri postaju djeca kojoj su životinjice naknadno poklonjene (sedmogodišnji dječak i šestogodišnja djevojčica) koji plišićima lupaju glavom o stol, izrezuju im utrobu u koju usađuju male plišiće...... PRESTRAVIČNO!!!!!
    Čitala sam o strašnim statistikama kako djeca u sve većem broju maltretiraju i "mobingiraju" vlastite roditelje... Pročitaju li klinci ovu knjigu, njihov vrijednosni sustav mogao bi se naglo sotonizirati, a postotak maltretiranih roditelja naglo porasti...
    Ne znam što je oblikovalo svijest ovog 32-godišnjeg autora Riječanina (možda ipak znam - nešto od oni igrica u kojima je cilj isključivo samo ubijanje... poput igrački na ploči)

    Ne znam što je u glavama ljudi koji razmišljaju da ovu lošu knjigu preporuče kao lektirni naslov

    avatar

    15.04.2009. (01:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...