Komentari

catholic.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Kuv

    Ne znam od kud ti, ali ovu su malo krive informacije.

    Kada sam se zainteresirao za Boga i primjetio da postoje dvije verzije Biblije na hrvatskom, zapitao sam se zašto nemam te knjige u svojoj Bibliji. Malo sam se raspitivao, neke od tih knjiga sam i čitao... Nisu protestanti odbacili te knjige, nego ih nikad nisu ni prihvatili. Te knjige jesu autentične, iz tog doba i bla, bla, bla... I da, i apostoli su ih čitali... I ima u njima proslavljivanja Boga, ali to su samo povijesne knjige. Nije njih nitko izbacio iz Biblije, nego do 1546. nisu ni bile dio Biblije jer se ne smatraju "nadahnutima od Boga, savršenima i sl.". Dodane su (ne znam zašto) i prihvaćene tek na "protureformacijskom" koncilu 1546. Malo sam i guglao i našao iste te informacije.

    avatar

    30.10.2008. (15:10)    -   -   -   -  

  • andeocuvar

    catholic
    Netko te prevario. Deuterokanonske knjige nisu dodane na Tridentskom koncilu, samo su potvrđene, uvijek su bile dio Biblije. Sadrze ih sve Biblije prije reformacije, i katoličke Biblije do dan danas.

    http://hr.wikipedia.org/wiki/Deuterokanonske_knjige

    Evo malo detaljnije o Deuterokanonskim knjigama sa katoličke strane... http://www.thecatholictreasurechest.com/deuter.htm

    avatar

    05.11.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • andeocuvar

    Plodovi "sola scripture" i pisma kao jedinog autoriteta sa tumačenjem "sam svoj majstor bibličar" su nadaleko poznati, na tisuće sekti i denominacija, svaka sa svojim vjerovanjima i svaka tvrdi da je jedina ispravna i vođena Duhom Svetim. :-)

    avatar

    27.11.2008. (02:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...