Komentari

catholic.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Kuv

    Neću se prepirati s tobom, ali neću imati mira ako ti ovo ne kažem. Čitao sam dosta toga što pišeš i neopisivo mi drago što imaš interes za Boga. S druge strane braniš ono što su ti drugi rekli s onim što su ti drugi rekli. Večeras neću ići spavati da ne molim Boga da ti imaš u svom životu neko osobno iskustvo s Bogom u kojem ne obavljaš religijsku praksu nego negdje sam s Bogom porazgovaraš o svemu što radiš u životu. Nigdje u tvojim postovima nisam pročitao nešto o tebi. Bog je samo jedna polovica u odnosu Boga i tebe.

    Osim toga, tumačiš biblijske tekstove koje ni sam ne razumiješ. Neću ti soliti pamet i govoriti na što mislim. Samo želim da razmisliš o tome kome poklanjaš svoje neograničeno povjerenje. Katekizmima koji su već mnogo puta mijenjani i mijenjat će se opet jer vrhu katoličke crkve napokon dolazi u glavu da neke stvari ne štimaju? Djeca koja nisu krštena više ne idu u limb jer je ukinut. Uskoro će se (nadam se) ukinut i čistilište i zabranu ženidbe svećenicima. Onda ćeš prestati braniti te ideje? Da nije bilo reformacije, sada bi se penjali po stepenicama na kojima bi molili pokoru i plaćali za svoje grijehe i ti to znaš. Ta tradicija (za razliku od Boga) nije savršena.

    Zbilja ti ne govorim ovo da poljuljam tvoju vjeru. Govorim ti ovo u ljubavi, vjeruj mi. Ali ne mogu ti ovo reći na blaži način, molim te, shvati me. Nije sve što si napisao glupo, ali dosta skrećeš s puta. Molim te, nemoj se ljutiti.

    avatar

    23.10.2008. (20:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...