Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • blanka

    Upravo sam u ova zadnja dva mjeseca pročitala sjajne romane Suzane Abspoel Đođo Snajperist i Vikend u Krapini. Od srca ih preporučujem svima jer te autorice očito je nestalo iz medija, a čini mi se i iz Hrvatske. Šteta, velika, šteta, kamo nam odlaze naše ponajbolje ženske književnice kojih je ionako deficit u hrvatskoj.

    avatar

    13.10.2008. (12:19)    -   -   -   -  

  • ...

    pa što će spisateljice u ovom patrijarhatu?! nije in biti pametna žena u hrvatskoj. muškarci ih se plaše, a cure su zavidne.

    avatar

    13.10.2008. (12:41)    -   -   -   -  

  • blanka

    zato je suzana i otišla u amsterdam, ali čini se ne sa nekim političkim profiterstvom kao Ugrešička. Iako i suzana nije lišena političkih konotacija u svojoj prozi, naročito u Snajperistu. Dok se u Vikendu u krapini obračunala sa prevladavajučim šit-likom kojeg sve više ufuravaju ženama kao jedini mogući pristup književnom parnasu, pa moraju pisati babana-splitove i sličnesapuničaste gluparije.

    avatar

    13.10.2008. (13:34)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    kako to misliš da 'moraju' to pisati? zar ih netko bičem tjera? inače, moja kritika romana 'Vikend u Krapini' Suzane Abspoel Đođo dostupna je ovdje

    avatar

    13.10.2008. (14:33)    -   -   -   -  

  • blanka

    Ma, znam da ih nitko ne tjera bičem, ali tjeraju ih zaprašivanjem očiju, kao napišite ono pitki čik-lit pa ćete biti dobro isproducirani i zanimljiviji novinarima. A ako si samosvojan kao Suzana, na kraju se moraš i povući. pitam se zašto joj njezin prvotni izdavač meandar nije objavio roman Kazahstan, nego je morala u digitalno izdanje na besplatne elektroničke knjige na koje niti jedan kritičar neće se osvrnuti ni koliko je ni crnog pod noktom. Pa i vi Božidare, napisali ste samo kritike (vrlo dobre) za njezine romane koji su se našli u tiskanom izdanju i dobili nagrade, i čak ste napisali kako čekate njezine nove uratke u kojima će se ona pokazati u svojoj punoj književnoj snazi, a ona se onda mora preseliti na obično digitalno izdanje i onda je čak i vi, koji ste je toliko bodrili, zanemarite.

    avatar

    13.10.2008. (15:01)    -   -   -   -  

  • tetka

    Hmm, pa imamo mi dosta autorica svih generacija koje ne pišu čik lit, a dobro su prošle kod kritike i čitane su.

    avatar

    13.10.2008. (16:55)    -   -   -   -  

  • tetak

    Tetka, i ja tako mislim. Samo lani i ove godine su objavljene Andrea Pisac, Snježana Bilić, Aleksandra Kardum, Nada Gašić, Marijana Ogresta, Milana Vuković Blato, Daša Drndić, Eda Vujević... ima tu svega, ali ništa od toga nije chick lit, navodno niti ispod razine objavljivanja, barem koliko sam ja upucen. Sigurno sam nekoga i zaboravio (Matanović, Ugrešić, Drakulić, Rudan...)....

    avatar

    13.10.2008. (18:45)    -   -   -   -  

  • nemam blog

    roman dubravke ugešić je odličan

    avatar

    14.10.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...