Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • borivoj

    Govori o sreci.
    Svijet je
    dovoljno
    tuzan i bez
    tvojih tuzaljki.
    Nijedan put nije
    u cijelosti tezak
    i pun prepreka.


    Ella Wheller Wilcox
    (1855.-1919.)

    avatar

    06.05.2008. (07:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "SMIJATI SE MNOGO I CESTO, PRIDOBITI POSTOVANJE PAMETNIH LJUDI I NAKLONOST DJECE, ZASLUZITI PRIZNANJA DOBRONAMJERNIH KRITICARA I PREZIVJETI IZDAJE LAZNIH PRIJATELJA, DIVITI SE LJEPOTI, OTKRIVATI NAJBOLJE U DRUGIMA, UCINITI SVET MALO BOLJIM MJESTOM, BILO TAKO STO CETE OSTAVITI ZA SOBOM ZDRAVO DJETE ILI ZDRAV VOCNJAK... ZNATI DA JE JEDNO ZIVO BICE DISALO LAKSE ZATO STO STE POSTOJALI. TO ZNACI USPJETI U ZIVOTU".

    Elizabet-Anna Anderson Stenley

    Dragi prijatelji,Pjesmu koju nam "Bijela kula" nudi za danasnje tihovanje trebalo bi pjevati (pokazivati) svoj braci i sestrama koji su optereceni ogranicenim pogledom, mozda je bolje reci, ciji je ugao pogleda na Jednotu ostriji, a time i obzori uzi. Vjerojatno bi to imalo efekat motivacije da se postignu potpuniji rezultati na putu duhovnog rasta, bolje suosjecajnosti i razumijevanja. Umiljati sapat SVE SAM OVO JA trebalo bi da doprinese razvijanju smisla za duhovni pluralizam i ekumenu:

    36. GOVOREC TI SVOJIM BOGOLIKOM Govorec ti Svojim Bogolikom, Ja sam susta blagost i milina. Govorec ti likovima, koje ne smatras Mojima, Ja znam razjapiti celjusti rutavoga jauka, u tvojemu muklom muku. Ni Meni nije lako reci sve, sto ti moram reci. Ti onda mislis da su drugi grubi, a Ja mek. S vremena na vrijeme sapnem ti umiljato: sve sam ovo Ja.

    "Bijela kula", knjiga 81. Zapisala Vesna Krmpotic Puno pozdrava iz Sombora od Josipa

    avatar

    06.05.2008. (07:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    --- On Tue, 5/6/08, vladimir marusic , rijeka...................... wrote:

    From: vladimir marusic
    Subject: NSP - utorkom
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Tuesday, May 6, 2008, 9:06 AM

    Dragi Boro,
    umjesto jučerašnjeg danas (utorak) u 19 sati u MAKROVEGI senzacionalno predavanje "Kako čitati Marxa u kntekstu novog svjetskog poretka"


    Pozdrav !
    Marijan

    ----------------------------------------

    hvala vladi i marijanu na informaciji.
    marxa sam mislio inace proucavati
    u zatvoru ako eventualno zaglavim. :-)))

    avatar

    06.05.2008. (09:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ….. naučni vic
    Pored male djevojčice u avionu sjedi manager.
    Okrene se prema njoj i kaže: "Ne bi li se mi malo razgovarali? Čuo sam da vrijeme u avionu prođe brže, ako se razgovara sa suputnicima!". Djevojčica, koja je upravo bila otvorila knjigu, zatvori je, okrene se prema njemu i kaže: "O čemu bi vi htjeli razgovarati?". - " Ne znam zapravo", kaže manager, "kako bi bilo da govorimo o nuklearnoj energiji?". -
    "U redu", kaže djevojčica,"to bi bila zanimljiva tema! Ipak mi dozvolite da vas prije toga ja nešto pitam!
    Konj, krava i srna jedu jedno te isto - travu! No srna izbacuje iz sebe sitne kuglice, krava plosnate kolače, a konj izbacuje komade suhe trave. Zašto je to tako?".
    Nakon kraćeg razmišljanja kaže manager: "Ne znam kako da to rastumačim!". –
    "Smatrate li se onda dovoljno kompetentnim da govorite o nuklearnoj energiji kad ništa ne znate o običnom govnu!".

    ---------------------------------


    U ljekarni

    Jedna gospođa dođe u ljekarnu i traži arsen. .Ljekar:
    - Budući se radi o jakom otrovu, moram vas pitati za što vam je potreban?
    - Želim otrovati svoga muža.
    - Žao mi je, ali u tom slučaju vam ga ne mogu dati.
    Gospođa otvori torbicu, iz nje izvadi jednu fotografiju na kojoj se vidi
    njen muž i ljekareva žena kako vode ljubav :
    - Oprostite gospođo, nisam znao da imate recept.

    avatar

    06.05.2008. (10:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji životinja,veseli nas predstaviti vam ideju za novi projekt koji je osmislio naš aktivist, te vas pozivamo da mu se pridružite u realizaciji. Radi se o inicijativi za osnivanje veganske organske farme/eko sela (veganska farma je ona na kojoj se ne iskorištavaju životinje http://www.veganorganic.net/index.php?option=com_content&task=section&id=5 &Itemid=49 ). Učestvovati mogu vegetarijanci i oni koji to namjeravaju postati. Osnivačka skupina bi trebala imati ulagački kapital ili zemljište s mogućnošću gradnje, pogodno za eko poljoprivredu. Farma bi imala aktivističke programe za edukaciju o pravima životinja i permakulturi, a osnovni izvori prihoda bili bi eko poljoprivreda i seoski/veganski/eko turizam. U budućnosti, s obzirom na veličinu imanja, moguće je malo utočište za farmske životinje http://www.veggies.org.uk/event.php?ref=916 .

    Za učestvovanje ili dodatna pitanja molimo obratite se izravno Željku na mail vuycha@gmail.com .

    avatar

    06.05.2008. (10:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Otvorenje izložbe 6. svibnja 2008. u 13 sati

    Prirodoslovni muzej Rijeka
    Lorenzov prolaz 1, Rijeka

    PLAVO NEKA OSTANE PLAVO

    Program:

    13.00 Otvorenje izložbe
    14.00 Projekcija dokumentarnog filma "Morski rezervat Otocje Medes"
    15.00 Predstavljanje slikovnice Damira Lackovica "Kapljica i kamen"
    -------------------------------------------------------------------- -------------

    hvala dragoj andrei na pozivu. nadam se da se vidimo, boro

    avatar

    06.05.2008. (11:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Cijenjeni,



    obavjestavamo Vas da ce svjetski poznati tantricki majstor i seksolog*) Aba Aziz Makaja (Franjo Milicevic) u srijedu, 7. svibnja, u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli odrzati predavanje na temu



    CAKRE PRIJE I NAKON PUBERTETA

    ili

    TAJNA TRAJNE LJUBAVI



    Pojam cakra (zraciste) i s time povezan pojam kundalini (zivotna sila) ne nalazimo vise samo u rjecniku istocnjacke duhovnosti i alternativne medicine – i znanstvenici poput lijecnika i psihologa Carla Gustava Junga sluze se tim modelom kako bi opisali i objasnili fizicke, psihicke i duhovne funkcije covjeka te razvojne faze k visoj svijesti.



    Makaja, osnivac internacionalne kundalini-joga skole KOMAJA, na ovom ce predavanju s projekcijom ponuditi odgovore na pitanja kao sto su:

    · Zasto se kao djeca toliko cesto zaljubljujemo i zasto ovu sposobnost koja nas cini tako blazenima i samodostatnima sve vise gubimo nakon puberteta?

    · Zasto su nam kao djeci trebali samo sitni poticaji da bismo bili blazeni, a kao odrasli smo uz svo materijalno obilje sve depresivniji?

    · Zasto smo kao djeca s lakocom ucili i pamtili, a kao odrasli nikad vise ne dosezemo ovu snagu koncentracije i sposobnost primanja znanja?

    · Zasto smo kao odrasli puno «pametniji» nego djeca i kao takvi pametni sve vise oboljevamo od raka, zagadjujemo prirodu, naoruzavamo se „do zubiju“ – zasto nismo postali i «ljubavniji» i sretniji negoli djeca – i stoga zdraviji i miroljubiviji?

    · I: zasto djeca, koju se s najboljom namjerom odgajalo, vandaliziraju ulice Pule, posezu za cigaretama, alkoholom i drogom?



    Razgonetavsi ova pitanja, Makaja pokazuje put, ali i originalne konkretne metode k ostvarenju trajne ljubavi koje mogu voditi ljudsko drustvo u novo doba kako individualnog tako i socijalnog zdravlja i blagostanja.



    Posjetitelji predavanja ce imati priliku upoznati se s Makajinom Ljubavno-erotskom terapijom LET za oslobadjanje od raznih vrsta ovisnosti koja je medjunarodno drzavno i privatno podržana, izmedju ostalih od strane americke nevladine organizacije US-AID, Ministarstva za mlade i sport Republike Makedonije te Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb grada Zagreba.



    U attachmentu se nalazi slika plakata za predavanje. Molimo Vas da proslijedite ovu informaciju onima koje bi mogla zanimati, hvala!



    Za Komaja Drustvo:

    Mr. phil. Iris Martina Kovic



    *) Makajine organizacije iz cak cetiri europske drzave clanice su krovne znanstvene institucije World Association for Sexual Health WAS, koja usko suradjuje sa WHO i aktivna je na svih pet kontinenata

    avatar

    06.05.2008. (11:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    POZIVAMO VAS NA OTVORENJE IZLOZBE

    LA FEMME od HANE DUTINE

    9.5.2008. godine u 20,00 sati

    MJESNI ODBOR DRENOVA

    avatar

    06.05.2008. (13:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...