Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Slažem se da nema razloga da se Hrvatsku primi u "Europsku kuću" dok nam pravosuđe, tajne službe i druge državne institucije boluju, i to ne od upale pluća nego od metastaza; godišnje izvješće Freedom House o niskom stupnju slobode medija u Hrvatskoj, kao zemlji s poluslobodnim medijima, izravno demantira aktualnog stanara Bijele kuće koji je pred stanarom Banskih dvora, ispred Banskih dvora, tvrdio našoj javnosti i cijelom svijetu da Hrvatska ima uzornu demokraciju i da je lokomotiva i uzor zemljama u regiji, te je stoga navodno dobila "jack pot" zvana pozivnica na NATO koji u svojem statutu ima rigorozna pravila glede strogog poštivanja načela pravne države i razvoja demokracije.
    Nije dakle u svijetu zapadne demokracije interes pravna država i demokracija koji nas odvodi prema Natopaktu nego neki drugi interes, a za ispunjenje tih stranih interesa vodstvu zapadne demokracije služi visoko korumpirana politička eks-komunistička elita u regiji koja će biti odbačena kao stara krpa onog časa kad se interesi ispune.
    Između nas i trajnog stanja poluslobode medija, poludemokracije i polupravne države stoji jedino još Europska komisija, što je tragikomično za jednu populaciju koja se i bez Natopakta i bez Europske komisije izborila prije jedno 17 godina za slobodu od jugoslavenskog i komunističkog "samoupravljačkog" zla i riješila se Miloševićevog sna o svim Srbima u jednoj velikosrpskoj državi.

    avatar

    02.05.2008. (10:38)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    "U nas na traženje SOA-e Glavni državni odvjetnik nalaže policiji obradu nad blogerom, kojeg SOA već dulje vrijeme nadzire i komentira po njegovu blogu i nikom ništa."

    Pa što da čitaju i komentiraju tvoj blog? Je li to kršenje zakona?

    ROFL

    avatar

    02.05.2008. (18:28)    -   -   -   -  

  • zane

    djelatniku bnd-a ¤
    /Pa što da čitaju i komentiraju tvoj blog? Je li to kršenje zakona?/
    ''Nije'' krsenje zakona, ali prima placu iz budzeta kojeg pune gradjani, a izmisljanje unutarnjeg neprijatelja, njihov je specijalitet.

    avatar

    02.05.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Djelatnik BND-a, jesi ti čuo onu slavonsku uzrečicu: il se praviš lud il ti noge s...? Da te podsjetim, pročitaj: SOA: Željko Peratović državni je neprijatelj broj jedan

    avatar

    02.05.2008. (20:46)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    @zane
    Njihov je posao da nadziru, zabogamiloga, upravo za to su plaćeni, njihovo je djelovanje usmjereno na «sprječavanje aktivnosti ili radnji koje se poduzimaju radi ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka, ugrožavanja sigurnosti državnih tijela, građana i nacionalnih interesa».

    @45 lines
    Dobro, Peratoviću, jesi li ti objavio klasificirani podatak i ugrozio sigurnost djelatnika SOA-e navođenjem njihovih punih imena ili nisi tj. je l' se praviš lud il ti noge s...? ;)

    avatar

    02.05.2008. (21:52)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Djelatnik BND-a, hehe, a zašto šef kabineta Tomislava Karamarka Tomislav Milčić nije išao svjedočiti u Muenchen. Zove li se to uskrata međunarodne pravne pomoći? Baš me zanima kakva će g.... o SOA-i isplivati iz afere Pukanić. Jer naš se dragi Puki odužuje "Dugom" objavljujući gluposti kako je Crni Tomo bio u sjedištu NATO-a posvjedočiti da se u Hrvatskoj štite klasificirani podaci tako što se hapse novinari koji objavljivanjem korupcijskih skandala u SOA-i ugrožavaju nacionalnu sigurnost, odnosno usporavaju približavanje Hrvatske euroatlantskim integracijama : Sigurnosni certifikati uvjet su za hrvatsko članstvo u NATO-u


    Nisam čuo da je Pukija netko hapsio jer je objavio "klasificirane podatke" poput ovih:

    Pomoćnik pred smjenom

    Uzbuna u POA-i

    POA u besparici zbog viška špijuna

    Vlada potkopava čast suca Turudića

    BRITANSKA UCJENA HRVATSKE U DEVET TOČAKA

    Podbevšek na detektoru laži?


    Opus Dei osvaja Hrvatsku

    Samo ti piši. Logovi se spremaju ;)

    avatar

    02.05.2008. (22:17)    -   -   -   -  

  • zane

    bnd-ovac ¤ copy paste ¤ Njihov je posao da nadziru, zabogamiloga, upravo za to su plaćeni, njihovo je djelovanje usmjereno na «sprječavanje aktivnosti ili radnji koje se poduzimaju radi ugrožavanja Ustavom utvrđenog poretka, ugrožavanja sigurnosti državnih tijela, građana i nacionalnih interesa».¤

    Dobro zi ide za sada (sa pravilnikom), pa oprobaj negdje smjestiti ovo sto ti je linkao novinar, i provuci kroz taj pravilnik. Mogu ti postaviti i teza pitanja, samo neznam dali ce smjeti odgovarati na njih?

    ¤ Sigurnosni certifikati uvjet su za hrvatsko članstvo u NATO-u ¤
    Kladimo se u sto god hoces, da ovdje ne prolaze.

    avatar

    02.05.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  • zane

    bnd-ovac, jos malo cpoy paste ¤ Dobro, Peratoviću, jesi li ti objavio klasificirani podatak i ugrozio sigurnost djelatnika SOA-e navođenjem njihovih punih imena ili nisi tj. je l' se praviš lud il ti noge s...? ;) (Djelatnik BND-a 02.05.2008. 21:52) ¤

    Dali su kasifikacijski podaci i ono sto su objavili drugi novinari, u H.L., S.D., i jos neki?

    'ajde ne vuci nikoga za tipkovnicu, jer ti moze past na nogu :-)

    avatar

    02.05.2008. (23:02)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    @45 lines

    Za razliku od Nacionalove redakcije, koja je objavila 'samo' državnu tajnu, ti si otišao korak dalje u 'bezobrazluku' te si pored državne tajne objavio još i imena tajnih agenata. Time si, po svemu sudeći, prevršio (svaku) mjeru. Nacionalova redakcija, za razliku od tebe, zna da je pitanje mjere vrhunaravno pitanje. : p

    Btw, ono što sam ti ustvari htio napisati jest: naslov 'Ovo je nemoguće u Hrvatskoj' ne odgovara baš (u potpunosti) sadržaju citiranog članka odnosno površnog čitatelja lako može navesti na pogrešan zaključak da su europske vrijednosti nama (i dalje) dalek pojam. To nije istina, naprotiv, hehe, u članku jasno piše da se (i) u Njemačkoj događa(lo) upravo ono što i u Hrvatskoj, citiram: 'Ovo inače nije prvi ovakav slučaj, još 2005. godine otkriveno je da BND prati novinare.' Ha!

    avatar

    03.05.2008. (12:33)    -   -   -   -  

  • Uzasnut

    Djelatnik BND-a - reci da li inace koristis nick-ove: Aleluja; Krizar; Antimon itd ? ili ... ti si otišao korak dalje u 'bezobrazluku' - moz' mislit bezobrazluka ? Bezobrazluk je to sto su takvi tajni agenti !

    avatar

    03.05.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    @ Uzasnut

    Prijatelju, bezobrazluk je napisan pod navodnicima.

    avatar

    03.05.2008. (13:53)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    P.S. Ja o površnom čitatelju, a površni čitatelj na vrata! E moj, Uzasnuti, užasnuo si me ;)

    avatar

    03.05.2008. (13:56)    -   -   -   -  

  • zane

    Djelatnik BND-a ¤ preskocio si dati odgovor
    Slobodna je objvila niz imena tajnih agenata, H. List je takodjer oprao pojedine usijane glave.
    Vrlo los analiticar, koji prati otvorene izvore, identifitcirati ce mnoge agente, a evo samo mali dio onoga sto je ojavljeno. Do sada nisam cuo ili citao, da je netko zbog objave odovarao.

    Šef POA-e u Splitu prijavljen zbog prijevare
    Nova glasnogovornica policije žena šefa POA-e
    ’POA obavljala političke zadaće po nalogu HDZ-a’
    Kliški pedofil i bivši djelatnik SIS-a špijunirao Bajića i Ostojića
    Današnji Novi list donosi potvrdu moje informacije da je Tomislav Karamarko u SOA-i zaposlio kći propalog špijuna Damira Lončarića,
    Bit će doista žalosno ako se sve bude prelomilo na leđima Jadranke Cigelj i tajnog agenta Tomislava Kovačevića
    Pekari i djeca političara vole obavještajne službe
    Djelatnik SOA-e Goran Blagajac službenim golfom usmrtio pješaka Milovana Malivojevića
    Ante Glavan preko Ostojića traži podršku SDP-a
    Novi list: Karamarko zaposlio u SOA-i Tarika Omerbašića.

    Ovo su do sada lagana pitanja za puckoskolca

    avatar

    03.05.2008. (15:46)    -   -   -   -  

  • Djelatnik BND-a

    @ zane

    U linkovima koje si priložio spominje se ime šefa SOA-e, što je 'općepoznata činjenica', te imena ili bivših agenata ili onih koji su se ogriješili o zakon pa je zbog toga s njih skinut 'veo tajnosti'.

    P.S. zadnji link nije ispravan

    avatar

    03.05.2008. (16:30)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Djelatnik BND-a, ne vjerujem da onaj "kriminalist" Berislav Jelinić ima Pravilnik o radu SOA-e,
    kojeg ti očito držiš u krilu dok ovdje "komentiraš", pa za sada njega isključujem iz kombinacije ;)
    No, kad si već upeo štiti "Nacionalovu" redakciju evo ti još neki prilozi o objavljivanju identiteta djelatnika SOA-e, a koji se ne zovu Tomislav Karamarko:

    Ante Glavan preko Ostojića traži podršku SDP-a

    Podbevšekovi suradnici ponovno u SOA-i


    Promaknut Ante Glavan


    Za Glavana sam zadnje znao da je radio u Vojnoj policiji koncem devedesetih: Slučaj Maria Barišića i peljanje leševa iz Čepina u Liku. Sve dok nisam vidio ove tekstove u Nacionalu, pojma nisam imao što je s njim. Dakle, Nacional je otkrio njegov identitet i poziciju u SOA-i, a nije riječ o tipu koji je "bivši" ili "za nešto kažnjen" o čemu ti udbaški lupetaš.

    A onda evo malo iz Nacionala i o Karamarkovu miljeniku:


    Tijekom tog sastanka Karamarkov zamjenik Josip Buljević se i osobno čuo s Mihovcem.


    Petračevo pismo ministrici


    Po nekoliko kandidata za čelna mjesta obavještajnih službi


    I još malo agenata koje je razotkrio Nacional:

    Jukica u izjavi navodi da su potom u sobu ušli tadašnji načelnik Centra POA-e Zagreb Vatroslav Vrdoljak i savjetnik ravnatelja POA-e Ivica Šnajder.


    Sporna "crna torba" prema izvještaju djelatnika POA-e Vatroslava Vrdoljaka i Josipa Buljevića, pomoćnika Tomislava Karamarka, koji su odmah nakon vijesti otišli u Italiju, sadržavala je nekoliko bitnih predmeta za tvrdnju da je Gotovina u Italiji

    Kad Karamarko u javnosti razotkriva imena svojih agenata, njihove funkcije i zadaće, kako bi obmanuo javnost, onda to nije kršenje zakona ni propisa o tajnim službama, a nekmoli kojih drugih, zar ne?

    A evo i drugih tiskovina:

    POA-om kao odjelom upravljat će Josip Buljević, danas već Karamarkova desna ruka.

    Buljević je poznat kao jedan od glavnih lovaca na Hrvoja Petrača i Antu Gotovinu.
    U vezi s jednim bjeguncem pregovarao je s izraelskim MOSSAD-om, a zbog Gotovine intenzivno je kontaktirao s talijanskom tajnim službama kada se pojavila vijest da je haaški optuženik možda štićenik napuljske mafije.


    U Italiju su otišla ista dva POA-ina agenta koji su prije mjesec dana boravili u Izraelu gdje su u susretu s agentima Mosada razgovarali o mogućnostima za lociranje i izručenje odbjeglog poduzetnika Hrvoja Petrača, osuđenoga za otmicu sina generala Zagorca i označenoga kao jednog od glavnih »jataka« generala Ante Gotovine. Agenti Vatroslav Vrdoljak i Josip Buljević u Napulju pregledavaju sadržaj torbe u kojoj su, navodno, nađeni dokumenti koji imaju veze s generalom Gotovinom.


    Neuer POA-Chef soll Josip Buljević werden. Er war zuletzt mit der Suche nach dem flüchtigen mutmaßlichen kroatischen Kriegsverbrecher Ex-General Ante Gotovina und seinem mutmaßlichen Helfer Hrvoje Petrac beschäftigt.



    Kao pomoćnici ravnatelja SOA-e spominju se Josip Buljević, Renato Robina i Joško Badžim, a kao pomoćnici ravnatelja VSOA-e Spomenko Eljuga i Damir Stručić.



    HDZ premrežio POA-u obiteljskim vezama



    U SIGURNOSNO-OBAVJEŠTAJNOJ AGENCIJI I DALJE ZAPOŠLJAVAJU BEZ NATJEČAJA


    Karamarko zaposlio sina muftije Ševka Omerbašića

    Postoje indicije da bi u slučaju Omerbašićeva zaposlenja mogla biti riječ i o nepotizmu, jer ravnatelj SOA-e Karamarko zet je Osmana Muftića, bliskoga prijatelja zagrebačkog muftije

    ...
    @zane, Karamarko je u silaznoj putanji. Neki dan mi jedan njegov "načelnik" prišao na ulici da mi stisne ruku i "da podršku". Zato je iznova aktivirao "lujke". Na koncu briga njega. Kako čujem "Soboli" je već dobio posao sigurnosnog nadzora rukometne dvorane na Laništu. Osigurao se on lovom za tri generacije. Pitanje je samo što će biti s njegovim pulenima, raznim "lujkama", "antimonina", "križarima", "alelujama", "komentatorima" i sličnim "mangupima kad on ode, a NATO i EU čistilice poč

    avatar

    03.05.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • 45lines

    -nu čistiti štale u popularnoj "Samo obiteljskoj agenciji" (SOA-i)?!

    avatar

    03.05.2008. (17:48)    -   -   -   -  

  • zane

    U linkovima koje si priložio spominje se ime šefa SOA-e, što je 'općepoznata činjenica', te imena ili bivših agenata ili onih koji su se ogriješili o zakon pa je zbog toga s njih skinut 'veo tajnosti'.
    P.S. zadnji link nije ispravan (Djelatnik BND-a 03.05.2008. 16:30)


    Da si pomnije citao, vidio bih jos mnogo toga, ali ti kao i ostali sigurnjaci, vidis samo ono sto hoces i prebacujes lopticu na drugi teren. Link sam uzeo sa naslova iz trazilice, a nisam provjerio dali radi, sto upce nije bitno za meritum. Obojica znamo da mlatis praznu slamu. Ovo bi bilo mnogo korisnije da radis, od muvanja po internetu. Hrvatska još uvijek traga za 1076 branitelja Ili mozda da lociras, identificiras i ''transferises'' druga Josipa, jer te ceka nagrada od 5 tauzenka.

    avatar

    03.05.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  • 45lines

    45 lines,
    ...
    Btw, ono što sam ti ustvari htio napisati jest: naslov 'Ovo je nemoguće u Hrvatskoj' ne odgovara baš (u potpunosti) sadržaju citiranog članka odnosno površnog čitatelja lako može navesti na pogrešan zaključak da su europske vrijednosti nama (i dalje) dalek pojam. To nije istina, naprotiv, hehe, u članku jasno piše da se (i) u Njemačkoj događa(lo) upravo ono što i u Hrvatskoj, citiram: 'Ovo inače nije prvi ovakav slučaj, još 2005. godine otkriveno je da BND prati novinare.' Ha!, Djelatnik BND-a


    @zane, on je ispekao udbaški zanat to ti je važnije od faksa jer tako i piše u Zakonu o sigurnosno-obavještajnim agencijama da možeš na nekom mjestu raditi i s nižom strućnom spremom ako se obvežeš da ćeš u roku 4 godine dostići obrazovni stupanj potreban za taj posao. Eto, prije nego što je postao šef kabineta Tomice Karamarka Dugog, T.M. je opstruirao suradnju s njemačkim sudom kako SOA ne bi protiv Tate Josipa dostavila nikakve kompromitirajuće podatke i to mu je vrijedilo više od pet tauzenki koliko bi dobio da je Nijemcima dostavio samo Perkovićevu svježu sliku kako pije kavu u Paladiumu, Desetki, Importanne Galeriji...
    Potpisao je da će u roku 4 godine završiti faks u Zaprešiću. Tomica mu je zaposlio suprugu.
    Dobio je zadatak da rukovodi operacijom "45 lines". Koordinira pisanje "aleluja", "Djelatnika BND-a", "komentatora", "lujki"..., djelatnika krim policije Z.M.-a... To mu je isplativije, a i manje opasno. Ne stavlja se Tati na dušu samo Đureković.

    Ali, njegov udbaški zanat ne prolazi više ni kod površnog čitatelja jer je BND bio snažno potresen aferom iz 2005. I svaki put kad se nešto slično tamo otkrije, padaju glave. U tom je point. I neka mi sad ne otvara temu Tureka i Podbevšeka kao primjere "letenja glava" u nas jer imam pametnija posla od pobijanja njegovih udbaških blefova.

    avatar

    03.05.2008. (20:49)    -   -   -   -  

  • zane

    Prisjetio sam se ''visoko intelektualne'' i moralne elite;

    Tankerkomercov stručnjak za razvrstavanje ribe, dobio posao u POA-i
    Nikola Mandekić zaposlio svoju sestru, a isto »špijunsko uhljebljenje« našao je i sin Olivera Kocijana,
    Osim srednje stručno spremljenog Perovića, otkrivaju naši izvori, na državnu plaću »službe« pripuštena je i kći ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića - Andrijana Barišić.


    ''Nemaju'' oni drugog posla, od zabadanja nosa u tudji lonac. Oni su bez znacke bijednici, koji se kriju u misijm rupama.

    avatar

    03.05.2008. (21:19)    -   -   -   -  

  • A

    zane 03.05.2008. 21:19 ne zavaravaj se, oni su i sa znackama bijednici !

    avatar

    04.05.2008. (14:31)    -   -   -   -  

  • zane

    A - 04.05.2008 ¤ Dobar recept. Mislio sam da ce se ovaj kokosar opet javiti, sa ''konstruktivnim'' dijalogom, a izgleda da je otisao po misljenje u centralu. Nisam pratio sve, samo dio, pa neznam o kome se radi, ili izgledno je, da se radi o ''visokoobrazovanom'' udbasu.

    avatar

    04.05.2008. (22:28)    -   -   -   -  

  • U pokret Štit

    26.07.2013., petak
    BJELOVARSKA BOLNICA JE U VELIKIM PROBLEMIMA

    Ministar hrvatskog zdravstva Rajko Ostojič

    DUGOVI BOLNICE SAMO RASTU

    Vlada RH, od Zorana Milanovića (SDP) navodi kako je Ministarstvo zdravlja na čelu sa Rajkom Ostojićem konačno shvatilo ozbiljnost problema te je bilo nužno imenovati sanacijsko vijeća i upravitelje po svim propalim bolnicama u Hrvatskoj.

    TKO JE KRIV ZA KRIMINALNO STANJE - GDJE JE STOTINJAK MILIJUNA KOJI SU NESTALI - DOK JE JOŠ BIO RAVNATELJ BOLNICE MIROSLAVA ČAČIJA.

    Bjelovarska opća bolnica je suočena se s velikim financijskim problemima, koji su očito takvih razmjera da se više ne mogu nabaviti ni sredstva koja su neophodna za normalan rad.

    ZNA SE TKO JE LOŠE GOSPODARIO

    Milijunski gubici se ne mogu više skrivati premda se u javnosti o tome malo zna. Svi koji su se u zadnje vrijeme liječili u njoj znaju da nedostaje svega, od toalet papira i sredstava za čišćenje, do lijekova.

    VEĆ DO KRAJA OVE GODINE NEĆE BITI NI ZA PLAČE

    Bolnički hodnici su prljavi i neuredni, što je to loša slika za tu medicinsku ustanovu. Priprema se otpuštanje viška ljudi i zaposlenika u bolnici.

    U BITI PRAVA SLIKA O PROPADANJU BOLNICA PO HRVATSKOJ SE JOŠ SAKRIVA - A MOJI POSTOVI ISTINE" SE BRIŠU I SAKRIVAJU.

    Tisuću hrvatskih liječnika je spremno za bijeg u EU bolnice. Lančano propadaju sve bolnice - koje do temelja su pokradene. A krivaca još nema. Sanacijske upravitelje i Vijeća dobile su bolnice: Bjelovar, Šibenik, Koprivnica, Čakovac, Zadar, Dubrovnik, Daruvar, Pakrac, Požega, itd. Situacija nije ništa bolja po bolnicama ne samo u Hrvatskoj, nego i po drugim republikama BiH-a, Sloveniji i Srbiji...

    ----------------------------------------------------------
    HRVATSKI UDRUGA “ŠTIT”
    (Za ljudska prava)
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 26.07.2013. (nedjelja)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
    092/1870486
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    http://istinazanarod.blog.hr
    ——————————————
    1541. Članaka

    avatar

    27.07.2013. (19:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...