Komentari

terziceva7.blog.hr

Dodaj komentar (51)

Marketing


  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 22. prosinca 2007. godine
    Sastanak suvlasnika TERZIĆEVE 7 će se održati 27. prosinca 2007. godine (četvrtak) u 19:00 sati u predvorju ulaza.
    DNEVNI RED (prijedlog):
    1. Utvrđivanje dnevnog reda;
    2. Informacija o načinima obračuna i plaćanja potrošene vode kao rezultat održanog zajedničkog sastanka s ostalim predstavnicima suvlasnika i direktorom Tehnoplasta;
    3. Utvrđivanje redoslijeda odabira predstavnika suvlasnika, trajanje mandata, obuhvata rada te naknade za rad predstavnika suvlasnika;
    4. Donošenje Odluke o izradi nadstrešnice iznad otvora za odimljavanje na vrhu zgrade te odabir najpovoljnije ponude;
    5. Donošenje Odluke o bojanju predvorja te odabiru najpovoljnije ponude;
    6. Izvješće o stanju sredstava pričuve te plaćanju troškova iz sredstava pričuve između dvaju sastanaka odnosno u tekućoj godini (troškovi samog ulaza i pripadni dio zajedničkih troškova Brodarice kao objekta);
    7. Izvješće o pokrenutim postupcima prisilne naplate (ovrhe) zbog neplaćanje pričuve;
    8. Prikupljanje 5 kn po stanu za kupnju žarulja za stepenište i hodnike po katovima u našem ulazu;
    9. Izvješće o oštećenjima pročelja i mogućnosti povoljnog i kvalitetnog saniranja iste;
    10. Razno.
    Napomena: Navedeni Dnevni red je prijedlog te se isti može nadopuniti neposredno prije početka sastanka. U poštanskim sandučićima ćete naći kratki pisani materijal.
    Predstavnik suvlasnika
    N. Uvodić
    -------------------------------------------------------------------- ---
    Split, 09. 12. 2007. godine
    Poštovani suvlasnici,
    djelatnici Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split su 06. prosinca o.g. naš ulaz (Terzićevu 7) priključili na 2 glavna vodomjerila koja su smještena u garažno-parkirnom prostoru na razini G2.
    Uskoro, nakon što i preostali ulazi dobiju svoja glavna vodomjerila, TEHNOPLAST će nas, predstavnike suvlasnika, pozvati na zajednički sastanak u svezi dogovora oko obračuna potroška vode za prethodno razdoblje i buduće dostave mjesečnih računa za utrošenu vodu po stanovima.
    Istodobno, s ugradnjom ovih glavnih mjerila po ulazima, DAL-KONING će pristupiti IZMJENI postojećih neispravnih svih razdjelnih vodomjerila na katovima (u našem ulazu ima ih 24) s onim razdjelnim vodomjerilima koji udovoljavaju uvjetima ugradnje i rada u vertikalnom položaju i pod djelovanjem hidroforskog postrojenja.
    Ugradnja prva 2 mjerila za naš ulaz je o trošku Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split.
    Ugradnja drugih 24 mjerila je, kako za naš ulaz tako i za ostale u stambeno-poslovnom objektu Brodarica, besplatna odnosno o trošku DAL-KONING-a jer se radi o otklanjanju nedostataka u garantnom razdoblju.
    Međutim, ono što još sa sigurnošću ne znamo (niti mi je poznat taj tko to sigurno zna) jest koje od dva nova vodomjerila evidentira potrošnju kojeg stana (do kojeg kata jedno i od kojeg kata drugo). Taj podatak nam je važan kako bi i u buduće mogli pratiti potrošnju i utvrditi eventualne nedostatke novih razdjelnih mjerila po katovima.
    U svrhu saznavanja prethodno navedenog predstavnik suvlasnika će u srijedu (12. prosinca o.g.) u razdoblju od 17 do 18 sati vršiti kratkotrajno 15 minutno isključenje vode te obilazak stanova.
    Koristim prigodu najaviti Vam i sastanak svih nas u svrhu izvješćivanja o poduzetim aktivnostima i radnjama u razdoblju od prošlog zajedničkog sastanka. Sastanak ću sazvati čim budem imao službene brojčane pokazatelje o utrošenoj količini vode za naš ulaz.
    Hvala na suradnji.
    Predstavnik suvlasnika, UVODIĆ

    avatar

    19.03.2008. (22:43)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 29. listopada 2007. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split
    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob.: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    APN
    Tehnički odjel
    10 000 Zagreb
    fax: 01/633-16-03
    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku – zamjena vodomjerila
    Poštovani,
    od useljenja (14. travnja o.g.) do danas još uvijek nismo dobili račune za utrošenu vodu. Problem se još više uvećao nakon što je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split (ViK) 01. listopada izvršio probno očitanje i utvrdio 15% razliku između službenog očitanja i sume razdjelnih mjerila (njih 412 odnosno 413).
    Nama je poznato da je 17. listopada o.g. održan sastanak između Izvođača radova (gosp. Ž. Krstičević, direktor DAL-KONING-a) i ViK-a (gospoda M. Ricov i G. Peronja) te predstavnika upravitelja (gosp. M. Pulić, direktor TEHNOPLASTA) na kojemu je dogovoreno da se zamijene svi razdjelni vodomjeri zbog toga što postojeći nisu pogodni za vertikalnu ugradnju. O navedenom postoji i službena zabilježba koju je izradila baždarnica ViK-a, te dopis – zapisnik s tog sastanka.
    Kako do dana današnjeg nisu izvršeni nikakvi radovi u smislu poboljšanja sadašnjeg stanja te nemogućnosti mog osobnog utjecaja na razvoj situacije, želim Vas upozoriti da sam redovitim mjesečnim očitanjima utvrdio nepravilnosti i u našem ulazu.
    Ako zanemarimo (da li to uopće smijemo) činjenicu da postoji službena pisana bilješka o nemogućnosti baždarenja postojećih vodomjerila u vertikalnoj poziciji, htio bih istaknuti nekoliko činjenica:
    1) Mjerilo za stan x.x.x. vrti UNAZAD, odnosno svakim danom to mjerilo pokazuje manju potrošnju. Kako je to uopće moguće obzirom da okretanjem kola unazad mjerila „spojka“ ne dozvoljava mogućnost vrtnje brojčanika unazad?
    2) Mjerilo za stan x.x.x. pokazuje potrošnju od useljenja cca. 22 m3 iako od dana useljenja do danas u stanu nitko ne boravi niti itko dolazi.
    3) Vizualnim pregledom je vrlo lako moguće potvrditi da i kad nema potrošnje u bilo kojem stanu na zadnjem katu ili u Ambulanti u prizemlju, kolo potrošnje se okreće u oba smjera. Mi to „laički“ tumačimo djelovanjem hidrofora. Međutim, ni to nam baš nije jasno obzirom da hidroforsko postrojenje, po našim saznanjima, poboljšava stanje tlaka u cijevima tek od trećeg kata na više, a vodomjerila i na nižim katovima pokazuju istu anomaliju.
    4) Uobičajena potrošnja bi se trebala kretati između 4,0 do 6,5 m3 po članu domaćinstva (prema spoznajama Hrvatskih voda). Kod dva mjerila (stanovi su useljeni) potrošnja se kreće u rasponu od 8 do 10 m3 po članu domaćinstva. Istovremeno, imamo 6 mjerila čija potrošnja pokazuje potrošnju manju od 3 m3 po članu domaćinstva.
    Generalno gledajući, molimo Vas da poduzmete odgovarajuće mjere u svrhu poboljšanja postojećeg stanja vodomjerila. Ja sam već sada izložen prema stanarima koji pitaju: „Kada će točan račun za utrošenu vodu?“, a na to pitanje nemam odgovor.
    Još je važniji odgovor na pitanje na koji način će se tretirati dosadašnja potrošnja obzirom da je istu nemoguće točno utvrditi zbog netočne postojeće mjerne opreme?
    Molim za Vašu stručnu pomoć.
    S poštovanjem,
    Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1) TEHNOPLAST, Split, fax: 48-30-75;
    2) Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    19.03.2008. (22:44)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    OVO JE TEHNOPLAST d.o.o. UPUTIO DAL-KONINGU, dostavljeno UVODIĆ-u na znanje.
    Dal-koning d.o.o.
    Vukovarska 148
    n/r gosp. Željko Krstičević, dipl.ing.
    Split, 18.10.2007.godine
    Predmet: Vodomjerila - Brodarica
    Poštovani!
    Od useljenja predmetnog objekta postoje brojne prijave suvlasnika o nelogično visokim očitanjima predmetnih vodomjerila, o čemu smo Vas više puta izvještavali.
    Na sastanku održanom dana 17.10.2007. godine u prostorijama Vodovoda i kanalizacija Split u sastavu Marijan Ricov – direktor Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Grgo Peronja – tehnički direktor Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Željko Krstičević – direktor Dal-koning d.o.o. Split, Mario Pulić – tehnički direktor Tehnoplast d.o.o. Split, a na temu ne-ispravnosti vodomjerila stanova i poslovnih prostora na objektu Brodarica POS, iznijeti su slijedeći argumenti i doneseni slijedeći zaključci:
    Dana 01.10.2007. godine Vodovod i kanalizacija d.o.o. izvršili su očitavanje svih predmetnih vodomjerila (413 kom), te glavnog vodomjera za objekt Brodarica. Zbroj očitanja internih vodomjera je 15% veći od očitanja glavnog vodomjera. – dopis Vodovoda i kanalizacija u prilogu.
    Pet komada mjerila komisijski demontiranih poslani su na baždarenje u ovlaštenu baždarnicu Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Split. Rezultati ispitivanja ukazuju na neispravnost mjerila! – rezultati baždarenja u prilogu.
    Zaključci temeljeni na gore navedenoj argumentaciji, raspravi i stručnom mišljenju tehničkog direktora Vodovoda i kanalizacija - Split:
    - ugrađena mjerila generalno su uređaji upitne ispravnosti
    - ista su deklarirana za horizontalnu ili vertikalnu ugradnju, dok ispitivanje u vertikalnom položaju pokazuje katastrofalno loše rezultate (sva mjerila na objektu ugrađena su upravo u vertikalnom položaju), što upućuje na potrebu za izmjenom istih mjerilima u izvedbi za isključivo vertikalnu ugradbu sa višemlaznim ulazom na propeler.
    - ispred mjerila na zoni napajanoj sa hidroforskog postrojenja potrebno je ugraditi nepovratne ventile i to također izvedbe za vertikalnu ugradnju.
    Molimo Vas da postupite prema zaključcima, te da nas o dinamici rješavanja istih pravovremeno izvjestite.
    S poštovanjem,
    Tehnički direktor:
    Mario Pulić, dipl.inž.
    ----------------------------------------------------------------- ------
    Split, 28.09.2007.
    Poštovani suvlasnici,
    u ponedjeljak (01. listopada o.g.) djelatnici Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split (ViK) očitavati će vodomjerila u svrhu razdiobe potrošnje na cijeloj Brodarici (hotel, poslovni prostori, garaža, stanovi).
    ViK će nakon toga podijeliti predstavnicima suvlasnika probna očitanja za razdoblje od useljenja do konca rujna odnosno 5,5 mjeseci kako bi predstavnici utvrdili eventualne nepravilnosti u razdjelnim vodomjerilima 12 ulaza.
    U svrhu što kvalitetnije pripreme za predviđenu aktivnost, u poštanskim sandučićima će Vam ovaj vikend biti dostavljen obrazac – anketni list koji molim da popunite i vratite meni (UVODIĆ) u poštanski sandučić.
    Traženi podaci su: broj članova domaćinstva, datum useljenja (približno), te broj dana koliko niste bili u stanu nakon useljenja (godišnji i sl.).
    Podaci služe isključivo predstavniku suvlasnika u svrhu procjene mjesečne potrošnje koja bi se trebala kretati u rasponu od 4,5 do 6,5 m3 po članu domaćinstva u jednom mjesecu.
    Zajednička potrošnja struje za rasvjetu stepeništa i uporabu lifta će teretiti svakog suvlasnika u 1/24 ukupno iznosa i taj iznos će biti iskazan i pridodan iznosu utrošene električne energije za svaki stan u obračunskom razdoblju IV. – IX. 2007. godine.
    Hvala na suradnji.
    Predstavnik suvlasnika, UVODIĆ
    ANKETNI LIST
    OBITELJ: _ _ _ _ _ _
    Broj članova domaćinstva: _ _ _ _ _ _
    Datum useljenja: _ _ _ _ _ _
    Broj dana koliko niste bili u stanu nakon useljenja: _ _ _ _ _ _
    MOLIM VRATITI POPUNJENO U POŠTANSKI SANDUČIĆ
    UVODIĆ

    avatar

    19.03.2008. (22:45)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Ovaj Zapisnik su potpisali svi predstavnici suvlasnika, bez iznimke.
    Split, 12. rujna 2007. godine
    ZAPISNIK
    sa sastanka 13 predstavnika suvlasnika stambenih ulaza i garažnog prostora sa stambenog poslovnog objekta „Brodarica“. Sastanak je održan 12. rujna 2007.g. sa početkom u 18 sati u prostorijama upravitelja Tehnoplast d.o.o. , a na poziv i uz prisustvo direktora Tehnoplasta d.o.o. Maria Pulića.

    Predložen je slijedeći dnevni red:
    1. Rezultati zaključka s prethodnog sastanka u vezi potrošnje i obračuna vode te ponovni prijedlog načina obračuna vode, potrošnja-delta;
    2. Ispravnost vodomjera;
    3. Garaža;
    - 3.a. garažna vrata
    - 3.b.zatvaranje garaže
    - 3.c. potrošnja el. energije (garaža – zajednička i hotel)
    - 3.d. intervencije u garaži (naknadne i van projekta)
    ;zatvaranje prostora bilo vlasničko ili zajedničko
    ; postavljanje klima uređaja u garažni prostor
    ; postavljanje bilo kakvih instalacija u garažni prostor
    ; postavljanje signalizacije (znakova, obavjesti, reklama)
    ; korištenje zajedničkih komunikacijskih prostora (dostava, odvoz i zajednička površina)
    - 3.e. postavljanje „Buba Mara“ za spriječavanje prolaza i parkiranja na nedozvoljenim mjestima
    - 3.f. naknada predstavniku garaže
    - 3.g . postavljanje „Rampe“ na ulazu u garaže sa sjeverne strane ispred „puža“ i požarnog puta.
    4. Razno
    Na jednoglasno prihvačeni predloženi dnevni red zaključeno je:
    ad. 1. Na prijedlog u vezi potrošnje i obračuna vode prema „Vodovodu“, da nam se na „Brodarici“ priznaju interna mjerila kao glavna, dobiven je negativan odgovor, ali su spremni uz naknadu od 7 kuna vršiti očitanja internih mjerila, kao i raspodjelu „delte“ razlike između glavnog i internih mjerila podjeliti na 413 mjerila. Zbog osnovane sumnje da zbroj očitanja internih mjerila može pokazati dvostruko više nego na glavnom ostalo je nejasno kako raspodijeliti „deltu“, te koliki je u tome udio hotela. Na dogovoreni i održani sastanak 28.08.2007.g. sa dogradonačelnikom grada Splita kao vlasnika „Vodoovoda“ na prezentirane probleme sa vodom te protokoliranim zahtjevim još nismo dobili nikakvi odgovor.
    Ponovni prijedlog je da „Vodovod“ očita stanje svih 412 mjerila (ili ako to ne žele, da predstavnici istovremeno očitaju i dostave stanja) kao i mjerilo „Hotela“ (koje je navodno sada odvojeno), ukalkulira sa glavnim mjerilom vode, te izvrši demostraciju obračuna sa iznosima troškova svih 413 mjerila u određenom periodu. Na sastanak sa direktorom „Vodovoda“ bi predstavnici stanara Nenad Uvodić i Miran Buljan te direktor „Tehnoplasta“ Mario Pulić razmotrili očitanja i iznose računa te dogovorili model i način obračuna „delte“ kao i plaćanja vode.
    ad. 2. Ispravnost vodomjeraje još upitna sa obzirom da nije definiran uzrok prevelikih očitanja na nekim mjerilima. Izabranih trideset-ak internih mjerila za testiranje su pokazali prevelike vrijednosti (do 10 m3 po osobi) u odnosu na realno (4-5 m3 po osobi) te se 5 mjerila najnerealnijih očitanja promjenilo za nova mjerila istog tipa i proizvođača. Nakon isteka i ovog testnog perioda moći će se zaključiti dali je problem u mjerilima ili mreži ili u oboje. Jedino što možemo je da se sačeka obračun i demostracija računa kako bi utvrdili koliko točno ima nerealnih očitanja te usporediti razliku sa glavnim mjerilom vode.
    ad.3 garaža:
    3.a. garažna vrata: na nebrojene primjedbe za neispravnost i ne funkcioniranje troja garažnih vrata sa „industrijskim pogonskim motorom“ suglasni smo i prihvaćamo prijedlog Deltrona d.o.o. o zamjeni postojećih mehanizama ta troja garažna vrata za isti princip i mehanizam koji je primijenjen na ostalim trima garažnim vratima sa kojima da sada nismo imali problema, te da se sa realizaciom krene odmah.
    3.b. zatvaranje garaže: svi predstavnici su suglasni da se krene sa realizaciom i zatvaranjem garaže u „žicu“(svi otvori i pristupi garaži) te potpisivanje ugovora sa izvođačem, sa obzirom da je izabrana najpovoljnija ponuda u iznosu od 108.000,00 kn sa PDV-om, od četiri ponude pristigle na natječaj. Kako trenutno nemamo toliki iznos na računu pristupiti će se zatvaranju u etapama tj, kako bude novaca na raspolaganju tako će se vršiti i ugradnja tj, zatvaranje otvora-pristupa.

    avatar

    19.03.2008. (22:45)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    3.c. potrošnja električne energije: dogovoreno je da seračun za potrošenu energiju trošila spojenih na garažu tj, el. mjerilo garaže, raspodjeli na:
    -1.garažu za svoja trošila (izračunata srednja vrijednost potrošene el. energije korištenu za rasvjetu garaže i servisnih razdjelnika na koje su spojeni liftovi garaže i motori garažnih vrata) kao konstanta, zatim na:
    -2. zajedničku potrošnju svih 12 ulaza i hotela za sva ostalatrošila srazmjerno kvadraturi vlasništva.(rasvjeta ulice na stupovima, rasvjeta skulptura, rasvjeta zelenila u podu, rasvjeta u nuždi, automatika zaljevanja, rasvjeta parapeta, rasvjeta Trga 1 i Trga2, i rasvjeta pasaža) Radi smanjenja troškova struje naknadno će se dogovoriti, dali će i u kojoj mjeri biti smanjen broj trošila kao i odvajanje trošila u interesu Hotela.
    3.d. intervencije u garaži: dogovorena je zabrana svih intervencija naknadne i van projekta u garaži bez suglasnosti predstavnika suvlasnika i upravitelja te zbog sigurnosti garažnog prostora i to:
    ;zatvaranje prostora bilo vlasničko ili zajedničko
    ; postavljanje klima uređaja u garažni prostor
    ; postavljanje bilo kakvih instalacija u garažni prostor
    ; postavljanje signalizacije (znakova, obavjesti, reklama)
    ; korištenje zajedničkih komunikacijskih prostora (dostava, odvoz i zajednička površina)
    tese izdaje zahtjev za uklanjanje pregrada načinjene od strane „Velo d.o.o“ gdje je zatvoren i vlasnički i zajednički prostor i skidanje rolo vrata vlasniku parkirnog mjesta G2 171, kako bi mogli pristupiti osiguranju garaže.
    3.e. postavljanje „Buba Mara“: za spriječavanje prolaza i parkiranja vozila na nedozvoljenim mjestima, predstavnici stanara kao i upravitelj su suglasni da se od grada traži postavljanje istih u što kraćem vremenu i to na području oko cijelog objekta „Brodarica“.
    3.f. naknada predstavniku garaže: odobrava semjesečna naknada u iznosu od 1.500,00 kuna neto.
    3.g. postavljanje rampe na ulazu u garaže sa sjeverne strane ispred „ puža“ realizirati odmah pomoću kreditiranja „Tehnoplasta d.o.o.“ što je i potvrdio direktor Tehnoplasta d.o.o. Mario Pulić.
    4. Razno: Prijedlog da se na Velikom trgu postave klupe i osigura igralište za bagminton je primljeno na znanje ali trenutno nije prioritet te će se staviti slijedeći put na dnevni red za razmatranje.
    Potpisi predstavnika stanara kojom potvrđuju suglasnost zapisnika i zaključaka u privitku 1.
    -----------------------------------------------------------------------
    S plit, 31. kolovoza 2007. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split
    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    TEHNOPLAST
    n/r gosp. Ivan Pulić
    fax: 48-30-75
    PREDMET: Dostava podataka u svezi vodomjerila
    Poštovani,
    telefonskim razgovorom od 29. kolovoza o.g. smo dogovorili dostavu potrošnje na osnovi nerealne potrošnje.
    U privitku Vam dostavljam List 1 i List 2.
    List 1 promatra 10-satno razdoblje u jednoj noći sa 16 na 17 srpnja o.g. Indikativno je da se u stanu x.x.x., u kojem tada nije bilo stanara, događa nerealna potrošnja koja bi na mjesečnoj razini iznosila cca. 3,5 m3. Na razini 7 u dva stana u kojima tada nije bilo nikog se na mjesečnoj razini događa nerealna potrošnja između 2,3 i 2,9 m3.
    U Listu 2 se promatra razlika potrošnje u 44 dana. Na vodomjerilu stana x.x.x. se mjesečna potrošnja popela na cca. 3 m3 kao što je i predviđeno. Na vodomjerilu stana x.x.x. u kojem još uvijek nema stanara je ta potrošnja na mjesečnoj razini svedena na 0,7 m3 ali uz napomenu da sam kod očitanja zatekao zatvorene ventile neposredno ispred i iza mjerila.
    Znači, ja bih dao sugestiju da se zamijeni mjerilo u stanu x.x.x. jer se tu stvarno događa nerealna potrošnja, dok za druge korisnike ne mogu ništa sa sigurnošću potvrditi.
    Nadalje, htio bih istaknuti mjerilo stana x.x.x. koje još uvijek nije odmjerilo niti 1 m3 utrošene vode. Upravo suprotno, stanje očitanja na 29.08. je manje nego 16.07. što je jako čudno. Predlažem da zajedno izvršimo uvid u mjerilo i zajednički zabilježimo stanje između dva razdoblja, a i da kontaktirate vlasnika stana oko zajedničkog provođenja istog.
    S poštovanjem,
    Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić

    avatar

    19.03.2008. (22:45)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 10. srpnja 2007. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split
    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    APN
    Tehnički odjel
    10 000 Zagreb
    fax: 01/633-16-03
    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    Poštovani,
    ovim putem Vas obavještavam na nedostatke u našem ulazu u zajedničkim prostorijama odnosno instalacijama, i to:
    1) U svjetlarniku (i to onome koji dijelimo s ulazom Terzićeva 5) na dnu koji je popločan pločicama je došlo do izdizanja najmanje 8 pločica u visini cca. 5 do 7 cm;
    2) Prilikom očitanja službenih brojeva brojila vodomjera (radi dostave pojedinačnih računa na ime utrošene vode) svakog stana uočena je nerealna potrošnja na istima, i to na vodomjerilima za stanove: x.x.x., x.x.x., x.x.x., x.x.x. i x.x.x. Uočena potrošnja na navedenim vodomjerilima prelazi 50 m3, te je prilikom samog vizuelnog pregleda vidljivo okretanje „kotačiča“ u oba smjera. Činjenica je da u navedenim stanovima obitelji još uvijek stalno ne borave. Objašnjenje da je uzrok navedenom postojanje hidrofora koji tlači vodu za više etaže je upitno obzirom da se navedeno dešava i na 1. katu, a ponajprije je čudno da se ne dešava na svim vodomjerilima na navedenim etažama već samo na nekima i to prvenstveno onima koji završavaju s brojem 3.
    Molimo da nas, prije nego samog izlaska na uvid, obavijestite na 091/204-89-73 kako bismo u dogovoreno vrijeme zajedno izvršili obilazak uočenih propusta.
    S poštovanjem,
    Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1)TEHNOPLAST, Split, fax: 48-30-75;
    2)Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.
    -----------------------------------------------------------------------
    S plit, 10. srpnja 2007. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split
    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    TEHNOPLAST
    fax: 48-30-75
    PREDMET: Dostava podataka u svezi vodomjerila i usluge čišćenja zgrade
    Poštovani,
    ranije ste mi dostavili serijske brojeve vodomjerila. Ovim putem Vas izvješćujem da navedeni spisak serijskih brojeva odgovara onima u zgradi s napomenom da u zgradi postoji još jedno vodomjerilo s oznakom AMBULANTA (u prizemlju kod lifta), te Vas molim da navedeno uzmete u obzir.
    Nadalje, na skupu vlasnika stanova ulaza u Terzićevoj 7, koji se održao 03. srpnja o.g., odlučili smo da za uslugu čišćenja odaberemo obrt ZLATNI SJAJ s kojim ćemo potpisati ugovor, a plaćanje usluge čišćenja će se vršiti iz sredstava zajedničke pričuve. Vrijednost navedene usluge bi mjesečno iznosila 500,00 kn (s PDV-om).
    S poštovanjem,
    Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1)Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    19.03.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 12. siječnja 2008. godine
    Zapisnik s ovog sastanka ne postoji u pisanom obliku, već se kao rezultat sastanka prikupilo potpise u svrhu plaćanja usluge čišćenja ulaza iz sredstava pričuve.
    Pošto se potpisna lista nalazi pohranjena kod Upravitelja (Tehnoplasta d.o.o. Split) ovaj trenutak mogu reći da je prikupljeno više od 50% potpisa u obračunskoj površini (čini mi se oko 60%). Naknadno ću provjeriti i dopisati.
    Split, 29. lipnja 2007. godine
    Sastanak predstavnika suvlasnika TERZIĆEVE 7 koji će se održati 03. srpnja 2008. godine (srijeda) u 20:30 sati u predvorju ulaza.
    DNEVNI RED
    (prijedlog)
    1. Utvrđivanje dnevnog reda;
    2. Izbor najpovoljnije ponude za čišćenje;
    3. Obavijest sa sastanka predstavnika suvlasnika svih ulaza na Brodarici;
    4. Razno;
    NAPOMENA:
    U utorak (03. srpnja o.g.) u 20:00 sati vršit će se uviđaj u brojeve vodomjerila (ne potrošnju) po katovima zgrade, te molim stanare da prisustvuju navedenom uviđaju.
    Predstavnik suvlasnika
    N. Uvodić
    -------------------------------------------------------------------- ---
    U nastavku slijedi Zapisnik sa sastanka održanog 20. lipnja 2007. godine (ne, nije greška u datumu) obzirom na "zaboravnost" pojedinih sudionika u svezi donesenih Zaključaka a koji se između ostalog tiču i pojedinih komentara. Tu posebno mislim na točku 5.
    Navedeni Zapisnik je tada (u lipnju prošle godine) uredno (e-mailom) proslijeđen svim predstavnicima suvlasnika na koji tada nisu imali primjedbi.
    Postavljeno u oglasnom ormariću.
    Split, 29. lipnja 2007. godine
    ZAPISNIK
    sa sastanka predstavnika suvlasnika stambenih ulaza na Brodarici. Sastanak je održan 20. lipnja 2007. godine s početkom u 19 sati. Sastanku su se odazvali 11 od 12 predstavnika (s jednim predstavnikom, gosp. V. Pavićem, nije se moglo stupiti u kontakt).
    Predložen je slijedeći dnevni red, i to:
    1.Utvrđivanje dnevnog reda;
    2.Izbor moderatora za današnji sastanak;
    3.Učešće pojedinih predstavnika suvlasnika u glasanju za stambenu problematiku;
    4.Voda odnosno obračun utrošenih količina;
    a.hotel,
    b.zalijevanje zelenih i kojih površina,
    c.utjecaj hidrofora i drugog na potrošnju pojedinih lokalnih mjerila;
    5.Struja odnosno obračun utrošenih količina:
    a.hidroforsko postrojenje,
    b.postrojenje za snižavanje podzemnih voda,
    c.rasvjeta na nogostupima, te na zapadnom parkingu;
    6.Garaža:
    a.učešće pojedinih predstavnika suvlasnika u glasanju za garažu (hotel, javna garaža – grad – HVIDRA, APN i mi ostali suvlasnici),
    b.prijedlog izbora 13 predstavnika (za garažu) i 2 zamjenika,
    c.utvrđivanje postojećih troškova:
    i. pričuva,
    ii.voda,
    iii.struja,
    iv.čišćenje,
    v.održavanje lifta (2 kom.),
    vi.održavanje garažnih vrata - motora,
    vii.održavanje šprinklera i dr.
    viii.obvezno osiguranje garaže kod ovlaštene osig. kuće,
    ix.prijedlozi novih ulaganja, te redoslijed istih;
    7.Razno.

    avatar

    19.03.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    ad. 1. Jednoglasno je prihvaćen predloženi dnevni red;
    ad. 2. Za moderatora je predložen i jednoglasno prihvaćen N. Uvodić;
    ad. 3. Prihvaćeno je da kod glasanja svi predstavnici imaju isto pravo glasovanja, odnosno 1 predstavnik = 1 glas;
    ad. 4. Dogovoreno je da T. Rajčić i V. Pavić međusobno usklade nastup prema HEP-u i Vodovodu i kanalizaciji d.o.o. Split u smislu obračuna utrošenih količina. Što se tiče potrošnje onih korisnika na višim katovima kojima se potrošnja nerealno uvećava zbog utjecaja hidrofora, pristupiti će se ugradnji dodatnih ventila ispred mjerila (preko DAL KONINGA d.o.o.) čime bi se uklonio navedeni propust;
    ad. 5. Naknada u iznosu cca. 225 kn za priključenje se ne bi trebala plaćati, te će se zatražiti dodatno razjašnjenje za koju svrhu bi bilo navedeno. Po saznanjima, energetika hidrofora je priključen na garažu što nije korektno, već će se zatražiti od DAL KONING-a (preko TEHNOPLAST-a) da navedeno priključi na rasvjetu okoliša zgrade. Što se tiče postrojenja za snižavanje razine podzemnih voda, dogovoreno je da se 50% te potrošnje prebaci na rasvjetu okoliša zgrade, a 50% na rasvjetu garaže. Isto tako, dogovoreno je da se rasvjeta na zapadnom nogostupu isključi za čiju provedbu je zadužen M. Pupić;
    ad. 6. Većinom glasova je S. Jonjić izabran za 13 predstavnika kao osobu koja rješava problematiku garažno-parkirnih mjesta. Njegov zamjenik je M. Buljan. Dogovoreno je da oni prikupe 50% potpisa suvlasnika garažno-parkirnih mjesta, te da se odmah pristupi prikupljanju naknade u iznosu 3 kn/m2 garažno-parkirnih mjesta mjesečno od stanara, vlasnika javne garaže, vlasnika poslovnih prostora i hotela. Namjena tih sredstava je isključivo održavanje postojećeg stanja, a najvažnije, spriječilo da nam HEP isključi struju u garaži čime bi se i ovako teško stanje dodatno otežalo;
    ad. 7. Dogovoreno je da se svi budući sastanci s TEHNOPLASTOM održavaju van radnog vremena u popodnevnim i predvečernjim satima. Kroz ljetno razdoblje će se pokušati formirati WEB stranica na kojoj bi se nalazile sve relevantne informacije.
    JEDNOGLASNO JE DOGOVORENO DA SE MONTAŽA VANJSKIH JEDINICA KLIMA UREĐAJA NE VRŠI U SVJETLARNICIMA, TE DA ONI KOJI SU TO DO SADA UČINILI ŽURNO IZMJESTE ISTE NA MJESTA KOJA JE PROJEKTANT ODOBRIO.
    Jednoglasno je dana suglasnost stanarima, na čijoj završnoj ploči je montirana kotlovnica hotela, u nastojanju da uprava hotela istu izmjesti u okviru svog tlocrtnog gabarita. U tu svrhu će se pristupiti prikupljanju potpisa svih stanara na Brodarici kako bi se „ojačalo“ nastojanje tih stanara.
    Zapisnik sastavio
    N. Uvodić
    -------------------------------------------------------------------- ---
    uvodic, 23.12.2007. u 18:44 | komentari (42)

    avatar

    19.03.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • stanar

    Bravo gospodine Uvodić!
    Ujedno vam čestitam Božić i Novu Godinu 2008.
    Sve pohvale za (prijedlog) dnevnog reda u vašem ulazu !!
    Ljepo,razgovjetno,sa mogućnošću prijedloga ostalih točaka drugih suvlasnika,u poštanskim sandučićima mogu naći pisani materijal ...itd.
    Transparentno i pošteno.Sve bitne točke tj.problematika koja je više manje prisutna u većini ulaza su zastupljene.
    Mišljenja sam da bi se većina predstavnika na Brodarici trebali ugledati na Vas,jer ste i prije znali davati pametne komentare,a ovako sastavljen dnevni red je šlag na sve!
    Vidim na portalu da se javio i gospodin direktor Tehnoplasta Pulić kojemu također ćestitamo blagdane sa željom da u idućoj godini rješavamo probleme brodarice uspješnije nego ove šta protiče,da budu više prisutni na sastancima(barem 2 puta godišnje) i da zajedničkim snagama brinemo o zgradi(da ne izgleda izrešetana kao da je prošla domovinski rat) nego da bude ljepa kao što i zaslužuje.
    Pozdrav svima !
    stanar, 26.12.2007. u 16:58

    avatar

    10.05.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • stanarka

    Molila bih gosp. Uvodića da pod razno objasni zajedničku potrošnju od garaže i što mi plaćamo i zašto.
    stanarka, 27.12.2007. u 00:35

    avatar

    10.05.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • susjedni ulaz

    da su se drugi suvlasnici ugledali na uvodića još bi unuci plaćali vodu koju j ehtio potpisati u vodovoda da plaćamo sa neispravnim brojilim a z avodu
    susjedni ulaz, 27.12.2007. u 00:51

    avatar

    10.05.2008. (09:36)    -   -   -   -  

  • zidar

    da se uglaedam na uvodića nikad fasadu nebi napravija, ne bi da radi fasadu jokera koliko mu triba
    zidar, 27.12.2007. u 12:33

    avatar

    10.05.2008. (09:37)    -   -   -   -  

  • Djed Mraz

    Čini mi se da je za neke stanare i KUĆNI RED koji im je obješen u ulazu portuna nepoznanica(ko zna jesu li ga uopće pročitali?)
    Kao da Uvodić želi po ovome Dnevnom redu sastanka sam donositi odluke bez razgovora sa ostalim suvlasnicima i Tehnoplastom.
    Nekim stanarima bi bilo bolje da se pobrinu za problem a ne za kritiku,jer to zna svaka budala.Imaš sastanak stanara izloži sve šta te muči i šta ti je nejasno.
    Ako se ljepo dogovorite donjet ću vam dar !
    VAŠ .
    Djed Mraz, 27.12.2007. u 13:18

    avatar

    10.05.2008. (09:37)    -   -   -   -  

  • podstanar

    O kakvom to šlagu piše "stanar"?Zašto bi se ugledao na gosp.Uvodića,ima i puno boljih predstavnika od njega!
    podstanar, 27.12.2007. u 19:04

    avatar

    10.05.2008. (09:38)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    Stanarima Terzićeve 7!
    Budite korektni prema sebi i prema drugima, pa tako i prema svom predstavniku! Uljudno ga zamolite da Vam objasni program dosadašnjega svog rada i rezultate na razini Brodarice! Moj Vam je savjet - ne mojte se razočarati, on je Vaš izbor! Što je ostavio Brodarici u zalog ovih osam mjeseci zajedničkog rješavanja problema? Veliko ništa, nažalost! Ostao je samo, na sreću, propali pokušaj zagovaranja potpisivanja Ugovora s Vodovodom! Problem vode se rješava na zadovoljstvo svih stanara Brodarice!
    Svim stanarima Brodarice, a posebno stanarima Terzićeve 7, sretnu novu 2008. godinu želi vječiti Buntovnik!
    buntovnik, 03.01.2008. u 09:30

    avatar

    10.05.2008. (09:38)    -   -   -   -  

  • kućepazitelj

    po predloženom dnevnom redu oćito predstavnik Terzićeve 7 nezna elementarne stvari koje treba znati predstavnik.
    3. Utvrđivanje redoslijeda odabira predstavnika suvlasnika, trajanje mandata, obuhvata rada te naknade za rad predstavnika suvlasnika;
    kućepazitelj, 06.01.2008. u 23:17

    avatar

    10.05.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • kućepazitelj

    predstavnici se mjenjaju sa većinom vlasništva m2 skupljenih potpisa stanara. Nitko ne može svoj"mandat zaključati na 1, 2 ili više godina.
    4. Donošenje Odluke o izradi nadstrešnice iznad otvora za odimljavanje na vrhu zgrade te odabir najpovoljnije ponude;
    Odluka je nepotrebna jer propust projektanta hitno treba nadoknaditi ugradnjom nadstrešnice koja nebi trebala biti uopće upitna a ni skupa da bi trebao kvorum
    8. Prikupljanje 5 kn po stanu za kupnju žarulja za stepenište i hodnike po katovima u našem ulazu;
    ali pričuva ne služi i za održavanje rasvjete u portunu
    kućepazitelj, 06.01.2008. u 23:32

    avatar

    10.05.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • stanar terzićeve 7

    Buntovniče tj."falši kućepazitelju" ali nisi bio na sastanku u svom ulazu(27.12.07.) gdje si imao priliku te primjedbe iznjeti na sastanku stanara.Ko zna di ti živiš i u čijem se interesu javljaš.Vidi se da nisi dobronamjeran.
    Moj prijatelj pravi kućepazitelj ti je poručio da se ne potpisuješ njegovim pseudonimom pa tako zbunjuješ samog sebe.Njegov te odvjetnički ured može tužiti radi zaštite autorskih prava.
    Još jednom pohvale gosp.Uvodiću što ne odgovara na ove provokacije svakojakih likova.
    stanar terzićeve 7, 07.01.2008. u 16:22

    avatar

    10.05.2008. (09:40)    -   -   -   -  

  • buntovnik

    Stanaru Terzićeve 7!
    Odgovorno tvrdim da se "buntovnik" nikad nije "potpisao" s "kućepazitelj", pa glede toga niste u pravu! Buntovnik ostaje cijeli život buntovnik i sve što kaže, govori samo radi istine, moj gospodine! Ako nekoga istina i boli to samo znači da netko i laže, a laž nikome nije donijela dobro u konačnici. Ja "buntovnik" ne pripadam ulazu u kojem je održan spomenuti sastanak. Dakle, još jedan pucanj u prazno! I na kraju, ako želite osobno upoznati "buntovnika", Vaš spomenuti prijatelj s velikom vjerojatnošću Vam može iz nekoliko pokušaja otkriti moj "slavni" pseudonim!
    Pozdrav još jednom svim stanarima Terzićeve 7!
    Ovaj put Vaš "buntovnik bez razloga"!
    buntovnik, 08.01.2008. u 16:53

    avatar

    10.05.2008. (09:40)    -   -   -   -  

  • Lampadina

    Poklanjam, jednu paletu žarulja(štedne) rok trajanja do isteka mandata prestavnika !
    Lampadina, 09.01.2008. u 23:28

    avatar

    10.05.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  • Di je primopredaja?

    Hvala.
    Di je primopredaja?, 10.01.2008. u 08:48

    avatar

    10.05.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  • ekonomična gospođa

    Svaki predstavnik bi trebao nakon sastanka sa Upraviteljem u kratkim crtama kroz zapisnik obavijestiti svoje stanare o temi i dogovoru riješavanja pojedinih problema i to objesiti u oglasni ormarić.
    Tome ormarići služe a ne da kupe prašinu(nemaju svi ljudi kompjuter ni priključak na internet) i tim postupkom se nebi remetila privatnost predstavnika kad već pojedini predstavnici niti sastanke ne sazivaju kao da nema nikakvih problema.
    Još jednom sve pohvale gosp.Uvodiću na iscrpno podnesenom izvješću prema svojim stanarima.Trebalo je odvojiti vremena za takav zapisnik i obrazloženje po svim točkama.
    ekonomična gospođa, 10.01.2008. u 16:59

    avatar

    10.05.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  • stanarka

    Baš me veseli ovaj serijal. Sada će, nakon ekonomične gospođe, početi baražna vatra, haubice, VBR-ovi, topovi, minobacači, po Zapisniku. Šta čekate?
    stanarka, 10.01.2008. u 19:30

    avatar

    10.05.2008. (09:42)    -   -   -   -  

  • voltaire

    Ekonomičnoj gospođi!
    Za početak, ekonomična gospo, pročitajte molim Vas, gornja dva komentara potpisana s "buntovnik" i onda duboko udahnite zbog osobnog zdravlja više puta! Je li Vam što u njima (ne)jasno, milostiva?
    Sve što je napravio Predstavnik Terzićeve 7 za Brodaricu može, na Vašu žalost, stati u jedno veliko ništa! Njegovi pisani, kako vidite, i javni istupi na zajedničkim sastancima ga na radost većine ostalih stanara razotkrivaju kao velikog meštra - manipulatora "neukog puka"!
    Koji su to problemi na razini Brodarice u čijem je rješavanju bar pokušao sudjelovati, ako se izuzme čišćenje šahti, nepotrebno gašenje lampadina do Jokera i propali pokušaj potpisivanja Ugovora s Vodovodom!
    Na žalost sviju nas koji pokušavamo rješavati zajedničke probleme Brodarice, spomenuti Predstavnik, kome Vi "neuki puče" Brodarice, zbog neupućenosti u tekuću zajedničku nam problematiku i njeno rješavanje, bez razloga odobravate njegova "veličajna dostignuća". U njima se, to upućeni znaju, izvrće istina, da ne kažem nešto ružnije.
    Zbog Vas "ekonomična gospo", i drugih sličnih Vama, koji živite u velikoj zabludi, očekujte uskoro korektnu raščlambu spomenutog Zapisnika točku po točku, u kojoj ćete moći saznati istinu i najveće "bisere" Vašeg omiljenog "narodnog tribuna" .
    Za njega je i David Copperfield teški amater i sitna riba!
    I na kraju, jedno "predstavničko" pitanje za njega i za njegove iz Ulaza glede njihove solidarnosti i povijesnoga "ne" plaćanju dijela zajedničke potrošnje el. energije što se dijeli na sve ulaze.
    Što biste uradili poštovani stanari Terzićeve 7, kad bi Vam na pr. HEP iz "solidarnosti" prema drugim ulazima, koji su platili svoj dio, isključio samo na pola sata hidroforsko postrojenje koje dolazi iz garaže, a "podiže" vodu na više katove Vašeg ulaza?
    Moram Vas iskreno zamoliti, "ekonomična gospo", da se još malo strpite pa da vidite u kakvoj ste zabludi bili!
    Možda Vi ipak pripadate onima čije je životno geslo: "Blago onima koji vjerovaše, a ne vidješe! Njihovo je Kraljevstvo nebesko!"
    Ispričavam se svima koji su iz bilo kojih razloga još uvijek na Brodarici "izgubljene Božje ovčice" i ne znaju što je istina.
    Ispričavam se i onima koji ne odobravaju ovakvu razinu komunikacije na našem Portalu, ali mnogo se nakupilo eko-smeća na njemu i "prodavača iluzija".Oni svoje lutherovske teze, umjesto na vrata svoga "raja", lijepe na stranice Portala bez imalo stida.
    U svekolikom svom licemjerju oni ovako transparentno pokušavaju "prodavati maglu" i uz spoznaju da će ih netko pametan i izvan Brodarice "kliknuti" na sramotu sviju nas ostalih.
    Oprosti im Bože, jer ne znaju što čine!
    voltaire, 10.01.2008. u 22:01

    avatar

    10.05.2008. (09:42)    -   -   -   -  

  • Torcida Brodarica

    Maliciozne laži ili pokretanje glasina često se koriste kao moćna oružija u natjecateljskim situacijama.
    Maliciozni lažljivci kreću uništiti karakter i reputaciju svojih žrtava,obično sa razornim i trajnim rezultatima.
    Maliciozne laži rade na principu da nije bitno koliko je laž drska ili nevjerovatna:bacite li dovoljno blata,nešto će ostati.
    Nalaženje pogrešaka uobičajen je način kritiziranja i omiljena razonoda perfekcionista(buntovnik).Pronalaženje grešaka naglašava negativne crte karaktera i ponašanja((voltaire).Kritika je obično destruktivna.
    U Bibliji se kaže:"nesmotren govori kao da mačem probada"
    Još malo vjerskog sadržaja za "buntovnika":mnogo prije psihoanalize,zavist se smatralo jednom od najvećih tegoba Čovječanstva.Napokon,ona je jedan od sedam smrtnih grijeha a prema Chauceru,ona je najgori grijeh što postoji.
    Jer uistinu,svi ostali grijesi griješe protiv jedne vrline,a zavist griješi protiv svih vrlina i svake dobrote... i slično je vragu da se uvijek raduje ljudskoj nevolji.
    Chaucer kaže da je zavist puna tuge zbog tuđe dobrote i uspjeha,a veseli se tuđoj nesreći.
    To je jedinstveno obilježije zavisti:ona nema nikakav pozitivan cilj
    Svi ostali "grijesi"imaju cilj koji premda može biti pogrešno usmjeren ili sebičan,teži stjecanju objekta želje.Pohlepa,škrtost,požuda,taština-sve one na svoj način mogu biti potaknute željom za nečim poželjnim,premda na tuđu štetu.
    Samo zavist ne može dovesti ni do kakvog stjecanja,jer zavist kvari objekt divljenja i stoga on postaje nepoželjan.Opisuju se neki od načina na koji se zavist spominje"ogovaranje ili klevetanje"(buntovnik bez razloga)
    Zavist označava destruktivnu,kvareću silu koja napada upravo onu osobu ili vrline kojima se divimo.Neki ljudi stalno osuđuju i kritiziraju druge.
    Uvijek traže baš ono što ne valja ili manjka u nekoj situaciji
    Poruka moja Voltaireu:
    "Rado bih da moje riječi dopru do tvoga mozga,ali kad bolje promislim,bilo bi mi draže da tvoj mozak dopre do tebe"
    Predstavniče brini o svom ulazu i ne diraj se legalno izabranom predstavniku u njegov ulaz.On vrlo dobro vodi svoj ulaz a tvoja "pamet"nije nikome potrebna.
    Pratimo tvoje komentare po portalu i iz njih izbija bahatost i prgavost i zajedljivi komentari.Pazi možeš šta hoćeš ali nećeš dokle hoćeš.
    Nisi Uvodiću do koljena.
    Torcida Brodarica, 11.01.2008. u 13:10

    avatar

    10.05.2008. (09:43)    -   -   -   -  

učitavam...