Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Cheddar

    samo da pohvalim tvoj blog! nisam znala da su etericna ulja losa za kozu! ahh!! (ja trenutno trazim kremu... svasta sam probala i nijedna mi se jos ne svida -potpuno. onda samo mjenjam tj. i sada sam i odustala- ne koristim nista, ali mi treba nesto...) eto valjda cu naci jednu ubrzo. ps. da li imas nesto u arhivi o ijednoj nuxe kremi? danke

    avatar

    17.03.2008. (21:02)    -   -   -   -  

  • jja

    Nazalost nemam Dajci. Nisam to vidjela kod mene za kupiti ali ako imas neka iskustva slobodno podijeli ovdje.
    Hvala na pohvalama. Ukoliko zelis vijdeti noviju arhivu kozmetike, zasad samo rucno, skrolanjem do dna stranice i onda listanjem unazad.

    avatar

    17.03.2008. (21:21)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    e pa ja sam se registrirala na taj fejsbuk dok nisam jos znala sto je i koliko je popularno. a onda sam se za dva dana besprovratno obrisala i njima kao razlog napisala da mi je tamo sigurnost nedovoljno dobra.
    ne kuzim tu maniju. mozda kuzim tudju ovisnost but not for me, thank you.
    sto se kozmetike tice, stvarno to postaje jedna suma u kojoj je tesko razaznati drvo....ja sam imala super ten i onda su odjednom dolaskom "zapada" u nase domove pocele i alergije. tako da danas tvrdim: sto manje stavljas na lice, to bolje. ti cleanseri i maske....cini mi se da samo iritiraju kozu ako ih se doista SVE redovito koristi. ono najbolje dolazi doista "iznutra" tj. pravilnom prehranom.....svjezim zrakom...kretanjem....
    sminkanje ujutro ? pa kao i ti :))) brzinsko.
    raznobojno rumenilo koje daje osuncan izgled, decentan....par poteza iznad kapaka, par po obrazima, mozda mrvicu na nos. maskara. 2 minute :).navecer se tome doda samo olovka ili sjenilo....

    avatar

    18.03.2008. (00:23)    -   -   -   -  

  • Jordan

    super mi je kad pises o kozmetici, stvarno odlicno!

    avatar

    18.03.2008. (08:00)    -   -   -   -  

  • Azriel

    Facebook - koma, to mi je tako jedna bezvezna stvar, drago mi je što još ima istomišljenika! Imam i ja pozive za to ali jednostavno ne kužim tu potrebu cijelu dan biti na netu i tamo gubiti vrijeme! Slažem se s tobom JJA - drage ljude volim vidjeti uzivo, popiti s njima kavu ili otici u goste, a one s kojima se nisam godinama čula ni vidjela - ne moram ni sada.
    Kozmetika - naravno, još jedan odličan post!
    Imam jedno pitanje, Paulin 2% BHA losion, koristim ga već neko vrijeme, i imam odlične rezultate, ali unazad dva tjedan počele su mi izbijati akne, upaljene i bolne, da li je to reakcija na taj proizvod sada u proljeće? Možda ta kiselina tako reagira sada? Za dan imam kremu i puder sa zaštitinim faktorom. Znam da ne voliš davati savjete na neviđeno, razumijem ali ako imaš nekih saznanja, možeš li mi nešto reći o tome? Sada sam ga prestala koristi na neko vrijeme da mi se koža smiri! Da li se BHA može koristiti tokom cijele godine ili samo preko zime?
    Hvala ti!
    Puno pozdrava i Sretan Uskrs, lijepo se provedi i odmori!

    avatar

    18.03.2008. (10:36)    -   -   -   -  

  • jja

    Azriel - gotovo je nemoguce da si od toga dobila akne, jer tim proizvodom se akne saniraju, izmedju ostalog. Da li si ista promijenila - pojela neka zacinjena jela, promijenila omeksivac, pocela koristiti ista novo od kozmetike, da li je hormonska slika u redu, kako stojis sa stresom?
    Ja sam prije nekoliko tjedana dobila na jednom mjestu nesto sto je meni izgledao kao ekcem koji ne prolazi, da bi mi dermatlog dijagnosticirao aknu?! Dobila sam tekuci antibiotik koji sam stavljala na to mjesto i proslo je skroz. Ponekad se neke stvari poklope slucajno i tesko je reci sto je pravi uzrok. KOd mene je uzrok bio - puno stresa.
    BHA koristim citavu godinu, nisam nikad dobila aknu od toga, mozes cijelu godinu naravno nakon toga SPF za one koji nisu tako disciplinirani sa zastitom, onda bolje samo zimi iako i tad treba paziti, sunce je sunce a pogotovo ono na skijalistima. I ja bih prekinula koristenje i gledala kako se stvar razvija - ako ne prodje za tjedan dana, mozda odes dermatologu?

    avatar

    18.03.2008. (11:43)    -   -   -   -  

  • Azriel

    Ma da, u biti od kada ga koristim lice mi se poboljšalo. Vjerojatno je stres, trenutno se mi se puno toga događa u životu, jako puno obaveza oko raznih stvari koji zahtijevaju od mene maksimum, sve to uvelike zalijevam velikim količinama čokolade! Ukoliko se ne popravi otići ću kod dermatologa naravno! Hvala ti na trudu!
    A koji si ti antibiotik dobila na korištenje? Kod nas se daje u ljekarni neki pun alkohola, ne mogu se sjetiti kako se zove, jednom sam ga koristila i lice mi se jako isušilo. Trenutno koristim Avene gel za umivanje i hidratantnu uravnotežujuću kremu i navečer BHA. Odlučila sam i u prehranu uvesti strože kriterije, više kuhanog i puno povrća! Vjerujem da je prolazno ali trenutno se ne volim gledati u ogledalo! :-)

    avatar

    18.03.2008. (12:39)    -   -   -   -  

  • jja

    Pokusaj obratiti paznju da ne jedes jako ljuta jela, neke jace zacine, a pod stresom nam i hormoni podviljaju - lose za kozu. Ja sam koristila Aknemycin od Hermala, 25 ml i zaista je agresivno kad bi se stavljalo na cijelo lice, ja sam stavljala samo na tu jednu tockicu, vazno da ide na golu kozu, ne ispod toga krema a ni gore na to krema ni puder. Aktivan sastojak je Erythromycin. Etanola ima 99% (jako puno, i ponavljam ne smije na cijelo lice), i bocica ima spuzvasti aplikator i nanosi se strogo samo na aknu. Ako moras tretirati vece povrsine ima ista firma (hermal) i antibiotik u kremi, koji je blazi.
    http://www.hermal.at/produkte/aknemycin_index.htm
    Krema nema alkohola, ima Ammoniumbituminosulfonat - koji manje isusuje.

    avatar

    18.03.2008. (13:04)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    kod nas je tih lampi (tvojih lanterni) bilo za kupiti prošlo ljeto. cijela ulica puna. no, kako još nitko nije izumio perpetum mobile, baš i ne svijetle... he he (mi ih nemamo!!)

    avatar

    18.03.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    da nije jorgovana mogao sam komotno reći-sto posto blog za žene,a za muške tek poneka sličica--s jorgovanom sam ja na-ti-poznam ga u dušu i on je za održavanje vrlo jednostavan-neobrezivati ga nikad osim sihih grančica i ako se želi obilna cvatnja dogodine-svjetove koji su u punoj snazi cvatnje treba odrezati i staviti u kalić--tu se najviše pogreši jer on kratko cvjeta,a pošto je u kaliću vjerojatno će ti biti žao odrezati-i....

    avatar

    18.03.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • orbica

    Imam komentar za dodati na Clinique redness relief i kortikosteroide/kortizone - APSOLUTNI maximum u koristenju takvih krema je 10 dana, s tim da nakon toga morate imati pauzu od min. 2 mjeseca. I jos nesto - kortizon potice stvaranje bora na kozi gdje se cesce koristi.

    A sad imam pitanje i/ili prijedlog - moze li nesto o bapskim/prirodnim receptima za njegu lica? :-) Recimo, ima li nesto sto smanjuje ljustenje/suhocu koze... masnocu... i td.

    avatar

    18.03.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • Tina

    Evo ja upravo došla do zaključka da bezveze bacam 4-6 dolara na neke fensi šmensi časopise da vidim kaj ima novog od kozmetike i sl. stvari. Od sad je tvoj blog fensi šmensi časopis za mene. :-)
    Al za ozbiljno, hvala na svim ovim novostima i reviewima. Trebalo bi googlat svaki proizvod da se dodje do svih tih podataka koje si podijelila s nama u jednom postu. Vielen Dank JJA!
    Kaj se tiče Bare Escentuals ja nedavno kupila njihov I.D. mineral veil loose powder (zahvaljujući super tetama u Sephori). Oduševljena.Godinama imam problema kak ukrotit masnu T-zonu a da mi rezultat ne bude isušena koža. Za sad više nego zadovoljavajuće.
    Sretan Uskrs i tebi i tvojoj obitelji!

    avatar

    18.03.2008. (23:26)    -   -   -   -  

  • jja

    orbica - bapske/prirodne recepte ne volim, ne koristim. Sorry. Iako ne bapski ali odlican odgovor je - urea. Za suhu kozu. Bapski recepti za masnocu obicno sadrze limun, etericna ulja, pa je pri tome potreban veliki oprez. Za vlagu krastavci. Iako - i tu oprez-ako netko ima pristice a koristi prirodne recepte tipa secer za peeling samo si nahrani bakterije i za tjedan dana ima ne jedan nego deset pristica.
    Kortizon i bore - prvi put cujem, imas li link na neke tekstove. Sto kortizon radi: on stanjuje kozu, pa ona naizgled postaje zguzvanija da li su to automatski i trajne bore, ne znam.
    Potpuno se slazem da se ne smije dugo koristiti - ali vidis koliko zena ce iz NEZNANJA koristiti bas taj Clinique proizvod tjednima. Niti ce im prodavacica reci da ima kortizona niti pise na reklami ;-). Strasno ne?

    Tina - hvala na pohvalama :-)! I hvala za podijeljeno iskustvo u vezi pudera. Tako je, mineralni proizvodi isusuju kozu pa je onda posve neshvatljivo kad ih stave u proizvode za suhu kozu.
    Ukoliko te zanima jos kozmetickih tekstova, prosvrljaj po arhivi ;-)

    avatar

    19.03.2008. (11:34)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ja vec drugi dan ne uspijevam ostaviti komentar kod tebe !@#!@$%#^&$$!$!#@ jer naprosto ne otvara editor...Da vidimo sad!
    KOzmetika-po obicaju dobro i iscrpno, ja osobno sam puno naucila moram priznati, i pridrzavajuci se okvirno tvojih napisa nakopon nasla odgovarajuci tretman za kozu!
    Pin up girls - predivne su! Obozavam slike i postere koji ih prikazuju, one su fenomen za sebe - takvog neceg vise nema. Iako je motiv sam po sebi kicast do neke mjere, meni se taj pravac umjetnosti svida.

    avatar

    19.03.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    meni su svi blagdani materijalni-na duhovno sam skužio da mi nevredi igrati a iskreno mi se i ebe za duhovnu stvar-ak odem u pakao i to me briga,no ni tebi ja nevjerujem da si baš toliko duhovno vezana za blagdane jer kad pogledam eto samo ovaj zadnji tvoj post-ti karmini,pomadice,pincete,tinkturice,trepavice i ostalo koštaju bogatstvo,,velik dio toga je i u tvom kupatilu ili torbici,a mene bi stavila na gola koljena da se molim i zazivam duhovno--e nebu išlo-i ja volim više onu drugu stranu života,,,ps. ak ima ta četkica šta načini volumen trepavica 3 puta veći,de mi kao stučnjak šapni jel ima kakva četka max faktora da si načinim friz ko travolta bar za blagdane,,,

    avatar

    19.03.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • jja

    fizikalac - ne citas me dugo, no posve odgovorno tvrdim da niti sam za komercijaliziranje blagdana niti se sjecam da se za Uskrs ikad darivalo odrasle, a pogotovo ne mobitele, parfeme, garderobu. Ja volim darivati, ali zasto bi to imalo veze sa Uskrsom ili Bozicem?

    Sto te sprecava da si zeni kupio parfem na jedan obican utorak? Da li sam sad jasnija? Ne zelim blagdane mentalno poistovjecivati sa poklonima, to je sve.
    To nema nikakve veze sa paklom u kojeg osobno ni ne vjerujem.
    Muz i ja izmijenimo cokoladne zecove i to je to. Da imam djecu i ona bi dobila to i nista vise.

    Ovaj gornji tekst te moze navesti na pogresan zakljucak da ja sve ovo kupim ili trosim, a cinjenica je otkad se bavim kozmetikom i malo vise proucavam da trosim tri puta manje i proizvoda i novaca. Iznenadio bih se koliko malo kozmetike posjedujem, jer bolje dvije kreme za sve a da su kvalitetne nego 15 losih.
    Neznanje te tjera da trebas sve, a znanje te informira da vise od pola ne trebas jer je sranje.

    avatar

    19.03.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • baca iva

    A gdje je sex? Lijep pozdrav!

    avatar

    19.03.2008. (16:44)    -   -   -   -  

  • Cheddar

    Eee da nesto nema u njemackoj -- ha ha, bas me iznenadilo. ja imam jednu za noc Nuxe, odlicna je, ali dnevne mi ne prijaju. sve mi smetaju. Hidriraju super ali UISTO mislim* da me irritiraju. Nesto me irritira, tj., ja pokusavam da odgnotenem sta -- je li od kreme ili nesto iznutra, ishrana, itd. ali nemam POJMA i morat cu ipak dermatologu.
    jebi ga!
    tchus! :)

    avatar

    19.03.2008. (17:26)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    ja sam mali tudum što se tiće njege kože i sl..ali s godinama sam naučila da kreme trebaju, ali ne pratim reklame, imam dragu poznanicu kozmetičarku koja me obskrbljuje i to je to..volim afroditu, ne vjerujem reklamama, uvijek mislim da su dosta velik dio svog budžeta potrošili u marketing i to se moralo negdje uzet, zar ne ?srećom nisam komplicirana, nemam neku zahtjevnu kožu pa je time stvar još jednostavnija..ljepota je u očima, sigurna sam u to..duh, neka unutarnja harmonija i zadovoljstvo, to je magnet za ljude..ja sam na čokolinu, svako jutro, već godinama..i uživam !! happy easter !! sretan uskrs..

    avatar

    19.03.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Jao, kako mi je slatka ona pudrijera sa crnom spužvicom i mašnicom, obožavam takve stvari! :o)) (To je pudrijera, zar ne,a ko dobro vidim?)
    Kozmetiku preskačem jer nemam što dodati pa dolazim do dijela sa šminkanjem. Ja imam nekoliko make up kombinacija, ovisno želim li naglasiti oči ili usne, ovisno odobu dana i prigodi. Znam što mi najbolje stoji, takvu šminku kupujem i znam točno koliko mi treba vremena da sve zgotovim. Tako da te potpuno razumijem kada nekoga čekaš :o) Još je najsmješnije kada žensko čeka muško, hehe, uvijek se sjetim svog brata koji se tušira oko sat vremena (ima 40g) :o))
    Uokvireni Čokolino? Pa ti si stvarno obožavateljica, Podravka bi ti trebala platiti za reklamu :o))
    Što se tiče Facebook-a, ne znma što ljudi vide u tome, na stranu to što nađeš nekoga za koga godinama nisi čuo. Ali kakvo je to druženje? Šalju si virtualno cvijeće i piće, što mi je logično za djecu od 10g,a li za odrasle ljude, hm...
    U svakom slučaju, želim ti lijepe i zanimljive blagdane za koje ne sumnjam da ćeš si ih i priuštiti. Pozdrav! :o)

    avatar

    19.03.2008. (23:23)    -   -   -   -  

  • mish misho

    @JJA: mene zanima taj Paula's losion, a na samom sajtu stoji kako bi u kombinaciji proizvodi jako dobro suzbijali pojavu novih komedona. Evo i sajt: http://www.paulaschoice-eu.com/shop/default.asp?s=C7CCC45EC0054ADF98F06B97 84ADC899&art=1239
    Jel znash neshto vishe o ovim proizvodima? Koliko sam razumjela koristish njihov losion. Ili sam ja to neshto pobrkala...
    Pokushala sam komentirati neko vece za Emmu, ali nije proshao komentar. Ovdje kreteni uopce nishta nisu javljali na vijestima, pa sam tek u tvom postu prvi put procitala i vidjela slike.....

    avatar

    20.03.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • orbica

    @ JJA - sto se tice bora i kortizona, nemam nikakav link, na to me je upozorio dermatolog. A imam i dokaz na svojim rukama, gdje god koristim kreme bazirane na kortikosteroidima za psorijazu koza se znatno izborala. I to je bez obzira sto takve kreme koristim samo 2-4x godisnje po 5-10 dana, znaci pridrzavajuci se svih uputa. Srecom, to su male povrsine na dva prsta pa se ne kuzi osim kad se bas ne zagleda.

    avatar

    20.03.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • jja

    mish misho - koristim taj losion, sve o njemu mozes procitati u proslim kozmetickim tekstovima, najvise u tekstu koji sam pisala na temu kemijskih peelinga.

    orbica - jedna jako dobra prijateljica nazalost mora vecinu vremena koristiti kortizon, nisu nasli drugu metodu (ako bas zagusti sef joj da spricu, naime i sama radi u bolnici) dakle ona je prisiljena kortizon koristiti godinama, nema bore. Ima jako istanjenu kozu, na netu nisam nasla nista o tome ali ne iskljucujem, samo meni nije poznato - poznato mi je da je taj sastojak u mnogim anti-age proizvodima, oni ga koriste u svrhu skidanja povrsinskog sloja koze, nesto kao peeling. Koliko je to smisleno, ne znam. Hvala na upozorenju, mnogo ih je procitalo i vjerujem da ce oni koji koriste kortizon sada biti jos oprezniji.
    Kako si ti pomazes u vrijeme kad se koza pobuni a ne zelis precesto koristiti kortizon?

    avatar

    20.03.2008. (10:15)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Celulit – u mom slučaju je uvijek najbolji rezultat bio upravo nakon dijeta , zapravo se sa smanjenjem kila (ne govorimo 2-3 nego recimo 7-10 ) vidljivo smanjio i celulit. Nikad nestao, naravno. Logično, jer se radilo o duljem periodu (ne kuri od 10 do 14 dana patnje, a onda hajmo žderat po starom) sa minimalno masnoća, slatkiša i smeća općenito.
    Za celulit je npr loše i hodati u štiklama, a ja ih se ne mislim odreći zbog tih 14 dana na plaži, kada me najviše smeta.

    Šminkanje – ne traje mi baš dvije minute nego cca 15. Mogla bih to i u 5 minuta ali ne volim ništa na brzinu, zato se dignem sat vremena prije odlaska na posao, prvih pola sata je za kavu i lagano razbuđivanje, drugih pola sata za kupaonu.
    Vito se isto malo „naminka“ ako je slučajno u blizini (samo preko vikenda), najviše ga privlači puder (na pumpicu tak da baš ne brlja po njemu) i rumenilo, zbog četkice. Nema zabranu zato što to nije„za dečke“, bude već shvatio.

    avatar

    20.03.2008. (12:11)    -   -   -   -  

  • jja

    Mene celulit smeta cijelu godinu, bas zbog saune i bazena - znaci nije izlozen javnosti samo ljeti. A priznajem i meni je draze proci rukom po glatkim a ne kvrgavim guzovima :-)
    Ujutro mi vecina vremena prije posla ode na dorucak, kad bih bas gledala na koju aktivnost ode najvise vremena. Ali to bi bilo onih pola sata koje ti spominjes. Onda je i sjednica generalnog staba tj. njega i mene - recimo jutros smo dogovorili tko ce podici narucenu sunku i kulen, tko ce otrcati u apoteku, tko ce kupiti kapsule sa kavom. Onako pola tebi pola meni (obaveza) da ti ne bi bilo dosadno ;-)

    avatar

    20.03.2008. (12:50)    -   -   -   -  

učitavam...