Komentari

terziceva7.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 30. siječnja 2008. godine
    Poštovani suvlasnici Terzićeve 7,
    kao što je bilo i najavljeno održan je 30. siječnja 2008. godine u 9 sati u prostorijama ViK-a, zajednički sastanak svih predstavnika suvlasnika na Brodarici (njih 13) s predstavnicima stručnih službi ViK-a (pravni odjel, financijski odjel te odjel čitača vodobrojila).
    Stručne službe ViK-a su svim pozvanima, pa tako i Vašem predstavniku, podijelile obrazac prijedloga Ugovora o opskrbi pitkom vodom i odvodnji. Predmetni prijedlog Ugovor Vam dostavljam u privitku ove informacije.
    Mišljenja sam da nema razloga da Vam elaboriram prijedloge predstavnika drugih ulaza na Brodarici u svezi prihvaćanja odnosno ne prihvaćanja prijedloga Ugovora sa sastanka jer, kako i sam ViK kaže, svaki ulaz je za sebe i može imati neke posebnosti ako za to ima opravdanog razloga. A i predugo bi trajalo, a nisam ni siguran da bih baš sve zamisli kolega predstavnika suvlasnika pravilno prenio (na svakom zajedničkom sastanku čujem nove stvari odnosno njihove nove prijedloge). U svakom slučaju, prijedlozi ostalih predstavnika nisu po ovom pitanju obvezujući za nas. Isto tako, naš stav nije obvezujući za ostale predstavnike odnosno ulaze.
    Osobno sam mišljenja da nema razloga da prijedlog Ugovora ne prihvatimo, odnosno da ga ja u ime Vas ne potpišem. Samo da Vas podsjetim, Aneksom Ugovora o međuvlasničkim odnosima iz prošle godine, dozvolili ste mi da ga ja potpišem u Vaše ime. Ali isto tako, kao što smo i se na zadnjem, pa i prijašnjim sastancima, dogovorili, ja ga neću potpisati dok Vas ne informiram o sadržaju prijedloga Ugovora.
    Stoga Vas molim da mi se do nedjelje (03. veljače 2008. godine) obratite ukoliko smatrate da postoje razlozi da ovaj Ugovor kao takav ne prihvatim odnosno ne potpišem.
    Jasno, ukoliko bude 1/3 suvlasnika koji izraze svoje neslaganje, ja ću sazvati sastanak kako bi svi zajedno raspravili i donijeli zajednički zaključak.
    Što se tiče obročnog plaćanja 9-to mjesečne potrošene vode, stručne službe ViK-a su nas obavijestile da je potrebno uputiti pisani zahtjev (što ću i napraviti). Nadzorni odbor ViK-a na prijedlog direktora ViK-a odlučuje o navedenom kao i «opraštanju» zatezne kamate ukoliko bi se prihvatilo obročno plaćanje duga. Ono što nam ne ide u korist jest stav grupe predstavnika suvlasnika drugih ulaza koji ne surađuju s ViK-om u smislu ispunjavanja zahtjeva ViK-a upućene im kroz službene dopise, pa nema baš puno nade.
    Koristim prigodu da Vas obavijestim da sam dobio službeni odgovor APN-a u svezi razdjelnih vodomjerila kao odgovor na naše zajedničko uporno insistiranje. I taj prvi list odgovora Vam dostavljam, dok popratne dopise Izvođača radova možete doći vidjeti kod mene (ima 6 stranica ukupno od čega konkretnog jako malo).
    Također, javio mi se i isporučitelj razdjelnih vodomjerila, te kod njega postoji određena benevolentnost da pristupi zamjeni samo nekih razdjelnih vodomjerila. To samo nekih me «muči».
    I nakon dopisa APN-a i odgovora isporučitalja vodomjerila, meni je i dalje nepoznanica da li su ova naša razdjelna vodomjerila predviđena za ovaj radni položaj kao što se nalaze kod nas u našem ulazu.
    Upravo to je osnovni razlog da ponovno tražimo i dalje da nam svima u ulazu zamjenu razdjelna vodomjerila s onima koji smiju – mogu – trebaju – mjeriti u ovom radnom položaju. Međutim, počinju polako «izlaziti na površinu» i neki drugi razlozi zašto i kako se desilo da stanje bude ovakvo. No, o tome u idućim informacijama ukoliko budem za to imao opravdane argumente. Za sada je to u sferi «rekla – kazala».
    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić

    avatar

    22.03.2008. (18:38)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 03. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split

    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr

    VODOVOD i KANALIZACIJA d.o.o. Split
    n/r direktora
    gosp. Marijan Ricov, dipl. ing.
    fax: 34-34-66

    PREDMET: OBRAČUN ISPORUČENE VODE
    - ugovor, potpisivanje, traži se

    Poštovani,
    na zajedničkom sastanku svih predstavnika suvlasnika BRODARICE i stručnih službi ViK-a održanom 30. siječnja 2008. godine podijeljen nam je prijedlog Ugovora o opskrbi pitkom vodom i odvodnji.
    Proveo sam anketiranje svih suvlasnika Terzićeve 7 koji nisu imali nikakvih primjedbi ni zahtjeva na prijedlog prije spomenutog Ugovora.
    Molim da pripremite Ugovor te da me obavijestite o terminu potpisivanja.
    U privitku Vam dostavljam podatke o korisniku poslovnog prostora u Terzićevoj 7 na obrascu kojeg ste nam ranije dostavili. Podatke su korisnici sami napisali i ovjerili pečatom i potpisom.

    Podredno, molim Vas da razmotrite da nam omogućite da nastalu obvezu podmirenja troška za utrošenu vodu za razdoblje od 14. travnja 2007. do 31. siječnja 2008. godine izvršimo u više rata, odnosno točnije četiri (4) rate.
    Molimo da primijetiti da su suvlasnici Terzićeve 7 u proteklom razdoblju bili vrlo kooperativni te da smo odmah po svim Vašim zahtjevima reagirali i promptno dostavljali sve traženo.
    Isto tako, uz obročno plaćanje molimo da nam se ne pripisuje zatezna kamata (15% godišnje) na obročni način plaćanja.
    Ukoliko je za sve navedeno potrebno odobrenje Vašeg Nadzornog odbora, molimo da nam žurno odgovorite kako bi na vrijeme podnijeli novi zahtjev naslovljen na Vaš Nadzorni odbor.
    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1) Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    22.03.2008. (18:40)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 02. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split

    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75

    PREDMET: Zahtjev za dostavom podataka
    - mjerenje odnosno kontrola progiba

    Poštovani gosp. direktore upravitelja,
    zatražio sam da mi dostavite Vama poznate podatke a tiču se pojave pukotina na ploči između G1 i G2 etaže.
    Po gđi. Vidović ste mi poslali traženo te Vam se ovim putem zahvaljujem.

    Pažljivim čitanjem elaborata Statička analiza AB ploče nakon pojave pukotina – T.D. 10/04. – izrađenog od tvrtke MOENIUM d.o.o. Split iz studenog 2007. godine kojeg je ovjerio direktor Darko Fadić, dipl. ing. građ., moram primijetiti da su u navedenom elaboratu navedeni Zaključci o kojima mi ništa do sada nije bilo poznato.

    Slažem se s prije spomenutim Zaključkom iz navedenog elaborata da je potrebno što ranije pristupiti zatvaranju pukotina (pa i gletanjem) kako bi se spriječio dodatni negativni utjecaj vode i atmosferilija, a ja bih dodao i ispušnih plinova vozila koji također štetno djeluju na armaturu AB ploča.
    Iščitao sam iz navedenog elaborata da je svugdje osim u točci 15 armatura predimenzionirana i to je jako dobro.
    Međutim, u točci 15 ona to nije i upravo je tu potrebno što ranije pristupiti sanaciji. A kada se već ona sanira onda nema razloga da se ne nastavi i na drugim mjestima.
    Osobnim uvidom sam primijetio da se još uvijek nije pristupilo «zatvaranju» pukotina, pa pitam što se čeka? Ponavljam, točka 15 je ugrožena što je vidljivo i iz samog elaborata i upravo je tu potrebno žurno pristupiti sanaciji.

    Također, u prije spomenutom Zaključku je predloženo da se, cit: «prati ponašanje ploče u smislu kontrole stanja progiba. U tom smislu treba izvršiti snimanje svijetle visine u garaži na mjestima koja su označena u prilogu ovog proračuna, te u još 3 do 4 mjesta svakih mjesec dana i o tome napraviti službeni zapisnik. Po analizi tog snimanja donijeti će se konačni zaključak.»
    Molim Vas da mi dostavite, ako posjedujete, rezultate mjerenja progiba. Ukoliko ih nemate, tada molim da od Izvođača radova, tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split, službeno zatražite da Vam dostave rezultate.
    Ono što bi, smatram, bilo najgore je da se Izvođač radova oglušio na Zaključke iz predmetnog elaborata te da nije postupio po njima. U tom slučaju treba da žurno zatražite sastanak s odgovornim osobama Izvođača radova, gosp. Fadićem iz tvrtke koja je napravila predmetni elaborat te gospode koja su do sada već davali svoja mišljenja (mislim na ing. Čaglja i druge). Jasno, tom sastanku bi trebali prisustvovati stručniji predstavnici suvlasnika na Brodarici. U svijetlu prethodno napisanog predložio bih gđu. Vidović kao dipl. ing. građ., dok za preostale predstavnike (ne računajući mene) nije mi poznata njihova stručnost po pitanju građevinskih radova.

    Mišljenja sam da nije potrebno dodatno elaborirati zašto sam zainteresiran da se prethodno navedeno napravi.
    Ali, ipak, pošto je riječ o konstrukciji objekta i njegovoj statičkoj i dinamičkoj stabilnosti, smatram da svaki suvlasnik za sebe na Brodarici ima pravo znati sve o navedenoj problematici a posebno predstavnici suvlasnika koji i jesu odabrani od strane suvlasnika da brinu o zajedničkim dijelovima ulaza i objekta kao cjeline.

    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1) Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    22.03.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 04. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 7
    21 000 Split

    Predstavnik suvlasnika: Nenad UVODIĆ
    u ime suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr

    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r gosp. Vladimir Goatti
    fax: 01/633-16-03

    DAL-KONING d.o.o. Split
    n/r direktora gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75

    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava neispravnosti razdjelnih vodomjerila
    - 6. put prijava istih nedostataka,
    veza na dopise od 10. srpnja, 29. listopada, 31. kolovoza 2007., te
    14. siječnja i 24. siječnja 2008. godine

    Poštovani,
    zaprimili smo Vaš odgovor, klasa: 361-05/07-02/106, ur. broj: 356-06/08-214 iz Zagreba od 25. siječnja 2008. godine.
    Dopis APN-a je, djelomično, u suprotnosti s dopisima koji se nalaze u privitku tog dopisa. A privitke čine dopisi Izvođača radova, tvrtke DAL-KONING d.o.o. Split, koja, u biti, ne mijenja svoj stav iznesen u dopisu od 15. siječnja 2008. godine.
    Odgovor koji smo priželjkivali dobili nismo. Ali, pokušati ćemo još jednom – zadnji put.
    Jer, nakon ovog ćemo pokrenuti pravni spor pred Općinskim sudom u Splitu ukoliko Vaš ukupni odgovor bude negativan na naše zahtjeve.
    Tražimo da se svim suvlasnicima Terzićeve 7 (njih 25) zamijene razdjelna vodomjerila. Dužnost mi Vas je upozoriti da će ovaj dopis biti opsežniji od svih dosadašnjih, te da obiluje fotografijama za čiju autentičnost osobno odgovaram.
    Međutim, ukoliko ovaj dokument budete slali dalje fax-om moguće je da sve neće biti vidljivo pa ću Vam na traženje ovaj dopis proslijediti e-mail-om odnosno na CD-u (moja e-mail odnosno kontakt adresa se nalazi u zaglavlju ovog dokumenta).
    ČINJENICA br. 1
    Suvlasnici su još prošle godine na cijeloj BRODARICI reklamirali (ne)ispravnost razdjelnih vodomjerila. Pet (5) razdjelnih vodomjerila nasumice skinutih s BRODARICE nije uopće udovoljilo uvjetima baždarenja – Privitak 1. Ponavljamo, niti jedno od 5 razdjelno vodomjerilo koje je u baždarnici ViK testirano u vertikalnom položaju nije udovoljilo uvjetima baždarenja.
    ČINJENICA br. 2
    Dopisom od 22.10.2007. – Privitak 2. - Izvođač radova informira Kooperanta (koji je dobavio i ugradio razdjelna vodomjerila) sa Zaključcima s održanog sastanka od 17.10.2007. stručnog osoblja te piše, cit.: «Zaključak nadležnih je da su ugrađena vodobrojila (413 komada) neadekvatno odabrana i upitne ispravnosti, te da bi iste trebalo zamijeniti novim vodomjerilima u izvedbi za isključivo vertikalnu ugradbu s višemlaznim ulazom u propeler. Isto tako, su ovlašteni i stručni predstavnici tvrtke ViK sugerirali ugradbu nepovratnih ventila za vertikalnu ugradbu, ispred vodobrojila, isključivo na dijelu vodoopskrbne mreže koja se vodom opskrbljuje uz pomoć postrojenja za dizanje tlaka.»
    Što je od prethodnog napisanog provedeno do dana pisanja ovog dopisa, a proteklo je više od 100 dana od navedenog sastanka? Kratko rečeno: NIŠTA (nema novih razdjelnih vodomjerila za vertikalnu ugradnju, nema ni nepovratnog ventila ispred razdjelnog vodomjerila onima koji su pod utjecajem hidrofora).
    ČINJENICA br. 3
    Dopisom od 12.11.2007. – Privitak 3. - Izvođač radova informira Kooperanta (istog iz Činjenice br. 2) o, cit.: «Na ugrađenim vodomjerima, naknadnom provjerom, iščitali smo oznaku H.»
    Da li je ovo uopće potrebno dodatno komentirati?
    Na ovu činjenicu ćemo se vratiti nešto kasnije.
    ČINJENICA br. 4
    Do sada je ovaj predstavnik s 5 (pet) i s ovim dopisom ukupno 6 (šest) puta tražio da se zamijeni razdjelno vodomjerilo koje vrti unazad. Do dana pisanja ovog dopisa NIKADA – NITKO nije reagirao, kako kod APN-a, tako ni od strane Izvođača radova, niti Kooperanta, niti Nadzorne službe u vidu stručnog mišljenja. Prepušteni smo sami sebi (ni prvi ni, vjerojatno, zadnji put).
    ČINJENICA br. 5
    Dopisom od 04.01.2008. godine – Privitak 4. (preslik je jako slab) – čitljivo je slijedeće, cit.: «Garancija se produljuje do kraja trećeg mjeseca 2008. godine.»
    Nama suvlasnicima Terzićeve 7 je preostalo manje od 60 dana da ostvarimo pravo na reklamaciju.
    Kako ćemo to pravo uopće i ostvariti ako u dopisima Izvođač radova «pere» odgovornost sa sebe? A APN nam takvo «pranje» uredno proslijeđuje?
    SPOZNAJA br. 6 (ovo je, trenutno, spoznaja, ali smo od Državnog zavoda za mjeriteljstvo zatražili službeni Zapisnik pa ćemo Vam je svima proslijediti čim ga dobijemo umjesto da ga Vi nama dostavite – Izvođač radova posjeduje taj Zapisnik)
    Postoji saznanje da je 27.12.2007. izvršeno ispitivanje novih 10 razdjelnih vodomjerila (iz uvoza), te da neka razdjelna vodomjerila (navodno više od 5) ponovno nisu udovoljila uvjetima baždarenja u vertikalnom položaju. Na žalost, za ovu činjenicu nemamo opipljivi papirnati dokaz. Ali, obzirom na sve prethodno i sve naredno što ćemo dopisati, ne sumnjamo u ovu činjenicu.

    avatar

    22.03.2008. (18:47)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    ČINJENICA br. 7
    Ostavljeni sami sebi, pokušali smo saznati što proizvođač vodomjerila kaže o njima samim.
    Ukoliko ne vjerujete, otiđite na stranice www.zenner.de odnosno http://www.zenner.de/cps/rde/xbcr/SID-7F000002-9C5E7B09/zenner/BD_PatrolM. gif
    gdje ćete naći slijedeću sliku:
    Prva redak pokazuje položaj vodomjerila ukoliko su dovodna i odvodna vodovodna cijev horizontalne.
    Drugi redak pokazuje položaj vodomjerila ukoliko su dovodna i odvodna vodovodna cijev vertikalne.
    Ono što je zajedničko prvom i drugom retku je to što položaj mjernog dijela garniture stoji HORIZONTALNO.
    Nadalje, naša razdjelna vodomjerila koja se nalaze u Terzićevoj 7 ne izgledaju kao ovo na drugoj slici već upravo kao ono na prvoj slici u položaju vodovodnih cijevi na drugoj slici.
    ČINJENICA br. 8
    U prostorijama ViK-a (komunalnog poduzeća u Splitu) na zajedničkom sastanku svih predstavnika suvlasnika 30. siječnja 2008. godine stručno osoblje komunalnog poduzeća nam je, u jednom momentu, reklo da «vertikalna mjerila za nas na BRODARICI i ne mogu prostorno stati u vodomjerni ormarić».
    Kolege predstavnici suvlasnika su prešle preko tog, ali je meni upravo takva izjava dala nadu da ipak nešto mora postojati što će nas dovesti do cilja.
    ČINJENICA br. 9
    Pošto ipak neke kolege predstavnici suvlasnika redovito mjesečno iščitavaju (ne)ispravna razdjelna vodomjerila u svrhu saznavanja i razdvajanja ispravnih od neispravnih vodomjerila tek sada je uočeno slijedeće:
    i na kraju uvećani dio ove iste slike:
    Da li je slici potrebno išta više dodati?
    Da li svi vide da na mjerilu kod ugraviranog smjera strelice postoji ugravirano slovo H koje označava razdjelno vodomjerilo za mjerenje u horizontalnom radnom položaju?
    Da li je uopće potrebno NAGLASITI da su sva, ama baš sva, razdjelna vodomjerila u našem ulazu identična ovom na slici (osim serijskog broja) te da se nalaze u identičnom radnom položaju?
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 1
    Molim da primijetite da je na slici lijevo koja je iz proizvođačkog kataloga smjer tečenja vode prema gore.
    Kod nas u Terzićevoj 7 smjer tečenja je suprotan, odnosno prema dole.
    Obzirom na specifičnost oblika razdjelnog vodomjerila ovog proizvođača (ZENNER), moguće je da on u svom proizvodnom programu nema razdjelnih vodomjerila koja ispunjavaju tražene radne uvjete kao kod nas.
    Ali, pretpostavljamo da na slobodnom tržištu Europske unije postoje drugi proizvođači koji mogu ispuniti tražene radne uvjete.
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 2
    Ugradnja nepovratnog ventila za korisnike pod utjecajem hidrofora odnosno za korisnike na 3., 4., 5., 6., 7. i 8. katu Terzićeve 7 je potreba o kojoj se je u dopisima struke iz prošle godine govorilo.
    Obzirom na dimenziju vodomjernog ormarića moguće je nepovratni ventil neće moći stati te će biti potrebno «štemati» zid uokolo radi stvaranja slobodnog prostora u svrhu montiranja.
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 3
    Kao posljedica novog oblika razdjelnog vodomjerila i ugradnje nepovratnog ventila ispred razdjelnog vodomjerila (ne svima nego samo onima pod utjecajem hidrofora) potrebno je izraditi nova, ispupčana, vrata vodovodnog ormarića na svakoj etaži.
    ZAKLJUČCI – ZAHTJEVI
    Obzirom na sve prethodno napisano, u vidu činjenica, spoznaja te tehničko-tehnoloških problema koji se javljaju, tražimo:
    1. da Izvođač radova, tvrtka DAL-KONING d.o.o. Split, ODMAH – ŽURNO pristupi zamjeni svih neadekvatnih razdjelnih vodomjerilima s onima koji su predviđeni za mjerenje u onom radnom položaju u kojem će se nalaziti u ulazu Terzićeve 7;
    2. da na dijelu instalacije koja se nalazi pod utjecajem hidrofora Izvođač radova predvidi, dobavi i ugradi nepovratne ventile ispred novog razdjelnog vodomjerila;
    3. da Izvođač radova dostavi svima na znanje da prihvaća traženo kroz točke 1. i 2. i to do 20. veljače 2008. godine;
    4. da APN, ukoliko Izvođač radova i nakon ovolike količine dokaza odbije izvršiti traženu zamjenu, oslobodi dio sredstava sustege koja se nalazi kod njega u vidu bankovne garancije na ukupni iznos 9.095.573,42 kn i preko novog Izvođača radova izvrši nabavu novih razdjelnih vodomjerila i nepovratnih ventila, atestiranih i baždarenih u Republici Hrvatskoj, te pristupi demontaži postojećih i montaži novih razdjelnih vodomjerila s nepovratnim ventilom sukladno radnim uvjetima kao kod nas u ulazu Terzićeve 7;
    5. ukoliko se ne ispoštuje naše traženje, preko upravitelja ili druge odvjetničke kuće ćemo zatražiti zaštitu svojih prava.
    Sukladno obavljenim radovima potrebno je provesti i dezinfekciju vodovodne mreže te ponovno utvrditi sanitarnu ispravnost vode za piće.

    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ.;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    22.03.2008. (18:49)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    ČINJENICA br. 7
    Ostavljeni sami sebi, pokušali smo saznati što proizvođač vodomjerila kaže o njima samim.
    Ukoliko ne vjerujete, otiđite na stranice www.zenner.de odnosno http://www.zenner.de/cps/rde/xbcr/SID-7F000002-9C5E7B09/zenner/BD_PatrolM. gif
    gdje ćete naći slijedeću sliku:
    Prva redak pokazuje položaj vodomjerila ukoliko su dovodna i odvodna vodovodna cijev horizontalne.
    Drugi redak pokazuje položaj vodomjerila ukoliko su dovodna i odvodna vodovodna cijev vertikalne.
    Ono što je zajedničko prvom i drugom retku je to što položaj mjernog dijela garniture stoji HORIZONTALNO.
    Nadalje, naša razdjelna vodomjerila koja se nalaze u Terzićevoj 7 ne izgledaju kao ovo na drugoj slici već upravo kao ono na prvoj slici u položaju vodovodnih cijevi na drugoj slici.
    ČINJENICA br. 8
    U prostorijama ViK-a (komunalnog poduzeća u Splitu) na zajedničkom sastanku svih predstavnika suvlasnika 30. siječnja 2008. godine stručno osoblje komunalnog poduzeća nam je, u jednom momentu, reklo da «vertikalna mjerila za nas na BRODARICI i ne mogu prostorno stati u vodomjerni ormarić».
    Kolege predstavnici suvlasnika su prešle preko tog, ali je meni upravo takva izjava dala nadu da ipak nešto mora postojati što će nas dovesti do cilja.
    ČINJENICA br. 9
    Pošto ipak neke kolege predstavnici suvlasnika redovito mjesečno iščitavaju (ne)ispravna razdjelna vodomjerila u svrhu saznavanja i razdvajanja ispravnih od neispravnih vodomjerila tek sada je uočeno slijedeće:
    i na kraju uvećani dio ove iste slike:
    Da li je slici potrebno išta više dodati?
    Da li svi vide da na mjerilu kod ugraviranog smjera strelice postoji ugravirano slovo H koje označava razdjelno vodomjerilo za mjerenje u horizontalnom radnom položaju?
    Da li je uopće potrebno NAGLASITI da su sva, ama baš sva, razdjelna vodomjerila u našem ulazu identična ovom na slici (osim serijskog broja) te da se nalaze u identičnom radnom položaju?
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 1
    Molim da primijetite da je na slici lijevo koja je iz proizvođačkog kataloga smjer tečenja vode prema gore.
    Kod nas u Terzićevoj 7 smjer tečenja je suprotan, odnosno prema dole.
    Obzirom na specifičnost oblika razdjelnog vodomjerila ovog proizvođača (ZENNER), moguće je da on u svom proizvodnom programu nema razdjelnih vodomjerila koja ispunjavaju tražene radne uvjete kao kod nas.
    Ali, pretpostavljamo da na slobodnom tržištu Europske unije postoje drugi proizvođači koji mogu ispuniti tražene radne uvjete.
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 2
    Ugradnja nepovratnog ventila za korisnike pod utjecajem hidrofora odnosno za korisnike na 3., 4., 5., 6., 7. i 8. katu Terzićeve 7 je potreba o kojoj se je u dopisima struke iz prošle godine govorilo.
    Obzirom na dimenziju vodomjernog ormarića moguće je nepovratni ventil neće moći stati te će biti potrebno «štemati» zid uokolo radi stvaranja slobodnog prostora u svrhu montiranja.
    TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROBLEM br. 3
    Kao posljedica novog oblika razdjelnog vodomjerila i ugradnje nepovratnog ventila ispred razdjelnog vodomjerila (ne svima nego samo onima pod utjecajem hidrofora) potrebno je izraditi nova, ispupčana, vrata vodovodnog ormarića na svakoj etaži.
    ZAKLJUČCI – ZAHTJEVI
    Obzirom na sve prethodno napisano, u vidu činjenica, spoznaja te tehničko-tehnoloških problema koji se javljaju, tražimo:
    1. da Izvođač radova, tvrtka DAL-KONING d.o.o. Split, ODMAH – ŽURNO pristupi zamjeni svih neadekvatnih razdjelnih vodomjerilima s onima koji su predviđeni za mjerenje u onom radnom položaju u kojem će se nalaziti u ulazu Terzićeve 7;
    2. da na dijelu instalacije koja se nalazi pod utjecajem hidrofora Izvođač radova predvidi, dobavi i ugradi nepovratne ventile ispred novog razdjelnog vodomjerila;
    3. da Izvođač radova dostavi svima na znanje da prihvaća traženo kroz točke 1. i 2. i to do 20. veljače 2008. godine;
    4. da APN, ukoliko Izvođač radova i nakon ovolike količine dokaza odbije izvršiti traženu zamjenu, oslobodi dio sredstava sustege koja se nalazi kod njega u vidu bankovne garancije na ukupni iznos 9.095.573,42 kn i preko novog Izvođača radova izvrši nabavu novih razdjelnih vodomjerila i nepovratnih ventila, atestiranih i baždarenih u Republici Hrvatskoj, te pristupi demontaži postojećih i montaži novih razdjelnih vodomjerila s nepovratnim ventilom sukladno radnim uvjetima kao kod nas u ulazu Terzićeve 7;
    5. ukoliko se ne ispoštuje naše traženje, preko upravitelja ili druge odvjetničke kuće ćemo zatražiti zaštitu svojih prava.
    Sukladno obavljenim radovima potrebno je provesti i dezinfekciju vodovodne mreže te ponovno utvrditi sanitarnu ispravnost vode za piće.

    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ.;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeva 7.

    avatar

    22.03.2008. (18:56)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 08. veljače 2008. godine
    Poštovani suvlasnici Terzićeve 7,
    u privitku Vam dostavljam na znanje skup dopisa koje sam danas dobio od APN-a u svrhu pokušaja rješavanja problema razdjelnih vodomjerila u našem ulazu.
    S rezultatima sastanka ću Vas obavijestiti na način kao što je do sada bilo i uobičajeno.
    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić

    Split, 10. veljače 2008. godine
    STAMBENO-POSLOVNI OBJEKT BRODARICA
    izgrađen po programu POS-a

    Kontakt adresa:
    Predstavnik suvlasnika Terzićeve 7:
    Nenad UVODIĆ, dipl. ing.
    Terzićeva 7
    21 000 Split
    mob.: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA,
    ZAŠTITE OKOLIŠA I GRADITELJSTVA
    DRŽAVNI TAJNIK
    n/r gosp. ALEKSANDER RUSSO, dipl. ing. građ.
    fax: 01/37-72-555
    fax: 01/37-82-155

    PREDMET: STAMBENO-POSLOVNI OBJEKT BRODARICA
    - molba za prisustvovanjem sastanku

    Poštovani državni tajniče gosp. Russo,
    u petak (08. veljače o.g.) kolegica gđa. Tatjana Vidović (predstavnica suvlasnika Terzićeve 1) i ja, Nenad Uvodić (predstavnik suvlasnika Terzićeve 7), primili smo putem elektronske pošte obavijest iz APN o terminu održavanja radnog sastanka u prostorijama tvrtke DAL-KONING d.o.o. Split u svezi (ne)ispravnih razdjelnih vodomjerila u našim ulazima na Brodarici. Termin radnog sastanka je najavljen za ponedjeljak, 11. veljače o.g., u 12:00 sati.
    Od djelatnika APN-a smo u telefonskom razgovoru shvatili da će sastanku prisustvovati predstavnik Nadzorne službe kao ovlašteni predstavnik APN-a, predstavnik tvrtke TI-SAN – tvrtke koja je isporučila (ne)ispravna razdjelna vodomjerila, predstavnik Izvođača radova te predstavnik TEHNOPLAST-a d.o.o. Split kao ovlaštenik predstavnika svih suvlasnika 12 ulaza i jednog predstavnika suvlasnika GPM na Brodarici.
    Molim Vas da shvatite da se ni u kom slučaju ne slažemo da naš ulaz predstavlja ovlaštenik predstavnika suvlasnika, tvrtka TEHNOPLAST, jer smo toj istoj tvrtci u prošlom mjesecu – siječnju – službeno, preko protokola, najavili raskid – otkaz – usluga upravljanja kao rezultat Odluke koju su naši suvlasnici donijeli na sastanku suvlasnika ulaza Terzićeve 1 i Terzićeve 7 (svaki za sebe). Po Zakonu smo tu Odluku dužni objaviti 3 mjeseca prije isteka Ugovora o upravljanju, te smo sukladno tome i postupili.
    Obzirom na prethodno navedeno i Odlukom naših suvlasnika mi, predstavnici suvlasnika Terzićeve 1 i Terzićeve 7, smo zaduženi da problematiku (ne)ispravnih razdjelnih vodomjerila riješimo bez utjecaja ovlaštenika predstavnika suvlasnika – tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split.
    Jasno, ni u kom slučaju se ne protivimo da sastanku prisustvuje predstavnik ovlaštenika tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split jer on ipak može predstavljati preostale ulaze (njih 9) i GPM na Brodarici.
    Stoga Vas molimo da službeno obavijestite sve sudionike radnog sastanka, najavljenog za ponedjeljak, o nužnosti našeg prisustvovanja kako se ne bi zatekli u neugodnom položaju da nam se ospori prisustvovanje.
    Molimo Vas za žurnost obzirom na kratkoću vremena između dostave ovog fax-a i termina održavanja sastanka.
    Ukoliko je moguće, molimo Vas da i nama proslijedite obavijest o našem prisustvovanju i sudjelovanju svim sudionicima radnog sastanka na fax: 021/398-531 i 021/503-304.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Tatjana Vidović,
    predstavnik 20 suvlasnika
    Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Nenad Uvodić,
    predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7

    Na znanje:
    1) APN, direktor, gosp. Vladimir Goatti, dipl. ing., fax: 01/633-16-03;
    2) APN, pom. direktora, gđa. Mira Jeras, dipl. ing., fax: 01/633-16-03;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1 i Terzićeva 7.

    avatar

    22.03.2008. (18:58)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 13. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r gosp. Vladimir Goatti
    fax: 01/633-16-03

    DAL-KONING d.o.o. Split
    n/r direktora gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75
    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava neispravnosti razdjelnih vodomjerila
    veza na dopise od 10. srpnja, 29. listopada, 31. kolovoza 2007., te
    14. siječnja, 24. siječnja i 04. veljače 2008. godine

    Poštovani,
    potpisnici ovog dopisa su predstavnici suvlasnika 3 ulaza koji predstavljaju 98 korisnika koji imaju vlastita razdjelna vodomjerila što od ukupnog broja razdjelnih vodomjerila (ima ih 415) na Brodarici predstavlja 23,6%.
    Mi, predstavnici suvlasnika, prisustvovali smo radnom sastanku koji je održan u ponedjeljak, 11. veljače o.g., u 12 sati u prostorijama tvrtke DAL-KONING d.o.o. Split u Splitu na kojem su osim nas predstavnika suvlasnika (gosp. M. Pupić-Vurilj nije prisustvovao zbog ranije dogovorenih obveza) prisustvovali i gosp. Ž. Krstičević – direktor Izvođača radova, gosp. I. Pjacun – glavni inženjer Izvođača radova, gđa. D. Čaljkušić – predstavnik Stručnog nadzora u ime APN-a, te dva gospodina iz tvrtke M.G. Commerce koji su dobavili i montirali (ne)ispravna razdjelna vodomjerila.
    Dogovor koji je uslijedio na tom radnom sastanku, ovom prigodom, moramo dodatno pojasniti zbog okolnosti i spoznaja koje su se promijenile od zaključenja prije spomenutog dogovora.
    Nije nam nimalo ugodno naknadno mijenjati dogovor s radnog sastanka, ali su sadašnje spoznaje tolike da ih ne smijemo niti možemo previditi.
    Po završetku sastanka, direktor tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split, gosp. Ž. Krstičević nam je napravio i osobno uručio preslike tri dokumenta, i to:
    1. Način ugradnje tipno odobrenog vodomjera od Državnog zavoda za mjeriteljstvo kojeg je potpisao pomoćnik ravnatelja (klasa: 053-01/07-01/66, ur. broj: 558-02/1-07-2 u Zagrebu, 06. prosinca 2007. godine) – Privitak 1.;
    2. Tipno odobrenje Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo (klasa: UP/I-960-03/00-07/45, ur. broj: 558-03/3-00-7 u Zagrebu, 29. lipnja 2000. godine) – Privitak 2.;
    3. Prilog rješenju o odobrenju tipa mjerila – Privitak 3.
    Sva 3 dokumenta se nalaze u privitku ovog dopisa.
    ČINJENICA br. 1
    Iščitavajući prvi dokument kojeg je pomoćnik ravnatelja DZZM dostavio na traženje Izvođača radova gosp. Krstičevića moramo izvući slijedeći cit.:
    «Vodomjer mjeriteljskog razreda A namijenjen je za rad u uspravnom položaju (os priključnih cijevi je uspravna). Takav vodomjer je u skladu s navedenim odredbama označen slovom «V»».
    Pregledavajući Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu (Narodne novine br.: 91/1997.) moramo opovrgnuti tezu u koju nas se na radnom sastanku pokušalo uvjeriti, i to: «čim piše slovo A onda može mjeriti vertikalno».
    Činjenično stanje nije onakvo u koje nas je Izvođač radova sa svojim kooperantom želio uvjeriti, već slijedeće, cit.:
    «Članak 5.
    Vodomjeri se razvrstavaju u mjeriteljski razred A, B i C, zavisno o vrijednosti najmanjeg protoka (Qmin) i prijelaznog protoka (Qt), a prema tablici 1.
    Tablica 1
    Mjeriteljski razred Nazivni protok (Qn)
    < 15 m3/h >15 m3/h
    Razred A
    Vrijednost Qmin 0,04 Qn 0,08 Qn
    Vrijednost Qt 0,10 Qn 0,30 Qn
    Razred B
    Vrijednost Qmin 0,02 Qn 0,03 Qn
    Vrijednost Qt 0,08 Qn 0,20 Qn
    Razred C
    Vrijednost Qmin 0,01 Qn 0,006 Qn
    Vrijednost Qt 0,015 Qn 0,015 Qn»
    Nigdje i niti na jednom mjestu unutar Pravilnika se ne spominje povezanost:
    B – vodoravno i A – uspravno.
    Naše tumačenje ovog «fenomena» ćemo dati u Zaključcima odnosno Zahtjevima na kraju ovog dopisa.
    ČINJENICA br. 2
    Upravo suprotno, oznaka H i(li) V je ono što mora biti jasno prepoznatljivo na vodomjerilu slijedom predmetnog Pravilnika, i to:
    «IV. NATPISI I OZNAKE
    Članak 16.
    Natpisi i oznake na vodomjeru moraju biti ispisani na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
    Članak 17.
    Vodomjeri moraju imati ove natpise i oznake jasno vidljive, čitljive i neizbrisive u normalnim uvjetima rada:
    1. ime i naslov ili znak proizvođača
    2. tvornički broj i godinu proizvodnje
    3. mjeriteljski razred i nazivni protok izražen u mł/h
    4. jednu ili dvije strelice koje označavaju smjer strujanja vode
    5. službenu oznaku vodomjera iz tipnog odobrenja
    6. najveći radni tlak izražen u bar, ukoliko je on veći od 10 bar
    7. slovo "V" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u uspravnom položaju (os priključnih cijevi je uspravna) ili slovo "H" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u vodoravnom položaju (os priključnih cijevi je vodoravna).

    avatar

    22.03.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Natpisi i oznake iz stavka 1. ovog članka mogu biti na posebnoj natpisnoj pločici ili razvrstani u nekoliko grupa i dani na kućištu vodomjera, pločici brojčanika ili posebnoj natpisnoj pločici.»
    U ranijem dopisu, (onom od 04. veljače 2008. godine) smo argumentirano, kao i sada, pokazali ugraviranu oznaku – slovo i to ne bilo koje slovo već slovo H na razdjelnim vodomjerilima ugrađenim u našim ulazima Terzićeva 1, 5 i 7.
    ČINJENICA br. 3
    Kooperant, tvrtka M.G. Commerce, koja je dobavila i ugradila predmetna (ne)ispravna razdjelna vodomjerila su i sami na radnom sastanku ostali iznenađeni (???) o postojanju 3 (tri) modela razdjelnih vodomjerila obzirom na položaj ugradnje.
    Slijedeća slika je iz službenog kataloga tvrtke ZENNER, i to na mađarskom jeziku. Predmetni katalog je moguće dobiti i na poljskom, engleskom i njemačkom jeziku preko Interneta u svakom trenutku.
    Označavanje modela s H-1, V-2 i V-3 su napravili potpisnici ovog dopisa.
    Kod nas na Brodarici odnosno Terzićevoj 1, 5 i 7 su postavljena razdjelna vodomjerila oznake H-1 u uspravnom položaju.
    To ni u kom slučaju ne odgovara radnim uvjetima za to razdjelno vodomjerilo.
    Već upravo razdjelno vodomjerilo označeno s V-3 je ono koje bi trebalo udovoljiti traženim radnim uvjetima na Brodarici odnosno radnim uvjetima ulaza Terzićeve 1, 5 i 7. Jasno, ukoliko se zadrži isti isporučitelj.
    ČINJENICA br. 4
    Na web stranici, na adresi http://en.zenner.com/index.jsp?lang=en&show=service/einbau.html postoji slijedeća uputa od nekoliko koje proizvođač vodomjerila preporučuje, i to, cit.:
    «The fitting position is indicated on the counter identification plate, e.g.: H for horizontal, V for vertical, H+V for either direction. The position of the meter should be chosen with respect to the counter face.»
    Da li je prijevod uopće potreban?
    ČINJENICA br. 5
    Na istoj adresi postoji slijedeća preporuka, i to, cit.:
    «It is advisable to install the multi-jet turbine meter in the horizontal position. This is the position in which the meter has the highest measuring sensivitiy. Ascending pipeline meters should be installed in the vertical ascending pipes.»
    Mogući prijevod je: Preporučuje se ugradnja višemlaznog turbinskog mjerača u vodoravnom položaju. U tom položaju mjerač ima najveću osjetljivost mjerenja. Mjerače za uspravne cijevi treba postaviti na okomite uspravne cijevi».
    Znači, i sam proizvođač razlikuje vodomjere posebno za horizontalno a posebno za vertikalnu ugradnju. Ukoliko se postavljaju vodomjerila na uspravne cijevi onda se za takvu ugradnju trebaju primijeniti i adekvatna uspravna vodomjerila (V-2 ili V-3 ovisno o toku vode u instalaciji).
    ČINJENICA br. 6
    Sam Izvođač radova, tvrtka Dal-Koning d.o.o. Split, je na nekim objektima koje su gradili ranije, za iste radne uvjete ugradnje kao kod nas na Brodarici, zatražio od komunalnog poduzeća priključenje na pitku vodu.
    Slijedeće fotografije su snimljene na Žnjanu u ulici Put Radoševca na objektu kojeg je Dal-Koning d.o.o. izgradio.
    Svih 20-tak razdjelnih vodomjerila na ovim fotografijama su oni modela V-2 (protok vode od dole prema gore). Znači, za uspravnu ugradnju je postavljeno mjerilo kojem mjerna garnitura stoji u horizontalnom položaju.
    Iz prethodnih slika je vidljivo da je Izvođač radova ranije imao spoznaju o ADEKVATNIM razdjelnim vodomjerilima, obzirom da su isti ugrađivani u objekte koje je gradio i za koje je izvršen tehnički prijem i ishođena uporabna dozvola pod njegovim vodstvom investicije.
    Zašto je Izvođač radova dozvolio da se ugrade ovakva, H-1, razdjelna vodomjerila?
    Zašto je i Nadzorna služba dozvolila (ili, nije spriječila) da se ugrade neadekvatna razdjelna vodomjerila u fazi gradnje stambeno-poslovnog kompleksa Brodarica posebno obzirom na činjenicu da svako razdjelno vodomjerilo ima ugravirano slovo H kod ugravirane oznake strelice smjera tečenja vode?
    Nas odgovori na prethodna 2 (dva) pitanja ne zanimaju.
    Ogromni trud koji ulažemo u razrješavanje ove problematike želimo samo usmjeriti u, po nama, opravdane Zahtjeve odnosno Zaključke.
    ČINJENICA br. 7
    Na samom radnom sastanku smo prezentirali nekoliko pokazatelja potrošnje po ulazima, konkretno za Terzićevu 7, i to:

    avatar

    22.03.2008. (19:02)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Raspon potrošnje četveročlane obitelji se kreće od 6,6 do 25,5 m3 odnosno od 9,3 do 32,3 m3 za mjesec prosinac odnosno siječanj. RASPON POTROŠNJE JE 4x ili 400% dok je Pravilnikom, člankom 24., dozvoljeno odstupanje 1,5% odnosno nakon radnog vijeka +6%.
    ČINJENICA br. 8
    U dopisu od 04. veljače o.g. smo iznijeli 3 (tri) tehničko-tehnološka problema koji se na sastanku nisu dotakli, a koji su, po našem mišljenju, realni i stvarni problem.
    I dalje podržavamo sva 3 (tri) pobrojana problema iz tog dopisa.
    ZAKLJUČCI – ZAHTJEVI
    Fenomen slova A na razdjelnim vodomjerilima označava samo mjeriteljski razred pojedinog mjerila. Nije važno njegovo postavljanje (horizontalno ili uspravno).
    Koje će slovo pisati (A, B ili C) ovisi o vrijednosti najmanjeg protoka (Qmin) i prijelaznog protoka (Qt) što je za nas kao korisnike potpuno nevažno. O tome je trebao odlučiti i odlučio je ranije projektant hidroinstalacija.
    Laički možemo reći da se vodomjerila iz mjernog razreda A najnetočnija jer imaju najveće dozvoljeno odstupanje protoka. Vodomjerila iz mjernog razreda B su točnija od onih iz razreda A, dok su vodomjerila iz razreda C najtočnija jer imaju najmanje dozvoljeno odstupanje protoka (članak 5. Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu – Narodne novine, br.: 91/1997.).
    Mišljenja smo da je Državni zavod za mjeriteljstvo sasvim ispravno napisao citirano u Činjenici br. 1 ovog dopisa, te samim tim bilo kakva zamjena 40-50 razdjelnih vodomjerila drugima istog modela, H-1, VIŠE NIJE PRIHVATLJIVO.
    Potrebno je postojeća H-1 razdjelna vodomjerila zamijeniti V-3 modelom i to svima.
    U svemu ostajemo pri traženju iz dopisa od 04. veljače 2008. godine, i to:
    1. da Izvođač radova, tvrtka DAL-KONING d.o.o. Split, ODMAH – ŽURNO pristupi zamjeni svih neadekvatnih razdjelnih vodomjerilima s onima koji su predviđeni za mjerenje u onom radnom položaju u kojem će se nalaziti u ulazima Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7;
    2. da na dijelu instalacije koja se nalazi pod utjecajem hidrofora Izvođač radova predvidi, dobavi i ugradi nepovratne ventile ispred novog razdjelnog vodomjerila;
    3. da prethodno izvede u skladu s pravilima struke uključivo sa svim radovima na novom i odgovarajućem zatvaranju vodomjernog ormarića;
    4. da Izvođač radova dostavi svima na znanje da prihvaća traženo kroz točke 1., 2. i 3. do 20. veljače 2008. godine;
    5. sukladno obavljenim radovima potrebno je provesti i dezinfekciju vodovodne mreže te ponovno utvrditi sanitarnu ispravnost vode za piće;
    6. da APN, ukoliko Izvođač radova i nakon ovolike količine dokaza odbije izvršiti traženu zamjenu, oslobodi dio sredstava sustege koja se nalazi kod njega u vidu bankovne garancije na ukupni iznos 9.095.573,42 kn i preko novog Izvođača radova izvrši nabavu novih razdjelnih vodomjerila i nepovratnih ventila, atestiranih i baždarenih u Republici Hrvatskoj, te pristupi demontaži postojećih i montaži novih razdjelnih vodomjerila s nepovratnim ventilom sukladno radnim uvjetima kao kod nas u ulazima Terzićeve 1, 5 i 7;
    7. ukoliko se ne ispoštuje naše traženje, preko upravitelja ili druge odvjetničke kuće ćemo zatražiti zaštitu svojih prava.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice, fax: 01/37-72-555;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:03)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 13. veljače 2008. godine u 18:00 sati
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r gosp. Vladimir Goatti
    fax: 01/633-16-03

    DAL-KONING d.o.o. Split
    n/r direktora gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75
    PREDMET: Zapisnik s radnog sastanka održanog 11. veljače 2008. godine
    - primjedbe na Zapisnik

    Poštovani,
    Mi, predstavnici suvlasnika, prisustvovali smo radnom sastanku koji je održan u ponedjeljak, 11. veljače o.g., u 12 sati u prostorijama tvrtke DAL-KONING d.o.o. Split u Splitu.
    Dogovoreno je da će Zapisnik izraditi gosp. Krstičević, direktor Dal-Koninga d.o.o. Split.
    Također je dogovoreno da će prijedlog Zapisnika gosp. Krstičević dostaviti još isti dan upravitelju, tvrtci TEHNOPLAST d.o.o. Split, koja će ga potom proslijediti svim predstavnicima.
    Kako do danas, srijeda, u 13:30 sati nismo od direktora upravitelja dobili nikakvu obavijest o Zapisniku, predstavnik Terzićeve 7 se osobno zaputio u prostorije upravitelja. Tamo ga je direktor gosp. Pulić izvijestio da je prijedlog Zapisnika došao još u ponedjeljak, te da je krajnji rok za očitovanje na izmjene Zapisnika bio do srijede u 12 sati.
    Kako je najavljeni rok istekao, to je gosp. Krstičević, sasvim opravdano, poslao novu obavijest faksom kojom obavještava sve sudionike sastanka o tome da se, cit: «… odredbe Zapisnika od 11. veljače 2008. godine smatraju valjanim i obvezujućim za sve nazočne i zainteresirane.»
    Pošto je evidentno gosp. Pulić, direktor tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split, propustio izvijestiti predstavnike suvlasnike nazočne sastanku o prijedlogu Zapisnika, to molimo sve nazočne da se Zaključci još jednom razmotre u svjetlu spoznaje kojih imamo mi predstavnici suvlasnika nakon održanog zajedničkog radnog sastanka.
    O tim spoznajama pišemo u novom dopisu koji je također danas upućen svima uključenim u ovu problematiku na znanje.
    Prijedlog direktora tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split gosp. Krstičevića o toku komunikacije prihvaćamo uz malu napomenu ako ju je moguće prihvatiti:
    Da se i pored sve komunikacije s predstavnicima suvlasnika preko upravitelja, tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split, sva problematika dostavlja i na e-mail adresu: nenad.uvodic@ekz.hr, te fax broj: 021/50-33-04.
    Na ovaj prijedlog – napomenu – nas je upravo ponukao i današnji događaj, pa da se ne ponovi.
    Hvala svim sudionicima na razumijevanju.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice, fax: 01/37-72-555;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:06)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 13. veljače 2008. godine u 18:00 sati
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r gosp. Vladimir Goatti
    fax: 01/633-16-03

    DAL-KONING d.o.o. Split
    n/r direktora gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75
    PREDMET: Zapisnik s radnog sastanka održanog 11. veljače 2008. godine
    - primjedbe na Zapisnik

    Poštovani,
    Mi, predstavnici suvlasnika, prisustvovali smo radnom sastanku koji je održan u ponedjeljak, 11. veljače o.g., u 12 sati u prostorijama tvrtke DAL-KONING d.o.o. Split u Splitu.
    Dogovoreno je da će Zapisnik izraditi gosp. Krstičević, direktor Dal-Koninga d.o.o. Split.
    Također je dogovoreno da će prijedlog Zapisnika gosp. Krstičević dostaviti još isti dan upravitelju, tvrtci TEHNOPLAST d.o.o. Split, koja će ga potom proslijediti svim predstavnicima.
    Kako do danas, srijeda, u 13:30 sati nismo od direktora upravitelja dobili nikakvu obavijest o Zapisniku, predstavnik Terzićeve 7 se osobno zaputio u prostorije upravitelja. Tamo ga je direktor gosp. Pulić izvijestio da je prijedlog Zapisnika došao još u ponedjeljak, te da je krajnji rok za očitovanje na izmjene Zapisnika bio do srijede u 12 sati.
    Kako je najavljeni rok istekao, to je gosp. Krstičević, sasvim opravdano, poslao novu obavijest faksom kojom obavještava sve sudionike sastanka o tome da se, cit: «… odredbe Zapisnika od 11. veljače 2008. godine smatraju valjanim i obvezujućim za sve nazočne i zainteresirane.»
    Pošto je evidentno gosp. Pulić, direktor tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split, propustio izvijestiti predstavnike suvlasnike nazočne sastanku o prijedlogu Zapisnika, to molimo sve nazočne da se Zaključci još jednom razmotre u svjetlu spoznaje kojih imamo mi predstavnici suvlasnika nakon održanog zajedničkog radnog sastanka.
    O tim spoznajama pišemo u novom dopisu koji je također danas upućen svima uključenim u ovu problematiku na znanje.
    Prijedlog direktora tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split gosp. Krstičevića o toku komunikacije prihvaćamo uz malu napomenu ako ju je moguće prihvatiti:
    Da se i pored sve komunikacije s predstavnicima suvlasnika preko upravitelja, tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split, sva problematika dostavlja i na e-mail adresu: nenad.uvodic@ekz.hr, te fax broj: 021/50-33-04.
    Na ovaj prijedlog – napomenu – nas je upravo ponukao i današnji događaj, pa da se ne ponovi.
    Hvala svim sudionicima na razumijevanju.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice, fax: 01/37-72-555;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:07)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 14. veljače 2008. godine
    Poštovani suvlasnici Terzićeve 7,
    u privitku se nalazi, do sada, najopsežnija dokumentacija.
    Jučer, odnosno 13. veljače o.g., je Vaš predstavnik suvlasnika potpisao Ugovor o opskrbi pitkom vodom i odvodnji. Time smo regulirali međusobne odnose s komunalnim poduzećem. Da znate, predmetni Ugovor su do sada još potpisali predstavnici suvlasnika Terzićeve 1 i Terzićeve 5 (ukupno 98 korisnika od njih 415). Ugovor je u privitku.
    U ponedjeljak, 11. veljače o.g., održan je radni sastanak u prostorijama izvođača radova, tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split. Informacije radi, do samog početka radnog sastanka kolegica Vidović i ja nismo znali da li će nam biti dozvoljena nazočnost. Ali, zato je direktoru upravitelja, TEHNOPLAST-u d.o.o. Split, uvijek dozvoljena.
    U privitku se nalaze prijedlog Zapisnika s navedenog radnog sastanka te dopis kojim direktor gosp. Krstičević informira sve sudionike da do srijede u 12 sati nije bilo primjedbi na isti te da je Zapisnik postao važeći.
    Mi nazočni sastanku predstavnici suvlasnika, gđa. Vidović i ja, ponovno nismo na vrijeme dobili prijedlog Zapisnika.
    Za dostavu Zapisnika je bio zadužen (pogodi tko) TEHNOPLAST d.o.o. Split, odnosno direktor Pulić. Propusti nas je na vrijeme izvijestiti i dostaviti nam prijedlog Zapisnika (pogodi zašto).
    Kako bi smanjili nastalu štetu, odmah sinoć (srijeda u 18 sati) smo uputili nove dopise prema Dal-Koningu d.o.o. Split, APN-u te Tehnoplastu d.o.o. Split.
    Također, uputili smo sve ove informacije i Državnom tajniku u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zaduženom za stanogradnju.
    Svu korespodenciju imate u prilogu.
    Što se tiče (ne)ispravnih vodomjera, da sažmem, tražimo, ponovno, da nam neuvjetne razdjelne vodomjere modela H-1 zamjene s razdjelnim vodomjerima V-3 koje, pored ostalog, i samo komunalno poduzeće ugrađuje u objekte koje Dal-Koning d.o.o. gradi odnosno vodi investiciju.
    Nakon radnog sastanka nam je direktor Dal-Koning d.o.o. Split, gosp. Krstičević, osobno uručio dokumentaciju koju je napravio Državni zavod za mjeriteljstvo iz kojeg se jasno da iščitati sve one činjenice koje iznosimo u dopisu od 13. veljače 2008. godine (prije radnog sastanka nam dokumentacija iz Državnog zavoda nije bila dostupna).
    Kao što vidite, «borba» se nastavlja. Ishod ne bi trebao, naglašavam trebao, biti upitan.
    Ali, kada druga strana kaže, cit: tuži me, što mi možeš, onda treba pristupiti kirurški oprezno kako bi im s razlogom naplatili sustegu. Jedino se toga «boje».
    S poštovanjem,
    M. P. Predstavnik suvlasnika
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić

    avatar

    22.03.2008. (19:08)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 17. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r direktor gosp. Vladimir Goatti
    fax: 01/633-16-03

    DAL-KONING d.o.o. Split
    n/r direktor gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    TEHNOPLAST
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-75

    PREDMET: Neispravnost razdjelnih vodomjerila
    - 7. put prijava istih nedostataka

    Poštovani,
    stvarno više ne znamo kako da Vam objasnimo što osjećamo. Još 40 dana do isteka garancije na razdjelna vodomjerila, a 7 put prijavljujemo neispravnost.
    Zaprimili smo dopise od Dal-Koninga d.o.o. Split kojim nam prosljeđuje dopise od zastupnika ZENNER MJERILA. Svi ti dopisi su u privitku ovog dopisa.
    Nakon naših opsežnih ranijih objašnjenja, Izvođač radova (s kooperantima) i dalje nastavlja na svoj način.
    Sada ćemo ponovno citirati Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu iz Narodnih novina, br. 91/1997., i to glavu IV. članke 16. i 17. kao što smo to uradili i u dopisu od 13. veljače 2008. godine:
    «IV. NATPISI I OZNAKE
    Članak 16.
    Natpisi i oznake na vodomjeru moraju biti ispisani na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom.
    Članak 17.
    Vodomjeri moraju imati ove natpise i oznake jasno vidljive, čitljive i neizbrisive u normalnim uvjetima rada:
    1. ime i naslov ili znak proizvođača
    2. tvornički broj i godinu proizvodnje
    3. mjeriteljski razred i nazivni protok izražen u mł/h
    4. jednu ili dvije strelice koje označavaju smjer strujanja vode
    5. službenu oznaku vodomjera iz tipnog odobrenja
    6. najveći radni tlak izražen u bar, ukoliko je on veći od 10 bar
    7. slovo "V" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u uspravnom položaju (os priključnih cijevi je uspravna) ili slovo "H" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u vodoravnom položaju (os priključnih cijevi je vodoravna).
    Natpisi i oznake iz stavka 1. ovog članka mogu biti na posebnoj natpisnoj pločici ili razvrstani u nekoliko grupa i dani na kućištu vodomjera, pločici brojčanika ili posebnoj natpisnoj pločici.»

    Iz prethodnog je vidljivo da se na svim vodomjerilima mora nalaziti slovo H ili V, a ne samo slova A, B ili C koji su samo oznaka mjeriteljskog razreda i točnosti mjerenja.
    I ta slova (H ili V, i A ili B ili C) moraju biti, cit:
    «… na posebnoj natpisnoj pločici, …, i dani na kućištu vodomjerila, …».
    Ukoliko zastupnik vodomjerila ustrajava na svom «čarobnom» objašnjenju, tada slijede pitanja:
    Zašto su ugrađena razdjelna vodomjerila koja odstupaju od Tipnog odobrenja iz 2000. godine jer svojim oznakama nisu u skladu s Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu iz Narodnih novina, br. 91/1997.
    Zašto se na mjerilu, po zastupniku, nalazi slovo N koje po Pravilniku mora biti na hrvatskom jeziku? Čemu tumačenje od strane zastupnika oznake N(H) koja uopće ne postoji na vodomjerilu? Što znači slovo N na hrvatskoj jeziku po Pravilniku? Koju sada priču moramo progutati?
    Gdje se na razdjelnom vodomjerilu nalazi oznaka H ili V u skladu s člankom 17. stavkom 1. točkom 7. prije spomenutog Pravilnika?

    Molimo da se Nadzorna služba Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama očituje o ovoj problematici.
    Molimo da se očituje osoba koja je bila zadužena za nadzor nad postavom hidroinstalacija ili Glavni nadzorni inženjer tvrtke INTERKONZALTING d.o.o. Zagreb.
    Molimo APN da nam u Splitu žurno omogući sastanak s odgovornima iz Nadzorne službe (s osobama koje su fizički provodile nadzor bilo hidroinstalacija bilo glavni nadzorni inženjer). Prisutnost odgovornih osoba iz APN (možda gđa. M. Jeras, dipl. ing. građ.) je poželjna. Nije isključen ni dolazak ove trojice predstavnika u Zagreb.
    I dalje ustrajavamo na svim Zaključcima i zahtjevima iz dopisa od 04. i 13. veljače 2008.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Kabinet ministrice, fax: 01/37-72-555;
    2) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:10)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    From: Sinisa Jonjic [sinisa.jonjic@st.htnet.hr]
    Sent: 19. veljača 2008 1:48
    To: tavidovic@inet.hr; Nenad Uvodic
    Cc: miran.buljan@hotmail.com
    Subject: NEODGODIVI RADOVI U GARAZI

    Poštovani,
    zbog neodgodivih radova u garaži, saniranje podloge, mole se predstavnici da na oglasnim pločama objave, da svi korisnici garažnog prostora na G1 etaži (ulaz od strane "Jokera" i "puža - rampe) poštuju raspored planiranih radova, te da svoja vozila premjeste u G2 etažu na privremeno zamjenskim parkirnim mjestima koja će biti objavljena na oglasnim pločama. Nakon 22,oo sati u četvrtak 21.2.2008.g. ide čišćenje garaže kako bi ss ujutro mogla namazati "smola" koja će vezati novu podlogu za beton.
    Lijep pozdrav, Siniša.

    avatar

    22.03.2008. (19:11)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    From: Sinisa Jonjic [sinisa.jonjic@st.htnet.hr]
    Sent: 19. veljača 2008 1:48
    To: tavidovic@inet.hr; Nenad Uvodic
    Cc: miran.buljan@hotmail.com
    Subject: NEODGODIVI RADOVI U GARAZI

    Poštovani,
    zbog neodgodivih radova u garaži, saniranje podloge, mole se predstavnici da na oglasnim pločama objave, da svi korisnici garažnog prostora na G1 etaži (ulaz od strane "Jokera" i "puža - rampe) poštuju raspored planiranih radova, te da svoja vozila premjeste u G2 etažu na privremeno zamjenskim parkirnim mjestima koja će biti objavljena na oglasnim pločama. Nakon 22,oo sati u četvrtak 21.2.2008.g. ide čišćenje garaže kako bi ss ujutro mogla namazati "smola" koja će vezati novu podlogu za beton.
    Lijep pozdrav, Siniša.

    avatar

    22.03.2008. (19:12)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 20. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r direktor gosp. Grga Ivezić
    fax: 01/633-16-03

    PREDMET: Stambeno-poslovni objekt BRODARICA u Splitu
    - (ne)ispravnost razdjelnih vodomjerila
    - 2. put zahtjev za sastankom
    veza na dopis od 17. veljače 2008. godine

    Poštovani,
    više puta do sada smo Vas informirali o problematici (ne)ispravnih vodomjerila na stambeno-poslovnom objektu Brodarice. Nas troje predstavnika predstavljamo cca. 98 korisnika s (ne)ispravnim razdjelnim vodomjerilima.
    Na našu žalost, dosadašnji dopisi, sastanci i dogovori nam samo daju za pravo da i dalje ustrajemo u našim nastojanjima.
    Međutim, nismo se nadali da od Vas, Agencije koja nam prodaje stanove, dobijemo 1 (jedan) dopis mjesečno. A i ta ukupno 2 (dva) dopisa kojima ste nam do sada odgovorili ne bude nikakav osjećaj zadovoljstva da netko (država) stoji iza nas.
    Dapače, situacija se tolikom brzinom mijenja po pitanju (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila da osjećamo ogromnu potrebu da organiziramo zajednički sastanak u Splitu, a ako baš inzistirate onda u Zagrebu. Sastanak smo tražili i u dopisu od 17. veljače o.g.
    Želimo da shvatite da nam sada dolazak u Zagreb predstavlja ne mali financijski izdatak ali smo spremni i na taj čin (u tijeku su, kao što znate, solemnizacije ugovora i s bankom i s APN-om – ukupno cca. 4.000 kn po svakom suvlasniku).
    Zato Vas još jednom molimo da žurno odredite termin i mjesto sastanka. Isto tako molimo da sastanku prisustvuje osoba koja je bila zadužena za nadzor nad postavom hidroinstalacija i(li) Glavni nadzorni inženjer nad izgradnjom Stambeno-poslovnog objekta Brodarica iz tvrtke Interkonzalting d.o.o. Zagreb.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    2) Opunomoćenik APN-a nadzorna služba Interkonzalting d.o.o. Zagreb, predstavnik gđa. D. Čaljkušić;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:14)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 21. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    APN Zagreb
    Tehnički odjel
    n/r direktor gosp. Grga Ivezić
    fax: 01/633-16-03

    Dal-Koning d.o.o. Split
    n/r direktor gosp. Željko Krstičević
    fax: 47-35-39

    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila
    veza na dopise od 10. srpnja, 29. listopada, 31. kolovoza 2007., te
    14. siječnja, 24. siječnja, 04. veljače, 13. veljače i 17. veljače 2008. godine

    Poštovani,
    primili smo fax-om odgovor Izvođača radova i njegovih kooperanata od 20. veljače 2008. koji se odnose na predmetnu problematiku (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila. Njihovi odgovori se nalaze u privitku ovog dopisa.
    Citirajući Pravilnik o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu iz Narodnih novina, br. 91/1997., Kooperant (tvrtka TI SAN d.o.o. Sv. Nedjelja) odnosno Izvođač radova (tvrtka Dal-Koning d.o.o. Split), u svom obrazloženju namjerno propuštaju prenijeti točku 7. stavka 1. članka 17. ovog Pravilnika.
    Ovdje ćemo prenijeti kompletan članak iz Pravilnika.
    «Članak 17.
    Vodomjeri moraju imati ove natpise i oznake jasno vidljive, čitljive i neizbrisive u normalnim uvjetima rada:
    1. ime i naslov ili znak proizvođača
    2. tvornički broj i godinu proizvodnje
    3. mjeriteljski razred i nazivni protok izražen u mł/h
    4. jednu ili dvije strelice koje označavaju smjer strujanja vode
    5. službenu oznaku vodomjera iz tipnog odobrenja
    6. najveći radni tlak izražen u bar, ukoliko je on veći od 10 bar
    7. slovo "V" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u uspravnom položaju (os priključnih cijevi je uspravna) ili slovo "H" kad je vodomjer namijenjen za rad samo u vodoravnom položaju (os priključnih cijevi je vodoravna).
    Natpisi i oznake iz stavka 1. ovog članka mogu biti na posebnoj natpisnoj pločici ili razvrstani u nekoliko grupa i dani na kućištu vodomjera, pločici brojčanika ili posebnoj natpisnoj pločici.»

    Kooperant odnosno Izvođač radova navedenu odredbu ima i u TIPNOM ODOBRENJU koje je napravio Državni zavod za mjeriteljstvo od 29. lipnja 2000. godine, i to u glavi 4., pod posljednjom točkom.
    Zbog toga smatramo da Kooperant odnosno Izvođač radova NAMJERNO u svojim dopisima koriste samo odredbe prije spomenutog Pravilnika koje njima odgovaraju. Nadalje, TENDECIOZNO, s namjerom uskrate prava suvlasnika na ispravnu suvlasničku hidroinstalaciju, i dalje uskraćuju pravo na ugradnju novih i ispravnih razdjelnih vodomjerila jer ova definitivno očitanjima nisu ispravna.

    Pošto smo se do sada uvjerili da od Izvođača radova nema razumijevanja da odmah pristupi zamjeni neispravnih te dobavi i ugradi ispravna (u skladu sa zakonodavstvom RH) svih cca. 98 razdjelnih vodomjerila, uputili smo Državnom zavodu za mjeriteljstvo zahtjev za Izvanrednim ispitivanjem mjerila i izdavanje ispitnog izvješća (članak 31. stavak 1. Zakona o mjeriteljstvu).
    Zahtjev je podnesen u utorak, 19. veljače 2008. godine, te očekujemo u narednim danima odgovor.
    Uvjereni smo da će upravo ova institucija dati svoj nalaz koji će biti obvezujući za sve sudionike. Zašto? Pa zato jer su oni i izdali Tipno odobrenje koje Kooperant odnosno Izvođač radova onako „čudesno“ tumače. A posebno će biti obvezujući ukoliko s ovom problematikom ipak završimo na sudu jer njihov nalaz ima status ovlaštenog sudskog vještva.

    Do tada možemo samo reći i ovako zatražiti od svih sudionika da procjenu štetu svom ugledu i imenu koje im navedeni nalaz može napraviti.
    Sama spoznaja nama da navedena (ne)ispravna mjerila na Brodarica svojim karakteristikama nisu spojiva s Tipnim odobrenjem je jamac da će Izvođač radova ipak promijeniti razdjelna vodomjerila s adekvatnim. Samo je pitanje vremena: ili odmah ili za mjesec-dva dana.
    Odnosno, možda to i neće napraviti ovaj Izvođač radova odnosno tvrtka Dal-Koning d.o.o. Split, već neka druga obzirom da ovaj Izvođač radova uporno izbjegava svoju odgovornost da ugrađena (ne)ispravna vodomjerila, ponovno naglašavamo, nemaju one karakteristike o kojima se u Tipnom odobrenju govori.
    I sam kooperant (tvrtka TI SAN d.o.o. Sv. Nedjelja) preko Izvođača radova (tvrtke Dal-Koning d.o.o. Split) je svjestan navedenih nedostataka jer namjerno preskače odredbu koja se nalazi i u Pravilniku i u Tipskom odobrenju o kojoj smo ranije pisali.
    Mi se još samo možemo nadati da će, kao krajnji rezultat svega ovog u skladu sa Zakonom, Kooperantu odnosno Izvođaču radova biti oduzeta Licenca odnosno Tipno odobrenje zbog namjerno načinjenih propusta.

    Nadalje, dopisom od 20. veljače o.g. direktor Izvođač radova gosp. Krstičević traži postupanje po zaključcima Zapisnika. Kojeg Zapisnika?
    Možda onog kojeg smo naknadno osporili jer nam je Tipno odobrenje predano od strane gosp. Krstičevića pred samo, bukvalno samo, napuštanje prostorija Dal-Koninga i ulazak u lift.

    avatar

    22.03.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Ono isto Tipno odobrenje kojeg Izvođač radova posjeduje najmanje godinu dana i koje je nespojivo s ugrađenim (ne)ispravnim razdjelnim vodomjerilima.
    Isto tako, i sam upravitelj, tvrtka Tehnoplast d.o.o. Split, je svojim dopisom od 14. veljače o.g. u potpunosti podržao naše traženje. Mi to tumačimo da nevažeće Zaključke iz Zapisnika osobno zainteresirani sudionici, još jednom, ne prihvaćaju pa samim tim nema onoga koji će udovoljiti Vašem neopravdanom traženju.

    Zbog toga još jednom tražimo da svi sudionici profesionalno odrade svoj posao. To znači da pročitaju Zakone, Pravilnike koje ova problematika dotica te da promjene svoj odnos prema nama suvlasnicima na Brodarici. Jer, kako sve ovo ide dalje to će Vas više «boljeti» (mislimo isključivo u financijskom pogledu). Molim da ovo ne shvatite kao prijetnju, ali nakon medijskih natpisa o dugu suvlasnika Brodarice od 300.000 kn za neplaćenu vode uvjereni smo da ni novi medijski naslovi neće, ovaj put, za Kooperanta i Izvođača radova biti ništa povoljniji. A problem kotlovnice na vrhu Terzićeve 1 samo dodatno «nadolijeva ulje na vatru».
    ZAKLJUČCI – ZAHTJEVI
    I nadalje u svemu ostajemo pri ranijim dopisima, a posebno onima od 04. veljače i 13. veljače te 17. veljače o.g.
    Ni u čemu ne odstupamo od ranijih traženja.

    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Tatjana Vidović, predstavnik 20 suvlasnika Terzićeva 1
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Milivoj Pupić – Vurilj, predstavnik 53 suvlasnika Terzićeva 5
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    2) Opunomoćenik APN-a nadzorna služba Interkonzalting d.o.o. Zagreb, predstavnik gđa. Dobrila Čaljkušić;
    3) TEHNOPLAST d.o.o. Split, direktor gosp. Mario Pulić;
    4) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:16)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 22. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    DRŽAVNI ZAVOD ZA MJERITELJSTVO
    gđa. Gordana Vodopivec
    fax: 01/610-93-24

    PREDMET: Stambeno-poslovni objekt BRODARICA – SPLIT
    - dostava dokumentacije

    Poštovana gđa. Vodopivec,
    iščitavajući Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu iz Narodnih novina, br. 91/1997., a posebno članak 11. stavak 4. utvrdili smo, po nama, još jednu anomaliju naših (ne)ispravnih razdjelnih vodomjerila.
    Člankom 11., stavkom 5. je definirano cit: „... kretanje kazaljke mora biti u smjeru kretanja satne kazaljke.“.
    Ovo je također propisano i Tipnim odobrenjem u točci 2.1. i to pri vrhu na str. 2/6.

    Međutim, osobnim uvidom na licu mjesta, utvrdili smo da se kotačić okreće upravo suprotno propisanom Pravilniku i propisanom Tipskom odobrenju.
    Znači, obratno od smjera kretanja satne kazaljke.
    Sada nam je samo problem kako Vam to dostaviti, jer na fotografiji se to ne vidi.
    Ali, pokušati ćemo snimiti kamerom i taj zapis Vam e-mail-om proslijediti što je moguće prije.

    Obzirom na sve do sada navedeno kroz ovaj i ranije dopise, postavljamo upit da li je potrebno da odgovorna osoba iz Mjeriteljske inspekcije izvrši uviđaj, te napravi Zapisnik koji će potvrditi naše navode.

    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) Predstavnici suvlasnika Terzićeve 1 i Terzićeve 5, gđa. T. Vidović i M. Pupić-Vurilj.

    avatar

    22.03.2008. (19:17)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 22. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split
    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    TEHNOPLAST d.o.o. Split
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-74

    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila
    veza na dopis od 21. veljače 2008. br. 116/2008. od DAL-KON ING-a d.o.o. Split

    Poštovani,
    uputili ste nam fax-om dopis Izvođača radova, tvrtke DAL-KON ING d.o.o. Split, u svezi dogovaranja novog termina i mjesta zajedničkog sastanka.
    Prihvaćamo zahtjev Izvođača radova za novim sastankom.
    Predlažemo da termin sastanka bude srijeda, 27. veljače o.g., u 14:00 sati. Nismo u mogućnosti ranije od ovog dogovoriti termin sastanka jer, kao što smo to i ranije radili, želimo nas troje predstavnika zajedno prisustvovati i sudjelovati u raspetljavanju (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila na Brodarici odnosno u našim ulazima Terzićeve 1, 5 i 7.
    Također predlažemo da mjesto zajedničkog sastanka budu prostorije upravitelja, tvrtke TEHNOPLAST d.o.o. Split. No, na samom mjestu održavanja ne inzistiramo. Mogu i neke druge prostorije, pa i one Izvođača radova.
    Molimo da nam putem fax potvrdite mjesto i termin održavanja zajedničkog sastanka.
    Mišljenja smo da bi bilo uputno da sastanku prisustvuju i sve osobe odnosno predstavnici koji su prisustvovali sastanku od 11. veljače o.g. u prostorijama Izvođača radova.
    Tu posebno naglašavamo da je potrebno pravovremeno obavijestiti i provjeriti tko će se u ime APN odazvati. Ukoliko bi to bila osoba iz stručnog nadzora na Brodarici, tvrtke INTERKONZALTING d.o.o. Zagreb, tada bi bilo uputno dobiti ime osobe kako bi se s njom na vrijeme dogovorio termin da sastanku prisustvuje od samog početka (a ne kao prošli put).
    Želimo da razmotrite našu sugestiju da ovaj put samom sastanku prisustvuje i odgovorna osoba iz tvrtke TI SAN d.o.o. Sv. Nedjelja, te da to, ukoliko ste suglasni, prenesete Izvođaču radova.
    Također, predlažemo da razmotrite da samom sastanku prisustvuje i stručna osoba iz komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split (možda gosp. Peronja i(li) gosp. Domić).
    Organizaciju i pozivanje sudionika prepuštamo Vama.

    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    2) Opunomoćenik APN-a nadzorna služba Interkonzalting d.o.o. Zagreb, predstavnik gđa. Dobrila Čaljkušić;
    3) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:19)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 24. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split
    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    TEHNOPLAST d.o.o. Split
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-74

    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila
    veza na dopis od 22. veljače 2008. br. 119/2008. od DAL-KON ING-a d.o.o. Split

    Poštovani,
    uputili ste nam 22. veljače o. g. fax-om dopis Izvođača radova od istog dana, tvrtke DAL-KON ING d.o.o. Split, u svezi (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila.
    Obzirom da je Izvođač radova dopisom od 21. veljače o.g. zatražio održavanje zajedničkog radnog sastanka u svezi (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila, te da je predložen termin za srijedu, 27. veljače u 14:00 sati, molimo Vaše očitovanje da li je termin takvog sastanka prihvaćen od strane svih sudionika pa tako i Izvođača radova.

    Također, u dokumentaciji koju Izvođač radova prilaže svom dopisu od 22. veljače o.g. navodi se da se nama, cit: «… odriče pravo da se isti predstavljaju i njihovim predstavnicima». Ovdje se valjda misli na, eventualno, naše predstavljanje drugih ulaza na Stambeno-poslovnom objektu Brodarica. Molimo da nas izvijestite, ukoliko ste u mogućnosti, kada i gdje su se gđa. Vidović i gosp. Pupić-Vurilj i Uvodić predstavljali na taj način. U svakom dopisu kojeg je navedena trojka uputila uvijek je navedeno da smo predstavnici Terzićeve 1, 5 i 7. što predstavlja cca. 98 korisnika. Nikako svih 415 na Brodarici. Upravo Vi ste svojim učestovanjem predstavljali preostalih 10 predstavnika (preostalih cca. 317 korisnika) od kojih imate i podršku i u pisanom obliku. Barem smo mi (nas troje predstavnika) to tako shvaćali.

    Dopis od 22. veljače o.g. Izvođača radova i njegov «novi» stav odnosno «novi» stav kooperanata nam sada više uopće nije razumljiv u dijelu koji se odnosi na (ne)ispravnost razdjelnih vodomjerila jer o tome nije nikada raspravljano i nama (uključivo i Vas kao upravitelja) predloženo na ovaj način (cit.: «… dostavljamo prvu količinu od 50 kom. novih vodobrojila. … Radi skraćivanja postupka rješavanja nastalog problema stara brojila nećemo ispitivati i vraćati natrag. Molimo Vas da kod zamjene brojila svaki stanar ispuni reklamacijski list. S ispunjenim listom molimo vratiti reklamirano brojilo u TI-SAN d.o.o.»). Upravo zato molimo Vaše očitovanje o (ne)prihvaćanju termina sastanka za srijedu, kao što smo to i uvodno napisali i zatražili od Vas.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    2) APN Zagreb;
    3) Opunomoćenik APN-a nadzorna služba Interkonzalting d.o.o. Zagreb, predstavnik gđa. Dobrila Čaljkušić;
    4) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:20)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 25. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split

    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    DRŽAVNI ZAVOD ZA MJERITELJSTVO
    gosp. Boris Mikić

    PREDMET: Stambeno-poslovni objekt BRODARICA – SPLIT
    - dostava dokumentacije

    Poštovani gosp. Mikić,
    u skladu s telefonskim razgovorom, dostavljam Vam video zapis koji traje cca. 49 sec. Ima 7 MB, i mislim da za njegovu reprodukciju nećete imati problema (ukoliko ga ne vidite, možete instalirati freeware instalaciju QuickTime-a).
    Iščitavajući Pravilnika o mjeriteljskim zahtjevima za vodomjere za hladnu vodu iz Narodnih novina, br. 91/1997., a posebno članak 11. stavak 4. utvrdili smo, po nama, još jednu anomaliju naših (ne)ispravnih razdjelnih vodomjerila.
    Člankom 11., stavkom 5. je definirano cit: „... kretanje kazaljke mora biti u smjeru kretanja satne kazaljke.“.
    Ovo je također propisano i Tipnim odobrenjem u točci 2.1. i to pri vrhu na str. 2/6.

    Međutim, osobnim uvidom na licu mjesta, utvrdili smo da se kotačić okreće upravo suprotno propisanom Pravilniku i propisanom Tipskom odobrenju.
    Znači, obratno od smjera kretanja satne kazaljke.

    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) DZM, Gordana Vodopivec;
    2) DZM, Mario Vodopivec;
    3) Predstavnici suvlasnika Terzićeve 1 i Terzićeve 5, gđa. T. Vidović i M. Pupić-Vurilj.

    avatar

    22.03.2008. (19:22)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 25. veljače 2008. godine
    BRODARICA
    Terzićeva 1, Terzićeva 5 i Terzićeva 7
    21 000 Split
    Kontakt osoba: Nenad UVODIĆ
    predstavnik suvlasnika Terzićeve 7
    Mob: 091 204 89 73
    e-mail: nenad.uvodic@ekz.hr
    fax: 021/50-33-04

    TEHNOPLAST d.o.o. Split
    n/r direktor gosp. Mario Pulić
    fax: 48-30-74

    PREDMET: Ispravljanje nedostataka u garantnom roku
    - prijava (ne)ispravnosti razdjelnih vodomjerila
    veza na telefonski razgovor od 25. veljače o.g. u 12:30 sati

    Poštovani,
    obzirom na telefonski razgovor kojim ste nas izvijestili o korjenitim promjenama u stavu Izvođača radova, tvrtke DAL-KON ING d.o.o. Split, i njegovih kooperanata, molimo slijedeće:
    1. Da nam odmah, žurno, dostavite Zapisnik sa sastanka koji održan danas, 25. veljače o.g. u prostorijama DAl-KON ING-a d.o.o. Split kojem je prisustvovao i Vaš djelatnik gosp. Ivan Pulić. Molimo da nam predmetni Zapisnik uputite na fax: 50-33-04;
    2. Obvezujemo se, po primitku, žurno na isti odgovoriti. Posebno naglašavamo činjenicu da je, po Vašim riječima, Izvođač radova spreman, nekom dinamikom, zamijeniti sva postojeća razdjelna vodomjerila ispravnima odnosno adekvatnima onim radnim uvjetima za našu instalaciju, što nas u svjetlu svih činjenica koje posjedujemo jako veseli;
    3. Da osigurate da se obveza o zamjeni svih postojećih neispravnih razdjelnih vodomjerila izvrši u nekoj razumnoj dinamici, recimo 45 do 60 dana;
    4. Da nam odmah, čim se steknu uvjeti za to, dozvolite da izvršimo uvid u zamjensko mjerilo i Tipno odobrenje za isto;
    5. Da dogovorite vrijeme trajanja garancije. Tu posebno mislimo na činjenicu da je Izvođač radova sam pristao zamijeniti postojeća neispravna razdjelna vodomjerila drugima. Samim tim bi i razdoblje garancije, mišljenja smo, trebalo biti produljeno;
    6. Da predložite način i dinamiku radova kod zamjene mjerila. Mišljenja smo da bi nova mjerila trebalo ugrađivati po ulazima upravo u svrhu što točnijeg praćenja i evidentiranja potrošnje;
    7. Da kod prijedloga zamjene vodite računa da bi istovremenom zamjenom svih vodomjerila u pojedinom ulazu postigli svrhovitost što prije mogućeg prijelaza na obračun po očitanju vodobrojila umjesto sadašnjeg (kako kod koga) obračuna po članu domaćinstva kod komunalnog poduzeća koje isporučuje pitku vodu;
    8. Da predložite da se izmjena po ulazima obavlja po nekom redu. Predlažemo da to bude ili na „brušket“ ili na način koji je ViK imao kod ugradnje glavnih mjerila po ulazima ili neki drugi jasan i unaprijed dogovoren način.
    Očekujemo Vaše očitovanje.
    S poštovanjem,
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić, predstavnik 25 suvlasnika Terzićeva 7
    Na znanje:
    1) MZOPUG, Državni tajnik, gosp. Aleksander Russo, dipl. ing. građ., fax: 01/37-82-155;
    2) APN Zagreb;
    3) Opunomoćenik APN-a nadzorna služba Interkonzalting d.o.o. Zagreb, predstavnik gđa. Dobrila Čaljkušić;
    4) Oglasna ploča ulaza Terzićeve 1, Terzićeve 5 i Terzićeve 7.

    avatar

    22.03.2008. (19:23)    -   -   -   -  

  • Terzićeva 7 - Uvodić

    Split, 26. veljače 2008. godine
    Poštovani suvlasnici Terzićeve 7,
    u privitku se nalazi pismo prihvata ponude – prijedloga za zamjenom svih razdjelnih vodomjerila u našem ulazu Terzićeve 7 i fotografije novog razdjelnog vodomjerila. Kako je do toga došlo?
    Upornim insistiranjem troje predstavnika (T1, T5 i T7) prema svima nadležnima u cijelom postupku, a posebno prema Državnom zavodu za mjeriteljstvo, je doveo do ponude – prijedloga od strane Izvođača radova za zamjenom svih postojećih razdjelnih vodomjerila novima i to onima za koji postoji Tipno odobrenje da su predviđeni i za ugradnju i za mjerenje u vertikalnom položaju.
    Zašto prema Državnom zavodu za mjeriteljstvo? Zato, jer su oni plombirali postojeće neispravne razdjelne vodomjere i samim time im dali legitimitet koji ih povezuje s Tipnim odobrenjem kao što je i odredbama Zakona o mjeriteljstvu i propisano. Nakon što su to odgovorni u DZM spoznali (slali smo im i dopise i fotografije i video zapise) i prepoznali svoju moguću odgovornost, odjednom Izvođač radova odnosno njegovo kooperant korjenito mijenja svoj dotadašnji stav i nudi – predlaže zamjenu svih postojećih s novim razdjelnim vodomjerilima.
    Što se desilo i što je konkretno dovelo do korjenite izmjene stava ne bih želio pisano nagađati. Prepuštam svakom da donese svoj sud o tome.
    Mi, (troje predstavnika) smo sagledali sve mogućnosti i zaključili da svaki za svoj ulaz postupi kako sam prethodno napisao.
    Od Izvođača radova smo informirani da će biti potrebno da predstavnik suvlasnika pristupi potpisivanju nekakve Izjave da je ulaz Terzićeve 7 suglasan da se svima zamjene postojeća s novim razdjelnim vodomjerilima.
    Pošto smo ranije svi odlučili da se borimo da se evidentno neispravna razdjelna vodomjerila zamjene, ukoliko smatrate da je potrebno tu odluku promijeniti u nešto drugo molim da se meni javite. Ukoliko 1/3 suvlasnika se tako izjasni, moja je obveza da u najkraćem roku sazovem sastanak svih suvlasnika i ponovno raspravimo ovu problematiku.

    Kroz Slobodnu Dalmaciju ste mogli čitati neke druga razmišljanja o razdjelnim vodomjerilima na Brodarici. Mi, nas troje, ne dijelimo razmišljanja potpisnika tog članka.
    Isto tako, ne dijelimo ni razmišljanje tog predstavnika (a ni drugih) o nabavi (kupnji) nekog točnijeg razdjelnog vodomjerila razreda C. Radne karakteristike takvog vodomjerila razreda C nisu takve da bi nam garantirale da će očitana potrošnja opravdati njegovu investiciju. Da razjasnim, Izvođač radova, je donekle spreman uz obveznu financijsku naknadu ugraditi razdjelno vodomjerilo razreda C uz nadoplatu koju mi, troje predstavnika, sada procjenjujemo na cca. 50 EUR-a + PDV + troškovi ugradnje (štemanje, pitanje da li takvo mjerilo može stati u vodovodno okno na etaži bez dodatnog razmicanja vodovodnih cijevi, nova vratašca vodovodnog okna, i sl.).
    Obzirom na sve prethodno napisano, moram napisati da smo, u bukvalnom smislu, iscrpljeni nadmudrivanjem sa svima (i predstavnicima i upraviteljem i izvođačem radova i APN-om i nadzornom službom i DZM-om), te da jedva čekamo da se ova trakavica završi ugradnjom novih adekvatnih razdjelnih vodomjerila.
    S poštovanjem,
    Predstavnik suvlasnika _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nenad Uvodić

    avatar

    22.03.2008. (19:24)    -   -   -   -  

učitavam...