Komentari

teacia.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • GingerbreadGirl03

    Hi Tea!
    I just read that you have birthday three day ago, sorry if I didn't cheer =(
    However I knew already your blog, you 're very lucky to study in Culinary Institute of America, It's also my dream.
    I'm from Liguria, Do you know?

    Sorry for my bad english... I hope for you understand

    Kiss,
    Ginger ~ā™„

    P.s.The look of your Italian Panettone is fabulous !!!

    avatar

    31.12.2007. (14:48)    -   -   -   -  

  • jja

    Sigurna sam da ti je super uspjelo :-). Ja sam dobila domacu verziju istog bas od jedne stare gospodje iz Milana koja cini mi se u zivotu nije kupila gotovi kolac. Za mikser si u pravu - ja imam od nedavno novi snazan mikser a prije sam to radila u onoj masini za izradu kruha.
    Sretna ti 2008!

    avatar

    31.12.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • Merisi

    Congratulations, what an accomplishment, your Panettone looks favoloso!

    I once made Panettone, one large one, and half a dozen small individual ones. I followed a Martha Stewart tip to bake them in paper bags, adding strips of parchment paper for reenforcement (my idea), and it worked very well. I tied the little ones with red and white string and decorated the Christmas dinner table with them. I haven't repeated that feat since it really is a lot of work, and no one in my family appreciates the difference between the store bought and the homemade one. I do like the Pandoro better, I must confess, especially the Bauli Pandoro di Verona and Tre Marie. The Bauli one comes in a box with the same lilac color (fliederfarben) as the Demel aprons. ;-)

    avatar

    31.12.2007. (20:38)    -   -   -   -  

  • Merisi

    Oh, lucky me, I can post again!
    I couldn't the other day, that's the reason why I didn't leave you any birthday greetings, even though I had read your post. Happy birthday to you, Tea, all the best, and may all your dreams come true. Dream big, you are a very talented and hard working person, and will be able to realize anything you set your sight to. Big hugs!
    Tonight I shall post some new photos from D.! :-)

    avatar

    31.12.2007. (20:40)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    sve najboje...a pogotovo zdrdalmacija moja inspiracijaavje sa puno lavure i skule...

    avatar

    01.01.2008. (08:40)    -   -   -   -  

  • GingerbreadGirl03

    Well, I don't always ask the permission from the author of the recipe...
    I know that is wrong, but if I ask to the every people the permission I'll put more time.
    However, the photo that I post there are in .jpg, if the TasteSpotting doesn't accept, I can choose
    two different way:
    the first is to change the format with a photo's program,
    the second is to upload the images with ImageShack... Do you know it?!

    (Š¶ļ¼¾ā–”ļ¼¾Š¶ļ¼‰ćƒŽ ļ¼”怀ļ¼Øļ½ļ½ļ½ļ½™ć€€ļ½Žļ½…ļ½—怀ļ½™ļ½…ļ½ļ½’ā˜†*ļ¾Ÿ*ā˜…

    Ginger ~

    avatar

    01.01.2008. (09:47)    -   -   -   -  

  • zoegirl

    Izgleda da sto god ti dotaknes postane umjetnicko djelo. Salim se, vidi se koliko si truda ulozila. Sretna ti nova 2008.g.

    avatar

    01.01.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • romantales

    Izgleda prekrasno. Jesi li koristila svježi kvasac ili kisano tijesto (pasta madre - ne znam kako bi se najbolje prevelo)? Ako si radila s kisanim tijestom, kako si ga kisala? Ili si kupila u pekari?

    avatar

    01.01.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • Tea

    Hvala!! Koristila sam Bigu, sto je ja mislim to kako ti zoves, kisano tijesto. Nasla sam recept online i za to sam samo zamijesala brasno, vodu i jako malo suhog kvasca. To sam ostavila oko 16 sati da stoji i sutradan sam dodala jedan dio u tijesto za Panettone kako je pisalo u recptu. Stvarno nije potrebno ic u pekaru za to, jer je to bas jednostavno za napravit! ;)

    avatar

    01.01.2008. (18:48)    -   -   -   -  

  • SheR.

    Ah... you beat me to it. Was going to make one too. But we were given one from a customer. Oh well. Since I'm living off a suitcase, I do not own my mixer here.. (yet). Nice one! Well done. I would love to make a chocolate one. Hahaha:P

    avatar

    01.01.2008. (19:10)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Tea, hvala na odgovoru! Pitala sam zato što moji talijanski prijatelji na kuharskom forumu u nebo dižu to prvo kvašeno tijesto i stalno ističu razliku i kvalitetu u odnosu na standardno napravljeno tijesto s pivskim kvascem. Stalno se premišljam da li da pokušam barem jednom napraviti tu "pasta madre", samo što treba dosta vremena kada se kisa na prirodni način. Oni to čine s brašnom, medom, vodom i kojom žlicom ulja - pišem po sjeęanju, jer ima nekoliko vrsta postupka za tu "pastu madre". Jedan od načina je ovaj na koji si ti radila i onda vele da se ne osjeti miris kvasca u dizanom tijestu. Istina?

    avatar

    01.01.2008. (21:20)    -   -   -   -  

  • Tea

    Da, zaista je velika razlika! Tijesto je bas drukcije. Obavezno probaj to napraviti. Nije to nikakav problem, samo zahtijeva vrijeme. Istina, ima vise postupaka; ja sam u skoli naucila za 3 razlicita, ali mi se u ovom receptu bas trazila Biga. I ne, uopce se ne osjeti nikakv miris! ;)

    avatar

    01.01.2008. (23:29)    -   -   -   -  

  • FreshAdriaticFish

    hi Tea, ovo izgleda slasno, ali od tebe nisam ocekivala nista manje... ja bila nesto bolesna pa nisam bas postala neko vrijeme. Bila sam u Splitu za Bozic, a ti? nisam niti citala druge blogove pa sam neinformirana. sad se bacam sve to nadoknaditi!
    I sretan ti rodjedan! Ti mi zvucis tako zrelo pa ponekad zaboravim koliko si mlada. 20 je super, uzivaj!

    avatar

    01.01.2008. (23:42)    -   -   -   -  

  • ~ orange boy

    hej, sve najbolje, nisam nikad čuo za ovo, vjerujem da je vrijedilo čekat tolko, i tolko truda uložit, hehe, pozz

    avatar

    02.01.2008. (01:12)    -   -   -   -  

  • Ganache

    odlicno

    avatar

    20.01.2008. (14:15)    -   -   -   -  

  • Ganache

    Draga Tea! prekrasan ti je blog, odusevljena sam! Kako je lijepo vidjeti tako mladu,pozitivnu osobu koja zna što želi u životu i ima priliku izučiti svoje zanimanje kod vrhunskih majstora...želim ti puno sreęe i uspjeha !!! Zovem se Ivana, iz Zagreba sam i do prije pola godine radila sam u računovodstvenom uredu kod svojih roditelja, a onda sam napokon ostvarila svoj dugogodišnji naum: promijenila sam zanimanje i sada učim za slastičarku, ovdje u Zg-u...Slastice su moja strast, oduvijek, pogotovo one bečke i francuske škole, ne znam ni sama jer ih više volim izrašivati ili jesti...:)Knjige naručujem preko interneta,jer i sama vjerojatno znaš da kod nas nema ni glukoznog sirupa za kupiti a kamoli transfer sheets itd. i učim iz knjiga koliko mogu, i jako mi je drago da si ti na svojem blogu prikazala knjige iz kojih učiš i fine recepte iz Demela, HVALA! Ako našeš vremena, javi se, ima toliko toga što bih te željela pitati... ivana.ganache@yahoo.com
    Pozdrav i uživaj!

    avatar

    20.01.2008. (14:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...