Hi Tea! I just read that you have birthday three day ago, sorry if I didn't cheer =( However I knew already your blog, you 're very lucky to study in Culinary Institute of America, It's also my dream. I'm from Liguria, Do you know?
Sorry for my bad english... I hope for you understand
Kiss, Ginger ~ā„
P.s.The look of your Italian Panettone is fabulous !!!
31.12.2007. (14:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sigurna sam da ti je super uspjelo :-). Ja sam dobila domacu verziju istog bas od jedne stare gospodje iz Milana koja cini mi se u zivotu nije kupila gotovi kolac. Za mikser si u pravu - ja imam od nedavno novi snazan mikser a prije sam to radila u onoj masini za izradu kruha. Sretna ti 2008!
31.12.2007. (16:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Merisi
Congratulations, what an accomplishment, your Panettone looks favoloso!
I once made Panettone, one large one, and half a dozen small individual ones. I followed a Martha Stewart tip to bake them in paper bags, adding strips of parchment paper for reenforcement (my idea), and it worked very well. I tied the little ones with red and white string and decorated the Christmas dinner table with them. I haven't repeated that feat since it really is a lot of work, and no one in my family appreciates the difference between the store bought and the homemade one. I do like the Pandoro better, I must confess, especially the Bauli Pandoro di Verona and Tre Marie. The Bauli one comes in a box with the same lilac color (fliederfarben) as the Demel aprons. ;-)
31.12.2007. (20:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Merisi
Oh, lucky me, I can post again! I couldn't the other day, that's the reason why I didn't leave you any birthday greetings, even though I had read your post. Happy birthday to you, Tea, all the best, and may all your dreams come true. Dream big, you are a very talented and hard working person, and will be able to realize anything you set your sight to. Big hugs! Tonight I shall post some new photos from D.! :-)
31.12.2007. (20:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
01.01.2008. (08:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GingerbreadGirl03
Well, I don't always ask the permission from the author of the recipe... I know that is wrong, but if I ask to the every people the permission I'll put more time. However, the photo that I post there are in .jpg, if the TasteSpotting doesn't accept, I can choose two different way: the first is to change the format with a photo's program, the second is to upload the images with ImageShack... Do you know it?!
Izgleda da sto god ti dotaknes postane umjetnicko djelo. Salim se, vidi se koliko si truda ulozila. Sretna ti nova 2008.g.
01.01.2008. (14:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales
Izgleda prekrasno. Jesi li koristila svjei kvasac ili kisano tijesto (pasta madre - ne znam kako bi se najbolje prevelo)? Ako si radila s kisanim tijestom, kako si ga kisala? Ili si kupila u pekari?
01.01.2008. (18:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala!! Koristila sam Bigu, sto je ja mislim to kako ti zoves, kisano tijesto. Nasla sam recept online i za to sam samo zamijesala brasno, vodu i jako malo suhog kvasca. To sam ostavila oko 16 sati da stoji i sutradan sam dodala jedan dio u tijesto za Panettone kako je pisalo u recptu. Stvarno nije potrebno ic u pekaru za to, jer je to bas jednostavno za napravit! ;)
01.01.2008. (18:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SheR.
Ah... you beat me to it. Was going to make one too. But we were given one from a customer. Oh well. Since I'm living off a suitcase, I do not own my mixer here.. (yet). Nice one! Well done. I would love to make a chocolate one. Hahaha:P
01.01.2008. (19:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales.mojblog.com
Tea, hvala na odgovoru! Pitala sam zato to moji talijanski prijatelji na kuharskom forumu u nebo diu to prvo kvaeno tijesto i stalno ističu razliku i kvalitetu u odnosu na standardno napravljeno tijesto s pivskim kvascem. Stalno se premiljam da li da pokuam barem jednom napraviti tu "pasta madre", samo to treba dosta vremena kada se kisa na prirodni način. Oni to čine s branom, medom, vodom i kojom licom ulja - piem po sjeęanju, jer ima nekoliko vrsta postupka za tu "pastu madre". Jedan od načina je ovaj na koji si ti radila i onda vele da se ne osjeti miris kvasca u dizanom tijestu. Istina?
01.01.2008. (21:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da, zaista je velika razlika! Tijesto je bas drukcije. Obavezno probaj to napraviti. Nije to nikakav problem, samo zahtijeva vrijeme. Istina, ima vise postupaka; ja sam u skoli naucila za 3 razlicita, ali mi se u ovom receptu bas trazila Biga. I ne, uopce se ne osjeti nikakv miris! ;)
01.01.2008. (23:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshAdriaticFish
hi Tea, ovo izgleda slasno, ali od tebe nisam ocekivala nista manje... ja bila nesto bolesna pa nisam bas postala neko vrijeme. Bila sam u Splitu za Bozic, a ti? nisam niti citala druge blogove pa sam neinformirana. sad se bacam sve to nadoknaditi! I sretan ti rodjedan! Ti mi zvucis tako zrelo pa ponekad zaboravim koliko si mlada. 20 je super, uzivaj!
01.01.2008. (23:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hej, sve najbolje, nisam nikad čuo za ovo, vjerujem da je vrijedilo čekat tolko, i tolko truda uloit, hehe, pozz
02.01.2008. (01:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ganache
odlicno
20.01.2008. (14:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ganache
Draga Tea! prekrasan ti je blog, odusevljena sam! Kako je lijepo vidjeti tako mladu,pozitivnu osobu koja zna to eli u ivotu i ima priliku izučiti svoje zanimanje kod vrhunskih majstora...elim ti puno sreęe i uspjeha !!! Zovem se Ivana, iz Zagreba sam i do prije pola godine radila sam u računovodstvenom uredu kod svojih roditelja, a onda sam napokon ostvarila svoj dugogodinji naum: promijenila sam zanimanje i sada učim za slastičarku, ovdje u Zg-u...Slastice su moja strast, oduvijek, pogotovo one bečke i francuske kole, ne znam ni sama jer ih vie volim izrašivati ili jesti...:)Knjige naručujem preko interneta,jer i sama vjerojatno zna da kod nas nema ni glukoznog sirupa za kupiti a kamoli transfer sheets itd. i učim iz knjiga koliko mogu, i jako mi je drago da si ti na svojem blogu prikazala knjige iz kojih uči i fine recepte iz Demela, HVALA! Ako naše vremena, javi se, ima toliko toga to bih te eljela pitati... ivana.ganache@yahoo.com Pozdrav i uivaj!
20.01.2008. (14:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GingerbreadGirl03
Hi Tea!
I just read that you have birthday three day ago, sorry if I didn't cheer =(
However I knew already your blog, you 're very lucky to study in Culinary Institute of America, It's also my dream.
I'm from Liguria, Do you know?
Sorry for my bad english... I hope for you understand
Kiss,
Ginger ~ā„
P.s.The look of your Italian Panettone is fabulous !!!
31.12.2007. (14:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Sigurna sam da ti je super uspjelo :-). Ja sam dobila domacu verziju istog bas od jedne stare gospodje iz Milana koja cini mi se u zivotu nije kupila gotovi kolac. Za mikser si u pravu - ja imam od nedavno novi snazan mikser a prije sam to radila u onoj masini za izradu kruha.
Sretna ti 2008!
31.12.2007. (16:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Merisi
Congratulations, what an accomplishment, your Panettone looks favoloso!
I once made Panettone, one large one, and half a dozen small individual ones. I followed a Martha Stewart tip to bake them in paper bags, adding strips of parchment paper for reenforcement (my idea), and it worked very well. I tied the little ones with red and white string and decorated the Christmas dinner table with them. I haven't repeated that feat since it really is a lot of work, and no one in my family appreciates the difference between the store bought and the homemade one. I do like the Pandoro better, I must confess, especially the Bauli Pandoro di Verona and Tre Marie. The Bauli one comes in a box with the same lilac color (fliederfarben) as the Demel aprons. ;-)
31.12.2007. (20:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Merisi
Oh, lucky me, I can post again!
I couldn't the other day, that's the reason why I didn't leave you any birthday greetings, even though I had read your post. Happy birthday to you, Tea, all the best, and may all your dreams come true. Dream big, you are a very talented and hard working person, and will be able to realize anything you set your sight to. Big hugs!
Tonight I shall post some new photos from D.! :-)
31.12.2007. (20:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
sve najboje...a pogotovo zdrdalmacija moja inspiracijaavje sa puno lavure i skule...
01.01.2008. (08:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GingerbreadGirl03
Well, I don't always ask the permission from the author of the recipe...
I know that is wrong, but if I ask to the every people the permission I'll put more time.
However, the photo that I post there are in .jpg, if the TasteSpotting doesn't accept, I can choose
two different way:
the first is to change the format with a photo's program,
the second is to upload the images with ImageShack... Do you know it?!
(Š¶ļ¼¾ā”ļ¼¾Š¶ļ¼ć ļ¼”ćļ¼Øļ½ļ½ļ½ļ½ćļ½ļ½ ļ½ćļ½ļ½ ļ½ļ½ā*ļ¾*ā
Ginger ~
01.01.2008. (09:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zoegirl
Izgleda da sto god ti dotaknes postane umjetnicko djelo. Salim se, vidi se koliko si truda ulozila. Sretna ti nova 2008.g.
01.01.2008. (14:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales
Izgleda prekrasno. Jesi li koristila svjei kvasac ili kisano tijesto (pasta madre - ne znam kako bi se najbolje prevelo)? Ako si radila s kisanim tijestom, kako si ga kisala? Ili si kupila u pekari?
01.01.2008. (18:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Hvala!! Koristila sam Bigu, sto je ja mislim to kako ti zoves, kisano tijesto. Nasla sam recept online i za to sam samo zamijesala brasno, vodu i jako malo suhog kvasca. To sam ostavila oko 16 sati da stoji i sutradan sam dodala jedan dio u tijesto za Panettone kako je pisalo u recptu. Stvarno nije potrebno ic u pekaru za to, jer je to bas jednostavno za napravit! ;)
01.01.2008. (18:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
SheR.
Ah... you beat me to it. Was going to make one too. But we were given one from a customer. Oh well. Since I'm living off a suitcase, I do not own my mixer here.. (yet). Nice one! Well done. I would love to make a chocolate one. Hahaha:P
01.01.2008. (19:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
romantales.mojblog.com
Tea, hvala na odgovoru! Pitala sam zato to moji talijanski prijatelji na kuharskom forumu u nebo diu to prvo kvaeno tijesto i stalno ističu razliku i kvalitetu u odnosu na standardno napravljeno tijesto s pivskim kvascem. Stalno se premiljam da li da pokuam barem jednom napraviti tu "pasta madre", samo to treba dosta vremena kada se kisa na prirodni način. Oni to čine s branom, medom, vodom i kojom licom ulja - piem po sjeęanju, jer ima nekoliko vrsta postupka za tu "pastu madre". Jedan od načina je ovaj na koji si ti radila i onda vele da se ne osjeti miris kvasca u dizanom tijestu. Istina?
01.01.2008. (21:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Da, zaista je velika razlika! Tijesto je bas drukcije. Obavezno probaj to napraviti. Nije to nikakav problem, samo zahtijeva vrijeme. Istina, ima vise postupaka; ja sam u skoli naucila za 3 razlicita, ali mi se u ovom receptu bas trazila Biga. I ne, uopce se ne osjeti nikakv miris! ;)
01.01.2008. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshAdriaticFish
hi Tea, ovo izgleda slasno, ali od tebe nisam ocekivala nista manje... ja bila nesto bolesna pa nisam bas postala neko vrijeme. Bila sam u Splitu za Bozic, a ti? nisam niti citala druge blogove pa sam neinformirana. sad se bacam sve to nadoknaditi!
I sretan ti rodjedan! Ti mi zvucis tako zrelo pa ponekad zaboravim koliko si mlada. 20 je super, uzivaj!
01.01.2008. (23:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
~ orange boy
hej, sve najbolje, nisam nikad čuo za ovo, vjerujem da je vrijedilo čekat tolko, i tolko truda uloit, hehe, pozz
02.01.2008. (01:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ganache
odlicno
20.01.2008. (14:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ganache
Draga Tea! prekrasan ti je blog, odusevljena sam! Kako je lijepo vidjeti tako mladu,pozitivnu osobu koja zna to eli u ivotu i ima priliku izučiti svoje zanimanje kod vrhunskih majstora...elim ti puno sreęe i uspjeha !!! Zovem se Ivana, iz Zagreba sam i do prije pola godine radila sam u računovodstvenom uredu kod svojih roditelja, a onda sam napokon ostvarila svoj dugogodinji naum: promijenila sam zanimanje i sada učim za slastičarku, ovdje u Zg-u...Slastice su moja strast, oduvijek, pogotovo one bečke i francuske kole, ne znam ni sama jer ih vie volim izrašivati ili jesti...:)Knjige naručujem preko interneta,jer i sama vjerojatno zna da kod nas nema ni glukoznog sirupa za kupiti a kamoli transfer sheets itd. i učim iz knjiga koliko mogu, i jako mi je drago da si ti na svojem blogu prikazala knjige iz kojih uči i fine recepte iz Demela, HVALA! Ako naše vremena, javi se, ima toliko toga to bih te eljela pitati... ivana.ganache@yahoo.com
Pozdrav i uivaj!
20.01.2008. (14:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obrii komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...