Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • slaven178

    živio HDZ!

    avatar

    22.11.2007. (11:40)    -   -   -   -  

  • opinioiuris

    Tekst sadržava slijedeće netočnosti ili neprecizosti:

    "Posljednjih godina svjedoci smo vazalskog položaja Hrvatske spram Haaškog suda."

    Ne radi se o vazalskom položaju spram suda nego međunarodnog prava, u pogledu kojeg su sve države u "vazalskom položaju", samo neke zbog svoje političke jačine mogu izbjegavati odgovornost (ali ne zauvijek). Vazalski položaj također podrazumijeva da je zemlja u podređenom položaju glede svog ukupnog suvereniteta, a Hrvatska je ICTY-u (odlukom Vijeća sigurnosti) predala samo mali dio svog kaznenopravnog ( nijednog drugog) suvereniteta (progon "najodgovornijih" za "najteža djela", ne svih za sva djela). Uostalom, za vazalski položaj mora postojati država-vazal koja ispunjava prerogative podređene države, a Haški sud nije država.

    "HDZ se pravda da ih na to obezuje ustavni zakon i da oni tu ništa ne mogu, a često se čuje i teza da je za takvu poziciju kriva koalicija koja je vladala od 2000. – 2003., jer da su oni omogućili takav položaj Hrvatske svojim bespogovornim ispunjavanjem zahtjeva Haaškog tužiteljstva."

    HDZ odnosno RH (neovisno o tome tko ju vodi) na to prvenstveno obvezuje Rezolucija Vijeća sigurnosti, kakve mora poštivati svaka članica UN-a. Točno je da izbora nema (osim izlaska iz UN-a), ali glavni uzrok je međunarodno-pravna obveza, ne Ustavni zakon. Koalicijskoj vladi se imputira krivnja za suradnju sa tužiteljstvom što predstavlja ispunjenje međunarodne obveze - dakle, kritizira se legalno ispravni čin.

    "Radi se o prezentaciji tzv. „Bijele knjige“ koja je trebala argumentirati da Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom."

    S time da je "suradnju" pri tome Hrvatska definirala isključivo kao suradnju na pitanjima progona osumnjičenika srpske nacionalnosti, a ne svih odgovornih. To nije suradnja kako ju vidi međunarodna zajednica.

    "Među dokumentima o suradnji Hrvatske s Haagom je i Ustavni zakon o suradnji, koji je jasno pokazao, istaknuo je Šeparović, »da je Hrvatska čak mijenjala svoju ustavnu poziciju kako bi Ustavnim zakonom omogućila da se izruči naše građane svijetu, a to nije učinila ni jedna država nakon Drugoga svjetskog rata«."

    O Zvonimiru Šeparoviću i njegovim pravnim biserima u službi politike HDZ-a ne treba trošiti riječi, ali treba reći da Hrvatska ni danas nema ništa drugačiju poziciju glede izručivanja svojih državljana nego što je imala nakon WWII - i dalje postoji ustavna zabrana izručivanja državljana drugim državama. Ali Haški sud nije "država" niti pripada bilo kojoj državi. Dapače, on je u neku ruku "hrvatski sud". Inače, nemaju sve države ustavnu zabranu izručenja.

    Dakle, netočno je da je Ustavni zakon po ičemu "nakaradni ustavni zakon kojeg nema ni jedna druga država" posebice ako znamo da ga imaju sve zemlje bivše Jugoslavije, a i neke druge zemlje su donijele posebne propise o suradnji (na pamet mi, bez istraživanja, pada Nizozemska).

    Apeliram ponovno da prije pisanja o složenim temama napraviš kvalitetniji research.

    avatar

    22.11.2007. (12:24)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..ja sam te zamolio da promijeniš onaj netočan podatak sa svog bloga..o izlasku na izbore..tim podatkom ti tvrdiš da je te godine 2003 na izbore izašlo tek nešto oko 50 posto glasača što ponavljam nije točno...neznam zašto treba manipulirati ne istinitim podacima...ja te molim skloni podatak koji NIJE točan..čemu to vodi...evo točnog podatka dame i gospodo kolege i kolegice blogeri..sa stranice jutarnji list-izbori:

    2003. izbori za Sabor

    68,67 % od upisanih 4,3 milijuna birača odazvalo se na izbore

    Predizbornu kampanju obilježila je samouvjerenost konsolidiranog HDZ-a, čiji je lider Ivo Sanader iskoristio međusobno posvađanu vladajuću koaliciju. Kampanjom dominira Sanader sloganom: “Pokrenimo Hrvatsku”.

    ...nadam se da je to dovoljno da ipak promijeniš netočnost...

    avatar

    22.11.2007. (18:38)    -   -   -   -  

  • kupac

    Eto nam se i Konzum uključio u kampanju. Danas u 19 sati je u Zagrebu završni predizborni skup SDP-a. U Konzumu u 18 sati počinje totalno sniženje cijenas odjeće za 45%. I traje samo danas do 21 sat! A puk neka bira. Bravo Todoriću!

    avatar

    22.11.2007. (18:49)    -   -   -   -  

  • www.HDZ.eu - Idemo dolje!

    HDZ su lopovi i izdajice, a to se jasno vidi na www.HDZ.eu

    avatar

    22.11.2007. (22:41)    -   -   -   -  

  • korijeni

    dali čovjek mora biti genijalac da zaključi kako današnji čelnik SDP-a nema gene kamene? ovo je slobodna zemlja i ne želim da me zavodi netko od "braće",a pogotovo ne želim da mi vodi Domovinu! kako smo mi zaboravan narod...

    avatar

    23.11.2007. (01:44)    -   -   -   -  

  • mars

    Sve to što je objasnio opinioiuris stoji. Samo to ne opravdava Sanadera na rivi gdje je mlatio praznu slamu, lagao i obmanjivao hrvatski narod.

    avatar

    23.11.2007. (02:25)    -   -   -   -  

  • Splićanka

    Meni nekako više ne igra ništa u životu priča o isporukama generala - da ili ne. Ne spadam u one koji su kratke pameti, na moju žalost, dobro pamtim puno toga, naročito nanesenu mi nepravdu. HDZ mi je nanio puno nepravde u životu, tri puta sam ostajala bez posla i danas sam, sa 30 godina staža, na Birou. Sve me to boli, ali najviše me boli kad vidim kod svog sina, koji je završio fakultet, ogromnu isfrustriranost time što kao vježbenik u nekoj odvjetn.kancelariji radi za bijednih 1.600,00 kn, ili što ne može sebi priuštit da ima djevojku, jer joj ne može ništa pružiti, što se ne može nadati svom stanu ili automobilu ... što se uopće nema čemu nadati u ovoj državi. I onda dolazim do onog najbolnijeg za roditelja, a to je da ti dijete odlazi u tuđinu, u strani svijet tražit sreću, umjesto da ostane ovdje i ovdje, u svojoj državi, traži životno zadovoljstvo i sreću.
    Dakle, postoji li u ovoj jadnoj državi ijedan čovjek, ijedna stranka koja je sposobna da toliko preokrene stvari u državi, da moj sin, a i mnogi slični njemu, ostanu ovdje i da ima taj ostanak osigura zadovoljstvo i sreću?

    avatar

    23.11.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  • Zbiw

    prodati velicanstvene svecanosti sitne i beznacajne sitnice koje se pripisuje kao veliki factory refurbished laptops

    avatar

    01.10.2009. (15:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...