Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • davor

    Nisam uspio kraće (a opet sam izostavio previše). Ako je puno odjednom, možete pročitati u više navrata - najprije do Merleau-Pontyja, sutradan njega, a Hellingera na kraju. :)

    avatar

    04.10.2007. (17:26)    -   -   -   -  

  • lucija9

    Auuu...? Ovo što si previše izostavio me mući. Šalim se. Veliku zadaću si nam zadao. Puno pozdrava i radujem se našim dijalozima.

    avatar

    05.10.2007. (01:58)    -   -   -   -  

  • davor

    Pozdrav, lucija, drago mi je da si opet tu. :) Ma ponio me ovaj Merleau-Ponty, pa nikako da skratim... Ipak sam naknadno izbacio još par stvari, odnosno, ostavio ih za drugi put, vrijedi ih tematizirati zasebno (naime ''svijet'', ''čudo povezanosti iskustva'', ''filosofija nije odraz istine nego ostvarenje istine''). Usput, isti je slučaj s onom Aristotelovom slikom koju je Milje spomenuo u prošlom komentaru (sad se sjetih da nisam odgovorio). :)

    avatar

    05.10.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • davor

    Možda nekoga zbunjuju ili čak odbijaju sintagme poput ''dogmatizam zdravog razuma'' ili ''dogmatizam znanosti'' - kao da bi one implicirale neku iracionalnost ili antiznanstvenost. Da bi se to otklonilo evo još dva ranija linka, također s fenomenoloških polazišta: objektivizam? (uz pitanje o ''pred-rasudama znanosti'') i izgubljeni u objektu? (uz ''dogmatizam 'zdravorazumskog' prirodnog stava'', također za pojašnjenje uz onaj pasus o ''prekidanju prisnosti sa svijetom'' i ''redukciji'').

    avatar

    08.10.2007. (18:50)    -   -   -   -  

  • davor

    Kad već dajem tolike linkove, evo i link na jednu jako dobru temu sa forum.hr, Fenomenologija za početnika..., na kojoj su pisali neki od najboljih sudionika foruma Filozofija (na žalost, većina ih više tamo ne piše ili vrlo rijetko piše :( - vratite se! :) ).

    avatar

    11.10.2007. (19:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...