Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Cerovac komentira

    A upravo jučer sam na pollitika.com objavio post o stanju u Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu. Ako je tako u Zagrebu onda ni u Novom Vinodolskom ne može biti bolje. Nažalost.

    avatar

    29.09.2007. (13:37)    -   -   -   -  

  • Mirko Fodor

    Sve ok ... ali cemu ona napomena na skiniranom dokumentu ?

    avatar

    29.09.2007. (15:35)    -   -   -   -  

  • vezica

    Mirko vidi na stranici www.domian.net, da je pridodan vlasnicki list, a ovo je posjedovni list, oba ti dokumenta dokazuju da netko ima pravo vlasnistva i posjedovanja na istoj cestici, g. Domiana se ocigledno bori protiv jacih od sebe, ali bas mu zato treba dati podrsku kako bi znao da nije sam.

    avatar

    30.09.2007. (00:16)    -   -   -   -  

  • zna se tko je lopov

    Dragi Dominik ne pise ti se dobro . Danas objavljeno na Nacionalovoj stranici - "Uvodi se instrument urbane komasacije kojom se omogućuje izvlašćivanje privatnih zemljišta za javne svrhe. Time se ozakonila mogućnost uzimanja privatnog zamljišta u naseljima i gradovima za potrebe javnih građevina poput cesta, zgrada i drugih objekata javnog značaja. Vlasnici oduzetog zemljišta dobiti će pravedan iznos kao naknadu po četvornom metru zemljišta. ". Zanima me samo koliko ce vremena proci prije nego se tvoja cestica ili dio nje oduzme zbog javnog znacaja.

    avatar

    01.10.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • smrc

    U ovoj drzavi je normalno da svaki pijani gradonacelnik grabi sto pozeli s punom podrskom policije i sudske vlasti. Sve je ovdje otislo kvragu...

    avatar

    01.10.2007. (16:02)    -   -   -   -  

  • LUCE

    Zalosno je da u ovoj drzavi pojedinac nema nikakvih prava, ukoliko nije Vlatka Pokos. Sve sto sam procitala u ovom tekstu je gotovo nevjerovatno, ali me ne cudi s obzirom da znam kako su beskrupulozni lokalni mocnici. Jos kada se udruye s kapitalom onda to postaje opci teror nad ljudima kao sto je ovaj Dominik. Nedaj se...

    avatar

    01.10.2007. (21:53)    -   -   -   -  

  • poskok

    Gradonacelnik Novoga je beskrupulozna svinja koja se bahati i uziva u tudjoj nesreci. U njemu nema nimalo postovanja prema svojim sugradjanima. Znam za mnoge probleme u Novom Vinodolskom, a za ovaj jos nisam znao. Potaknut ovim blogom malo sam se raspitao i saznao da je Oleg Butkovic odlucio unistiti ovog covjeka koji samo stiti ono sto je njegovo.

    avatar

    07.10.2007. (00:08)    -   -   -   -  

  • falkusa

    Mirko, jedno je vlasnički list, a drugo posjedovni. Zato u posjedovnom listu i piše NAPOMENA jer posjed istovremeno ne mora značiti i vlasništvo nad nekretninom.
    No moram kazati sada i da ovo o čemu se piše nije jedini primjer neučinkovitosti institucija u Lijepoj našoj (lijepa samo po izgledu, a po funkcioniranju sustava ajmeeee).
    Gdje god da se okreneš ima bezbroj primjera gdje sustav funkcionira samo za ”IZABRANE” dok obićnim ljudima ... ma zna se. S vremena na vrijeme nešto se i dogodi, ali kad se sa strane pogleda vidi se da je to ”odrađeno” u političke svrhe radi svakodnevnog pokušaja dokazivanja kako se vlast bori za maloga čovjeka ili pak ako se kroz žuti tisak (a cijeli je tisak požutio da bole oči od žutila) u centru zbivanja nađe neka zvijezda ili zvijezdica iz nogometa, sa estrade, politike i sl.
    Evo moga primjera. Kao firma pottražujem određena, ne mala sredstva od drugog poduzeca i privatne osobe. Ni manje ni više to je ukupno cca 90.000 eur. Na te račune sam državi platio PDV, jer je priča vezana za moju tvrtku. Dakle, država je ubrala svojih cca 17.000 eur na ime PDV-a. Pokrenuo sam sudske tužbe i na njih na ime sudskih pristojbi (bez troškova odvjetnika i putnih i drugih troškova za odlazak na rasprave na Brac i u Zagreb (tvrtka je locirana u Splitu) platio do sada cca 9.000 eur. Sporovi se vode već 4 i 5 godina. Rezultat sporova:
    1. Tvrtka iz Zagreba koja mi duguje izgubila je spor, rješenje suda, kao i ovrha postali su pravomoćni, ali se naplata ne može izvršiti jer je firma u međuvremenu ”crkla”, ali je najednom osnovana nova tvrtka sa istim imenom, ali sa drugim osnivačem u Splitu i to na istome mjestu gdje je do tada bila poslovnica zagrebačke tvrtke.
    Jesam li dobi svoje potreživanja?
    Ne i neznam kako to izvesti na legalan naćin.
    2. Privatna osoba koja mi također duguje isti dug neće da isplati, unatoć svim ugovorima, izjavama svjedoka i dokumentaciji koju imamo, a sud ... nezna šta da napravi.
    Dakle, zahvaljujući našem sustavu koji na neki naćin ”štiti” dužnike, a sud zahvaljujući sporosti istima pravi ustupak da mogu zbog dugotrajnosti postupka izvesti stotine kombinacija da izbjegnu izvršiti svoje obveze.
    Šta je u ovome bitno vidjeti?
    Da ja (mislim i na sve one koji su u istoj situaciji kao ja) plačam Državi sve šta od mene traži, plačam sudove, odvjetnike i cijeli sustav dobiva od mene (od nas) novac koji ide u državni proračun, iz kojega se svi u državnom aparatu financiraju, a rade kontra mene (nas), te zahvaljujući tromosti sustava i loše pravne i zakonske regulative stimuliraju muljatore i loše gospodarstvenike i prevarante.
    Sve ovo sam napisao da se vidi da nije ugroženo samo vlasništvo gospodina iz N. Vinodolskog, nego i mene i nas, koji zbog financijskih dubioza počinjemo gubiti svoje vlasništvo jer smo ga primorani prodavati, da bi preživili, a s druge strane imamo potraživanja koja nema šanske da rješimo u svoju korist.
    Korist u ovom slučaju imaju prevaranti, koji ne plačaju svoje obveze i Država koja naplati svoja potraživanja od nas i to UNAPRIJED.
    I to je to.

    avatar

    11.10.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • purger

    Ne treba se zamarati s bolesnim Dominikom koji buši gume po novom vinodolskom !
    Bez brige stari, nisam zaboravio!

    Vidimo se uskoro ;)

    avatar

    12.10.2010. (14:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...