Komentari

amfortas.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Vrli stari svijet

    Tko bi u danasnjem zapadnom svijetu bio galilejac?

    avatar

    06.08.2007. (19:00)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Ne komentiram dok ne pročitam i idući post.
    ...do čitanja...

    avatar

    06.08.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • krijesnica

    Od svih likova Evanđelja najviše me je fascinira Savao. Moram priznat da je bio odan i požrtvovan i prije "obraćenja" pa onda ne čudi što je nakon te katarze činio toliko toga...Pa ipak čini se (barem meni) kako on nekako najglatkije i nezasluženo dobi tako veliki dar.Zamisli Dado što bi bilo kada bi svima nama (tebe izostavljam) koji smo možda zastranili bilo dano da nam bez naših zasluga padnu ljuske s očiju..Oduvjek sam bila ljubomorna na Savla.Drugi su se mučili ,pokušavali razumjeti a njemu pade s neba(doslovno).Kao u onoj Isusovoj prispodobi o plaćama radnicima u vinogradu... Tješim se da naše misli nisu Božje misli, da naše poimanje pravde nije Božja pravda itd.
    Što se tiče ovog misterija ,već sam jednom rekla kako postoje trenuci kada se čovijek nađe u takvim duhovnim sferama da mu je sve spoznatljivo i umom i srcem ...No, to su trenuci kratka vijeka ,osim naravno kada su sveci u pitanju.

    avatar

    09.08.2007. (11:02)    -   -   -   -  

  • Dado

    Dragi moji čitatelji - hvala od srca na komentarima, evo konačno i mog odgovora.

    Vrli stari svijet - Dobro pitanje. Također bi trebalo postaviti pitanje i tko bi bio farizej. Ja mislim da je za svakog pojedinca odgovor drugačiji. Dakle, galilejac bi bio svatko tko potiče čovjeka da izađe iz ograničenja svojih predodžbi i predrasuda, te da proširi svoje predodžbe kako bi uistinu mogao sagledati tu osobu. A farizeji, to bi bili oni koji se grčevito bore za očuvanje starih predodžbi.

    ANCHI - Hvala ti na ostavljenom tragu.

    Krijesnica - Da, uistinu izgleda kao da je Pavao bez nekog truda dobio veliki dar spoznaje. No, sa spoznajom dobio je i težak zadatak. Zadatak koji je upravo on mogao obaviti. Znaš kako se kaže: "Kome je puno dato od njega se puno i očekuje." :)

    avatar

    12.08.2007. (16:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...