Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Bijesdrugi

    CNN, ti si stvarno plitak kao osoba. Koliko godina imaš uopće i čime se baviš?
    Tvoj post je prepisan iz članka u nekim novinama, kao prvo, a tamo je analiza ove teme bila puno, puno bolja i pogodila je bit stvari. T-Com je namjerno poslao ponudu kojom se diskvalificirao i time odigrao super poslovni potez za saznati cijene konkurencije (što opet ne spriječava konkurenciju da u novom natječaju budu jeftiniji i pobijede T-Com).

    Ne znaš zakon pa kažeš da je najjeftinija ponuda po zakonu jedina moguća -nije. Mogu i drugi kriteriji imati vrijednost u kvaliteti ponude pa kad se sve zbroji odlučuje se tko je najpovoljniji (ne znači najjetfiniji).

    Nije mi jasno, zašto to moraš biti poklopac svakom loncu i što želiš postići takvim posotvima (uglavnom prepisanima)? Ti si neki borac za moralnost i pravdu koju ti definiraš kao jedinu ispravnu?

    avatar

    30.06.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • CNN

    @bijesdrugi, nitko ti ne brani da i ti otvoriš svoj blog koji će vjerujem biti čitan.

    Kako bi bili potpuno informirani, ovdje je članak 46. stavak 3. iz zakona o javnoj nabavi "Pri određivanju ekonomski najpovoljnije ponude, osim cijene ponude, naručitelj može primijeniti dodatne kriterije, kao što su kvaliteta, tehničko dostignuće, estetske, funkcionalne i ekološke osobine, tekući troškovi i troškovi održavanja, ekonomičnost, mogućnost servisiranja nakon prodaje i tehnička pomoć, obveza osiguranja rezervnih dijelova, sigurnost opskrbe, rok isporuke, rok završetka radova i sl. Naručitelj je obvezan prije izrade dokumentacije za nadmetanje sastaviti izvješće o razlozima primjene dodatnih kriterija."

    Dakle moguće je da cijena ne bude jedini kriterij, ali to se onda mora navesti u natječaju. No u ovom slučaju to isto nije bitno, jer T-HT se nije žalio da su neki drugi uvjeti bolji, već isključivo na svoju cijenu, dakle na onaj osnovni kriterij. (btw. u pružanju usluga telekomunikacija danas svi mogu ponudit identičnu uslugu tako da tu nije tako lako fingirati natječaj, pa se navodno za ponovljeni natječaj sprema nebulozna stavka o posjedovanju vlasništva ili ugovora o najmu DTK kanala, što je totalno nebitno za konkretan natječaj)

    T-HT nije namjerno krivo zbrojio cijene da bi vidio što daje konkurencija (jer to se i onako sazna kad natječaj bude gotov i svi koji sudjeluju dobiju obavijest s rezultatima natječaja i postignutim cijenama) već je isključivo išao po sistemu APP (ako prođe, prođe) s rezervnom varijantom gdje oni ruše natječaj zbog svoje "nesposobnosti".

    avatar

    01.07.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...