Komentari

diavola.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • gogoo

    Karabiner (sponka) je sa konopom osnovno sredsvo za osiguravanje u alpinizmu, a na sajli ili kratkim stijenama dobro dođe manji komplet. Vodič bi inače trebao nositi 20m konopa za napraviti rukohvat kod težih prijelaza, tako da svatko može prijeći. Na Triglav imaš lakših smjerova, Tominškova pot ti je sva u sajlama, ali meni nije bila strašna, Čez Prag i preko Krme je lakša. A ovu mješinu nemam, ali imam u planu nabaviti. Mislim da nije za gazirana pića. Pozdraw

    avatar

    30.06.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • Diavola

    aha kužim! vidiš, nije loša ideja, baš ću pogledati o čemu se radi.. ovo je prvi put da mi je tako nešto trebalo.. što se Triglava tiče, morala bih prvo otići izviditi teren tih lakših staza, prije nego se odlučim na tako nešto.. milsim da ja nisam tako hrabra, kako god.. :( fala za savjet za gaziranu vodu, ubuduće samo obična, nisam o tome razmišljala da ne bi trebalo ovu s mjehurićima.. :)

    avatar

    02.07.2007. (10:27)    -   -   -   -  

  • šumarKA

    Meni taj mijeh za vodu uopće nema čari...dobro, možda je ponekad praktičan. Ali, ima li što ljepše od skidanja ruksaka da bi iz džepa izvadila vodu i osjetila strujanje zraka po mokrim leđima jer sam lijena nositi one majice koje se brzo suše, a smrde k'o sam vrag? :-))))
    Malo da se upetljam o raspravu o Triglavu. Malo mi je smiješno kada netko kaže da na Triglav možeš lakišm smjerom. Lakšim smjerom možeš do jednog od domova podno Triglava, a bilo koji daljnji uspon na vrh je sav u sajlama i klinovima. Dakle, lakog i (li) lakšeg puta na Triglav nema. ;-) Bila sam na Triglavu tri puta i ssrela gore mnogo djece i staraca. Mislim da se nije problem popesti i amaterima, samo da se čovjek ne boji visine i nema vrtoglavice. Ako je toliko frka pomaže osiguranje koje ste spomenuli što može biti malo iritanto ostalima jer usporava pogotovo kada je velika gužva, a to je vikendom. Isprobaj u Sloveniji prvo neku "zahtevnu pot", pa tek onda odi na "zelo zahtevnu".

    avatar

    10.07.2007. (07:57)    -   -   -   -  

  • jana

    Evo za početak malo možeš po "žoharovom" na Okić, traje ti par minuta pa dolje stazom, i bilo bi zgodno da idete bar troje, ti u sredini, ne moraš slikat ni osvrtati se dolje, tek da osjetiš malo sajlu. U većoj grupi (ne opet prevelikoj) ćeš se osjećati sigurnije. Samo polako, nikuda ti se ne žuri, pozdrav.

    avatar

    10.07.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • Vinci

    a jesi ti ovo šmugnula na godišnji? ;)

    avatar

    13.07.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...