Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Frederik

    Uvijek sam mislio da stvari tako stoje. Sličan "neobjašnjivi" ugovor je napravljen i za Hotele Koločep" tj. famozni "otok znanja", gdje je jedan profitabilan hotel predan neprofitnoj udruzi koji su se neprofitno ponašali, pa su ove godine ostvarili enormne gubitke. Veliki financisjki gubici i pad fizičkog prometa su ona spona poveznica između ova dva vladina dirigirana "projekta". U Dubrovniku je Županijska gospodarska krajem prošle godine komora objelodanila fizičke i financijske gubitke "Otoka znanja", ( Dubrovački vjesnik, jutarnji list, Feral i klokalni mediji ), mada su "ponosni" novopečeni vlasnici ih pokušavali zaštititi proglašavanjem takvih podataka poslovnom tajnom - što za dionička društva ne važi jer su ona po svojoj prirodi i zakonu javne kompanije. Bilo bi zgodno vidjeti što je Splitska županijska komora napravila u tom pogledu, jer je vrlo poznato da je Sunčani Hvar ostvarivao "rekordne" padove fizičkog prometa u prošloj sezoni!? Ili će se dogoditi kao sa splitskom iDubrovačkom Bankom: Splitska Banka je nekoliko puta "bankrotirala" i sanirala se potiho, a Dubrovačka kad je jednom krahirala zaljuljao se cijeli bankarski sustav Hrvatske i HDZ je bio izgubio vlast.

    I sada se treba upitati dva pitanja:
    1. tko je uopće taj ORCO, kao i tko je uopće taj "Otok znanja"???
    2. Kakva je uloga županijskih vlasti Spčitske regije u transmisiji i zaštiti ovavih krijumčarenja.

    CNN Vaš napis je vrlo dobar i upozoravajući, a sljedeći doprinos bi bio uvid u njihovu financijsku ovogodišnju bilancu gdje će se vidjeti da je uništen turistički kontinuitet Hvara sa svim dalekosežnim posljedicama za otok, da je izgubljen zbačajan dio prihoda u državnu blagajnu radi smanjivanja osnovica za poreze i doprinose, i da je realiziran gubitak koji će vjerojatno oznaliti budućnost te tvrtke.

    Srdačan pozdrav

    avatar

    04.01.2007. (06:25)    -   -   -   -  

  • gocat : enjoy life everyday

    ne znam kako protumaciti jedan ovakav post nakon svih tih rijeci same vlade upravo oko tog suncanog hvara. ovo je vjerojatno tek pocetak rata u vecim medijima, ipak velika je vaznost da je ovakav jedan ovakav "dokaz" objavljen upravo na blogu.

    avatar

    04.01.2007. (09:53)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    E moj veliki novinaru jedan osvrt na tvoj stari post od 20.11.2005. (pregledavao sam arhivu).
    U tom postu pišeš o Bandićevoj pobjedi na unutarstranačkim izborima s 89% glasvoa i navodiš kako trenutno SDP ima manju demokraciju nego HDZ i HSP.
    Pa jedan mali osvrt - HSP NIKADA u svojoj povijesti (što bi znao da se malo bolje informiraš o stvarima o kojima pišeš) nije imao demokracijski oblik, oduvijek su imali aposolutni predsjednički sustav i kao takvi su se uvijek i izdavali - tako da od tvog uspoređivanja nekakvih, po tvojim rječima, demokracija ništa.

    Razočaravajuće istraživanje od nekoga tko sam sebe naziva CNN

    avatar

    04.01.2007. (12:15)    -   -   -   -  

  • pavaogc

    Nije mi prvi put da sam na ovom blogu, ali čitao njih, gledao vijesti, čitao novine ili što bilo želudac se prevrće od takvih i ovako mala i sitna riba kao što sam sam, koja može stvari tek promatrati u ovim uvjetima ne može sebi dopustiti luksuz da ih konzumira. Svaka čast tebi ili vama koji ovo sve skupa radite, a kad budu kakvi demonštracijuni ili se bude išlo u šume onda se možemo čuti ;) . Sretno

    avatar

    04.01.2007. (12:56)    -   -   -   -  

  • gocat : enjoy life everyday

    btw zaboravio sam reci da sam odusevljen ovim blogom, svakako zasluzujes cool listu. nekim materijalima sa tvog bloga koristit cu i u svojem. stvari koje obradujes trebalo bi vidjeti sto veci broj ljudi. jos jednom svaka cast na odlicnom poslu.

    avatar

    04.01.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Good job! Sada samo čekamo kada će se netko iz medija pozvati na tvoj izvor.. :)!

    avatar

    04.01.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • ° Italian •¤• Stallion °

    Cool!!!!You made people to know that Croatia is a very cool place!!So you fuckers come to croatia!!!!I love Croatia!!!! !!

    avatar

    04.01.2007. (15:33)    -   -   -   -  

  • deranged

    Btw Index je danas kao fol dobio ove iste dokumente. Očekujem sutra po vijestima to, i Index će citirati kao izvor. 100%

    avatar

    05.01.2007. (00:46)    -   -   -   -  

  • Plavi pas

    A danas u Slobodnoj Dalmaciji glasnogovornik Fonda za privatizaciju Vedran Kukavica kaže da nema komentara na cijelu priču jer bi kao član Nadzornog odbora Sunčanog Hvara bio u sukobu interesa bude li komentirao. A kao, sad nije u sukobu interesa bez obzira želi li komentirati ili ne? I tko ga je uopće stavio u NO, pa da onda iz tijela koje bi se svime trebalo baviti nema komentara????????????? Živila Hrvatska u kojoj glasnogovornici postaju članovi Nadzornog odbora firme o kojoj moraju govoriti medijima, da ne govorimo o premijerima koji imaju satove od 20-30 soma eura, a u imovinskoj kartici pišu da voze renault 8.
    Inače, ovaj mi je blog čisto otkriće, da nije bilo ove afere možda ga ne bih ni otkrio, što je mea culpa. Jedan zgodan "tip" o jednoj splitskoj temi o kojoj novine ne pišu, valjda da se ne zamjere moćnoj kolegici, a ima veze i sa "slučajem Kukavica" i s turizmom: novinarka Slobodne Dalmacije Ružica Mikačić, koja u svojoj redakciji prati turizam, istovremeno je i predsjednica splitske turističke zajednice, pa kaže da nije u sukobu interesa jer za to predsjednikovanje ne prima plaću. Ali zato putuje na sajmove po bijelome svijetu, tamo predstavlja hrvatski turizam, i onda u SD piše o tome kako se po bijelome svijetu predstavlja hrvatski turizam. BTW, muž joj je jedan od šefova u županijskoj turističkoj zajednici. Ma baš super.

    avatar

    05.01.2007. (18:20)    -   -   -   -  

  • jedanblog

    održivi razvoj na otoku znanja gdje se za managment zapošljavaju stranci za managere a njhove supruge da im nije dosadno na otoku ...

    avatar

    17.06.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...