Komentari

novac.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • biti bolji-be better

    bravo,
    moram priznati da mi je ova tema bila dosta nepoznata jer sam uvijek bio u nekim drugim filmovima, sada mi je jasan taj princip.
    toliko toga si objasnio do sada na vrlo jednostavan način, običnom čovjeku razumljivom jeziku.....

    avatar

    31.08.2006. (22:03)    -   -   -   -  

  • Berislav Lopac www.softwa

    Vrlo je važno imati na umu da AdSense radi tako da proanalizira sadržaj stranice, pa prikaže reklame koje odgavaraju sadržaju. Stvar nije u tome što nema dovoljno oglasa na hrvatskom jeziku, već hrvatski jednostavno još nije uključen među jezike koje podržava AdSense for Content (postoji i druga vrsta AdSensea, AdSense for Search, koji podržava hrvatski, ali je zanimljiviji oglašivačima nego "nakladnicima").

    Dakle, AdSense je domaćim Web-nakladnicima (kako bolje prevesti riječ publisher u ovom slučaju?) neskoristan, osim ako imaju site na jednom od jezika koje on podržava. Zato ja npr. imam AdSense na www.cromotion.net, ali nemam na www.softeave.info (svojevremeno sam imao na www.abstract-factory.com, ali su mi bili ružni na novoj temi pa sam ih maknuo).

    avatar

    31.08.2006. (23:27)    -   -   -   -  

  • adsense nije dodaj smisao nego oglas-smisao. dodati je add, a oglas je ad.

    avatar

    01.09.2006. (08:44)    -   -   -   -  

  • novac

    promijenjeno. hvala na info. kako se na webu sve krati mislio sam da su i "Add" skratili da bolje zvuči. :)

    avatar

    01.09.2006. (08:56)    -   -   -   -  

  • katrida

    ........i ja pročitala..........pozdravić..........

    avatar

    01.09.2006. (09:28)    -   -   -   -  

  • HrZgSg

    hmm..novac malo si se zeznuo da nista ne treba raditi na tome adsensu.
    svi misle da je to samo postaviti kod za content i da pare same dolaze. Tko klika na reklame, ko dovodi te posjetitelje, tko izraduje kvalitetne web stranice na koje dolazi dosta posjetitelja, za tvoju informaciju ima sajtova koji dobivaju od googla i po 70k$ dnevno.
    Ponajprije takvi sajtovi su izuzetno kvalitetni, imaju stalne posjetitelje i sve sto ide uz to. Inace clan sam u adsense programu od 2004g, mjesecno primam od googla daleko, daleko od prosjecne hr place, sto je za ostale studente u Hrvatskoj nezamislivo. Ali kad mi netko pocne srat da samo treba sjedit i cekat kako novac dolazi stize, najezim se. Trebalo je nauciti programirati, izradivati dizajn, otkriti sto se trazi u datom trenutku, koji servis ili o koja je tema slabo zastupljena. Pa naci ljude koji ce ju kvalitetno obradit sve fino upakirat, platit sve oko sebe za rad. Ali i to je onda tek pocetak, treba jos pet puta vise truda ulozit u promociju, koja niti jednim trenutkom ne smije zgledati kao da posustaje, vec stvoriti dojam da se nekontorlirano širi. A to je najzahtjevinji dio, kad se to sve uspije posloziti, tu opet nije kraj, onda to sve treba odrzavati placati racune, doradivati greske u sustavu. Kad to sve vec funkcionira par mjeseci, onda ako nemate vise volje, odustanete od ekspanzije, padne vam broj posjetitelja za vise od 50%. Ako ste prije toga odradili dobar posao, sad tek mozete ostaviti sve na miru i zaradivati sjedeci. S tim da morate imati na umu da i to sjedenje, nije samo sjedenje vec reba tu i tamo pokazati da koncepcija nije totalno napuštena, kako nebi poceli jos dodatno gubiti posetitelje..
    Mogao bi o ovome pisat do sutra ali nemam volje vise.. Meni su affiliate i ads servisi posao, tim se bavim isto tako kao sto netko pravi apartmane po moru, kao sto vi radite u nekoj firmi svoj posao. Ako zelite zaradivati preko affiliate-a i slicnih stvari preko interneta, morate postati strucnjak u svome podrucju, jedino tako mozete napredovati. Isto kako vi napredujete u hijerarhiju u firmi tako isto mozete i u ovome poslu. Samo sto ovdje taj uspon moze biti nezamislivo brz. Sjetite se samo myspacea, koji je prodan za 500mil$, skype-a preko 2mld$, youtube..i mnogi ostali da ih sad ne nabrajam.
    No da sad ne plasim ljude, kako je to strahovito komplicirano, tesko i sve ostalo...NIJE..
    Treba imati samo volje, strpljenja, pretvoriti viziju u stvarnost i vjerovati to. Naprotiv, ptakvih sustava za zaradu da se jako dobro zaraditi. Pa i kad se plate svi troskovi, porez, serveri, isplate ljudi ostane jako velik dio. Jedna od najprofitabilnijih industrija..
    No, sad da novcu ne oduzimam smisao njegova posta odustat cu od daljnjeg pojasnjavanja jer bi stvarno mogao napisati jako, jako puno u vezi s zaradivanjem na internetu.
    A ovaj ček u postu ispod je velik ali ni približan onome kojemu trebate težiti, tek tako možete uspjeti. Vjerovanjem u svoju viziju!

    avatar

    01.09.2006. (15:05)    -   -   -   -  

  • novac

    Hvala HrZgSg, šteta što nemaš blog da nam malo više napišeš o svemu:) Javi mi se na mail da nastavimo diskusiju ili slobodno piši dalje u komentare. Sljedeći post sam mislio o affiliat programima možda mi možeš pomoći oko teksta?

    avatar

    01.09.2006. (15:46)    -   -   -   -  

  • Flat Finder

    Budem se ja još potrudio oko bloga da postane ono što može biti. Polako učim o tržištu nekretnina. Ima tu masu stvari za povezati.

    avatar

    02.09.2006. (18:05)    -   -   -   -  

  • Helper 3.0

    E imam 2 pitanja:

    1. Da li je registracija google Adsensa besplatna?

    2.Ako uopće šta zaradiš kako dobiješ novac?(ne želim da mi na kućnu adresu dolaze)

    to bi bilo to , odgovori na svom blogu ja ću sutra pogledat odogovor :)

    avatar

    03.09.2006. (01:36)    -   -   -   -  

  • novac

    Đek, registracija je besplatna, novac šalji čekom koji glasi na tvoje ime a adresu napiši koju hoćeš :)

    avatar

    03.09.2006. (17:46)    -   -   -   -  

  • clarke

    volio bih kad bi netko napisao post o offshore poslovanju te kako ga uklopiti s ovim poslom koji je IDEALAN za izvodit ga preko offshore kompanije i time izbjeci (ili bar znatno smanjiti) placanje poreza - na legalan nacin! ako netko zna vise o tome.. voljan sam i platiti za informacije.

    avatar

    04.09.2006. (05:42)    -   -   -   -  

  • sexyday.bloger.hr

    Hm.... sad sam se išao prijaviti na AdSense, odaberem Croatian kao jezik weba, no Google mi daje isključivo AdSense or Search ali ne i AdSense for Content....

    dakle, mogu implementirati samo AdSense na vlastitu search stranicu?

    a opet, s druge strane, vidim (ako dobro vidim) da ti na ovom webu ipak koristis AdSense for Content....

    u čemu je fora?

    hvala

    avatar

    04.09.2006. (11:43)    -   -   -   -  

  • novac

    Ne koristim adsense for content na ovoj stranici, napisao sam u tekstu da stranica mora biti na engleskom :) Ukoliko ga staviš na hrvatsku sranicu dobivat ćeš besplatne oglase tipa: save the world za koji ne dobivš novac po kliku.

    avatar

    04.09.2006. (11:54)    -   -   -   -  

  • Help Me! da kupim harmoniku

    ako sam dobro razumio, od hrvatskog jezika nema kruha u tom segmentu... zasad.... ali vjerujem da će bit jednog dana.... i to vjerojatno u bližoj budućnosti.... btw: posjeti me... thx

    avatar

    05.09.2006. (00:09)    -   -   -   -  

  • duke

    Kao što HrZgSg reće to i nije baš tako jednostavno.

    avatar

    05.09.2006. (11:23)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    jos jedna jezicka ispravka - ili barem teorija - mislim da sense u ovom kontekstu znaci prvenstveno culo, bilo kao imenica ili glagol to sense: osjetiti, "nanjusiti";
    prije nego "smisao" (drugo, i manje cesto znacenje rijeci sense)... jer Google "nanjusi" koje oglase staviti na tvoju stranicu...

    avatar

    05.09.2006. (21:33)    -   -   -   -  

  • novac

    ovajonaj, hvala na objašnjenju. Nije mi to palo na pamet.

    avatar

    06.09.2006. (17:48)    -   -   -   -  

  • Templar

    Ima i jednostavnijih načina zarade:)

    avatar

    18.01.2008. (01:47)    -   -   -   -  

  • Templar

    AUUUU koliko si ti postavio skripti na sajt. Sve neki čudni gutači surf prometa i podataka. Ja ne želim koristiti takve stvari.

    avatar

    14.06.2009. (21:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...