Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Sandy

    ajde malo o celulitu i jel' one kremice uopce kaj pomazu :-D borica imam nekaj, ali se ne zabrinjavam. :-D u kojemu dijelu dojclanda ti zivis?

    avatar

    28.07.2006. (21:16)    -   -   -   -  

  • falš

    Shvatila sam da ovaj put planirate sa stanom na duže staze. Čestitke i dobar lov u Baumarktu itd.
    Malo si protrčala kroz anti age kremice, pa evo nešto detalja koji bi mogli biti korisni: dodaci od/iz soje djelomično poništavaju štetno djelovanje zračenja a poznat je i mehanizam kako to djeluje. Q10 radi to isto ali mehanizam djelovanja još nejasan - ne nije nikakav čudotvorni sastojak. Ako se ne pridržavate ujedno i SPF ništa od toga. Nisu mi doduše poznati postotci potrebni za dobro djelovanje, kao ilustracija može poslužiti podatak da ako aleo vere nema u kremi 30% i više plaćate praznu slamu. Nemoj molim te shvatiti ovo kao kritiku, trebaju mi nove kremice i spadam u rizičnu skupinu po age and simptoms a izbezumljena sam navalom prozvoda i proizvađača te si me potakla na istraživanje. S proizvođačima još nisam načisto.
    Bok i uživaj

    avatar

    28.07.2006. (22:01)    -   -   -   -  

  • jja

    Sandra - ti znas puno o meni a ja o tebi bas nista (jer na tvom blogu nema nista ;-) pa mozda da za pocetak napises koju o sebi. ;-)
    Fals - ma kakva kritika, hvala na tekstu! Kao sto se iz mog teksta moze zakljuciti ne vjerujem previse anti age kremama, ali iskreno - nisam se pretjerano ni time bavila, tako da samo napisi sto imas, mislim da ce sve zanimati! Ovo za soju imas nekl link na neku studiju, sluzbenu stranicu ili slicno. Bilo sto pa da od toga sklepamo tekst. I ako si probala nesto od anti ange kozmetike i zadovoljna si - samot i ovdje napisi. Ovdje smo da ucimo skupa i da svi od toga profitiramo :-) Hvala na cestitkama :-)

    avatar

    28.07.2006. (22:25)    -   -   -   -  

  • teuta

    Sunčeko...ti već znaš mene da se kod mene sve sastoji od maslinova ulja, ha ha. Ali sam sretna što navraćam na tvoje interesantne postove koje i sprintam, jer uvijek dobro dođu dobri i pravi savijeti. U vezi mog posta...vjeruj, i ja bih se tako smijala kao i ti. Eto, takve smo mi žene. Laka ti noć, draga...cmokkkkk.

    avatar

    28.07.2006. (23:42)    -   -   -   -  

  • falš

    jja- ja sam dijete cvijeća, malo sam pažnje posvećivala kozmetici,povremeno nešto malo više šminki. Čišćenje je oduvijek bilo redovito 2-3 puta dnevno. No onda me sustiglo nevrijeme i visim već podosta kod dermatologa (množinski naglasak) ali su ti ovi naši k'o vračare. Sreća u nesreći je da do sada nema traga najgorim stvarima, ali sam tu negdje pa sama moram poduzeti što najviše mogu za popravak štete. Kozmetička poanta je da ne postoje čuda (anti age ne treba shvatiti doslovno- samo kao mjerilo bolje učinkovitosti kod poštenih proizvođača), ali neke pomoći može biti. Pa tako lijena kakva jesam našla sam kraticu za provjeru sastojaka i djelovanja, ali naravno ne svih sastojaka, odeš lijepo ma mayoclinic.com - skin ... i tamo lijepo piše da li ima efekta neka supstanca ili ne, ali doslovno piše da ne djeluje ako ne ili nema ozbiljnih provjera djelovanja. Što se tiče kozmetike, možda griješim, ali ne da mi se eksperimentirati sa skupim kremama 500-1000 kn pogotovo kad otkrijem da ima iste sastojke kao i druga znatno jeftinija krema. Još uvijek sam u potrazi za kremom čiji se učinak osijeća i nakon umivanja. Po tom kriteriju Niveino mlijeko za tijelo Q10 je odlično- 1. nije reklama za firmu 2. otkrila sam da ovaj kriterij dokazuje da se supstanca zbiljam upila u kožu pa onda valjda tamo i nešto radi: ima neke veze sa veličinom molekula - velike ne mogu kroz stanice kože ili tako nekako- pa sad vidi dalje
    P.s. davno sam bila na nekoj stranici gdje je prilično detaljno pisalo o sojinom djelovanju na kožu, a kako sam zaboravila gdje, tako sam otkrila to o Mayo klinici i njihovim stranicama, pozdrav, idem nabaviti hranu, nitko neće prestati jesti!!!

    avatar

    29.07.2006. (08:10)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Eto, imam masnu kozu pa ce mi se konacno sva ta muka isplatit kod bora. Za sad kuburim OK bez crow's feet i slicnog.

    avatar

    29.07.2006. (13:18)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala za preporuku stranice, svakako cu tamo pogledati! Mayo klinika je solidna adresa za informiranje, no nije dobro ako je jedina (ipak oni zive od toga i nisu imuni na business komponentu). Recimo razna medjunarodna udruzenja dermatologa su vise okrenuta struci a manje lovi pa su odlican izvor podataka. Nivea mi je na crnoj listi, a bas ta provala o velicini molekula im je jedna od jacih. Sorry nije nista osobno, ali vole oni tako bubnuti i ostati zivi.
    Xiola - kao sto se vidi iz teksta, ne slazem se s tvojom tvrdnjom. Dapace upravo vjerovanje da su nekako zasticeni od bora donosi nevolje ljudima s masnom kozom - jer se manje stite nego bi se stitili da u taj mit ne vjeruju. Znam da se ti stitis, ovo pisem za siru publiku.
    Pozdravlja vas JJA koja je kupila savrseno staklo za kadu.

    avatar

    29.07.2006. (14:24)    -   -   -   -  

  • falš

    OK, viš da više očiju više i vidi, a nije da mi je Nivea posebno prirasla srcu. Ovaj put, iznimno, koži. Od Shiseida, Gattineauxa, La roche ... suze mi oči, od nekih drugih isto tako poznatih dobijam crvene flekice iako im piše da su hipoalergene i provjerene. I tako ko ukleti holandez lutam po kozmetičkim morima. Kreme za osjetljivu kožu iz nekog meni nepoznatog razloga su premasne. Ostavimo ovo, beznadno je
    Staklo, hmmm to se meni jako sviđa ne samo u kupaonici. Ko malo sam dijete samo mi pokaži stakalce i još koji kotačić kao dodatak bolje od dudice i šuškalice zajedno!

    avatar

    29.07.2006. (15:45)    -   -   -   -  

  • jja

    Fals onda bi tebi bilo jako lijepo kod mene :-) Kod mene je puno toga od stakla, police, veliki stol, mali stol, nadje se toga. Razumijem tvoju muku po kozmetici i saljem ti veliki zagrljaj, evo ja nisam na nista u zivotu bila alergicna a sad sam si necime zeznula oci (sumnja pada za tekucinu za skidanje sminke s ociju) i sad pokusavam ustanoviti koji je to tocno sastojak od kojeg mi suze oci i njega ubuduce izbjegavati. Krema za osjetljivu kozu (pazi da nema mentola i slicnog) - ima Avene tih stvari a laganih. Recimo bas Hydrance Optimale (trazi light verziju) a jednako lagana je i Ausgleichende beruhigende Pflege-Emulsion od Avene (roza tubica).
    Mnogi mijesaju kreme sa osjetljivom s onima za suhu kozu, jer ove druge su cesto masne.

    avatar

    29.07.2006. (16:26)    -   -   -   -  

  • zgbaba-bez šminke

    Ima i kod nas knjiga o vježbama za facu, napisala je dr.farmacije i dermatologije koja godinama proizvodi i svoju kozmetiku (npr, "čupko" za depilaciju je njen proizvod)
    Žena ima 65 godina i zgleda nevjerojatno da bi bilo istinito!
    Dobila ja knjigu nedavno za rođendan, kad vratim facu teenagerice pofotkam se i metnem na blog ;)) Veli žena da ona to radi cijeli život (vježba facu), uči svoje klijentice kak da vježbaju, jedna od poznatih Almira Osmanović, vježba mjesec,dva i veli da zgleda 10 god, mlađe...

    avatar

    30.07.2006. (01:30)    -   -   -   -  

  • jja

    zgbaba - oni koji zagovaraju tu teoriju kazu da je caka poceti dok su misici jos uvijek tamo gdje bi trebali biti. Ali vecina zena dodje na ideju uopce uciniti nesto tek kad su im se misici vec "objesili" i onda ih zacementiraju na pogresnom mjestu. Zasto netko izgleda mlad, hm moze biti to u sto se kune a moze biti genetika i uredan zivot i jos mnogo drugih faktora.

    avatar

    30.07.2006. (09:56)    -   -   -   -  

  • yogica

    svidja mi se jako tvoje pisanje o kozmetici; demistificirajuci i vrlo zdravo razumski pristup.
    ja se ne zamaram s malo ovih borica sto imam, zahvaljujuci dobrim genima nemam ih previshe. mene bi posebno zanimalo tvoje misljenje o puderima itd.; ne znam jesi li vec o tome pisala.
    uzivaj u novom stanu i shoppingu :)

    avatar

    30.07.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • jja

    yogica - mislim da nisam pisala o tome, mogu nabaciti neku top listu tekucih, u kamenu itd. Pisala sam o njima samo u sklopu SPF-a ali ima krasnih "zimskih" pudera, doduse bez sunceve zastite ali prekrasne strukture, pa daj malo detaliraj pitanje :-)

    avatar

    31.07.2006. (18:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...