Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Darko

    Život u izrazito miješanom društvu naučio me poštovati jedino osobu. Sve ostalo, boja, visina, jezik, kultura, obrazovanje, i čitav niz drugih stvari, nema puno veće značenje od onoga što ga doma pridajemo boji očiju. Bacimo se bolje na posao i za svoju djecu uredimo bolji svijet i bolju domovinu, umjesto da ih čuvamo od izmišljenih neprijatelja.

    avatar

    27.03.2006. (09:42)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Nisam ovo još nigdje napisao, iako sam o tome govorio. Mislim da spada u širi kontekst. Ja sam malo starija generacija od tebe, ali je skoro sve bilo isto s manje ili više različitim intenzitetom. Mis smo naime svi, dakle poslijeratne gereracije, šizofreno odgajane: "u čet'r zida" se govorilo jedno, u crkvi na vjeronauku drugo, a u školi opet treće, i to o istim stvarima. Dobro se sjećam našega tadašnjeg župnika koji je posebno nas ministrante uvijek ako treba poučavao i o školskim predmetima, samo da budemo najbolji, kako nam nebi zbog ministriranja pravili probleme. Pozdrav

    avatar

    27.03.2006. (10:02)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @baca iva, pozdrav :))) Dobio sam mailove. Trenutno mijenjam hosting firmu za site na kojem imam mail, pa ti se nisam javljao.

    avatar

    27.03.2006. (12:12)    -   -   -   -  

  • Peratoviću, intelektualče i poliglote investigativni, nisam ti se već "odavno" javljao, pa evo nekoliko napomena, a ti razmisli ismijavam li te kad god mi pružiš prigodu, ili ćeš ipak i to izbrisati.... Naime: a) Nelle Karajlić (N. Janković) i Elvis J. Kurtović (M. Srdić) dvije su različite osobe, a i njihove su pjesme različite, b) Ivan Starčević nije "reizdao" roman dr. Ante Pavelića "Liepa plavka", nego neke druge knjige, c) Denis Kuljiš nikada nigdje nije napisao da je "fascinirani činjenicom da nam je premijer plav i visok", kako ti tvrdiš, premda je u "Globusu" napisao tekst koji bi se mogao (?!) protumačiti kao pozitivan u odnosu na Sanadera, ali zasigurno ne zato što je Sanader "plav i visok", već iz sasvim drugih razloga (uglavnom zbog "okoliša"), d) posebno me veseli, poliglote anglikanske provenijencije, što ti mogu još jednom (na SH-varijanti hrvatskoga) "skrenuti pažnju" da se u engleskom (kao i u još stanovitoj količini jezika) za čovjeka svijetle kose (kakav si i sam bio prije no što si oćelavio) ne koristi riječ "BLUE", već riječ "BLOND"... Riječ "blue", doduše, ima raznorodnih značenja, ponekad zavisno i od konteksta, ali nikada, baš nikada, ne označava čovjeka svijetle puti i plave kose (kakav si i sam bio prije no što si oćelavio), i redovito je ta riječ ("BLOND") različita od "BLUE", bez obzira u kakvu si "okolišu" ti odrastao i u kakvu "okolišu" ispisuješ dosjetke na blogiću... (M.B.)

    avatar

    27.03.2006. (13:58)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Mate Bašiću, ne škljocaj umjetnim zubalom ;) Odi pod post gdje sam ti objavio sliku, pa napiši kakve si zube imao prije ovih. Ja još ne nosim periku, a ni tupe. Dakle, red je da te stvarno brišem jer si prevršio svaku mjeru. Kad te se prozove, nema te. Kad te nitko ništa ne pita, pišeš gluposti, izmišljotine, poluistine... S tobom se ne može komunicirati drugačije neg' da se spusti na tvoju razinu i udijeli ti se par triski. A i to mi je dosadlilo. Bye!

    avatar

    27.03.2006. (16:19)    -   -   -   -  

  • "Par triski"?! Ti meni?!... Možeš ti je ipak pametnije da me s razumne udaljenosti pokušaš gađati kompletima albuma "Zabranjenog pušenja" s Elvisom na čelu, ili s rječnicim engleskoga iz kojih učiš što znači "blue", a što "blond", ili pak s "Lijepim plavkama" u izdanju Ivana Starčevića, s ukoričenim kompletima "Globusa" u kojima Denis ispisuje kako je "fascinirani činjenicom da nam je premijer plav i visok", možda?... Ili ćemo se dogovoriti drukčije?... (M.B.)

    avatar

    28.03.2006. (02:44)    -   -   -   -  

  • Vidim, Peratoviću, da si ponešto - hehehe - mijenjao svoj "izvorni" tekstić na blogiću, pa si tako nadodao i linkić o "Zabranjenim pušenju"... Dobro si to učinio... Dakle, osim što ne nosiš periku, jesi li razumio (hehehe: "shvatio", you SH-freak) kolike daleke i/bliske veze imaju Nenad, njegov brat Dragan, Elvis, Muče, Zenit, Sejo Sexon Rvat Sučić..., i ostali Hrvati iz relativnih brakova Israjva, za koje ti uglavnom znadeš gdje se nalaze - i to je sve, opa! - kao što znaš za Gorana Milića i Posavca iz Dubrave Frenkija Bonana, Jergovića da ne spominjemo, frendaofoursu, pitam te ja?... U potpisu: truly blue your's basic blond & as you could have see - blue & as you can only imagine, being so far & so lonely... mainly cause of you (?!), zlokotlokrpiću, kojemu ovo pišem nevoljko, ali ipak - zbog onizi "trisaka": jer ja, rodijače, meščini, muke mučin da mi kogod prston prid noson počne mrdat, vakte i dentiru napobaška... (M.B.)

    avatar

    29.03.2006. (01:52)    -   -   -   -  

  • have seen, oprosti, tipfeller... (M.B.)

    avatar

    29.03.2006. (01:55)    -   -   -   -  

  • Još jedan: tribalo je pisat: "frendovaurzu... (M.B.)

    avatar

    29.03.2006. (01:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...