Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Lova busi gdje .... nece

    Bome...sto jes jes...

    avatar

    10.10.2006. (09:27)    -   -   -   -  

  • Rembrandt

    Nije baš točno da isključivo dolaskom Krstičevića dobiva uzlet, a Matić je počeo doslovno ovako: ajde sad u ovoj sobi ti je s PDV-om, a u sobi kod stričeka SM je bez PDV-a. Od Mauhera NETKO radi i danas u KING ICT-u, koji je prika prije nego li je došao gen K. na poziciju, i ranije su bili dobavljaći za državu i to zbog cijene SMEĆA koje su prodavali državi.

    avatar

    02.04.2007. (09:58)    -   -   -   -  

  • Doktor

    U samom početku bijaše I MSan i mnogo drugih sličnih. Svi prodavaše sa ili bez ondašnjeg poreza. A onda su negdje '96.-te ili 97.-me svi osim Msan-a pritisnuti kontrolama prestali 'poslovati' na taj način. Jedino je MSan-u izgleda bilo dozvoljeno da radi tako još 2 godine. Tad je poslovanje krenulo prema nebu, sjećam se da su redovi za plaćanje u Slunjskoj bili i nekoliko metara izvan kuće. Naravno, cijene su bile više nego drugdje, ali kad bi se odbio porez - bili su najpovoljniji. Sve skupa je prestalo kada su valjda stekli dovoljni kapital i potukli konkrenciju. Svejedno, MSan je danas vrlo velika i ozbiljna firma, i nije ju sigurno lako voditi. A što se tiče velikih poslova, pa valjda se sve odrađuje putem javnih natječaja. Ako ima nepravilnosti, zašto šute MSanovi konkurenti - koji su u tom slučaju direktni gubitnici? A sjeća se tko gdje je i kako g.Matić učio zanat?

    avatar

    06.11.2007. (17:39)    -   -   -   -  

  • jašo

    Postoji istraživanje o Intelektualnom kapitalu u Hrvatskoj, Centra za intelektualni kapital (CIK). Prema toj metodi, M-San Grupa je veliki stvaratelj dodane vrijednosti u Hrvatskoj, isto kao i Leasing kompanije, npr. Debis, koji radi lažne zapisnike o štetama u policiji, pa onda ljudima utjeruje nepostojeće dugove preko osiguravajućih tvrtki i korumpiranih sudaca, pa onda RH Alan, d.o.o. za šverc oružja i droge je također tvrtka s nevjerojatnim intelektualnim kapitalom, itd. Znači, klikere imaju ovi koji peru lovu, dilaju drogu i švercaju oružje, prodajući ga u Afriku uz 20% provizije, mi drugi smo bedasti. Inače, kažu da je i Jakov Bienenfeld, kompanjon Hrvoja Petrača iz Židovske općine Zagreb i sin embehajca i Tuđmanovog poslušnika Zlatka Binenfelda (v. Denis Kuljiš: Majmuni, gangsteri heroji...) , počeo u kompjuterskom biznisu, imao je tvrtku POS, d.o.o., a muljao je i s raznim kartičarskim kućama, npr. DINERS-om. I sad, gle čuda, lihvarski krediti preko kartica, s 30% kamata daju se preko tih tvrtki koje prodaju kompjutere, kao što su KING, HG SPOT, itd. Jednostavno, knjiže robu koju nisu prodali, kriminalac dužniku daje lovu, vjerojatno od prostitucije ili droge,a kartičarska kuća pere lovu od kredita, koji je namjerno nabrijan 30% više, uzimaju svoju proviziju i sebi isplaćuju enormnu dividendu . I svi sretni i zadovoljni! To je Hrvatska kao zemlja znanja i intelektualnog kapitala!

    avatar

    07.03.2008. (17:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...