Komentari

simboli.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • angel

    Ej! Super blog, naletila sam na njega slučajno, tražila sam baš to o simbolima, prijateljica mi je bila u Varšavi i tamo kod jedne crkve je slikala ploču sa simbolima zla.. među njima je bio leptir!!?? Samo sam rekla Bože moj šta je sad to.. ugl imam istetoviranog leptira na vratu pa sad malo istražujem, da vidim koje to zlo mali leptiri predstavljaju... pa hvala na maloj pomoći ;)

    avatar

    29.06.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • Red

    Značenje leptira, tj. teorija koja se pojavljuje u filmu Butterfly effect nije novo značenje simbola leptira. U filmu je riječ o teoriji kaosa.
    Točnije, riječ je o prvom slomu determinizma u teoriji kaosa koji je nastao kada se spoznalo da nemjerljivo male razlike u početnim uvjetima rezultiraju različitim ishodima za što se uzeo primjer leptirovog leta, tj. zamaha krila leptira. Ta metafora služi da objasni da nije bitno koliko je mala i nezamjetna razlika u toku nekog događaja/odluke, jer svejedno može imat za posljedicu vrlo različite i velike promjene.
    Simbolika koja se veže uz leptire (uz tvoju već spomenutu, o potrazi duše pokojnika za reinkarnacijom) su još promjena, sreća, metamorfoza, lakoća življenja (ne treba život doživljavati preozbiljno).

    avatar

    26.10.2010. (11:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...