[Qomentar]
Top 50 Sequential Tarta,qstrip.blog.hr" /> <FONT SIZE="3" FACE="Verdana" COLOR=FFCC00>[Qomentar]</FONT></br> Top 50 Sequential Tarta - Q STRIP - Blog.hr - komentari na post

Komentari

qstrip.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • M

    Slazem se sasvim (s djelicem koji sam citala), pogotovo oko Eisnera s kojim sam mislila kako propustam neki dublji smisao i nisam u stanju shvatiti znacaj. :) Nego, a sto imas protiv zena? :)

    avatar

    04.08.2005. (14:12)    -   -   -   -  

  • Bob

    1) Nemoj ti meni Year One dirat! 2) The New Teen Titans: Judas Contract je skroz iznenadjujuce dobro napisan superherojski strip. Puno bolji od ikoje epizode X-Mena Da, cak i Morrisonovih! 3) Sve u svemu neka cudna lista sa cudnom logikom.

    avatar

    04.08.2005. (16:58)    -   -   -   -  

  • Weirdo_Intacta

    dal sam ja kasno uleteo u Bone pa mi uopshte nije zasmetao zaokret ka fenteziju(koga MRZIM)jer sam prvih 5 knjiga smozdio u dva dana ili je neshto peto u pitanju - ne znam ali josh uvek smatram jeff smithovo chedo za remek delo. Clumsy je josh jedan od izvikanih andergraund isprdaka koji bi svojim(imam devojku, nemam devojku, jako volim svoju devojku, ndostaje mi moja devojka...) kuknjavama trebao da me uchini zainteresovanim ali ne uspeva maltene nikad. mozda zato shto sam perverznjak i macho mushki shovinista koji ustvari voli peepshow, hate! ili minimum wage. jbmlga. ne pomaze ni to shto brown stvarno veze nema sa crtanjem. svoj primerak RADO prodajem pa ako neko hotje da overi.... Cookea volim ali mi je DC universe neinteresantan pa sam NF samo pazario i prelistao. red bi bio da i prochitam te da proverim... uz Invinciblea postoji josh (bar) jedan SH strip vredan paznje - Supreme Power. Grim end Griti u najboljoj izvedbi! Bobu se nije svidelo ali Bob ne voli ni Strangers in Paradise tako da ne obratjamo paznju:))) usputbudiiznenadjeno - nema SiPa na spisku?! mozda da ih ne optuze da su lezbo fem fatal kolektiv?:))))

    avatar

    04.08.2005. (21:58)    -   -   -   -  

  • mcn

    Nitko normalan ne voli Strangers in Paradise...>:))

    avatar

    04.08.2005. (23:09)    -   -   -   -  

  • Weirdo_Intacta

    praud tu bi insejn!:)

    avatar

    04.08.2005. (23:45)    -   -   -   -  

  • nenad

    "Amy Unbounded: Belondweg Blossoming" je nacrtala zena i nije mi se svidio "Clumsy" nije los, ali se stvarno treba vremena da se navikne na taj crtez "Vox" - vidi gore... pretenciozno; previse banalne price, mix grafike i kratkih tekstualnih prica - barem u prvom broju koji sam ja procitan

    avatar

    05.08.2005. (00:48)    -   -   -   -  

  • zveles

    mike carey kao scenarist ponekad zna i pozitivno iznenaditi, kao sto je to nedavno bio slucaj s njegovim stvarno odlicnim stripom my faith in frankie. prva (originalna) mini-serija lucifer - koja se nalazi unutar ovog trejda, spomenutog na popisu - takodjer je odlican strip i zasluzuje mijeseto na top-50. kasnija (ongoing) lucifer serija (u trejdu se nalazi jos i njen prvi story-arc) crtacki jest malo slabija (nitko kao SCOTT hampton, 'bes mu brata bo-a ili tu neke "ormstone", lol), ali je scenarijski dobra. lucifer se poceo razvodnjavati tek negdje oko broja 30 kada se carey kao scenarist uistinu umislio da je novi gaiman. :-)

    avatar

    05.08.2005. (12:41)    -   -   -   -  

  • mcn

    Znači dajeposlije još gore ... A My Faith in Frankie je bio tako grozan da ga nisam uspio zavrssiti ccitati...:)

    avatar

    05.08.2005. (20:20)    -   -   -   -  

  • Weirdo_Intacta

    blasfemija. MFIF je predivna mini serijica i verovatno jedini strip oko chijeg kvaliteta se sa drugom zvelesovskim slazem:)))

    avatar

    05.08.2005. (21:39)    -   -   -   -  

  • jurica

    meni bi zanimljivije bilo da prokomentiras kojih stripova NEMA na popisu, jer bi se na mom eventualno nasli Maus i Persepolis. niti jedan drugi strip - a ima ih nekoliko vrlo dobrih (Year One, jelte) - se ne bi ni priblizio. da Julie Doucet predstavlja autobiografski strip??? dajte molim vas, pa neki od najboljih stripova u Americi i Kanadi (a u zadnje vrijeme i u Francuskoj, vidim po Davidu B i gorespomenutoj Marjane) zadnjih dvadeset godina su nastali u tom zanru. vec sam ih poceo izbjegavati (iako su jako dobri) jer se bojim da pratim trend Big Brother zagledanja u tudju intimu.

    avatar

    06.08.2005. (11:37)    -   -   -   -  

  • mcn

    Ne bih komentirao kojih nema, jer bi to značilo raditi svoju listu, a to mi se nikad nije dalo jer se ne znam odlučiti što mi je draže od čega.

    avatar

    06.08.2005. (12:10)    -   -   -   -  

  • Hana

    Samo jedno pitanje na racun nekin komentara iz teksta: da li Maurovica ili recimo danas Sudžuku smatrate dobrim crtacima samo zato sto su Hrvati ili tu mozda ipak ima i nesto vise?

    avatar

    06.08.2005. (13:28)    -   -   -   -  

  • mcn

    Ne mogu ne primijetiti da je strip crtala žena. Ne mogu se pretvarati da nisam primijetio. Ne mogu se pretvarati ni da na listama koje sastavljaju žene Nema puno više stripova koje rade žene nego na listama koje sastavljaju muškarci. Pa komentiram, jer je riječ o Qomentaru. Kojeg se može komentirati ... Ali ponovo: Donna Barr je odlična bez obzira kojeg je spola (a gle, nije na listi). Marjane Satrapi ne crta dobro bez obzira što su joj priče dobre. Barbara Kessel jednostavno loše piše. Maurović je svjetska klasa, iako ga ne volim. Sudžuka je samo hrvatska klasa. Zen je sasvim dobra filozofija i nemam ništa protiv njega...:) Je li bilo još koje pitanje (a samim postavljanjem pitanja, pretpostavljam, primijetili ste da sam muško - bi li pitanje bilo drukčije da sam žena koja je komentirala istu stvar)? Jesam li šovinist i je li to loše?

    avatar

    06.08.2005. (14:47)    -   -   -   -  

  • Hana

    "Ne mogu ne primijetiti da je strip crtala žena..." - Nije poenta u primijetiti ili ne primijetiti da li je strip crtala zena ili da li na listi ima vise stripova koje su crtale zene, vec u patroniziranju tipa pojednostavljivanja do te mjere da je ta cinjenica ocito jedini razlog zasto se nesto naslo na listi koju sastavljaju druge zene. Meni se nesto ne dopada, ali vidi crtala je zena pa je to sigurno jednini razlog zasto je stavljeno na ovakvu listu nije pretjerano objektivno sagledavanje stvari. Moj komentar je cisto upucivao na to da neko mozda ima drugaciji ukus, trazi druge kvalitete i sadrzaje u onome sto cita i shodno tome odredjuje sta jeste ili nije vrijedno pomenute liste (sto je vjerovatno i razlog zasto Donna Barr nije na listi a neke druge jesu)... Meni se licno puno vise dopada kako Pia Guerra crta, primjera radi, 355 u Y-u nego kako to cini Sudzuka koji ju je totalno "smeksao", i na mojoj listi bi se upravo nasla neka Y prica koju je ona crtala a ne on ne zato sto je u pitanju crtacica vec zato sto mi je sveukupni dojam bolji. Ali znam da je jednostavnije generalizirati...

    avatar

    07.08.2005. (15:53)    -   -   -   -  

  • mcn

    Generalizacija ili subjektivno mišljenje stvoreno na temelju višegodišnjeg praćenja materije ... Nema veze, hvala na qomentaru.

    avatar

    08.08.2005. (10:50)    -   -   -   -  

  • nenad

    Istina je istina. Samo stoga sto je strip crtala zena ne znaci da je kvalitetan. Na ovoj listi "Top" grafickih novela nalazi se cudan izbor da se ne bi primjetilo da je vecina tog izbora napravljeno upravo stoga sto su autori zene a ne zbog toga sto su stripovi kvalitetni. Neka mi netko objasni cak 3 pozicije za Finder... Svaka lista je subjektivna ali bojim se da Friends of Lulu, Sequential Tart i ostali slicni pokusavaju nasilno postaviti svoj uski pogled na preostatak svijeta. Pitam se kakav bi odjek bio da muskarci zacnu nagradu za najbolji muski strip ili najboljeg muskog autora. Osim kritike od feminiziranih (preobracenih) muskaraca i zena, takva bi nagrada zasigurno osnivace otjerala u zatvor. Toliko o ravnopravnosti muskaraca i zena.

    avatar

    08.08.2005. (23:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...