Komentari

dubai.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • funny

    Dobar dan, evo prvi put te čitam. A kak se ti snalaziš u toj šumi propisa?

    avatar

    13.06.2005. (08:54)    -   -   -   -  

  • Dubai

    A cuj, proucio sam stvari prije odlaska dolje. Vise nisam dolje. ;-)

    avatar

    13.06.2005. (09:43)    -   -   -   -  

  • George

    bok, hmmm ja idem za dubai drugu subotu, i planiro sam nosit sa sobom par tableta od herbalife-a, dobro njih jos kako tako mogu zaboraviti, ali me zanima jedna druga stvar, za pun nazad opet stanem u dubaju dvije noci, i planiram imat pun kofer domace rakije i flasiranog vina, sve to bude imalo etiketu i sluzbeno zapakirano, ali citajucio ovaj blog, vise neznam sta da radim!!! by the way, se moze prespavat u dubaju kod nekog iz hrvatske ako ti vise nisi tamo. I jos jedno pitanje, je sada tamo toplo, jako ili oko 20 stupnjeva!!! hvala ti za blog i korisne informacije!!! jos se nisam odluci di da prespavam dvije noci kad budem iso nazan na zeland, mozda ti imas kakvu ideju?

    avatar

    14.06.2005. (12:19)    -   -   -   -  

  • Dubai

    Gle, sa cugom se nemoj igrati, to ce ti sigurno naci, mislim, ali samo mislim, da mozes uzeti sa sobom 2 boce vina ili nekog alkohola, no ja se na tvojem mjestu ne bi s time igrao kao niti sa bilo kakvim tabletama. Ako furas tablete, onda svakako imaj i recept i lijecnicku dokumentaciju - ako bez tih tableta nemres zivjeti. Dok se "nesporazum" razrijesi moze proci puuuno vremena. Sada ti je temperatura oko 40-45 stupnjeva, a noci su "friske" - 28-30. Sto se spavanja tice fakat nemam pojma. Da bi usao u Dubai moras imati vizu od sponzora, inace te nece pustiti u zemlju. Mislim da na aerodromu mozes boraviti do 12 sati kao u tranzitu. Pun kofer cuge jednostavno ZABORAVI!! Prijateljski savjet. Mogao bi imati gadnih problema.

    avatar

    14.06.2005. (21:48)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Dubai mi je upravo poslao porukicu da odgovorim na alkohol pitanje. Vako, u zemlju se smije unijeti 2 litre zestice i 2 litre vina, naravski zapakirano. Ekvivalent u pivceku ne znam. To je kao kupljeno u djuticu, ali slobodno to mozes i donjeti sa sobom od doma. Ja probala. Sto se tice hrane, ama bas sve mozes sa sobom donijeti ako je kupovno i ako to nije mak (to se tretira kao droga). Iskreno, ne znam kako stvari funkcioniraju kad nosis cugu iz D. na aerodrom, to u biti niko ne radi. Nemoj nositi nikakve video kazete sa sobom, jer je to zabranjeno. Bit ce ti oduzete i pregledane jer mozda nosi pornice sa sobom. Ali na memory stick mozes stavit hard core i niko nista nece pitati. Tablete - probelm su ti opustajuca sredstva, znaci Apaurin, Normabel i slicne stvarcice koje inace mogu stvorit ovisnost. Moj ti je savjet, kao i od Dubaia da ne pretjerujes s alkoholom i da uneses samo ono sto smijes. Ako tablete strpas u kutiju Aspirina, mozes proci bez frke. ja sam donijela neke antibiotike sa sobom kad sam dolazila, niko nista nije gledao. Sto se temepraturice tice, proljece je u punom jeku: preko dana 45, a navecer 30-35. Vrucina nije problem, nego vlaga, pa ako imas par skrga, ponesi i njih, trebat ce ti. Smjestaj: tu ti pomoci ne mogu, ali ima dosta budget hotela, kako temperatura raste, cijene padaju. Mogu malo proprckati okolo i vidjeti za neku jeftinu sobu. Last but not least: ako mislis nositi visegodisnje zalihe shljive na Zeland, nemoj ici preko Dubaia i ostajat tu dva dana. Doduse, ako imas problema s ledjima i oces ih malo izravnat u zatvoru, ovo je pravo mjesto za to!!! Samo ponesi apaurincek, i volala 2-3 mjeseca ravnas kicmicu. Dok ne dokazes da ti je to propisao neki dotur.

    avatar

    14.06.2005. (22:28)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    E da, s druge strane ako neki savjesni carinik odluci vidit taj aspirin s herbal lifeom u njemu, e onda ide terapija ravnanja kicmice!!! Mislim da ti panduri bas i nisu glupi, pogledaju oni genericko ime ljeka i znaju za sta hapse. Moje osobno misljenje je da s herba lifeom mozes proc bez problema. Mene stvarno ni jednom niko nije ni pogledao, ali nikad ne znas na koga ces naletit. A i ja sam onaj ako ljepsi spol, mi smo tu zakonom zasticene.

    avatar

    14.06.2005. (22:37)    -   -   -   -  

  • Tomislav

    Da pojasnimo pojam "ravnanje kicmice". Dakle, zatvor u Jumeiri ima cca 155 krevta i oko 470 zatvorenika. Jednostavna matematika kaze da ima pun ku... zatvorenika vise od kreveta. Onaj ostatak spava na podu i ravna kicmu. Kolega iz Juzne Afrike je zbog pive zaglavio na mjesec dana, isli mu u posjetu pa slucajno znam kako to izgleda i info je iz prve ruke. A za sve vas ostale ako zelite dobiti utisak takvih institucija posudite u videoteci film "MIDNIGHT EXPRESS". To je to!

    avatar

    14.06.2005. (22:49)    -   -   -   -  

  • Dubai

    Ulboren, dobio si info. Nemoj da nam budes glavna zvijezda na blogu, monitoru, vecernjem i ostalim medijima. Ne isplati se izazivati sudbinu.....

    avatar

    14.06.2005. (22:52)    -   -   -   -  

  • Mare

    pozdrav!

    avatar

    18.06.2005. (20:35)    -   -   -   -  

  • George

    aha hvala za te informacije!!! a sta sa piratima, Cd-ima mislim, gledaju oni Cd-e???? ma sad gledam tu brosuru za hotele, i malo san zbunjen koji da si odaberen! gledam plan grada i vidim neku rijeku da djeli grad na gornji i donji, i sad si ja mislim da li da idem u gornji grad ili donji??????hmmm, pa odlucim ja da idem jedanput gore jedanput dole!!! nije nis jos odluceno ali vjerovatno bude Marko Polo jedan od njih, a drugi neki jeftinije jer cu tamo bit dvije noci. molim misljenje oko cd-a hvala, bas ste si dali truda !!!

    avatar

    20.06.2005. (13:39)    -   -   -   -  

  • George

    aha hvala za te informacije!!! a sta sa piratima, Cd-ima mislim, gledaju oni Cd-e???? ma sad gledam tu brosuru za hotele, i malo san zbunjen koji da si odaberen! gledam plan grada i vidim neku rijeku da djeli grad na gornji i donji, i sad si ja mislim da li da idem u gornji grad ili donji??????hmmm, pa odlucim ja da idem jedanput gore jedanput dole!!! nije nis jos odluceno ali vjerovatno bude Marko Polo jedan od njih, a drugi neki jeftinije jer cu tamo bit dvije noci. molim misljenje oko cd-a hvala, bas ste si dali truda !!!

    avatar

    20.06.2005. (13:41)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Neroblu, mozes nosit Cd-e. To ti niko ne gleda, fetish su im video kazete. Za to bi ubili. A to ti nije rijeka, nego veeeliki zaljev sto ide daleko u pustinju. Ako dobro pretpostavljam more ti je na toj karti s live strane, a onda je to gore Deira. Ima ona i lijepih djelova, makar tamo zivi najvise Indijaca, Pakistanaca, i inih. Hoteli su ili totalni shit ili s 4-5*****. Ono dole ti je sve ostalo, jer iza deire zavrsava emirat Dubai. Odma ispod krika je Bur Dubai. Marco Polo je u deiri i nelosh je hotel.

    avatar

    21.06.2005. (00:12)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    E da ima i jeftinijih, samo ne znam koliko jeftino oces. Deira hotel la paz, 120-170 dhs, +97142268800, deira palace hotel 130-150 dhs+97142255889, hyde park hotel u bur dubaiu 165-220 dhs, +97143939373, victoria hotel u deiri 200-250 dh, +97142269626, itd. To ti nisu neka prva liga hoteli, nego ono cist krevet i wc. 1dhs=1.6 kn pa ti racunaj. Sad ti je tu do zla boga vruce, pa se u startu probaj pogadjat. Mozes dobit i do 50% dole, pogotovo u tim jeftinijim, jer sad i nije neka navala u ovaj dio svijeta. Susjedstva su ti tako tako, deira nije bas cista, a ni bur dubai ali i to treba vidit.

    avatar

    21.06.2005. (00:21)    -   -   -   -  

  • George

    hhahahahha, a cujte ovo, posaljen ja danas ujutro mail curi kod koje sam kupio kartu da mi rezervira sobu u Metropolitan Hotel Dubai, na putu doma, a kasnije da joj budem javio u kojem hotelu cu prespavat kad se budem vraco. No vrati ona meni mail i veli "Pa ti nemas nikakav stop over, ni na putu tami ni nazad" o well, mislim si ja Sta je sad to, a ljepo mi je rekla bila da ako zelim bit 24 na zelandu da mora stat dvije noci u dubaju, i sada nista!!!! hmmm, sjeo ja u auto poslje posla i do nje. i na kraju svega, na putu doma nema stopa a na putu natrag stajem dvije noci!!! ok, more je na karti s ljeve strane, BRAVO

    avatar

    21.06.2005. (10:05)    -   -   -   -  

  • George

    misli san si ja, super nama stopa ima pun kufer vina i rakije, hahhahahahahaahah!!!! no, di se vi ljudi kupate, ja bin isto se malo bucnu u more u dubaju????????? ma sad imam vremena mjesec dana, pa budemo mi nasli neki dobar hotel, a ne?????? thanks za sve te informacije o cijenama i tel. brojevima. oni meni nude u 4 zvijezdice hotelu nocenje s doruckom i prevozom do hotela pa opet na aerodrom i 24 sata check in and out i bla bla bla aha i vizu, sve mi to oni srede za oko 115 americkih dolara za jednu noc, ma to ni neki bad!!! uglavno sad mi nije vise panika, imam vremena se odlucit. budite mi dobro, pa se ja javim opet s pitanjima, uuuuuuu brojim sitno jos tri dana, uuuuuuu papa

    avatar

    21.06.2005. (10:16)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Neroblu, jesi li siguran da na NZ mozes unit hektolitre alkohola? Ja cula da su doli strogi, pa nam javi ako moze. Sto se kupanja u D. tice, za mjesec dana kad ces tu doc, zaboravi. Prije 3-4 tjedna kad sam ja zadnji put bila na plazi more je bilo ko pishaka, a sad je sigurno vec vruce za opec se. Tu je plaza jako dugo plitka, hodas ohoho dok ne zaplivas, ljeti dosta puse i struje su jake pa ti ja ne bi preporucila odlazak od obale. Ima dosta javnih plaza, jedna od njih je kod Burj Al Araba koja je dosta popularna, ali ti se tamo skuplja svakakav narod. Privatne plaze kostaju, pa ako ces ic na takvu, isplati se jedino ako mislis bit cijeli dan. Bolje je da u ta dva dana vidis nesto D., recimo gold souk, spice souk, sve je to u Deiri, a ti ces tamo spavat u MP. Pripremi se da ce bit prokleto vruce u doba kad dodjes tu, a vlaga ce bit neizdrziva.

    avatar

    22.06.2005. (12:34)    -   -   -   -  

  • Dubaika2

    Inache, okej ti je deal a obzirom da ce svasta nesto za tebe napravit u tom hotelu. Ako se dogovaras direktno s hotelom, probaj dobit popust, to je glavni sport u Dubaiu.

    avatar

    22.06.2005. (12:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...