novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

26

čet

11/15

JEDNE JESENI DAVNE

ljubavjejednostavnoljubav.blog.hr


Jesen je vrijeme koje stvara tjeskobu jer prolaznost oslikava prekrasnim bojama. Tjeskoba prestaje kada naučiš da je jesen u svojoj prolaznosti put ka zimi, bijeloj svjetlosti, ka smiraju i vječnosti.
Kad tragom svojih misli, listajući stranice sjećanja, otvorite dnevnik jedne ljubavi,pisan neke jeseni davne, pročitate nekoliko puta.
Kad uz mir osjetiš i nježnost, kad otvoriš davno zatvoreni „dnevnik jedne ljubavi“, osjetit ćeš kako iz dubine naviru sjećanja.
U miru i tišini, samo jedna pjesma davno ispjevana, na obali iste one rijeke što grad razdvaja, na istoj onoj rijeci što mostom spaja.... Pročitah riječi, osjetih nježnost kao nekad davno.I onda i sada, magle su se provlačile, rijeka šaptala , mostovima srca spajala. I nakon toliko godina , opet sam na istoj obali,opet ljubim istu sjenu. Osjećam tvoju blizinu. Dušom tvojom dišem. Osjećaš li i ti , nakon toliko vremena isto?
Moja sjena uz tebe samo je malo kraća , zato jer su sjećanja duža.Osjećam tvoju toplinu. Grije li i tebe ili su to samo moji snovi? Ako su i snovi, mi pripadamo jedno drugome na jedan nježan nježan , drugačiji način. Osjećaš li riječi?
I onda i sada ona ista rijeka nas razdvaja, a most na jedan drugačiji način spaja.
Reći ću ti jednom. Ako ne prije, onda kad nam se sjene spoje. U miru. U tišini . Nježno.
Predivan je osjećaj vratiti se doma , u dom duše svoje, bistra uma i velikog srca.

Retro zagonetka

nepoznatizagreb.blog.hr

Još svega poneki dan i Advent će nam zakucati na vrata i krajnje je vrijeme za izigravanje posljednjih reklamnih aduta prije božićne potrošačke ludnice (iskreno, ja ju baš i ne doživljavam puno jer minimalno gledam TV, tu i tamo slušam radio i pročitam novine i tek me reklamni plakati podsjećaju da se zapravo nekaj zbiva na potrošačkom planu ... wink

Uglavnom, još prije 2-3 mjeseca zamijetio sam usamljeni ovakav plakat na Ljubljanskoj aveniji, nedaleko Jankomira. Zapitao sam se koji bi to vrag mogao biti, koja će se poruka izvući iz te "navlakuše" ... ali, rekoh, i tako će se saznati za tjedan ili dva. No, to je vrijeme prošlo, a nije se saznalo. A u posljednja 2-3 tjedna uočio sam i još dva nova plakata, jedan u Rudešu i drugi kod Sesveta. Dakle, nije riječ o nekoj kampanji koja se ugasila prije nego li je stvarno počela, a čini se da nije ni neka od ovih klasičnih telekom/hipermarket priča, jer su oni uglavnom svoje reklamne karte već stavili na stol.

Dakle, što bi to moglo biti?

Retro štih, sa ovim zulufima, znojnikom na čelu, lutkom pijetla koja također podsjeća na 70-te i Muppete ... a ovaj lik, prva mi je asocijacija bila onaj slovenski humorist, ne mogu mu se sjetiti ime, koji je igrao i u onoj čuvenoj reklami za Frutek, vidi OVDJE.

Ajde, da čujem vaše ideje, što bi se to moglo reklamirati tim plakatom!Zagrebačka avenija, Rudeš. Snimio: Vanja

Lejdi rikoše

anarhandjeo.blog.hr

Ona zapravo više ne želi ništa. Možda je nekada i željela nešto, no ako i jest, vraški se potrudila da to zaboravi. A sada će učiniti, probati, ili uzeti bilo šta, samo da popuni tu prazninu, nedostatak želje, strasti, čak i patnje. Da ponovo vrati osjećaj, smisao ljubavi ili mržnji, ili samo osmijehu. I ona zna kako će najvjerovatnije umrijeti pokušavajući. Ali više ju nije strah. Ona je monstrum. A ja se nadam se da me ona neće opet pronaći, lady rikoše.

>;')-->

Psihijatar i sex...!

obadzo.blog.hrKad dodju ovi sumorni zimski i kisni dani covik se najradje uvuce u neki topli kutak, a onda mu se po glavi pocmu provlacit neke lipe situacije kojima prova popravit raspolozenje il' u najgorem slucaju mu prikrate vrime.
Sicam se tako ovog lita sidi ekipa u debeloj ladovini kafica koji je uza samu plazu, a ispod nas gomila kupaca svih profila.
U toj guzvi i susuru svi smo skuzili jedan na prvi pogled ljubavni par i odma spontano komentirali:
…ljudiiii, a boga ti draga vidite li ovo dvoje doli sta rade!? …Joke je prvi javija, na sta se Tonci iste sekunde nadoveza:
…aeee..vidimo nismo coravi!!
...a jeee!!!...rekoh i ja ne skidajuc pogleda sa njih dvoje, a oni gustaju u eksplicitnim polozajima ka' da su sami na plazi.
…jebate, pa on ce nju opalit na srid plaze!?...Joke ce uzbudjeno, a i meni se isto tako cinilo.
Potegnem dobar guc ladne pive i sutke nastavin parit oci, jer Jokin komentar je ima potpuno uporiste i samo sta sta se nije obistinija.
…Pajdo!?...opet ce on meni
…sta je, koji ti je vrag?...sta me ometas, vidis da je postalo napeto!
…aeeeee, napeto je vec odavno…a sta mislis da je bilo pocet naplacivat karte od ovih svih sta gledaju!?...komentira je Tonci i teglija duvan ka' da nije zapalija od sinoc.
…hehehe…ti nisi normalan, jos bi zaradjiva na tuđoj guzici!!!
…aeeee, pa mora se napunit proracun, a ovo sve spada u turisticku ponudu…triba naplatit i gledanje, biznis je biznis!!!...keserija se Joke , a onda u taj cas dize se neka baba na plazi i ode drito do njih.
…ohoooo, sad ce bit pizdarija!!!... rekoh, a dotle se dole vec pocela razvijat drama, jer baba je nesto vikala i i pocela lamat rukama.
…jebaji ga sad, cini mi se moj Tonci da ce nam zbog babe propast proracun!!!...komentira sam razvoj dogadjaja, jer ono dvoje mladih se pokupilo i otislo u more, dok je baba jos nesta vikala za njima, a pola plaze zvizdalo.
…e neka tako nam i triba kad ne znamo uzet lovu, a znate li vi da je meni lani bija ka' gost jedan psihijatar iz Metropole!? ...komentira je Tonci paleci novi duvan.
…ae, sta ti nama sad oces rec da smo mi ludi i da nam triba psihijatar!?...zapalija se Joke, al' Tonci se samo nasmija i rece:
…sta si se pripa, samo cu vam ispricat sta se tom coviku desilo..ala nesta slicna sta sam ja bija predlaga!!!
…aeee, bas nas zanima!...pricaj!!!


…ma jedne prilike dosa kod tog psihijatra jedan mladi par i zatrazija uslugu.
Kad ih je upita kako im moze pomoc, tip je reka: …mozete li vi da nas gledate dok mi vodimo ljubav?
…opaaaaaa!!!...Joke se nije moga suzdrzat da ne lane, a i nas je prica zaintrigirala i svi smo zablesili u Tonca.
…paaaa, psihijatar se iznenadija, ali je ipak prista na uslugu.
…i ja bi prista, ko ga jebe…imas orginal pornic!!!...javi se i Jure, a uzvrtija se u stolici ka' da je on na psihijatrovom kaucu.
…daj bogati ne prikidaj ga, vidis da je napeto!!!...dreknu Joke i svi smo umucali ka' dica kad ih ucitelj ukori, potom se okrenu Toncu i rece:
…ajde pricaj, sta je dalje bilo!?
…pa nista, kad su oni zavrsili posa' psihijatar im je reka da im je seks dobar, dapace super...oni se njemu lipo zahvale, a on njima jos lipse naplati 300 kuna i oni nakon toga odu!
…jebate, pa u cemu je poanta price…jel to TO???
…ma jok, vratili se oni njemu nakon par dana i tako to iz tjedna u tjedan…dva puta u 7 dana, jebavali bi se, psihijatar bi gleda, oni platili po 300 kuna i odlazili.
…ae, a zasto boga ti draga!?...
…eeeeee, to je i psihijatru bilo cudno, pa ih je pita sta oni u svom odnosu pokusavaju rijesit i zato dolaze kod njega!
…i sta je tip reka?
…nista!!! ...reka je da je ona udata i da se ne mogu vidjati kod nje, a da je i on isto ozenjen, pa ne mogu ni kod njega.
…aeeee, logicki!
…eeee, al' onda su se interesirali i skuzili da u hotelu Sheraton, Westinu ili Palace soba kosta skoro 700 kuna, dok je u Antunovicu i vise, te zakljucili da je kod psihijatra najjeftinije, samo 300 kuna i sta im je najvaznije imali su jako dobar alibi!
…jebate, bas pametne face!!!...progundja je Joke, a onda Tonci sa smjeskom rece:
…aeeee, a secer im je bija na kraju da koncem godine na te racune od drzave jos dobiju povrat poreza!smokin

...lip pozdrav! mah

25

sri

11/15

Igranje vatrom

e-porn.blog.hr

Mogao je tada možda imati 5-6-7 godina – nije se dobro sjećao. Jedino čega se sjećao bile su redovne batine, s njima sramota i nelagoda koju je osjećao u tom ranom dobu odrastanja. I naravno neugodne i bolne situacije koja slijedi.

Toga jutra majka je kao i obično bila na poslu, otac tada nije radio, imao je fiks ideju postati piscem, a kako mu se danas čini, gubio je vrijeme pravdajući ga.

Igrao se rijetkom igračkom koju je volio, malim spaćekom, kojega je po cijele dane znao vozikati amo-tamo po stanu. Otac je sa susjedom s prvog kata sjedio za stolom u kuhinji i razgovarao. Pili su kavu, pušili i često se smijali, onoliko često koliko je to bilo rijetko kad je majka bila u kući.

Zadubljen u svoj svijet, gurao je spaćeka iz predsoblja do sobe, preko tepiha do parketa, s parketa na pločice da bi došao do kuhinje.

Prešao je preko očeve, zatim se okrenuo dva puta oko noge od stola pojačavajući gas: brm, brm... Na drugoj strani je zastao.

Mamine noge vidio je puno puta, ali ove noge nisu bile nimalo slične maminima. Bile su... nekako... imao je drugačiji osjećaj kad ih je vidio. Samim tim što su mu privukle pažnju te dvije ležerno poluraširene, do bedara gole noge bile su nekako posebne.

Spaćek je krenuo bliže, gotovo sam od sebe, vođen dječjom znatiželjom i nečim što tada nije mogao dokučiti, prvim pravim nesvjesnim susretom sa svojom seksualnošću. Provozao je spaćeka preko prstiju jedne noge, zatim preko štikle druge noge, nakratko prekinuvši vožnju između susjedinih bedara, netremice gledajući.

Kad je odlučio krenuti po nozi gore, susjeda je vrisnula, a on se skamenio od snage toga vriska. I od straha.

Očev stolac odjednom je poletio po pločicama, snažna ruka izvukla ga je van i snažno pljusnula.

Marš u svoju sobu! – izderao se.

Plakao je Emil ne samo zbog šamara, nego zbog sramoćenja pred susjedom ne razumijevajući zašto. Polako se jecajući odvukao do sobe.

Kroz njen smijeh, polusvjesno, jedva je čuo oca:

Tko se igra vatrom, mora biti kažnjen.Ovo je priča nastala prema filmu "The Bakery Girl of Monceau" Erica Rohmera, kao neko opravdanje za njegovo nedjelo u filmu. Ima i nastavak, ali to ću u nekom od narednih postova. Dobra vježba. Film je ovdje:

SVE O MOM POSLOVANJU ILI KAKO NAPRAVITI DOBAR PRELJEV

agness.blog.hr


Često me ljudi zovu za stvari koje im ne mogu napraviti. Ako sam svemoguća s biljkama i gljivama, ne mora značiti da im mogu stvoriti bubreg gdje je bio drugi ili istopiti oblutak oko tijela. Hm, oko ovoga drugoga bi i meni trebala zlatna ribica. Ako mogu napraviti napitak za dobro raspoloženje ili prah za skidanje boje sa zida, ne mora značiti da nekome mogu načiniti i dvije ruke ekstra.
Da se razumijemo, sve me to ljudi traže, ali na mojim vratima piše Gljivologija i travologija.
Za druga čudesa morate u Perinke Vagabundove, a ona plaća po zlato.

Moje radno vrijeme u uredu je od 11- 2h, a broj telefona vam je u imeniku (šifra na petoj strani, prepoznat ćete). Mobilni ne koristim, a zlatna djeva zna zašto.
Sve detalje dogovaramo u četiri oka, a za moguće nuspojave ne brinite. Ako ih i bude, s vremenom prođu, ništa opasno po zdravlje.
I, naravno, još jedna stvar. Malo sam kratka s plaštevima, pa onaj tko želi mast za uklanjanje muževih brkova, poželjno bi bilo da mi donese jedan. Ako među vama ima krojačica, još bolje. Mast je vrlo skupa i učinkovita, a vi ćete proći bez troška. I još nešto. Ne volim boju matuna i dosadnosmeđu (znate koja je to, zar ne !??)

A sada ću vam otkriti recept za najbolji preljev. Dugo sam ga mućkala, a koristim ga kad sam u stisci s novcem. Znači samo vam treba pravi papir za krivotvorenje novca, a ostalo nađete sami.
Za preljev je potrebno:

- 3 kokošja jaja
- 6 i pol dječjih zelenih šmrkljeva
- Muževa crna prljava čarapa
- 10 dag maslaca
- paučina stara 11 tjedana
- lak za nokte boje orahovog lista
- prstohvat vegete
- rakijska čaša ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- malo smole iz uha(stare cca pet dana)
- tri prstohvata soli
- čašica tequile
Za posljedice da vas uhvate ne odgovaram. To samo znači da ste bili preneoprezni, npr. da ste se hvalili pijani u kafiću punom policajaca ili slično.
Ovaj profil na blogu je zaštićen od Gandalfa Sivoskutog i policajci ga (zbog detalja poznatih samo meni) ne mogu pročitati.
Toliko za sada. Moram po muhare u šumu.

p.s.
Bila sam tri mjeseca na Mjesecu.Tamo sam sakupljala mjesečevo bilje i gljive, pa me zato dugo nije bilo na blogu.

Putujem na Novi Zeland

belator.blog.hr

Raspet jedra, proći ispod mostova, zaobići hridove i putovati, jedriti....
Zeleni proplanci i miris planinskog mira, čekajte me.....dolazim :)))
U miru, tražeći mir.
Novi Zeland je tu, ispod nas, kaj ne.....

Statistika

Zadnja 24h

21 kreiranih blogova

310 postova

700 komentara

295 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

45 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se