novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

23

čet

07/15

Minijaturne svinje

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Mnogi su za kućne ljubimce uzeli minijaturne svinje ili, kako ih još zovu teapot pigs (svinje velike kao šalica za čaj). Trend je veoma prisutan u Sjedinjenim Državama, međutim nakon otprilike godinu dana nastaju problemi. Naime, svinje više nisu minijaturne već narastu u svoju normalnu veličinu. Tada vlasnici više ne znaju kamo će s njima pa ih jednostavno napuštaju. Trenutno je situacija takva da su tisuće i tisuće nekad minijaturnih, danas normalnih svinja napušteno. Skloništa za napuštene životinje se prepuna i neki su čak uveli odredbu da ne mogu primati nove svinje.

Većina vlasnika kaže da im uzgajivači kažu kako će svinja ostati tako malena ako je se hrani točno određenom količinom točno određene hrane. Međutim, životinjama to nije dosta pa većina tako gladuje ili jede što stigne i kopa po smeću kad im se ukaže prilika. U konačnici ipak narastu do svoje normalne veličine. Cijena jedne male minijaturne svinje se kreće oko vrtoglavih 2,500 dolara.

Zašto jednostavno ne spasiti onog psa lutalicu? Ah da, preobičan je i preružan.

Image and video hosting by TinyPic

Češki Liberec 24. 07. - 07. 08. 2015. je Centar europskoga goa

goturniri.blog.hr

Pred nama su dva tjedna 59. Europskog Go Kongresa u Liberecu u Češkoj.
To je festival igranja goa sačinjen mnogim natjecanjima igrom goa. Pored ostaloga dobiti ćemo u Liberecu Ekipnog prvaka Europe (reprezentaciju od 4 najuspješnije u A-ligi na Pandi na internetu. U sastavu glavnoga turnira dobiti ćemoo i novoga pojedinačnoga prvaka Europe. Održati će se i godišnji skup Eiropske Go Federacije. Biti će puno raznih turnira, a sve možete detaljno pratiti na http://www.egc2015.cz/

Friday, July 24th
12:00 – 22:00 Registration
18:00 PGETC Finals, round 1

Saturday, July 25th
9:00 – 24:00 Registration
9:00 PGETC Finals, round 2
14:00 PGETC Finals, round 3 - PGETC Finals O d i g r a n o ..... Vidi link
20:00 Opening Ceremony, PGETC Prize giving
20:00 Start of Lightning Marathon

Sunday, July 26th
9:00 - 10:00 Verify List of Participants
11:00 Main Tournament / European Championship, round 1
19:00 Rapid Tournament, round 1

Monday, July 27th
9:30 Main, round 2
16:00 Rapid, round 2
19:00 13x13, qualifications

Tuesday, July 28th
9:30 Main, round 3
16:00 Rapid, round 3
16:00 Football tournament, group stage
19:00 13x13, playoff finals
19:00 AGM Meeting of EGF

Wednesday, July 29th
9:30 Computer Go Tournament
9:30 Team Tournament
9:30 Veterans Tournament
15:30 European Go Centre Meeting

Thursday, July 30th
9:30 Main, round 4
16:00 Rapid, round 4
16:00 Pairgo, qualifications
9:30 – 21:00 International Go Game Science Conference, info here

Friday, July 31st
9:30 Main, round 5
16:00 Rapid, round 5
16:00 Pairgo, finals
16:00 Football tournament, playoff finals
15:00 – 24:00 Registration of newcomers

Saturday, August 1st
7:00 – 8:30 Registration of newcomers
9:00 – 9:30 Verify list of participants
9:30 European Championship Semifinal
10:00 Weekend Tournament, round 1
14:00 Weekend Tournament, round 2
17:00 Weekend Tournament, round 3

Sunday, August 2nd
9:30 European Championship Final
9:30 Weekend Tournament, round 4
14:00 Weekend Tournament, round 5
19:00 Prize Giving First Week
18:00 - 24:00 Registration of Newcomers

Monday, August 3th
8:30 – 9:00 Verify List of Participants
9:30 Main, round 6
16:00 Rapid, round 6
16:00 Children tournament, rounds 1 - 3
19:00 Ladies Tournament

Tuesday, August 4th
9:30 Main, round 7
16:00 Rapid, round 7
16:00 Children tournament, rounds 4 - 6
19:00 Beer Tournament

Wednesday, August 5th
9:30 Omikron Rengo European Championship
9:30 – 19:00 EGF referees training
19:00 9x9 Tournament, qualifications
22:00 9x9 Tournament, playoff finals

Thursday, August 6th
9:30 Main, round 8
16:00 Rapid, round 8
19:00 Lightning, qualifications

Friday, August 7th
9:30 Main, round 9
16:00 Rapid, round 9
19:00 Lightning, playoff finals
24:00 End of Lightning Marathon

Saturday, August 8th
9:30 Main, round 10
18:00 Closing Ceremony + Prize Giving

Sudjeluje osmero naših predstavnika. To su:
samo na vikend-turniru: Zoran, Dražen i Branko, prvi tjedan četiri Medaka, a cijelo vrijeme naš prvak Lovro, koji je ujedno i naš delegat na Skupu Europske Go Federacije.
Do pisanja posta je prijavljeno ukupno 879 sudionika.

22

sri

07/15

Nešto razmišljan

naelektrisaniguster.blog.hr

Stvarno, ne mogu više svatit ovaj nacionalizam, homofobiju, sve ovo oko mene, evo baš ću o ovome post napisat - neki drugi put. :D Hahahaha, eto, da vas nekad i obradujen nečim. :D

Ali, nije neka ležernija tema vjerovatno. Baš nešto primjećujen neke stvari oko sebe, i vidin neke zanimljive i tek naizgledne paradokse. Jeste primjetili kako su ovi modni mačci, gurui itd, sve muškarci? Također, ove kulinarske emisije, uglavnon većina kuvara su muškarci. A to bi tribale bit tradicionalno ženske stvari, jel, kuvanje i moda, bože moj! I razmišljan, kako stvari stoje u našem društvu, kada se nešto ovako, općenito radi i postoji ko trend to onda more bit žensko, ko što je slučaj eto sa šopingon i kuvanjen, ali kad za to triba bit stručnjak i to stručnjak koji na televiziji pokaziva svoje znanje, onda društvo očito u toj ulozi puno rađe vidi muškarca. Žena ne mere bit autoritet ko muškarac, ona ne mere bit stručna. Ona more bit šopingerica i obožavateljica kupnje, ali ne i modni guru. Ona more kuvat svom mužu kući ali ne i na kulinarskom šou. Jer je znanje, ono pravo, kvalitetno znanje, rezervirano za muškarce. Daleko od toga da mislin da ne postoje kvalitetne kuvarice ili pak neke "modne guruice" to jest cure koje bi to mogle bit, zasigurno postoje. Ali društvo u tin ulogama želi vidit muškarce, i žene neće dominirat tim kategorijama na televiziji. Evo, uzmimo neka tradicionalno muška zanimanja, nogomet i pijenje pive, vidite li hrpu cura na reklamama za pivo? Vidite li žene kako vode nogometne utakmice, komentiraju ih, itd? Istinu na ruku, jednon san na Hrt-u vidija ženu kako vodi analizu neke utakmice, sa dva muška gosta naravno, u ulozi voditeljice. Eto i to je neki pomak, ali je nažalost iznimka.

Ne mislin da bi žene na silu tribalo ubacivat da vode sportske događaje itd. Mislin samo da bi tribalo stvarima pristupat objektivno. Realno, takozvani modni gurui su svi društveno konstruisani, ili pak bolje rečeno medijski konstruisani. Ne postoji nikakva diploma koja te osposobljava za to, naprosto mediji te odaberu na osnovu nekih kriterija i naprave te guruon. I očito te ne naprve tin ako si žena. Ako si žena, za te je rezervirana jedna, i samo jedna stvar - da budeš lipa. Ne traži se pamet, čak, i ako je imaš bolje da je ne pokazivaš, jer ćeš gledateljima pokvarit sliku seksi glupačice koju bi klepali do 5 do zore. Eto, primjer toga je ova hrvatska "starleta" (jako zanimljiva titula) Tina Katanić koju su trojica i klepala i na njenu nesriću to je snimljeno i sada je podobivala otkaze di god je radila. No, na stranu to, meni ne smeta što se ona seksala s troje likova, meni to čak i zvuči privlačno, jer je realno cura dobra pravo. Ne vidin što zbog toga triba dobit otkaz, ali jasno je zašto ga je dobila, jer poslovi koje je na televiziji radila je radila samo zbog svog izgleda. I sad kad je njen ugled propa (zbog licemjernog društva) taj izgled joj više ne vridi, jer niko ne želi da ima voditeljicu kojoj se cila država smije, pa sve da je dobra ko 15 Severina, Sharon Stone i Lissa Ann zajedno.

Društvu je potribno da cura bude lipa, i ko takvu je cjeni i ko takvoj joj daje ulogu, zato što društvo ne zanima žena sama po sebi, ne zanimaju ih njene intrizične kvalitete, njena vrijednost je onolika koliko je onda dobra, privlačna, vridna muškarcu. I nije to samo jer društvo još uvik dominiraju muškarci, mada je to svakako istina. To je zbog patrijarhata, ali jednako u glavama muškaraca kako i žena. Suština patrijarhata nije da muškarci smuntaju žene da budu poslušne, nego da i muškarci i žene viruju u svoje društvene uloge, koje su društveno konstruisane a oni ih vide ko produkt prirode. A s obziron da je društvo izdiglo muškarce da vladaju nad ženama, vrijednost žena se mjeri naspram muškarca. I to je suština svega, suština cilog patrijarhalnog društva. To je nepravda. Podiljene uloge u koju ženu zapada ženino a muškarca muškarčevo, samo kad se sve sabere i oduzme, muškarci dobivaju sve što in društvo more pružit, a žene su ograničene na svoju ulogu majke i supruge. Muškarci su dominantni, vladaju svin društvenin sferama, politikon, obrazovanjen, umjetnosti, sporton, evo i kuvanjen i modon, jer je to uloga muškaraca. Njiova uloga je da vladaju, da budu glavni, da budu vođa čopora. A žena ga gleda i divi mu se, pritom držeći se svoje sfere senzualnosti, obitelji, majčinstva i trudeći se da bude dobra u tome, i čak, biva ponosna na svoju "žensku prirodu" ponosna je jer je mužu senzualna i mistična, sama piše statuse o sebi kako ona nije intelektualna i kako je njena priroda naprosto nedokučivo apsurdna i nakaradna, ali kako je ona senzualna, zavodljiva itd.

Njena vrijednost je u onin kategorijama koje ona demonstrira svom muškarcu, dakle u njenoj ulozi prema muškarcu. Bilo da je to otac, sin, il brat. Dok muškarac se probija u društvu, on stiče vrijednosti koje su objektivne, koje su izvan njegove uloge a i strogo njegovog spola. Žena ostaje u okvirima svoje uloge a muškarac se izdiže do univerzalnosti. To je produkt patrijarhata i to je produkt patrijarhalnog društva. I zato su žene polugole na jumbo plakatima, u reklamama itd. Zato što je to njiova sfera, one se pokazivaju svojin potencijalnim mužjacima. I zato se ženama puno više forsira taj kult ljepotu, jer one moraju bit lipe za svoje mužjake, to je nešto čime se tribaju preokupirat. Dok mužjaci provode svoje vrime i dokazuju svoju vridnost na svojin poljima koja se ne tiču ni isključivo njih ni isključivo žena, nego se tiču sviju. I zato je apsurd kad vidin da ljudi ističu kako zapadno društvo ponižava ženu, koja se islamon i pokrivanjen štiti od toga. To dvoje je suštinski isto. Oboje je odvajanje žene isključivo u sferu njene uloge naspram muškarca, ili naaspram svoje dice.Ko što to taj monoteistički mit fino opisuje, Bog je stvorija Adama, i vidija da je usamljen, pa mu je zbog toga stvorija ženu. I to ju je još stvorija od njegova rebra. I šerijat, ko i zapadnjački trendovi diskriminira ženu i ponižava je muškarcu. Isto ko što ženama puno riđe potrefi da se dokažu ko javne ličnosti u nekoj univerzalnoj kategoriji, tako je u religijama ženi bukvalno zabranjeno javno ispunjavanje. U islamu je ta zabrana stroga i rigorozna, iako i to popušta u Sadašnjim šerijatskim zemljama, jer je liberalizam ko što san već pisa civilizacijski napredak kojeg je nemoguće zaustavit. A i islam, i katoličanstvo i pravoslavlje ne dozvoljavaju ženama da budu hodže /hodžinje možda?, a u slučaju kršćanstva i prvoslavlja ne dozvoljavaju in da vode misu. Žene, časne sestre imaju svoju sferu, koja spada pod "ženske stvari" poput brige za sirotišta, itd, ali one ne mogu istupat ko javne osobe i bavit se univerzalnin stvarima. Te stvari pripadaju muškarcu.

No, na našu sriću, živimo u društvu koje u dosta stvari ipak napreduje (što možda neki primitivnijeg svjetonazora vide kao nazadak), i moremo bit sritni da živimo u društvu di su mnoge predivne, zgodne, kao i ružne il prosječne žene, intelektualke, glazbenice, slikarice, političarke, novinarke, menadžerice, itd. I tu in je i dalje teže nego muškarcima i nose se sa diskriminacijon, manjin plaćama itd, ali ipak ih ima. I koliko bi samo društvo izgubilo da ih nema? Da je sav taj svit i dalje rezerviran samo za muškarce? Užas me spopadne samo od ideje da moran živit u takvom društvu. Živile žene, i svaka in čast što unatoč težin situacijama na svakon koraku, uspjevaju da se izbore za svoje želje i ciljeve!

21

uto

07/15

20

pon

07/15

Ako laže koza ne laže link

nachtfresser.blog.hrNije vrijeme za ozbiljne teme, čekat ćemo jesen. Ipak ne mogu preći preko nekih stvari. Nakon brzog jutarnjeg hodanja do grada i rekreacijskog snimanja dnevnih modnih detalja i testiranja filtera, sretoh poznanika, ozbiljnog čovjeka i odosmo na piće. Kaže, jbga pretjeruješ, nitko od nas baš nije ostvario svoje snove u životu, pa ne krivi sustav, površno gledaš, sigurno ravnateljica nije ovima zabranila što su se upisivali njemački, nego nije ih bilo dovoljno. Svi imaju svoje teorije i pokušavaju se suprotstavljati tvrdnji da je uglavnom negativna selekcija za ravnateljice, a da one postaju sve oholije i bahatije, pa im navedeš link, pa kad ga otvore kažu ma to je bila greška u tipkanju, ne sjećam se više što je bilo u pitanju kad je druga ravnateljica van svih kriterija zaposlila sestru intendantice kazališta, ova istovremeno kćer dotične, malo se neki uznemirili, tražili objašnjenja, pa ušutili, tako to ide, nije vrijeme za ozbiljne teme ali ni za druženje s onima koji znaju da je svaka vlast ispravna, ako već nije bogom dana.
Kategorija moda, tekst je jutros bio sejvan, morao sam van, sad sam već zaboravio, ne što sam mislio reći, nego kako sam to mislio umotati u celofan.

19

ned

07/15

Jezik

naelektrisaniguster.blog.hr

Oklen. Sumljat, zajebajem se. Šta vas nervira kad ljudi govore? Koju nepismenost najviše mrzite? Il ono glova, broto, ono ookanje? A još tek kad ljudima kažeš da su nepismeni a onda oni to i dalje govore, ne znan šta mi je mrže... Ali često za zaboravljamo pitat, po kojem kriteriju je to nepismeno? Kako to da je "oklen" nepismeno a "odakle" pravilno?

Za vašu informaciju, jedini nepismeni u toj situaciji ste vi. Osnova lingvistike, za koju većina ljudi ni ne zna, je to da je jedini kriterij za jel nešto pravilno u jeziku taj: Da li se to govori? Ako se govori, pravilno je, bez obzira kako to vama zvučalo. Jedino što je u jeziku nepravilno je kad se zabunite pa recimo kažete "mas i pačka" umisto pas i mačka i tome slično, ostalo je sve pravilno. Sve, uključujući sve to što vi u glavi imate da nije, jedini je kriterij je li ljudi stvarno pričaju tako u svom kraju.

Standardolozi i jezički fašisti u školama nan svima utuvljuju u glavu kako moramo pričat "pravilno" kako je ružno kad se neko ne zna "lijepo izražavat" kako se to već često navodi, jer jel, odakle je lijepo, a oklen je ružno. Po nekom nepoznatom kritertiju, utvrđenom od strane nepoznatih ljudi po nama sasvim nepoznatoj logici, ali oni su rekli da je tako i to sad mora bit tako.

A tek kad ljudi kažu da oni vole jezik. Kao, ja volin jezik, od malena san obožavala Bosanski i tome slično, a nervira ih kad neko "nepravilno" govori i ispravljaju ljude kad pričaju kako pričaju. Il taj argument, "ti ne znaš Bosanski". Neko ne zna jezik kojim od rođenja govori i savršeno se njime sporazumjeva? Te osobe možda vole jezik, ja ne ulazin u to, al to njiovo voljenje jezika je isto ko npr, neki biolog koji pravo voli biologiju i misli da su po biologiji bijelci bolji od crnaca i slično. Tako oni vole jezik.

Jezik nije isto što i standardni jezik, ljudi ne znaju razlikovat ta dva pojma. U standardnom jeziku nešto jest pravilno i nepravilno, al to se odredi proizvojno, u najboljem slučaju odredi se po govoru većine govornika tog jezika, a najčešće nije ni tako, nego bukvalno standardolozi odrede nešto da je pravilno po nekoj svojoj uvrnutoj logici, i onda zaključe da čitav narod priča nepravilno i da ih se mora "naučit kako da pričaju".

Osoba koja voli jezik, voli i riječi obojica i obadvojica, svo i sve vrijeme, odakle i oklen, tvrdo i meko č, nazalno a koje zvuči slično kao o pa odatle ispadne ono "glova" itd. Osoba koja voli jezik bi tribala volit sve to, ako ne voli, onda ona ne voli jezik nego voli jednu varijantu tog jezika i nameće tu varijantu kao jedinu ispravnu. Ustvari, ta osoba je jezički fašista. Profesori Bosanskog jezika nisu autoriteti za jezik, oni su autoriteti za standardni jezik. Jezik kao fenomen proučavaju lingvisti. Tako da, ako nekoga zanima kako jezik funkcionira neka istražuje lingvistiku a ne gramatiku Bosanskog jezika.

Evo članak jednog lingviste upravo o ovome što ja pričan. http://www.matica.hr/kolo/313/O%20%C2%BBpravilnosti%C2%AB%20u%20jeziku/

7. Memorijal „Ivice Kuhara“ - otvoreni go-turnir - 22. 08. 2015. - najava

goturniri.blog.hr

Memorijalni park Mate Lovraka - Veliki Grđevac
22. 08. 2015. (subota)

Na slici je mjesto igranja većine partija. Ako netko želi može igrati i po okolnim mjestima po šuimi i livadi ...

Vrijeme za igru: 60 minuta po igraču
Byoyomi: 30 sekundi za potez uz dva dozvoljena prekoračenja
Komi: 6,5 poena
Sistem: McMahon u tri kola
Partije: ravnopravne
Organizator: GO klub „Gordowa“
Informacije i najave dolaska na: Kuhar Velimir velimir.kuhar2@bj.t-com.hr
Satnica:
- Prijave do 10 sati
- 10.00 - otvorenje i početak
- Po završetku jednoga kola kreće slijedeće u dogovoru sa igračima
- 18.00 - proglašenje rezultata
Jedan sudionik prema rezultatu na ovom turniru stiče kvalifikaciju na Turnir šestorice kandidata za meč protiv prvaka Hrvatske u gou za naslov prvaka Hrvatske u gou.
Partije ovoga turnira će biti prijavljene za rating EGF-e A-klasa.
Postavljena je slijedeća lista najavljenih igrača za ovaj turnir.
Najaviti se možete, pored na mladen.smud@gmail.com ili Mladenu izravno, a i dolje u komentaru posta. Po ovoj najavi biti će uvrštenje u nižu listu najavljenih.
Najava nije obavezna i može se sudjelovati i bez najave, ali je dobro došla organizatorima i igračima.
Sve nove najavljene dopisivati ću na ovaj popis. 1. Smud Mladen 1. kyu Velika Gorica
2. Ribičić Vladimir 14. kyu Karlovac
3. Ribičić Valentino 18. kyu Karlovac

Go-turnir povodom Dana Grada Karlovca 2015.

gogame.blog.hr

Karlovac, Orlovac 18. 07. 2015.
Prostorije 'DVD Orlovac'
Kvalifikacija za jedno mjesto na Turniru šestorke

Najavljeno, objavljeno, održano!
Već danima žare paklene ljetne vrućine, a već i najavom, i dana'nji dan tako kreće. Došao sam vlakom do Karlovca. Sve ide super. Pitanjima nadoknađujem slabi vid. Evo me ispred stare kolodvorske zgrade u Karlovcu. Našao sam hlad i kontaktiram mobitelom Vladimira.
Orlovac je mjesto sa nešto manje od tisuću stanovnika pokraj Karlovca. Bilo bi ga na oko 45 minuta pješicee starom cestom za Zagreb. Da sam to tada znao, možda bi krenuo pješice. Subota je, pa javnoga prijevoza nema. Čuo sam kasnije da radnim danom bus ide tri ili četri puta. Javio mi Vladimir da po mene stiže taksi i dogovorili se da znak prepoznavanja bude moj bijeli štap. Mislio sam da će to doći neki njegov prijatelj koji taksira.
Prolazi vrijeme, a ništa se ne mijenja. Bio sam u hladu, a eto više nisam . Putuje hlad. Vladimir zove još par puta, da vidi gdje sam i je li taksi došao.
Nakon oko 45 minuta dolazi uz mene neki auto i pita čovjek: 'Je li ja ovdje trebam nekoga pokupiti?'
'Neznam, ali ja nekoga čekam, da me pokupi.', odgovaram mu ja.
Nakon kratkoga razgovora jurimo put Orlovca.
Stigao sam tamo u zakazano vrijeme početka turnira, 10 sati. Lijep prostor za igranje go-turnira je to.
Tu su Vladimir i Valentino, ali i njihov bratić Robert. Ksenija i Ana nisu mogle doći zbog razgovora za posao. Nitko drugi se ne pojavljuje, pa nas četvorica krećemo sa turnirom.
Odigrali smo tri kola svak sa svakim.
Vrijeme za razmišljanje je 60 minuta po igraču i byoyomi od 30 sekundi. To su uvjeti za A-klasu ratinga.
Pogledajmo tablicu sa svim rezultatima. Pl. Igrač/ica Kat Gra MMS 1. 2. 3. Pt SDS
1. Smud Mladen 1k VGo 3 3+ 2+ 4+ 3 3
2. Ribičić Vladimir 14k Kar 2 4+ 1- 3+ 2 1
3. Ribičić Valentino 18k Kar 1 1- 4+ 2- 1 0
4. Rojtinić Robert 20k Kar 0 2- 3- 1- 0 0U prvom kolu igraju Valentino sa Mladenom i Robert sa Vladimirom. Rezultati nisu bili upitni, ali su partije dobro došle Valentinu i Robertu kao nova iskustva i znanja.


Partije prvoga kola: na prvoj Valentino igra ssa Mladenom, a na drugoj Vladimir sa Robertom.

Drugo je kolo bilo također očekivanih rezultata. Što se Valentina i Roberta tiče, sve je brzo bilo jasno i Robert je priznao pobjedu protivniku. Vladimir je odigrao još jednu dinamičnu i zanimljivu partiju protiv Mladena. Predao se nakon burne igre u kojoj je po aktivnosti bio u prednosti, ali mu kamenčići nisu stavljani baš na dobra mjesta. Vrijeme učenja je pred njim. Njeguje zanimljiv napadački stil igre.
Evo nas u trećem, poslijednjem , kolu turnnira. Mladen je nastojao u partiji, a posebno u osvrtu nakon partije, poučiti Roberta. S obzirom na to, da mu je ovo bio prvi turnir goa, Robert je pokazao dobro razumijevanje igre.
Poslijednja završena partija turnira je ona između braće Ribičić. Odlučivala je o još jednom sudioniku, kako Valentino kaže, 'Turnira velike šestorke'. Obojica imaju napadački stil, pa je to bila žestoka borba. Pobjedio je stariji i iskusniji Vladimir. Tako je Vladimir Ribičić 14. kyu iz Orlovca kraj Karlovca četvrti sudionik 'Turnira šestorke' za izazivaća prvaka Hrvatske u gou.


Partija Vladimira (lijevo) i Valentina (desno) u borbi za Turnir šestorke.

Rezultati ovoga turnira su poslani u EGD na izračun ratinga i uvrštenje u novo stanje rating-liste. Kategorija ovoga turnira za rating je A.
Prvo neslužbeno izvješće prikazuje slijedeća tablica. Mj. Go-igrač/ica Grad Kat Old-rat Variat New-rat Kat-rat
1. Smud Mladen VGor 1k 2019.36 +0.65 2020.01 1.kyu
2. Ribicic Vladimir Karl 14k 654.20 +17.04 671.24 14.kyu
3. Ribicic Valentino Karl 18k 273.58 +20.35 293.92 18.kyu
4. Rojtinic Robert Karl rating after tournament 100,00 20.kyuNema promjena kategorija. Svi smo dobitnici. Prva trojica imaju plus u rating-bodovima, a Robert dobiva prvi puta svoj kyu u gou.
E, i nije još kraj. Pozvao mi Vladimir taksi i odjurio naprijed bickklom. Namjera mu je bila da u Karlovcu uz kavicu popričamo. Jesam li sumnjao ili nenamjerno bajao: neznam. Čekao sam taksi u Orlovcu nešto preko sat vremena. Razgovor uz kavicu je propao, ali na vlak sam stigao. Kaže Vladimir da mu niš nije jasmo, jer su mu tu iskustva sa taksijem super, a sada ovo; i to dva puta. A ja, da bi reč rekel. ... :)))

bl. Muradenu

18

sub

07/15

Knjige u smeće

nachtfresser.blog.hr

Ionako sve manje nas zna čitati. Ionako sve manje nas išta razumije. Ionako smo vjerojatno mi blesavi, nije moguće da je toliko njih.
p.s.
Izostavljam blogoknjigu, što nisam opipao, o tome ne mogu suditi. thumbup

17

pet

07/15

Go-turnir 'Lipovljanski susreti 2015.' - 23. 08. 2015. ( nedjelja ) - najava

goturniri.blog.hr

Mjesto igre: Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani, Trg hrvatskih branitelja 14 (u centru Lipovljana, nasuprot parka u kojem su Općina LIpovljani i crkva sv. Josipa; ima ispred parkiralište) – ( vidi sliku )


Na slici je knjižnica u kojoj se igra.

Datum: 23. 08. 2015. - nedjelja
Vrijeme za igru: 60 minuta po igraču
Byoyomi: 30 sekundi za potez 3 puta
Partije: ravnopravne
Komi: 6,5 poena
Sistem: Mc Mahon u 3 kola.
Satnica: 10:00 – Početak urnira
Po završetku svakog kola počinje slijedeće.
Pristup: besplatan i slobodan za sve koji znaju pravila igre ili žele naučiti igrati go
Moguće je uključenje u turnir i u kasnija kola, kao i odlazak prije završetka uz najavu odlaska voditelju turnira. Turnirski sistem to omogućuje
Partije ovoga turnira se boduju za europsku rating listu kao A-klasa.
Jedan sudionik prema rezultatu na ovom turniru stiče kvalifikaciju na Turnir šestorice kandidata za meč protiv prvaka Hrvatske u gou za naslov prvaka Hrvatske u gou.
Organizatori turnira su:
- Igrači goa Lipovljana
- Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani
- Općina Lipovljani
- Hrvatska igo udruga
Ima vlak Zagreb - Lipovljani ( vidi vozni red )
Informacije u vezi turnira i Lipovljana: bodobasic@gmail.com
Popis najavljenih i nove najave se vode malo niže u ovom postu . Najava nije obavezna, ali je dobro došla organizatorima. Slati ih na mladen.smud@gmail.com
Najavljeni za turnir do sada su: 1. Smud Mladen 1. kyu Velika Gorica
2. Ribičić Vladimir 14. kyu Karlovac
3. Ribičić Valentino 18. kyu KarlovacU očekivanju susreta na turniru pozdrav!

CRTICA O TESLI

obrucnabacvi.blog.hr

PIŠE:Natalija Princi


OBJAVA: 9.7.2015.
Teslina soba 3327: Najveći spomenik ljudskoj nezahvalnosti ikada izgrađenTeslina soba 3327, New Yorker Hotel

U trenutku kada sam se zatekla u Teslinoj sobi 3327, prošlo je točno 70 godina od Teslinog zadnjeg udaha. Bila sam pozvana na prvu Teslinu Komemorativnu Konferenciju, održanu u čast i obilježavanje njegove smrti u New Yorker Hotelu u siječnju 2013. Napisala sam knjigu nekoliko godina prije toga dana, i nazvala jeTeslina Frekvencija Mira. Naočigled bijaše to priča o njegova posljednja tri dana života no, na dubljoj razini, reflektirala je njegov cjeloživotni trud u donošenju mira nacijama svijeta.

Tesla je razumio, bolje no itko, kako to neće biti jednostavna zadaća. Ratovi su bili masovni pokreti lišeni razuma koji su čvrsto počivali na slijepome posluhu i lažnim uvjerenjima nacija koje su ih pokretale. A znao je da je masi potrebna komponenta vremena kako bi se umirila. Čista fizička zakonitost natopljena krvlju u čast – Smrti. Ništa više. Ništa manje. Ništa časno. Samo to!

Te večeri sam bila upravo zapanjena činjenicom da sjedim u njegovoj sobi. Moja opčinjenost je trajala i prethodna tri dana. Posebno me zapanjila izvanrednost: Tesla je još uvijek mogao privući ljude da slijede njegove puteve.

Ništa se zapravo nije promijenilo izuzev komponente vremena t = 1943 + 70 i zbog te neobičnosti, Tesla je bio jedini koji je zapravo nedostajao u toj večernjoj slici sobe 3327. U vezi prostorne komponente te iste formule, ništa se bitno nije promijenilo. Dimenzije sobe su bile iste, čitav hotel se tek malo izmijenio a vrsta gotovo opipljive energije lelujala je njegovom sobom. Sjedila sam na jednome od dva kreveta koji sada krase sobu i gledala uokolo. Prostor kojim smo obrubili Nikolu Teslu, jednog od najvećih umova moderne povijesti, bijaše klaustrofobično malen od stropa do poda i od zida do zida. Mogla sam ga živo zamisliti, onako visokog, kako se sporo kreće po toj malenoj kutiji od sobe. Promislila sam, sa apsolutnom sigurnošću u vlastitu prosudbu,da se nikada neće izgraditi veći spomenik ljudskoj nezahvalnosti od sobe 3327 New Yorker Hotela.

Čula sam Teslin strogi prigovor: “Natalija, nije mi bio potreban veliki prostor za razmišljanje.”

Oponirala sam mu: “Nije ovo više priča o Vama, gospodine Tesla. Kada bolje razmislim, nije nikada ni bila o Vama. Soba ne govori toliko o Vama koliko zrcali nas, ljude, nezahvalne budale. Dosta ste bisera bacili pred svinje, zar ne mislite?”

Nikola Tesla je bio odista veliki gospodin da mi išta na to odgovori.Iz UNESCO Center for Peace

Tesla Memory Project (by N. Princi)

Več., 10.7.15.

16

čet

07/15

Užarene pauze

nachtfresser.blog.hrMa draži je meni vreli riječki asfalt od predivnog krčkog mravinjaka, s netom je tamo komplicirano, pamtim kak su obećavali da će biti prvi s besplatnim internetom za sve, svake godine sve je gore. Još nismo našli stan u Berlinu, treba ukomponirati četiri stvari, psa, balkon, internet i pristojnu cijenu, zasad baš i ne ide.
Ujutro i u pauzama uživamo u sitnicama mi muški uglavnom konzumirajući dosta toga kontra preporuka tako da trenutno slabiji član dueta ima probavnih problema, a ne može stabilizirati želudac na moj način.
Inače jutros sam s kolegom razgovarao zašto ravnatelji(ce) kakve god bile imaju podršku svojih kolektiva, on kaže svaka vlast, čim je kod njih izabrana kandidatkinja druge strane koje je iskoristila svoje najjače adute, odmah se i u kolektivu promijenio odnos snaga, a ja sam se sjetio jednog od starih otočkih susjeda, inače rođenog Zagrepčanina koji je svojevremeno rekao, svaku vojsku i autokrata je Zagreb dočekao na trgovima dostojanstveno i s oduševljenjem.

p.s.
I fotke su krivim redosljedom jer sam izgubio živce, sad mi se pak one stalno pokazuju duplo ili ne daju komentare, bravo ekipa s bloga.hr, ipak izgleda da sam mazohist, ni s gorim stvarima, niti s već dva idiota komentatora, me niste otjerali.

Statistika

Zadnja 24h

22 kreiranih blogova

347 postova

499 komentara

283 logiranih korisnika

Trenutno

13 blogera piše komentar

40 blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se