novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

30

sub

08/14

Duboki pličak

annaboni.blog.hr


Skupila sam danas sebe u pjenu , udružila tijelo u plićaku sa svim plavetnilom iznad i oko sebe. I bila tako beskrajno sretna dok se nježnost vala gibala mojim bedrima slična onim dodirima skrivenim a toliko prisutnim u svijesti .

Prisiljena sam mirovati u tom položaju ; tek mirom ,draž dodira postaje ogromna kao snaga najnježnijih prstiju davno zaljepljenih kao pečat koji ne blijedi ma koliko vremena prošlo.

Moja ženstvenost čuva prigušeni krik ; stopljena s tim malim valima u plićaku upila sam samo nebo očima. I šutnju u sebi prepustila zamišljenim prstima s unutarnje strane bedara.

***************************************************


29

pet

08/14

Nema zemlje za kukavice

igniss.blog.hr

Živio jednom jedan pobožan starac. Kako su se njegovi dani bližili kraju, sve je više osjećao da u svojem dugom životu nema ničega čime bi se mogao pohvaliti.

Padao je na koljena i molio: "Bože, poslušaj me! Bio sam dobar čovjek. Do sada Te nisam ništa molio i davao sam Ti hvalu za sve što si mi darivao. Zato Te molim, usliši mi ovu molbu: Daj da jednom do­bijem na lutriji!"

Prošli su tjedni, ali ništa se nije dogodilo. Zato je opet molio za dobitak na lutriji. Opet ništa.

Nakon mjeseci neuslišane molitve opet se obratio Bogu: "Gospodine, hoćeš li me na trenutak saslušati? Sve što molim je jedan dobitak na lutriji!"

I s neba se začuje glas: "Pa kupi već jedom tu srećku!"

- narodna pripovijest
Koliko ste vi ove godine napravili upada?

Od početka godine ja sam napravio otprilike:

- 90 upada online
- 8 upada u noćnoj igri
- 11 upada u dnevnoj igri
- 4 upada u društvenom krugu

(ovaj popis sadrži samo ciljane, namjerne upade - ne računamo situacije gdje je kontakt bio slučajan ili gdje je neka cura sama upala meni, bilo to kao rezultat niše koju sam si izradio ili nečega drugoga)

Vaša reakcija na ovaj popis može varirati ovisno o vašoj sredini, karakteru, iskustvima i stilu. Nekima je ovo nezamisliva količina upada. Nekima je ovo sitnica koju naprave u dva dana. Ako vam se kao vrlo aktivnom igraču čini da mojih upada nema dovoljno, ili da su moji upadi previše usmjereni na online sferu, sasvim ste u pravu. Naime, za mene vrijede dva faktora:

1) Naposljetku, dragi čitatelji, ja sam običan čovjek
Koji ne traži ništa više od obične šanse
Živjeti točno kako želi, i raditi upravo ono što hoće...
Prosječan čovjek sam ja, bez ekscentričnih prohtjeva,
Koji voli živjeti svoj život, bez nemira,
Čineći što god misli da je najbolje za njega,
Pa... samo običan čovjek...2) Iako podložno svim ograničenjima navedenim u ovom videu, ja se zapravo volim vezivati i dugo ostajati sa ženama dokle god one ispunjavaju neku razinu kvalitete. Dakle, često sam u razdoblju gdje je moja potreba za upadima znatno smanjena, prigušena ili čak eliminirana.

Vjerovali ili ne moj broj upada smješta me u vrh hrvatske populacije, čak i kada se uzme u obzir postojanje žednih Beta tipova koji (najčešće putem inferiornih online knala, npr. na Facebooku) upadaju ženama brzinom mitraljeza. Ako muškarac želi napraviti nešto od sebe, duguje si poduzeti nešto. Nažalost, postoji uznemirujuće velik broj muškaraca koji ne naprave niti jedan upad godišnje, pa čak ni mjesečno.

Blago rečeno, to je i osobna i nacionalna katastrofa. Izuzimajući biljojede, za koje je potpuno odricanje od žena 100% diskretno, svjesno i planirano te im se stoga nema što zamjeriti, ova vrsta muškaraca provodi svoje vrijeme u jednoj i samo jednoj stvari: prigovaranju.To nije stvar feminizma ili igre. Nikada na svijetu, nikada u povijesti ljudske vrste, nikada nije bilo često ili očekivano od žena da prve prilaze muškarcima.
Ne znam za vas, ali mene užasno ljuti dobiti mail u kojemu me netko pita kako doći do cure (bila to neka određena cura ili samo cura općenito) i nikada ništa ne poduzima. Alternativno, fantazira o tome kako je nevjerojatan igrač kojemu ne trebaju trikovi kao što je igra. Ako ne pokušavaš postići nešto, nemaš pravo prigovarati na svoj prisilni celibat. Smrskaj svoj ego i pokreni se.

Da, stvari su u k**cu, i ja to prvi kažem. Da, seksualno tržište je postalo vrlo nepravedno. Da, cjelokupno društvo živi glave zabijene u pijesak. Da, potrebno je sve više i više igre. Da, sve je manje i manje kvalitetnih žena. Ali ništa od toga nije izgovor da samo sjediš i prigovaraš.

Prestani prigovarati i vuci guzicu. Poduzmi nešto! Nitko to neće učiniti umjesto tebe.

26

uto

08/14

Pyros, Alfa svih medvjeda

igniss.blog.hr

Iz planinskih lanaca Pirineja stiže nam vijest koja simbolizira otužno stanje našeg seksualnog tržišta:

"Seksualna dominacija" medvjeda Pyrosa u koloniji Val d'Aran u Španjolskoj rezultirala je time da je Pyros otac, djed i pradjed svih medvjedića rođenih u toj koloniji u posljednjih 20 godina.Ova grupa od otprilike 30 smeđih medvjeda uključuje još četiri odrasla mužjaka, ali samo jedan od njih nije Pyrosov potomak, te niti jedan od tih drugih medvjeda nije začeo ijednog medvjedića, pronašli su istraživači.

U dobi od 26 godina , moglo bi se očekivati da će Pyrosova potencija opasti još u doba kada je bio u kasnim tinejdžerskim godinama. No, Pyros je ostao aktivan kao i prije, što je dovelo do opasnih razina križanja među srodnicima u ovoj koloniji.
Jedan od najčešćih motiva mojih članaka je degradacija modernog seksualnog tržišta u divlji, iskonski oblik u kojemu vlada izrazita neravnoteža. U dalekoj prošlosti je najveći i najsnažniji Alfa muškarac kontrolirao rasplod sa svim ženkama u svojoj grupi, slično većini drugih životinjskih vrsta. S rastom civilizacije, nejednakost se smanjivala (ili obrnuto, smanjenje nejednakosti je stvorilo civilizaciju kakvu danas poznamo).


Pirineji | Izvor slike

Kako epidemija narcisoidnosti napreduje zajedno sa sve većim odsustvom posljedica i uništavanjem zdravih kulturnih normi, tako se i naše seksualno tržište sve više udaljava od ravnoteže koju je imalo u prošlosti, kada je prosječan Beta muškarac mogao računati na to da će imati svoju obitelj ako se bude ponašao civilizirano i pridonosio društvu.

Ideju koliko su stvari trenutno loše možete dobiti kratkim pregledom ovih brojeva našeg zapadnog tržišta. Ono je danas nejednakije nego u bilo kojem trenutku u posljednjih nekoliko milenija, uključujući i razdoblja kada su kraljevi, sultani i kanovi, slijedeći svoje prirodne nagone do maksimuma zbog svoje ogromne moći, imali hareme s tisućama žena monopoliziranim samo za sebe.

Kao rezultat ove situacije, španjolski dužnosnici kažu kako moraju odabrati hoće li Pyrosa kastrirati ili ga odvojiti od ostatka grupe, s ciljem osiguravanja opstanka vrste u Pirinejima.

‘Ako nastavi s ovakvim seksualnim nagonom i dominantnim ponašanjem još nekoliko godina, drugi mužjaci u tim planinama nemaju šanse pariti se s bilo kojom od ženki,’ rekao je savjetnik za okoliš Jose Enrique Arro, u intervjuu za novine La Vanguardia.
Uočite da kolonija ima 5 mužjaka i 25 ženki (odnos spolova 17:83), no taj povoljan odnos spolova nije uopće pomogao drugim mužjacima. Pyros ih je sve istisnuo svojom snagom i dominantnošću.

Na medvjeđem seksualnom tržištu, mužjaci ga kontroliraju direktno putem snage, ubijajući ili zastrašujući druge mužjake, a ženke nemaju nikakva prava ili utjecaj na raspodjelu seksa. Na bilo kojem ljudskom seksualnom tržištu osim pećinskog ili ekstremno patrijarhalnog (npr. Saudijska Arabija, Jemen), pak, žene kontroliraju raspodjelu seksa. Na njima leži sva odgovornost za osiguravanje barem donekle pravedne raspodjele koja bi bila u interesu cijelog društva, uključujući i njih samih (žena koja je dio ogromnog harema nekog super-Alfa tipa ne može računati na njegovu pozornost ili resurse, a kamoli vjernost).

Drugim riječima, žene na našem tržištu kolektivno igraju istu ulogu kao i Jose Enrique Arro na medvjeđem. No za razliku od španjolskih dužnosnika, uz izuzetno rijetke iznimke naše žene nisu sposobne prepoznati znakove opasnosti. Većina muškaraca je također namjerno ili slučajno odabrala živjeti s glavama u pijesku, nesposobna vidjeti kroz dimnu zavjesu i prepoznati što im se sprema.To osigurava da će uslijed uznemiravanja delikatne ravnoteže potrebne za postojanje civilizacije neminovno doći do kolapsa koji će rezultirati društvom vrlo nepovoljnim i za žene i za većinu muškaraca i za civilizaciju općenito. U međuvremenu, muškarcima preporučam biti poput Pyrosa koliko god je to moguće, ili ako osjećaju da im se to ne isplati, onda barem biti biljojedi.

Osim ako ne bude imao ludu sreću naletjeti na kvalitetnu ženu koja je još k tome imuna na destruktivni utjecaj feminističkog društva, svaki muškarac si duguje biti prilagodljiv i iz ovog cirkusa izvući najbolje što može, a ne srljati naslijepo u svoju propast.

22

pet

08/14

Kopanje po dnu

igniss.blog.hr

Čitatelj L. piše:

Bok Ignisse imam jedno pitanje.

U zadnje vrijeme dolazim u situacije da se imam priliku zabavljat i seksat sa zenama koje me fizicki ne privlace jako ( ne, nisu debele to uopce ne dolazi u obzir). Na nekoj skali do 10 su 4/10.

E sad problem je sta se ja sa tim zenama ne zelim seksat jer mislim da mogu bolje. Ali kod nekoga ko je relativno nov u igri i u "red pill" razmisljanju i pogledu na svijet imam podijeljena stajališta oko toga.

Dali ja cinim pravu stvar kad propustam takve prilike ili upravo zato sto propustam prilike, štetim sam sebi i razvoju vlastite igre?

Mislim da nije realno ocekivati od momka koji je u zivotu bio duboko zabrazdio u Beta planinu da se odmah na temelju teorije igre i crvene pilule pocne seksati sa zgodnim zenama.

Ali opet sa druge strane nije li upravo to odlika slabog muskarca, dakle seksanje sa zenama koje ga zapravo ne privlace?

Pozdrav!
Neki čitatelji se vjerojatno pitaju na kakve to žene L. misli. Žena koja nije debela ali je svejedno 4/10 u pravilu znači ženu čiji je izgled umanjen iz drugih razloga. Najčešće su to godine i pripadajuće boranje i gubitak vitalnosti, ali može se raditi i jednostavno o ružnom ili neuglednom ("mišjem") licu, oštećenjima ili deformitetima, te drugim nemjerljivim faktorima. Pogledajte ovu usporedbu:Gore lijevo: Blagi estetski problem nevezan za tijelo
Gore desno: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan genetikom
Dolje: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan godinama

Budući da ni ozbiljno pretile žene same po sebi ne mogu biti više od 4/10 (nakon određene granice debljina neminovno počinje skrivati i razarati koštanu strukturu potrebnu za lijepo lice i oblik tijela potreban za oku ugodnu odjeću), ovo pitanje odnosi se i na sve one muškarce koji spavaju s debelim ženama, tj. na sve one muškarce koji spavaju sa neprivlačnim ženama, bez obzira na razlog njihove neprivlačnosti.

Bez nekog posebnog interesa za neutralnost, moram reći da ne mogu reći da je propuštanje takvih "prilika" ni dobro ni loše. Postoji mnogo argumenata za oboje. Navest ću neka od najčešćih pitanja koja muškarac treba uzeti u obzir i odvagnuti ih ovisno o svom vlastitom karakteru, iskustvu i realnosti na seksualnom tržištu. Pitanja su poredana po važnosti:

1. Diže li ti se na nju?

Ako je odgovor ne, to je sve što ti treba. Prestani se baviti ženama s kojima seksualni čin nije moguć. Odgovori tipa "možda ako zatvorim oči", "da, ako joj pokrijem lice nečim" i "ako se napijem" nisu zadovoljavajući.

Ako ćeš ukupno gledano dobiti više seksualnog zadovoljstva od "poliranja dupina" nego s njom, onda nemoj spavati s njom. Meni osobno "poliranje dupina" uzrokuje posljedice koje mi se nimalo ne sviđaju bez obzira na veliko zadovoljstvo koje mogu time dobiti, tako ću radije odabrati ženu i stvarni seks, ali nisu svi muškarci takvi.

2. Koje su direktne eksterne posljedice?

Hoće li ti se netko rugati ako zna da si spavao s njom? Hoće li ti se netko rugati ako vas vidi skupa? Svodi li se to samo na malo zabavne sprdnje ili na direktne posljedice (npr. anti-predeselekciju ako te s njom vide druge žene)? Ovo je najčešći razlog zašto muškarci često spavaju s neprivlačnim ženama kako bi prekinuli sušu, ali ne žele se vezivati za njih i/ili pokazivati s njima u javnosti. Ako znaš da te ona neće poslije gnjaviti daljnjim nalaženjem, očito je da se potencijalne posljedice smanjuju.3. Koje su direktne interne posljedice?

Hoćeš li tvoji pozitivni osjećaji od seksualnog pražnjenja i postizanja uspjeha na vazi biti teži od negativnih osjećaja "sramote" (pred samim sobom) i tjelesnog gađenja? To ovisi samo o tebi i tvojim preferencijama. Recimo, ja mogu podnijeti debelu curu ako pazi na sebe u drugim pogledima (duga kosa, depilirana, pazi na higijenu, etc.). Ne bih nikako mogao održati erekciju ako bi cura bila skladna i lijepa ali bi imala užasan miris tipa "trula riba". Netko drugi bi mogao podnijeti curu s vrlo ružnim licem dokle god bi bila vitka. Itd itd. O ovoj stvari možeš odlučiti jedino ti.

Osjećaj "sramote" treba biti temeljen isključivo na tjelesnim faktorima, ne na racionalizaciji da "to ne rade pravi muškarci". Treba se riješiti ideje da je seks s relativno (ne)privlačnim ženama nešto otrovno što oštećuje ili degradira muškarca. Duguješ li si bolje? Naravno. Jesi li se zarazio i do kraja života si osuđen na spavanje s čudovištima? Nipošto.

Postaje li tvoja igra bolja time što je provodiš na ružnim curama? U pravilu da, jer i neprivlačne žene i dalje traže igru (za to možeš zahvaliti internetu) jednako ili skoro jednako koliko i prosječne i lijepe žene. To čini ružne cure neisplativim trošenjem vremena (ako si u tom vremenu mogao pokušavati nešto s ljepšima), ali i dalje može biti dobro kao trening. Nitko te ne sili da spavaš s njima ili čak da ih poljubiš. ma koliko god se kemije (naizgled) stvorilo između vas. Osjećaj se slobodnim trollati žene, one to rade muškarcima svakog dana.

Zaključak: kao i u slučaju korištenja prostitutki, seks s neprivlačnim ženama je nešto što muškarac može slobodno preskočiti, ali ne može se reći da ga to oštećuje ili da time propušta druge prilike. Tko voli nek' izvoli.

21

čet

08/14

Still in LOVE

septy.blog.hr

Skoro 2 tisuce dana poslije... jos uvijek ista ljubav

18

pon

08/14

Pamet u glavu

civordnaratep.blog.hr


Sanjao sam seks i da sam doprisidnik a meni san pogađa bolje nega nekad ona Baba Fangla.

Išli bi leć a soba ka da smo u škrinju ušli pa bi ona povr pumparica navukla pinđotu do ispod pazuha a gornji dia doseza je do ispod kolina pa je ti siluj majčin sine. Ne bi ni Putin puntarijolom ili u ono vrime opet neki Rus…Češka, Mađarska i to.
Kad bi se teke zgrijali i zagrijali, izbalili i tako to, onda će Ona mazno.
- Jesi se uzudija?
- Nisam.
- Nisi? Jel do mene?
- Je.
- Kako pa ne branim ti.
- Evo njega do tebe ali moram brtvulin nosat za doć do nje.
- Hihihi a kažeš da se nisi uzbudija.
- Kako ću se uzbudit nakon 20g štatije, to mi je skroz normalno.

E, to sam tija reć, onda se nisam uzbuđivao a sad sam uzbuđen i napet kao repetirana puška. Evo nam hrle prisidnički izbori, harat će kampanja, popit će se bačva šampanja i jedino me tješi što nas više ne mogu izludit.
Nisam ovako bija napet ni onda kad mi je sve bilo napeto.

Onda je kao došlo vrime da sudac obznani novoizabranog prisidnika pa je stao ukočeno prid mikrofon i čita već prije napisanu šprancu samo se ime doda.
- Gospodo imamo novog predsjednika a to je gospođa…Ivo Josipović, uf, oprostite… (zastade čovik kao onomad Bebić u Saboru kad je proglasija Sanadera prisidnikom države)

A onda pravi prijatelj zove u dvi ure poza ponoći pa zametne neki razgovor i spizdi me da ne znam što sam odgovorija a što me pitao.
Pa jesi li dva puta, jesi li njoj da vrimena, jesi li bar po ure, je li uzimaš 'plavicu', jeli koristiš 'kabanicu', je li se zaletiš i u drugu bužu…
Ma znate one čimavice koji ne odustaju dok ti ne centrifugira 'kompletnu krvnu sliku' pa makar to bija i bliski prijatelj a moram trpit radi glasova. Trpit mi se ne da a trpit mi se oće. Ustvari kad su po sridi prijatelji i rodbina onda su još krvoločniji.

'Doprisidnik', to jest ja, taman je oša leć i čeka novoizabranu Prisidnicu da dođe iz banje kad zacviči mobač. Vrti 'Doprisidnik' glavom i najradije bi ga poslao nazad u 'tvornicu' iz koje je povirija a mora biti fin, jbg takva mu pozicija, i prozbori ono 'alo'.
Kad tamo prijatelj. Malo se popilo, slavi se, ne događa se svaki dan da ti prijateljevu ženu izaberu za prisidnika.
- Prijo šta radiš?
- A šta ću radit u dvi ure poponoći?- odgovara 'doprisidnik' već naoštren.
- A šta nam Prisidnica radi.
- Pero kakva su to pitanja bogati pusti nas da spavamo.
- Pa nije vrag daš odma zaspat?
- Nega šta ću, dan je bija naporan čoviče.
- Znam to, ma ne moš odma zaspat…a da te nisam prikinija u poslu…o vid' mene cc saš morat sve ispočetka.
- Jesi e, oš nas sad pustit na miru.
- Bogami smo taman nagađali šta radiš…jadna naša Prisidnica.
- A šta ti ne bi da si na mom mistu?
- Bi bogami, ae laku noć!

Eto, radi toga se za prisidnika bira muškić jer kad je muškić u pitanju malo će ko ovako smetat ili reć da će učinit 'ono' jer će se odat a to nije baš za javnost dok Crkva ne odobri.

Ja kao osv…kako je pravilnije reći, osvišteni ili onesvišteni, pripadnik ponosnog naroda, tog čovika, tog doprisidnika ne mogu volit.
I ako mi nije napravija ništa dobro a ni loše ali ne mogu voliti čovika koji mi jebe prisidnika države odnosno prisidnicu i to legalno. Ne mogu i gotovo!

16

sub

08/14

" svaki dan kad jutro svane brodom dovoze banane "

durica.blog.hr

etogana!
može se živjeti i bez neta!
i to sasvim lijepo se može živjeti.
mi smo tako bili na moru. i ne, nije mi pes pojel laptop, niti ga je potom spržilo sunce i progutalo more.
ja uopće nemam laptop. nemam ni tablet. ni smartfon. zato kaj mene vesele cipele, zato ja imam puno cipela.
kad zmisle cipele kojim bu se moglo prikopčat na net, sigurno bum ih ja prva isfurala.
imam samo neki najobičniji mob kojim mogu jedino pročitat nekaj, a uglavnom ni to puno, jer ga one dobre stranice preveć opterećuju, pa ih, jadan, nemre otvarat.
i da, mogla sam sjest u neki internet kafe za neki njihov laptokomp, al nisam. uživala sam u nekim drugačijim guštima.
kad sam prvi put, prije osam godina došla u Rovinj malo je reć da sam ostala oduševljena. prije toga putovala sam dost po našoj krasnoj obali na kojoj imam neka svoja skrovita fejvorit mjesta. ostalo mi je još za obići one južnije otoke. ipak, život, nepredvidiv kakav je, odveo me na drugu stranu.
ono što Rovinj ima kao veliku posebnost, osim šarmatnog starog grada smještenog na poluotoku je ta park šuma tik do grada koja se pruža zavodljivo razvedenom obalom.
prije tih osam godina bio je taj gradić krcat svakojakim neobičnim ljudima raznih profila koji su doprinosili svi skupa nekakvoj čudnovatoj, ali pozitivnoj energiji. tada sam negdje pročitala, ko bi sad znao gdje točno, da je u turističkom makroplanu Istre Rovinj predviđen kao romantična destinacija, za razliku, recimo, od Umaga, koji bi trebao biti sportska i tako redom. Osim tih sasvim šašavih talijanka koje se od jutra do mraka sam ušminkavaju i prešetavaju prek plaže do diska ko po milanskoj pisti, sve ostalo davalo je neki pomaknuti, gotovo umjetnički štih. ono kaj se mene dojmilo je to da se tamo svak može osjećati dobro, te da je ponuda sadržaja raznolika koliko je i šaroliko društvo posjetitelja. tako je, osim tih romantičnih mjestašca, raznih galerija, restorančića, mirnih kutaka i slično postojalo i mjesto, negdje, recimo, između grada i šume predviđeno za razularenu zabavu kakve su gladni najčešće mlađe populacije. bio je to, istini za volju špajzl pun šupica koje su, načičkane jedna do druge davale uslugu prodavanja i konzumiranja jeftinog alkohola i teško probavljive hrane, no sve skup radilo je do jutra, a smješteno na rubu šume uz more moglo je uznemiravati jedino ribe i morske krastavce. ipak, zatvorili su to, jer ne priliči takva vrst zabave gostima novoizgrađenog hotela u blizini. meni je samo žal kaj više nema koncerata koji su se i dobri znali tam održati. kolko sam čula, grad je odlučio da bi Rovinj trebao biti destinacija za obiteljski turizam, te da će se razvijati u tom smjeru. što god to značilo. ja baš ne kužim, jer je i do sada privlačio mnoge obitelji, upravo zbog tog famoznog parka koji omogučava čitav dan uživanje na otvorenom uz more, ali u hladovini borova, čempresa i onih malih zimzelenih hrasteka. te obitelji, uglavnom stranci, dolazili bi već rano rano ujutro vukući natovarena kolica svega i svačega što im je sve potrebno osim sunca i mora. onda bi čitav dan tam kampirali, pa bi se takvi natovareni opet vraćali. i tak svaki dan. ali ne privlači ta šuma samo i isključivo obiteljske ljude s djecom. u maleni kamenolom dolaze penjači po stijenama, il kak se već zovu. ima puno biciklista, rekreativaca koji dolaze trenirati, kajtijaznam, svakaj, recimo hodanje po onoj sajli, pa neke borilačke vještine sa štapovima, onda jogu i to. ima ih i onih koji dođu vježbat svirat neke bongose il se samo društvo okupi uz gitaru. prostor je dovoljno velik da niko nikome ne smeta. naravno, tu su i šetači pesa. ima nekoliko plaža za pese, i livada di se pesi mogu pustiti, al svi oni kultivirani nikome ne smetaju bilo gdi. čak i po gradu u restoranima uglavnom je dozvoljeno i pesima.
tak je to sve bilo. svih ovih godina.
a, onda je došo taj obiteljski turizam.
kak ja nemam nikad niš protiv ničega, pa tak nemam ni protiv turizma, a kamoli protiv obitelji nekaj, tak meni nije jasno koja to retardirana nekreativna budaletina se tog sjetila tak stručno. mislim i ona romantika u početku im je bila kretenski nemaštovita i nategnuta ideja, al ajd, nekak se mogla još razraditi možda. al ovo, obiteljski, daj. pa te obitelji koje idu na ljetovanje s dvoje il više djece, pa oni jedva skupe za benzu, cestarine i kamp. onda još moraju zakrpat šatore, pa deci nabavit luftiče. pun ih je lidl. tam si kupuju kutije sladoleda na štapiću koji onda u putnim frižiderima nose na plažu. te obitelji su najlošiji mogući potrošaći. to je valda svima jasno. možda, ak je tata uplatil eurođekpot, jednom odu u grad na pizzu. i onda taj dan se i mama raspištolji, pa si od priušti ogrlicu od školjkica na štandu kod autobusnog. nakon čega odu natrag ispred svog šatora pit pivu iz lidla po dve kune pedeset. jer deca moraju ić spat, a oni buju se još malo milo gledali dok padaju suze Sv. Lovre.
onda su napravili tu novu šetnicu koja iz grada preko marine vodi uz plažu do šume parka. šetnica je hrpa betona, neko bi reko ravne, lijepe, čiste, glatke ploče, koje ne pikaju za noge. a ispred tog novog fensinjarskog hotela nasipali su krasnu plažu, natrkeljali ležaljke i suncobrane, sve jedno do drugoga. ona stara pankerica u meni gledala bi sve to prijekim prezirom, pa produžila na svoje staro mjesto visit u platnenoj mreži obješenoj na dva drveta. al kak nisam Vivienne Westwood niti mi je kvin of ingland posudila dadilje i ja sam koristila blagodati glatkih oblutaka, dostupnog tojleta i ležaljke na kojoj mogu premotati dijete bez opasnosti da mu priuštim potres mozga na stijenama.
bez obzira na sve to mi smo se, zaista ludo provodili.
hvatajući vrijeme za kupanje između redova pljuskova i grmljavine uživali smo gledajući kako mali voli more. kupili smo mu onaj šlauf s gaćama u kojem je fino plutal do mile volje, a nama je bar te trenutke poštedil kičme. inače smo ga hvatali po svud: sad jede kamenje, pa dubi na glavi, pa je skoro pal u more, onda se penje na ležaljku, pa bi srušil suncobran. na kraju dana stavili bi ga u kolica, pa sjeli na terasu od tog hotela uz čašu pive i slušali neke bendove koji su se izmjenjivali svaku večer. još sam, ipak imala tolko malo energije za kratku čagicu s njim na rukama. al, tolko smo ga izmorili da je doma spaval ko anđelek. vodali smo ga i u grad i na svirke, pa se baka ljutila da nije okej landrat s detetom tak kasno. a on je spaval u kolicima. zadnji dan smo ga ostavili zbakom i otišli sami van, pa smo sjedili s frendovima na trgu i slušali ulične svirače.
meni je Rovinj oduvijek bil romantičan grad, a sad kad imam proširenu obitelj još i više.
jednino kaj meni ni sad, ko ni prije, ne smetaju ni mladi, ni stari, ni novi,ni oni koji se više ne osjećaju dobrodošli, ni nikoji, ni pesi ni mačke.
ja ne volim, jedino spačke.

eh, da. i bili smo vrijedni, nismo samo ljenčarili, pa smo sklepali dvije nove dječje pjesmice, tekst i glazbu, koje možda baš i nisu za objavljivanje. prva, nastala na putu u autu je čista improvizacija, moglo bi se reći čak i igra s pjevanjem o Gokiju, drvenom lutku koji je stigao iz Krakowa ( kao i " Hard Rock " slinček ), a druga koja se zove " Super Fran " nastala je dok smo kožu mazali čajem od koprive.
i da, more liječi sve rane.
a vrijeme, ono leti neumoljivom brzinom.
" love is all we need "

15

pet

08/14

PAUK

geomir.blog.hrU noći punog Mjesecamreža je ispletena.Ujutro "nevidljiva",i njen gazdačekaslastanzalogaj.Ubrzo, neoprezna muhauljeće u njegovu mrežu.Kada je osjetio kobeljanje ulovapojurio je prema lovinii učas je smotao u svoje nitida bi onda natenanemeračio slastan zalogaj.
A ti se Geo misli ča ćeš danas za ručak!!

14

čet

08/14

Uhofon

civordnaratep.blog.hr

Nekad je svaki el uređaj imao za sobom repicu ili žičanu vezu koja je kad se ošteti ili se ugazi na utikač postajala živčana veza pa bi to vrijeme mogli nazvati, vrijeme veza.
Što se struje tiče i danas je uglavnom veza žičana osim nekih kućanskih aparata kao recimo usisivač.
Ali što se komunikacije odnosno telefonije tiče tu je učinjen čudesan napredak, ona je sva bežična.
Ta nevidljiva veza postala je tako popularna da se putem nje kupuje i plaća, većina plaću diže bez veze, ostvaruje se komunikacija s kraja na kraj svijeta i da ne nabrajam ali čitav svijet je postao virtualan, bez kabela, bez veze.

Ovaj kratki uvod namjerno sam ubacio samo da bih se pofalio kako je kod nas u selu još prije 50 i više godina postojala bežična veza. Daleko prije nego su došli telefoni a to je bio sveprisutni uhofon ili babe na mrtvoj straži.
Nije postojala ni teorijska šansa da se u okolici zbije kakav događaj ili neko 'žutilo' a da te s otvorenog prozora ili iza škure ne snimi nevidljivo oko-uho i to pusti u eter.

Bilo je to s početka 60-ih godina, tada 40-togodišnji Mate, marangun, na radnom mjestu nagrdio je srednji prst i odmah su mu to u ambulantu sredili. Stavili 4 punta i zamotali da je prije sličio onome dolje nego prstu.
No bolovanje nije uzeo jer je valjalo radit. Za reći istinu razmišljalo se malo drugačije nego danas a da bi se vratio na posao trebalo je s nečim zaštitit zavoj da se ne šporka a i da može oprati ruke.
Veli mu doktor neka ode u apoteku i kupi prezervativ pa ga navuče jer će tako najbolje zaštitit zavoj.

I na tom polju učinjen je ogroman tehnološki napredak pa evo neki dan čitam kako Japanci rade na novom materijalu za kondom koji ne može puknut a glavni sastojci su brašno, sol i još neke kemikalije.
Bokteneće bit će pravi toploslad, sočan ima se što polizati a kasnije se ljuska pojede pa nema ni dokaza ni zagađivanja prirode.

Prezervativi tada nisu imali onu kesicu na vrhu za 'materijal' pa kad ga je navukao preko zavoja bio je kao stvoren za tu potrebu.
No u apoteci se trevila jedna iz 'mrtve straže' jer nakon što je na pijaci prodala 'mišancu' ošla je kupit mast za 'baverune'.
Ona je uočila Matu pa se okrenula i zabila glavu u boršu kao nešto traži i tako je čula kad je od apotekarice tražio kondome. Dva kondoma.
Mate se odatle vratio u firmu a 'Stražarica' kao inače autobusom doma i čim je stigla putem uhofona glas se prosuo kao da komarce zaprašuje.

Došo je Mate s posla a Kata vesela, obigraje okolo njega i ugađa mu ne bi reć da je kralj.
Godi to Mati pa se pokušava sjetit koji je datum. Rođendan, vjenčanje, prvi poljubac, prvi hitac…eto vraže nikako se sjetit.
Kad će Kata: 'Miki sad ćeš ti malo otpočinut jelda pa idem ja nju malo plaknut, eto mene odma a dica su pošla na more pa neće smetat'!
- Aaa?
- Rekoh odma ću ja samo da je plaknem.
- O čemu ti pričaš, znaš da sam umoran.
- Ajde ajde hihihi nis ti njih za ništa kupova, dosadilo ti je cimat nazad a?
- Šta pričaš ti, koga kupova?
- A šta sam ja luda jel? Znači da se kurvaš kurvaru jedan a doma si vaik umoran.

Uglavnom tu je došlo do žestoke svađe i Kata baci terinu na pod pa jedan pjat pa drugi a onda joj Mate stisne ruku jer riječi se više nisu mogle razumjet ni uz titlovanje. Kata roneći suze i bijesna drugom rukom posegne za nožem i raskida si prst.
Krv je potekla a onda su teke došli sebi pa je Kata pošla u zahod i popišala se po rani a Mate je isparao lancun i zamotao joj prst.
- Kako ću sad suđe oprat?- žalosno je zavapila.
- Jel vidiš!- i pokaže joj svoj zamotani prst.

Eto, tako su toga dana potrošili čak dva kondoma.

12

uto

08/14

Govorenje curama da si bio zaručen

igniss.blog.hr

DVV (Demonstracija više vrijednosti, eng. DHV) je jedna od mojih omiljenih tema. Vrlo je malo stvari na svijetu toliko zanimljivih i kompleksnih kao što su suptilni načini kojima ljudi komuniciraju i signaliziraju svoj društveni status.To često uspoređujem s Matrixom - postoji velik broj stvari u toj komunikaciji koje se na prvi pogled doimaju kao masa nerazumljivog koda, ali koji je zapravo prepun značenja i koji u mnogo čemu ovisi samo o interpretaciji promatrača koji širi svoju mentalnu snagu na njega, oblikujući ga u vlastitu realnost. U ovom slučaju, muškarac koji je sposoban održavati pravilnu ravnotežu između neke osobine i načina prezentacije te osobine je onaj kojeg žene doživljavaju privlačnim.

Evo jednog laganog i vrlo efikasnog DVV manevra koji često koristim: reci da si bio zaručen.

ONA: ...bla bla bla bla...
SEXY VRAG: Usput, jesam li ikada spomenuo da sam bio zaručen?
ONA: Ne! Kako to?
SEXY VRAG: Ah, ona je bila Ruskinja*. Bili smo vrlo zaljubljeni.
ONA: Što se dogodilo?
SEXY VRAG: *zamišljen pogled u daljinu* Komplicirano je.
* = nacionalnost ili neka druga važna osobina (npr. zanimanje) bi idealno trebala biti neka koja se kod nas smatra egzotičnom i koja je poznata po ljepoti i/ili senzualnosti. Amerikanac bi vjerojatno rekao "Francuskinja" ili "glumica". Kod nas, "Ruskinja", "balerina" ili "Španjolka" ne bi bili loši odabiri. Svatko treba pronaći miks koji najbolje odgovara njegovoj osobnosti.

Zašto je "bio sam zaručen" takav magnet za žene? Zato što spaja sljedeće stvari:

A) Predselekcija: očito si dovoljno privlačan da bi se neka žena htjela "trajno" vezati za tebe. Sjeti se da je dojam moći moć sam po sebi.

B) Dostupnost: za razliku od oženjenog muškarca koji ima A, mnoge žene će ipak racionalno uzeti u obzir da se on nikada neće vezati za njih i ne uletiti naglavačke. Kod zaručenosti, racionalan zaključak je da si ne samo pred-odabran, već i dostupan. Možda baš ona bude ta koja će proći proces zaruka do kraja!

C) Misterij: što se dogodilo? Zašto su zaruke prekinute? Možda su i dalje u tijeku? Jesi li ti napustio nju ili ona tebe? Možda su vas spriječile klasne razlike? Možda je ona umrla u tragičnoj nesreći? U svakom slučaju mora da je zanimljiva priča. Hrčak će se zavrtjeti svim silama kako bi popunio praznine, ovaj put u tvoju korist.E sad, ja stvarno jesam bio zaručen, ali to ne znači da je ovaj manevar nešto što ti je nedostupno. Male bijele laži nisu ništa strašno, te ih žene obilato koriste. U ovom slučaju, praktički je nemoguće "uhvatiti te", no neću ti govoriti trebaš li ili ne trebaš pribjegavati takvim stvarima.

Sam ocijeni što je "trik", a što nije, te slijedu svoju osobnu prosudbu. Moralizirati ne želim. No, u najgorem slučaju, iz ovog manevra možeš vidjeti dinamiku koja važi za ovu situaciju i iz nje razviti jednostavan i lako uporabljiv DVV koji odgovara tvojoj prošlosti i karakteru.

p.s. ako tvoje držanje, igra i ostali DVV-ovi već upućuju na visoku vrijednost, žene će ovu objavu često dočekati s "očekivala sam to" ili "znala sam" wink

07

čet

08/14

Evolucija zaključivanja

igniss.blog.hr

Pričaš sa curom, kemija je u zraku i ostala je samo jedna stvar: zaključiti. Ali što napraviti? Koju posluku porati? U normalnim okolnostima bi vjerojatno uzeo njen broj, no suočimo se s tim: telefonski pozivi su mrtvi.


Izvor slike

Ovu nesretnu pojavu nagovijestio sam u svojoj knjizi prošle godine kada sam na str. 99 napisao sljedeće:

Važno je koji ćeš kanal komunikacije odabrati. Tvoj cilj je u telefonskom razgovoru ili chatu uspostaviti još trunku privlačnosti i zatim je pozvati van. No u SMS dopisivanju, tvoj cilj je samo pozvati je van. Hoćeš li zvati ili SMS-ati ovisi o tvojoj procjeni kakva je ona vrsta žene. Ako je ovisnik o smartphoneu (tko danas nije?), čini ti se impulzivna, lepršava, užurbana, vjerojatno ćeš SMS-ati. Ako dobivaš od nje tradicionalniji dojam, vjerojatno ćeš je nazvati. Budući da u našem društvu niti jedna metoda još nije definitivno postala bolja od druge (dok je recimo u SAD-u skoro pa samoubojstvo zvati), ova knjiga će opisati oba toka.
...
Moguće je da će u budućnosti, kao što se već dogodilo u SAD-u, poziv kao metoda kontakta potpuno izblijedjeti.
To je opisivalo model u kojemu su pričanje i dopisivanje otprilike izjednačeni, te je jedini faktor u tome što se točno zaključuje sama udaljenost:No, došao je i taj dan. Po mojim ovogodišnjim iskustvima, pričanje na mobitel postalo je jednako demode kao što su kućni telefoni postali prije 15 godina, a telegrafi prije 40 godina. Iako to ne znači da neću apsolutno nikada nazvati, došli smo do točke gdje je to već u startu inferiorna opcija. I ne samo da danas kod velike većine žena postoji određena averzija prema "živom" razgovoru, već su se pojavile i neke koristi (istina, rijetke) od online društvenih mreža.

Evo kako u skladu s tim izgleda novo tipično zaključivanje:U čemu je trik?

Aplikacije Whatsapp, Viber, Line i WeChat (ali ne Kik i Skype) su same po sebi brojevi. Curama je u pravilu puno lakše dati Whatsapp nego dati broj, iako je rezultat zapravo isti: otvoren kanal za jednu ili drugu vrstu komunikacije kojom se može ili provesti izvlačenje na spoj ili igra polaganog kuhanja. Jednom kada imaš aplikaciju vezanu za broj, ništa ti ne brani poslati SMS ili nazvati ako si tako odlučio, a domogao si je se lakše nego što bi to bio slučaj s klasičnim brojem. Iako je za komunikaciju potreban internet, danas gotovo svi imaju ili čest pristup Wi-Fi internetu ili mobilni internet, što uopće nije problem. Također, za razliku od SMS-ova, sve ovo je besplatno.

Par napomena:
- Whatsapp je najčešća aplikacija u ovom području, s Viberom na drugom mjestu. Line i WeChat su češće na području Azije.
- Ako zaključuješ na Tinderu (online dating aplikacija opisana u newsletteru) - u tom slučaju se očekuje brzo nalaženje, tako da je bolje ili odmah dogovoriti spoj ili ići putem SMS-a.

Samo pazi .....

annaboni.blog.hr

ovo sam ja.

naslonjena na sebe samu kao što uvijek radim

ne diraj mi rame : mogu progovoriti brzo i ne baš nježno.

jebeno teško je biti Ja

dok mi je tvoja ruka na ramenu

a nismo Mi

Statistika

Zadnja 24h

21 kreiranih blogova

472 postova

695 komentara

335 logiranih korisnika

Trenutno

9 blogera piše komentar

44 blogera piše post

Blog.hr

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se