novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

15

pon

04/24

Tko sam ja?

star-rose-bloger.blog.hr

“Tko sam ja?” – upita mladić Starca. “Ti si ono što ti misliš.” – odgovori Starac. – “Objasnit ću ti jednom pričom.” “Jednog dana, pored gradskih zidina, u sumrak su se mogle vidjeti dvije osobe koje se grle.”

“To su tata i mama.” – misli nevino dijete.

“To su ljubavnici.” – misli čovjek pokvarene mašte.

“To su dvoje prijatelja koji se nisu vidjeli dugi niz godina.” – misli čovjek koji živi sam.

“To su dva trgovca koji su sklopili dobar posao.” – misli čovjek pohlepan za novcem.

“To je otac koji grli sina koji se vratio iz rata.” – misli žena nježne duše.

“To je kći koja grli svoga oca koji se vratio s puta.” – misli čovjek ožalošćen zbog smrti svoje kćeri.

“To su zaljubljeni.” – misli djevojka koja sanja o ljubavi.

“To su dvojica koji se bore na smrt.” – misli ubojica.

“Tko zna zašto se grle?” – misli uskogrudi čovjek.

“Kako je lijepo vidjeti dvije osobe koje se grle.” – misli čovjek Božji.

“Svatko misli,” – zaključi Starac – “ovisno o sebi šta je, i što nosi u sebi.

Pronikni u svoje misli: ti možeš reći puno više o tome tko si nego bilo tko drugi.

Zanimljiva priča.. :))

02

uto

04/24

Cenzuriranje djece sa posebnim potrebama

toco1980foto.blog.hr

Poznato je da u današnje vrijeme vlada čitava dušebrižničko-birokratska histerija oko fotografiranja djece (od strane profesionalnih fotografa) u vrtićima i školama. Za sve je opravdanje "sigurnost djece" i "prevencija zlostavljanja", iako se radi o formalnim fotografijama koje predstavljaju uspomenu na školske dane.

Međutim, čini se da je ta dušebrižna histerija poprimila neke nove dimenzije.

U Velikoj Britaniji se počelo događati da su se sa grupnih fotografija školske djece počelo "photoshopom" uklanjati djecu s posebnim potrebama!

Photo Firm Under Fire for Removing Disabled Kids From School Pictures

Parents outraged as photography firm offers to remove disabled children from school pictures

Photography firm cuts out children with special needs from school photo

'You've erased my girl from history': Mothers' fury after photo firm offers to DELETE disabled children from class photo, with a youngster in a wheelchair among those removed from school picture

S obzirom da je poznato kako se kod nas uglavnom rado usvajaju svi idiotski trendovi iz "razvijenih zemalja", može se slobodno postaviti pitanje hoće li se ovakve stvarui početi događati i kod nas....?

30

sub

03/24

Ne snima se samo mobitelom

toco1980foto.blog.hr

Danas se na društvenim mrežama i raznim drugim online servisima poput YouTubea, Instagrama i sličnog, može pronaći na tone snimaka snimljenih iz raznih vozila za vrijeme sudjelovanja u prometu. Uglavnom su to snimke raznih nezgoda, nesreća, prometnih prekršaja, ali i drugih zanimljivih i neuobičajenih događaja, čudnih vozila i sličnog.

Iako se snimanje mobitelom za vrijeme vožnje od strane vozača smatra korištenjem mobitela u vožnji, a što je zabranjeno i kažnjivo zakonom o sigurnosti na cestama, to ne znači nužno da su sve snimke sudjelovanja u prometu snimane isključivo mobitelom kojeg vozač drži u ruci!

Naime, iako ima snimaka iz kojih se po kutu snimanja vidi da upravo vozač snima mobitelom (a snimke mobitelom je često lako prepoznati iz protog razloga jer su najčešće vertikalne), ponekad se događa da, iako je nešto snimljeno mobitelom iz ruke, po kutu snimanja bude i više nego jasno da je snimano sa suvozačkog sjedala - dakle nije snimao vozač koji vozi (i ne smije koristiti mob u vožnji), već suvozač (na kojeg se zabrana korištenja mobitela ne odnosi).

Ponekad se može vidjeti i da je kamera koja snima statična, tj. da se zapravo radi o fiksnoj auto-kameri učvršćenoj na vjetrobran. A to mogu biti ili prave auto-kamere, tzv. dashcam, ili GoPro akcijkska kamera u ulozi dashcama, ili čak u tu svrhu na stalak fiksno postavljeni mobitel - no princip snimanja je isti, kamera snima sama, automatski, bez da ju vozač drži u ruci.

Ponekad GoPro kamere motociklisti ili biciklisti pričvrste na kacigu, pa kamera snima u smjeru u koji okrenu glavu. Ista stvar je kad vozač automobila, kamiona, busa ili tramvaja snima kamericom okačenom na naočale, koje također sniamju na isti način. Pa iako takve snimke na prvi pogled djeluju da su "snimljene mobitelom", sa mobitelom i upotrebom istog za vrijeme vožnje nemaju nikakve veze.

Međutim, kada se čitaju komentari na društvenim mrežama i ispod medijskih napisa u kojima je glavna informacija snimka snimljena za vrijeme vožnje, ograničenim prepotentnim dušebrižnim pametnjakovićima to često nije jasno jer, u svojoj ograničenosti, za takve sprave i takve mogućnosti snimanja nikada nisu ni čuli, a kamoli ih vidjeli, rezoniraju da su sve snimke snimljene isklučivo mobitelom, te redovito ispod takvih snimaka na društvenim mrežama kritiziraju snimatelje da "koriste mobitel u vožnji" i "kako oni smiju snimati" (kritizirajući više snimatelja nego ono što je snimljeno), i često im je to nemoguće objasniti ni dokazati...

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum